TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: kabuk3736 - Haziran 17, 2014, 09:36:28 ÖÖ
-
Merhaba Arkadaşlar,
Arabam 2008 Honda Civic dream otomatik 119000 km de. yaklaşık 8 aydır kullanıyorum ve gayet memnunum >=ok. Ancak son günlerde kalkışlarda yavaş şekilde gaza basarak kalkarsam 25 km hıza gelince vites geçişinde arabada hissedilir şekilde bi titreme hatta vuruntu olmakta diyebilirim. Aynı durumu sert şekilde kalkışlarda yüksek devirlerde yaşamıyorum. Yüksek hızlarda vites geçişlerinde de olmuyor. Sadece tabiri caizse 1 vitesten 2 vitese geçerken olmakta. Hız 30 km yi geçince sıkıntı yok yani. Acaba şanzıman yağı değişim vakti mi geldi. arabayı aldığım kişiye de sormayı unuttum şanzıman yağı değişti mi diye adamda yurt dışında ulaşamıyorum. Gerçi arabayı aldığımda bakıma götürdüm buji, akü, balata, motor yağı felan değiştirdim şanzıman yağını kontrol ettirdim usta sıkıntı yok demişti (bu arda 114000 km de götürdüm bakıma).Sizlere sormak istedim formda aradım böyle bir problem yaşayan var mı diye bulamadım.
Böyle bir problem ile karşılaşan var mı? varsa çözümü nedir.
Birde şanzıman yağı değişimi kaç TL tutmakta. Kaç km de yapılması gerekmekte(kitapçığa baktım ağır koşullarda 60000 km normal koşullarda 120000 km yazıyor ağır koşullar normal koşullar neye göre değişiyor bilmiyorum.)
Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler.
-
şanzuman yagından yapıor o sert geçişleri, ustaların çogu içinde yag olunca değiştirmeye gerek yok diyip değiştirmiyorlar kaliteli atf2 yağ alıp araç geri viteste iken dolduruyorsun ve emin olun sorun geçecektir.
sıkma canını önemli bişey deil
-
Nacizane tavsiye olarak bence şanz. yağınızı her halükarda değiştirin Yetkili honda servisinin tavsiyesi olan yağı kullanın.
Eski sahibi değişmiş olsa bile hangi yağı kullandığından tam emin olamazsınız, servis kaydı yoksa farklı yağ da kullanılmış olabilir.
Vuruntu konusunu diğer arkadaşlar bilebilir. fd6 ım hiç olmadı, hiç kullanıp ta tecrübe de etmedim açıkçası...
Sakın şanzuman yağını elle yağ çubuğundan bakıp ta bu yağ iyi daha gider diyenlere de çok çok itibar etmeyin. Değiştirin kafanız rahat etsin. Orijinal Honda yağın kendisi 100 lira gibi birşey olması lazım. Gerisi işçilik. Değiştirirkenden şanzuman tapasının üzerinde mıknatısta birikmiş toz demir parçalarına da bakın, çok olması yağın geç değiştiğini gösterir.
fd6 nın şanz. yağ filtresi şanzumanın dışındaysa o da değişmeli.
-
şanzuman yagından yapıor o sert geçişleri, ustaların çogu içinde yag olunca değiştirmeye gerek yok diyip değiştirmiyorlar kaliteli atf2 yağ alıp araç geri viteste iken dolduruyorsun ve emin olun sorun geçecektir.
sıkma canını önemli bişey deil
Eyvallah kardeş yardımın için.
-
Nacizane tavsiye olarak bence şanz. yağınızı her halükarda değiştirin Yetkili honda servisinin tavsiyesi olan yağı kullanın.
Eski sahibi değişmiş olsa bile hangi yağı kullandığından tam emin olamazsınız, servis kaydı yoksa farklı yağ da kullanılmış olabilir.
Vuruntu konusunu diğer arkadaşlar bilebilir. fd6 ım hiç olmadı, hiç kullanıp ta tecrübe de etmedim açıkçası...
Sakın şanzuman yağını elle yağ çubuğundan bakıp ta bu yağ iyi daha gider diyenlere de çok çok itibar etmeyin. Değiştirin kafanız rahat etsin. Orijinal Honda yağın kendisi 100 lira gibi birşey olması lazım. Gerisi işçilik. Değiştirirkenden şanzuman tapasının üzerinde mıknatısta birikmiş toz demir parçalarına da bakın, çok olması yağın geç değiştiğini gösterir.
fd6 nın şanz. yağ filtresi şanzumanın dışındaysa o da değişmeli.
Eyvallah kardeş yardımın için. Şanzıman yağını ek kısa zamanda değiştireceğim.
-
Bende de 2007 otm dream var 64 binde aynı şey bende de oluyor düşük devirlerde 1 den 2 ye,2 den 3 e geçerken surtme sesi gibi bir ses geliyor şanzıman yağını değiştik bi şey fark etmedi özel serviste bi ustaya sordum normal dedi
-
Bende de 2007 otm dream var 64 binde aynı şey bende de oluyor düşük devirlerde 1 den 2 ye,2 den 3 e geçerken surtme sesi gibi bir ses geliyor şanzıman yağını değiştik bi şey fark etmedi özel serviste bi ustaya sordum normal dedi
hocam bende ses gelme gibi bi durum olmuyor. hani manuel arabada 1. vitesten direk 2 ye atınca arabada bi titreme olurya işte buna benziyor. gaza sert basarak kalkınca olmuyor. yavaş yavaş kalkınca yapıyor. eğer senin vites geçişlerinde ses geliyorsa bence başka bi ustaya göster derim.
-
takip
-
Bendede 2008 civic elegance aracı var sldıgımda yag degişmemiştim sorun yoktu özel bir yerde şanzıman degiştim aynı sorun bendede oldu acaba yagdanmı kırmızı renkli bir yağ koydular
-
ortjinal şanzuman yağı kataloktaki ile aynı olmalı serviste fiyayı 3 kutu için 120 tl civarı değiştirmek işi çok kolay extra süzgeç mevcut onun fiyatı da 75-100 tl civarı.
-
Sıkıntın sadece yavaş giderken ise yağ ile alakalı değil.muhtemelen Şanzuman Üst kulağı kopuk yada yıpranmış