TeamHondaTurkey.Com
HONDA MODELLERİ => Civic '88-'06 => Konuyu başlatan: gbsunca - Aralık 24, 2014, 10:41:33 ÖÖ
-
arkadaşlar mrb aracımla yokus aşağı inerken ses yok yokus yukarı çıkarken ön takımdan gelen cızırtı sesi sankı metal birsey birbirine sürtüyor gibi bir ses geliyor egsoza baktırdım sorun yok sorun sizce neyden kaynaklarınır.
-
Devir düşükken de oluyormu araç manuelse vitese takip kalkar gibi yaptığında da geliyormu yada araç sogukken rolantide
-
devir saati 1-2 arasında yapıyor mu?
ayrıca 2 viteste 3-4k devire kadar gelip ayağını çektıgınde devir yavaş yavaş inerkende yapıyor mu ?
-
arkadaslar aracım otomatık vites 1. 2.3 vites de yapıyor genelde
-
arkadaslar aracım otomatık vites 1. 2.3 vites de yapıyor genelde
Rolantıdeyken geriye taktıgınızda fılanda duyuyormusunuz bu sesi.Benim başıma 1.4 civicimde gelmişti.Egsozda kontrol edilmişti sorun yok.En son ses iyice artınca sağ çamurluk davlumbazından geldiğini farkettim bir baktımkı ön tamponun altındaki bağlantı soketleride yerinden cıkmıs davlum bazda iyi oturtulmayınca habire ses yapıyor.İşin özeti ses artmadıkça tespit etmek şans işi bence (Tabi bura istanbul park halindeyken geri geri gelirken sürekli birileri arabaya dokunduruyor)
-
Bende de kaputu tutan demir çubuğun yeri gevşemiş zıgıgır tarzı ses veriyordu en son servise gidecektim son anda aklıma geldi bakayım dedim ve onu yerine oturttum ses kesildi.
Basit şeyler ama can sıkıyor
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ses artınca rölanti de yken kontrol edilip bulunacak başka çaresi yok gibi duruyor yada ustayla teste çıkılacak
-
Isin kotusu 3 ustayla teste ciktik ses onlar binince gelmedi.aracin motor takozlarina bakildi motor kulagina bakildi problem yok dendi. Akslara bakildi sorun yok dendi anlamis degiim
-
Kutudan geliyo olabilir.bi yağlatın deneyin
-
Testte gelmez kontrol edilir levyeyle orda da bulunmaz anca ses artınca bulunur malesef
(Tapatalk Bazen Canimi Sıkmıyor deilsin.:)))
-
direksiyon kutusundan gelmiyor. acayip bi sesi var tırttt tırttt şeklinde arabadan soğuttu yemin ederim.
-
bu ses yanlız sol ön tekerin somun saplaması kırılmıstı onu değiştirdik yenisini takmak için diski balatayı bilyelerin orayı çıkartarak eski saplamayı çıkardı yenisini takıldı o gunden sonra gelmeye başladı diyebiliirim. ses gelmeye başlayınca götürdüm söyledim usta çıkardı tekeri baktı diske ses yok bunda dedi aceba bilyelerin olduğu yerde sorun olabilirmi.
-
Bir ihtimalde disk koruma sacı sürtüyordur. Kontrol ettirin derim.
-
olabilir birde ona baktırıyım tsk
-
Bir ihtimalde disk koruma sacı sürtüyordur. Kontrol ettirin derim.
bu benim başıma gelmişti. kendim kriko ile ön tekeri söküp bulmuştum.
-
neydi tekerdeki sorun vtec typer
-
neydi tekerdeki sorun vtec typer
Koruma sacı disklere sürtüyordu
-
anlaşıldı birde ben bakıyım benim arac yokus aşağı inerken ses çıkarmıyor araba ısınınca yokus yukarı ve bazı düz yollarda yapıyor