TeamHondaTurkey.Com
HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: tornado - Ekim 22, 2014, 01:04:11 ÖS
-
arkadaşlar 97 model civic 1.6 vti hb aracım var. üzerinde xenon var ancak muayeneden geçemedim ayrıca memnun da değilim orjinale dönmek istiyorum. bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum. yağmurlu havalarda da etkili olmasını ve karşıdan gelen sürücüleri rahatsız etmek istemiyorum.
-
hocam xenon dediğiniz ampulü söküp direk yerine xenon ampul takmak sanırım, yapılacak en kötü uygulama o zaten memnun olmamanız doğal, öncelikle far içinde tozlanma varsa saf suyla güzelce çalkalamanızı ardından far dış yüzeyi parlatma işlemi yapmanızı tavsiye ederim. Ampul olarakta bosch 90 plus tavsiye edebilirim eskisine nazaran çok fark eder, birde night breaker var o beyaz renk beyaz istiyorsanız onuda kullanabilirsiniz.
-
sadece ampul değil dönüştürücü de var konuya çok hakim değilim ama akımı yükseltmek için galiba. zaten muayeneden de geçemedim değiştirirken orjinal olsun istiyorum.
-
Xenon ampuller yüksek voltla çalışır,dönüştürücü dediğiniz o işi yapıyo.xenon ampulle birlikte o da (dönüştürücü) komple sökülecek.Şansınız varsa xenonu bağlayan arkadaş orijinal ampul soketini kullanmıştır,H4 Osram nightbreaker plus tavsiye ederim beyaz yanmaz sarıdan daha hoş ışık veriyor açık sarı bi renk verir.Ampulü yerine takıp soketini de taktın mı orijinal oldu. :)
-
Osram Night Breaker diyecektim, arkadaş söylemiş.
Aracın üzerindeki orjinal farlara göre bariz fark etti, çok memnunum.
Yalnız her halojen gibi yağmurlu veya nadiren denk gelen mahalle arası çok koyu asfaltlarda sonuç kötü. O konuyu bi aşamadılar.
Philips'in ampulleri de güzel ama çok pahalı ve internetteki bulabildiğim tüm videoları seyrettim, denk gibiler.