TeamHondaTurkey.Com

HONDA MODELLERİ => Civic '88-'06 => Konuyu başlatan: bekir_yk - Ekim 03, 2015, 01:27:39 ÖS

Başlık: vtec sorularım?
Gönderen: bekir_yk - Ekim 03, 2015, 01:27:39 ÖS
Selamlar değerli arkadaşlar...Yeni vtec sahibi oldum.Birkaç sorum olacak sizler bu konularda tecrübelisinizdir yardımcı olursanız sevinirim?
1.sorum öncelikle arkadaşlar aracım 2003 model 1.6 vtec benzinli..aracım 125 binde aldığımda içinde yağı 6 bin km olmustu değiştirileli ondan değiştirmedim.Bende 2 bin kullandıktan sonra içinde hiç yağ kalmadığını gördüm sonra ustaya gittim 2 litre kadar sanırım yağ ekledi sonra bin km sonra yine hiç yağ kalmadı gibi..geçen gün değiştirdim içinden 2 litre civarı yağ çıktı..sormak istediğim bu aracın yağ yakma ihtimali var mı bu kmde?egzostan mavi duman felan çıkmıyor alttanda damlatma durumu yok?yüksek devirde kullanıyorum ondan dolayı olabilir mi yağ eksiltme?ayrıyettende içindeki yağ kapkara olmuştu..yeni koydugum yağda 500 km olmadan kararmaya  başladı..
2.sorum ise vtec konusunda olacak..vtec acma olayı nedir o kadar araştırmama rağmen tam anlamadım doğrusu..aracımı 2. 3. viteste 6 7 bin devirlere kadar getiriyorum o devirlerde birden araba sallanmaya gaz yememeye başlıyor gariplik oluyor anlayacagınız...biraz açıklarsanız sevinirim bu vtec olayını...