TeamHondaTurkey.Com

HONDA MODELLERİ => City - Jazz => Konuyu başlatan: social - Ocak 20, 2016, 09:43:33 ÖÖ

Başlık: 2007 A/T City Rolanti Sorunu Bobindenmidir
Gönderen: social - Ocak 20, 2016, 09:43:33 ÖÖ
merhaba 2007 model otomatik city yeni aldım
lpg li ve benzındede aynı sorun mevcut.

ışıklarda araba sıcak veya sogukken D konumunda ayagım frende durdugumda devir 0 a kadar düşüyor akü lambası bile yanıyor stop durumuna geçiyor gibi ve kalkmaya çalışıncada silkelyerek kalkıyor
aldııgm kişi ateşleme bobinlerini yan sanayi taktırmış ama onun sorunu yolda giderken 60-70-80km falan o zaman gaz kesiyormuş,bobınlerı degiştirince duzelmiş.
Terakkide bakıma aldım şimdi aracı,şanzıman yagı,motor yagı filtresi ve klima kayışı degişecek.

forumlardan okudugum kadarıyla şımdı 8 bujıyı yenıleyıp 1.1mm olan aralıgı bıraz daraltarak 0.9mm e dusurecegım.
orjınal bobınler ıcın 1100 tl gıbı bır rakam soyledıler tam hatırlamıyorum,orjınallera baktım HITACHI marka ve aliexprede 4 tanesını 100$ a alabılıyorum,onlarda hitachi
oem kodu 30521-pwa-s01 veya 003

arkadaşlar bu rolanti promlemi nasıl bırseydır arabayı kullanamıorum

http://tr.aliexpress.com/item/Front-Ignition-Coil-FIT-For-Honda-Jazz-Hybrid-1-3L-8-CYL-30521-PWA-003/32576592175.html?ws_ab_test=searchweb201556_1%2Csearchweb201644_3_10001_10002_10005_301_10006_10003_10004_62_61%2Csearchweb201560_2%2Csearchweb1451318400_6148%2Csearchweb1451318411_6449&spm=2114.010208.3.44.aZrrqG
Başlık: Ynt: 2007 A/T City Rolanti Sorunu Bobindenmidir
Gönderen: cobra34 - Ocak 22, 2016, 05:04:47 ÖS
Buji aralığını daraltmak rolantideki problemi çmzmez aksine daha kötü eder.aracının bujisi bkr6e11 yani ağzı en dar bujilerden.bu yorumu size kim aktardı eğer bi mekanikçiyse saçmalamış.aracına subap ayarı kelebek temizliği yapılacak.aynı zamanda yolda giderken tutup bırakma kronik jazz-city problemi olan arka bobin sıkıntısı.
Gönderen: cobra34 - Ocak 22, 2016, 05:06:17 ÖS
Ön bobinler titreme tekleme yaptırmaz.arkalar ateşlemeyi gerçekleştirirken önler areşlemeyi tüm silindire dapıtmakla görevlidir
Gönderen: social - Ocak 23, 2016, 12:13:29 ÖÖ
Bogaz sokulup temizlendi,bujilerin japon olanlari 0.9mm ama servisteki orjinal olanlar fransiz ve 1.1mm araligi var.Bujileri daralttim,subap ayari yaptirdim,atesleme bobinleri temizlendi,sanziman ve motor yagida degisti.Kendimde serviste calisiyorum zaten.
Neyse sorun azaldi arka motor kulagida degisti ama devir hala ara ara dusuyor ve stop ediyor isiklarda.

Bir kac usta volan sesini duydu,bende duyuyorum vitesleri d ye r ye p ye alinca tirkirti geliyor motor tarafindan.Volan diyorlar ama ya o degilse diye dusunuyorum cunku 20 yillik parcaci daha once hic volan siparisi gecmediigini soyledi.

Kendim egr valfini sokup temizleyecegim oda rolanti sorunu yaparmis bakacaz artik.Bu egr valfi nerede acaba city de bir resim falan linklermisiniz
Gönderen: cobra34 - Ocak 23, 2016, 07:10:37 ÖÖ
O seste kronik city hastalığı d ye slınca küt diye vurur bu sıkıntıyı şanzuman adaptasyonu yaptırın önce.muhtemelen geçmeyecektir.o volan değişir.
Ayrıca buji ağzını kapamak rolantide işleri kötüleştirir bunu unutmayın.
Gönderen: cobra34 - Ocak 23, 2016, 07:11:57 ÖÖ
Önce bi şanzumsn adaptasyonunu deneyin.
Gönderen: cobra34 - Ocak 23, 2016, 12:01:42 ÖS
Hondanın orjinal cihazı lazım bı adaptastonu yapmak için
Gönderen: social - Ocak 23, 2016, 09:12:58 ÖS
Honda yetkili serviste calisiyorum bahsettiginiz gibi bir adaptasyon yapmadi arkadaslar.
Cobra34 bu tikirti sesi volandan geliyor,serviste diger citylerde bu sesi duymuyorum ama stop sorununu volandan yaptigini dusunmuyorum
Gönderen: social - Ocak 23, 2016, 09:17:28 ÖS
Bu arada vitesi degistirinde kut diye degilde tirttirt diye sanki sabit bir metale,sallanan bir metal 7-8 kere hafif hafif vuruyor gibi
Gönderen: cobra34 - Ocak 24, 2016, 07:44:06 ÖÖ
Stop etme sorunun şanzumandan tork değişecek.ben defalarca gördüm o sıkıntıyı citylerde.öyle bir adaptasyon var hatta cvt şanzumanın manuel(cihazsız) adaptasyonu bile var.
Gönderen: 988_honda - Ocak 24, 2016, 11:38:30 ÖÖ
2004 cıvıc vtec aracımda hiç görmediğim rolanti düşme sorunu bu aralar aracımda var.tam stop edicekmiş gibi yapıyor boşa atınca sonra toparlıyor.sibop ayarı yapılalı 10 bin oldu.buji değişeli 18 bın oldu sebebi nedir acaba.takipteyim
Gönderen: social - Ocak 24, 2016, 03:00:55 ÖS
Arkadaslarla konustum yarin bir egr yi temizleyip birde sanziman ve rolanti adaptasyonu yapacaklar ama son yapilanlardan sonra benzindeki sorun duzeldi galiba henuz tam bakamadim ama benzinde rolanti ayari normal gibi.Yarin birde lpg ci bir arkadasa gidip ayar yaptirayim.Vitesleri gecirirjen motorun oradan hafif bir tikirti duyuyorum kaputu actim dinledim birisi vitesleri degistirirken metalin metale carpip titresim yaptigi bir ses duydum
Gönderen: cobra34 - Ocak 27, 2016, 03:33:33 ÖS
Noldu bi gelişme var mı yaptırdınız mı şanzuman adaptasyonunu?
Gönderen: social - Ocak 28, 2016, 09:34:59 ÖÖ
Evet egr de temizlendi adaptasyonsa yapildi.Bobinlerin soketlerini sokupde denedim yine ayni.
Benzinde hafif bir devir dusmesi var d konumunda beklerken.Ama lpg de feci sekilde devam ediyor.Yanma odalarina duzgun atesleme gitmiyor gibi.Lpg enjektor ve beynide degisti garantiden yine ayni.
10 isiktan 7 tanesinde oluyor.Ayrica park icin tam sag ve sol yapip geriye takincada cok fazla dusuyor.Sanzimandaki zincir gevsemis gibi geliyor bana ama cok kiside bu sorun var.Bir ara rolanti motorunu temizleyecegim.5 yil cvt jazz kullandim lpg yoktu ama hic boyle sorun yasamadim.Kendimde 2000 civicde var otomatik ondada lpg de veya benzinde oldugunu anlamazsin ok gibi.Sanzimandan yapsa en azindan giderkende yapar veya ayagimi frenden kaldirinca rolantide araba yurumez kacirma yapar gibi gelior.Isyerinde bir kac arkadas bu tikirti sesinin cogundan geldigini soyledi.
Dun video cektim.
https://youtu.be/W4csX-M9zbo
Gönderen: cobra34 - Ocak 28, 2016, 12:26:46 ÖS
Bu video aracına aitse kesinlikle ve kesinlikle volant değişecek.emin ol bu arıza uzmanlık alanıma gider.jazz-city kronik arızası bu.
Şanzuman adaptasyonunu nasıl yaptılar?
Ayeıca bu arıza tamamen kalkış kiti arızası
Gönderen: social - Ocak 28, 2016, 04:05:45 ÖS
Benzinde neden olmuyor peki,lpg de bu sekildr benzinde bazen cok hafif oluyir 6 dan 5 e dusme gibi
Gönderen: social - Ocak 28, 2016, 04:10:24 ÖS
Volani tamir edebilecegini soyleyen biryer var volanhastanesi galiba,400 tl istediler orjinali 1500 tl.Bir arkadasla konustum oda volani degistirmis ama ayni sorun devam ediyormus.Tabi vitesi p den d ye veya n den d ye aldigimda motor kaputunun altindan tiirrrttt diye bir ses geliyor,sirketdeki ustalar volant ses yapiyor dediler.Emin olamiyorum volan sesi oldugundan guvendigim baska bir ustam ise sanziman zinciri yapiyor olabilir diyor.Volan icin sanziman acilmiyor ama emin degilim volan olup olmadigindan.Volandan ses.geliyor ona birsey demiyorum ama bu dalgalanma neden o zaman benzinde olmuyor
Gönderen: social - Ocak 28, 2016, 04:14:11 ÖS
Cobra34 kaskis kiti arizali 5 veya 6 cvt araca bindim sirkette emin ol onun arizasini biliyorum,araci 20 derece rampada d de frene basmadan milim kayma olmadan testettim veya d de duruyup yurumedigini kontrol ettim.Kalkis kavrama olsa zaten 20 yillik ustalarim anlarlar,exper esnasinda gurultulerden oturu volan sesini duyamadilar ama manisaya yokusa vurup test etti bir ustam ve sanziman guzel alabilirsin araci dedi ama bu rolanti sorunu van sıkıcı,benzinde hafif dalgalanma oluyor ama lpg de videodaki gibi
Gönderen: cobra34 - Ocak 28, 2016, 04:24:53 ÖS
Senin ustan değil 20 yıllık değil 1 yıllık bile hondacı olamaz kusura bakma.o ses volanttan geliyor.rampaya vurunca geri kaymaması volantın sağlam olduğunu göstermez.o araçlarda kalkış kavramaların çoğu arızalı hatta ve hatta manuel kalibrasyonu bile var.
Hangi servise hidiyordun hangi hondacı bunları uyduruyor ise onlara youtube a how to calibrate jazz city transmission yada jazz,fit cvt problem yazıp göster.
Bu arada bizimde honda servisimiz var.yetkili servislerin bu şanzumanın adaptasyonu yok deyip gönderdiği bir çok jazz city e adaptasyon yaptık.
Gönderen: social - Ocak 28, 2016, 05:37:02 ÖS
Volan saglam demiyorum zaten,kalkis kavramada problem olmadigini soyluyorum.Ben izmir honda terakkide calisiyorum.Volan da ses var tikirti seklinde ama onun buna sebep oldugunu dusunmuyorum cunku benzinde bu sorun mevcut degil.
Gönderen: social - Ocak 28, 2016, 05:39:32 ÖS
2005 oncesi cvt sanzimanlarda muhendislik hatasi oldugunu hondada kabul ediyor ama 2005 yilindaki cvt2 ile gelen revizyon cogu sorunu halletti.Tabi bu benim aracimdaki volan sorununu halletmiyor.
Gönderen: social - Ocak 28, 2016, 06:11:57 ÖS
Sanziman adaptasyonu beyine baglanan him ile pc uzerinden yapildi ama manuel bir islem yapilmadi.Youtube da dediginiz videoyu gordum,orada kisadevre yapilmasinimi soyluyor anlayamadim.Siz daha once manuel adaptasyon yaptinizmi,yaptiysaniz basamaklari tarif edermisiniz.Bunu bizimkilerin bildigini hic sanmiyorum
Gönderen: social - Ocak 29, 2016, 12:11:51 ÖÖ
Bu arada yabanci forumlari okudum kalibre etmeyle alakali genellikle amu degisimi sonrasi yapilmasi gerektiigini bununda sebebinin sadece yakit tuketimini dusurmesi icin yapildigini soyluyorlar.Yolda 60 ile giderken frene basmadan aracin 5 saniye icin yavaslamasini saglayin buda kalibre eder yaziyor.Yani titreme silkeleme ve rolantiye bir etkisi yok.
Gönderen: social - Şubat 09, 2016, 05:11:02 ÖS
volan degişti sıfır takıldı sorun aynen devam etmektedir volan ıle alakalı degılmış
Gönderen: cgn - Nisan 27, 2016, 10:08:24 ÖÖ
Durum ne arkadaşım bi sonuç aldın mı? şanzımanla alakalı bişey bulabildilermi sorunla ilgili olarak.
Gönderen: social - Haziran 25, 2016, 12:27:26 ÖÖ
Uzundur giremedim konu kapansin diye yazayim.volanti degistirdim,vitesi d ye alirken olan tikirti sesi gecti.Parca 1600tl falandi.Ama rolanti dalgalanmasi ayni sekilde devam ediyor.Bazi cok bilmisler volant dedi ama degilmis bosuna masraf yapmayin.Sanziman diyenlerede inanmayin,2006-2007 lpg li cvt citylerde hemen.hemen hepsinde bu sorun var.Sirketde 7-8 lpg li city denedim hepsinde d konumunda rolanti dalgalanmasi var.
Gönderen: fatiki - Haziran 25, 2016, 09:28:42 ÖÖ
Kardeş ben 2008 city vştes d de iken olan rolanti düşmesi vr titremeyi hallettim. Araç hala duruyor mu sendr
Gönderen: social - Haziran 26, 2016, 09:50:00 ÖÖ
Evet duruyor nasil hallettiniz acaba
Gönderen: fatiki - Haziran 26, 2016, 10:03:14 ÖÖ
Manuel adaptosyonu denediniz mi
Gönderen: yiğit22 - Temmuz 15, 2016, 05:34:36 ÖS
sayın fatiki kardeşim. Bende de aynı sorun var. Aracım 2008 model otomatik şanzuman city. 2010 yılında zavoli kit taktırdım. O zamandan beri sorun devam ediyor. Lpg ile başka sorunlarda vardı ama lpg kablosu aldım artık ayarımı kendim yapıyorum. Sadece vites d de iken beklerken rolantinin 2000 ile 200 devir arasında gezmesini engelleyemedim. o anda haraket ettiğimde ise araç sanki manuel viteste debriyajdan ayağını aniden kaldırmış gibi vurduruyor. Bu da beni otomatik şanzuman açısından korkutuyor. Bu sene içerisinde arka bobinler, bujiler, boğaz kelebeği, sibop ayarı vb. hepsini yaptırdım ama olmadı. siz sorunu hallettim diye yazmışınız bunu okuyunca biraz heyecanlandım çünkü internette bu sorunu şimdiye kadar çözeni hiç okumadım.
Nasıl çözdüğünüzü biraz ayrıntılı anlatır mısınız. Manuel adaptosyonu denediniz mi yazmışınız. Bu adaptosyon nasıl bişey biz yapabilir miyiz yoksa nerede yaptıracağız.
Gönderen: yiğit22 - Aralık 07, 2021, 10:19:41 ÖS
İnternette gezinirken 2007 yılındaki delirecek kadar ugraştiğim ve bulamadığim ama şimdi elhamdurillah o sorunu çoktan çözdüğüm rölanti dalgalanmasıni bazi arkadaşlarin sıkıntisının hala devam ettiğıni gördüm.
Gönderen: yiğit22 - Aralık 07, 2021, 10:22:15 ÖS
Arkadaşlar sorunla uzun zamandan beri uğraşıyorum. O kadar işi uzattım ki arabanın sibop ayarına varana kadar artık kendim yapıyorum.
Aslında bu rutin bir sorun. Çünkü 3 sene önce yabancı sitenin birinde jazz ın servis kitabını buldum. Bizim karşılaştığımız sorun eğer arabada başka ciddi bir sorun yoksa cvt şanzımanın kaliplasyon sorunu.

Servis kitabında şu sebeplerden dolayı bu kaliplasyon arabanın beyninden siliniyor. Hatanın düzelmesi için bunun tekrar yüklenmesi gerekiyor. Ben kitaptaki bu bilginin türkce çevirisini aynen aktarıyorum.

CVT Start Debriyaj Kalibrasyonu Prosedürleri
NOT:
Aşağıdaki öğelerden herhangi biri uygulandığında, PCM'deki debriyaj başlatma kontrolü için geri besleme sinyali belleği temizlenir. PCM, debriyaj başlatma kontrolü için geri besleme sinyalini hafızaya almalıdır.
1. Akü terminal(ler)inin bağlantısını kesme
2. Çizgi altı sigorta/röle kutusundaki No. 20 ECU (15A) sigortasını çıkarma
3. Başlatma debriyajını değiştirdi
4. Kontrol valfi gövdesini değiştirdi
5. Şanzıman komplesini elden geçirdi
6. Şanzıman komplesini değiştirdi
7. Motor komplesini elden geçirdi.
Gönderen: yiğit22 - Aralık 07, 2021, 10:24:09 ÖS
Bu kaliprasyonu 2 şekilde yapıyoruz.

1. Arac Dururken Yapilacak Kaliprayon

Bunuda yine servis kitabında şu şekilde yapıyor.
(Arkadaşlar önce aracın beyninde arıza kodu olmaması gerekiyor. Arıza kodlarını kontrol edip  arızanın devam edip etmediğini öğrenmek gerekiyor.
Bunlar yapıldıktan sonra beyni sıfirlayin yani resetleyin. Sonra araci çalıştırıp farları açin bu şekilde 10 dk çalışsın. Tabii bunun için arıza tesbit cihazınizin olmasi gerekiyor. Yoksa ustaniz yapacak.)

Bu islemi benzinde yapın
1.Park frenini çekin ve dört tekerleği de güvenli bir şekilde bloke edin.

2.Motoru normal çalışma sıcaklığına kadar ısıtın (radyatör fanı yanar).

3.MIL'in yanmadığından ve [D] göstergesinin yanıp sönmediğinden emin olun.

4.MIL yanarsa veya [D] göstergesi yanıp sönerse, yakıt ve emisyon sistemini veya A/T kontrol sistemini kontrol edin ve kontrol ettikten sonra tekrar kontrol edin.

5.Kontak anahtarını KAPALI konuma getirin.

6. Aracın OBD portunun yanında 2 pin girişli mavi renkli bir port var. Bunu oradaki plastik paneli hafif açarak görebilirsiniz. Bu mavi portu yuvasından çıkarınız. Bunu kisa bir

7.Fren pedalına basın ve kalibrasyonu tamamlayan pedal ünitesine basmaya devam edin.

8.Motoru yüksüz koşullarda çalıştırın, ardından farları açın. Kalibrasyon sırasında farlar açık olmalıdır.

9.Vites kolunu [N] konumuna alın ve [D], , [L] konumuna alın, ardından , [D] ve [N] konumuna geri alın. Vites kolu her konumda durmalıdır. Bu kaydırmayı üç kez tekrarlayın.

10.Vites kolu [N] konumundayken [D] göstergesinin bir dakika boyunca yandığını kontrol edin, ardından gösterge söner.

( [D] göstergesi yanmamak için yanıp sönerse veya [D] göstergesi yanar ve yanık kalırsa (bir dakika sonra sönmezse). Kontağı KAPATIN, 6. adımdaki prosedürleri yeniden başlatın.)

11.[D] konumuna getirin ve [D] göstergesinin 2 dakika boyunca yandığını ve ardından söndüğünü kontrol edin.

( [D] göstergesi yanmamak için yanıp sönerse veya [D] göstergesi yanar ve yanık kalırsa (bir dakika sonra sönmezse). Kontağı KAPATIN, 6. adımdaki prosedürleri yeniden başlatın.)

12.Tamamlanmaya ulaşmak için kontağı KAPALI konuma getirin.
Gönderen: yiğit22 - Aralık 07, 2021, 10:25:17 ÖS
2. Hareket Halindeki Yapılacak Kaliprasyon

(Bu işlem için dur kalk zorunda olmayacağınız trafiğin kalabalık olmadıği bir yol seçiniz.)
1. Motoru normal çalışma sıcaklığına kadar ısıtın (radyatör fanı yanar).

2.Motoru yüksüz koşullarda çalıştırın, ardından farları açın.

3.[D] konumunda harekete (2000 - 2500 devirde) başlayın ve araç hızı 85 km / saat Ulaşana kadar aracı sürün, ardından ayağınızı gazdan çekin fren pedalına basmadan araç 30 km sürata düşene kadar D viteste devam edin.

Süratınız 30 km düşünce işleminiz tamamdır artık normal sürüşe geçebilirsiniz.
Gönderen: yiğit22 - Aralık 07, 2021, 10:26:32 ÖS
Arkadaslar özellikle 1. Kaliplasyonu yapamasanız bile mutlaka 2. sini deneyin faydasını göreceksiniz.
Ayrıca daha geniş uygulamalı bilgi istiyorsanız You tube kalında " Torc Destek " ve " Mag Tech " kanallarında bulabilirsiniz.
Ayrıca İstanbul da Koç Arslan Honda özel servisi Ferhat ustadan her türlu bilgiyi tamiratı ve orjinal yedek parcayı uygun fiyata alabilirsiniz. Ben artık intrrnette yedek parça aramıyorum. Tel ile durumu anlatım uygun fiyata kargo ile alıyorum.
Ya da Ankara da Yılmaz Oto Doğan Usta.