TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: dokuzeylul - Mayıs 22, 2014, 12:18:42 ÖÖ

Başlık: Anahtarı Kaybettim
Gönderen: dokuzeylul - Mayıs 22, 2014, 12:18:42 ÖÖ
Merhaba Arkadaşlar... Arabamın anahtarını çantamla beraber kaybettim ya da çalındı. Sigorta şirketine bildirdim ancak yeni anahtar yapıp yedek anahtarla birlikte kodu değiştireceklerini söylediler. Ancak kaybettiğim anahtarın arabanın kapılarını açacağını ancak çalıştırmayacağını söylediler. Ben de ne kadar saçma olduğunu söyledim. Adam aracın kapılarını açacak içinden bişeyler götürecek ya sonra? Sistem öyleymiş... Var mı başına gelen? Güvenlik kitini komple mi değiştirmeli yoksa onların söylediklerini mi yapmalı? Başına gelenler ne yaptı yazarlarsa sevinirim...
Başlık: Ynt: Anahtarı Kaybettim
Gönderen: dokuzeylul - Mayıs 22, 2014, 12:24:09 ÖÖ
Bu arada aracım 2013 civic
Gönderen: 0mer - Mayıs 22, 2014, 12:38:40 ÖÖ
hocam bu işin olması gerekeni o zaten sana yeni anahtar yapıp arabadaki imobliser ile eşleştir cekler çalınan anahtar kapıyı açar ancak araba çalışmaz olacağı odur yedek anahtarda çektirseniz de aynı durum oluyor kapıları açıp aracı çalıştırmıyor komple değişim için sanırım kapı kilitleri flanda değişimsi lazım
Gönderen: gecetilkisi - Mayıs 22, 2014, 05:40:22 ÖÖ
Kapi kilidi degil. Merkezi kilid merkezi var yeni anahtarin onlada eslesmesi lazim. Ancak aracinizda bu ayri bir parcami yoksa beyinde bitisikmi bilinmez. Siz imbo ile eslesiyosa  kapi merkeziylede eslestirilmesini isteyin
Gönderen: faw13 - Mayıs 22, 2014, 08:01:35 ÖÖ
Yani sürecini bilmiyorum ama komple yeni anahtar olayı çok büyük masraf, aracın beynine kadar giden değişiklikler içermesi gerekebilir araçtan araca, hiç birşey olmasa, kapı kilitleri, RF alıcı/vericiler, immobilizer sistemi, marş kilit sistemi vs vs değişecek ki bu da birkaç bin TL'lik masraf demek, sadece anahtarın 300-1000 TL olduğunu düşünürsek.

Kaliteli bir alarm taktırmanızda fayda olabilir içinizin rahat etmesi için. Ayrı bir kumandası olmasına gerek yok, eski anahtar kumandadan açamayacaktır zaten kapıları, anahtar deliğine takılırsa açar, o da alarm ile engellenebilir.
Gönderen: dokuzeylul - Mayıs 22, 2014, 08:27:08 ÖÖ
Tamam anladım nasıl olacağını da... Sigorta şirketinin sadece bu şekilde değişikliğe gitmesi yasal mı? Yoksa gidip kavga dövüş yapmalarını mı istemeliyim? Full kasko falan hikaye anladığım kadarıyla. Sonuçta bundan sonra araba içinde hırsızlık olayı olsa eminim işi 90 derece yokuşa sürecekler.
Gönderen: dokuzeylul - Mayıs 22, 2014, 08:29:05 ÖÖ
İyi  bir alarm seti tavsiyeniz var mı?
Gönderen: faw13 - Mayıs 22, 2014, 10:24:31 ÖÖ
http://www.cenmaxsatis.com/942-B-OTO-ALARM-SISTEMI,PR-9.html şuna bakabilirsiniz.