TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: ahmetK. - Aralık 25, 2013, 07:16:20 ÖS
-
Aracım 2000 civic 1.4 is aracım boş iken sağ arka taraftan pat pat diye yol hafif lakalı de olsa ses geliyo ama araca 5 kişi bindiğimizde ses kesiliyo Amörtisör takozu veya amortisörden olabilir mi?
-
arka travers takozlarınız patlamış olabilir.
-
valla boyle hani boşta kalan iki demirküt küt küt birbirine vurur ya ustam sinir bozucu ve hiç bitmeyen bir ses burdaki ustalar kara düzen amörtisör falan komple değiştirelim diyorlar....
-
arka tekerin oradan baksanız sizde görürsünüz tekerden öne doğru bir kol var,kolun aracın şasesine bağlandığı yerde yuvarlak içinde plastik takozlara bak kopma yırtılma olmuşmu?
-
Selam Dostum,
Yardımcı olmaya calisayım. Bagajda arka koltugu yatırmak için plastik bi cubuk war onu cek. Arka koltugu yatır dosemeyı elinle yerınden cıkar biri aracı sursun orda amortisor basını gorursun elinle bi tut arkadasın sursun aracı. Ses oradan geliyorsa problem amortisor de dir. Elini koydugun zaman zaten anlarsın oynar yerinde. Pet şişenin içindeki kalem gibi düşün.
Sorun buyuk ihtimal oradan kaynaklanıyor aynı sıkıntı bende de war. Amortisor değişecek yada daha once işlem gorduyse adam gibi takamamıs olabilirler.
benim tavsiyem bu araclarda amortisor kıymetli. değiştirmemen ve onarım yoluna gitmen. Usta bi amortisorcuye gosterebilirsin. İst daysan kesinlikle namiştain den baska yere gitme. Orda onarımını yapıyorlar maslak ta. Ama değiştirme takacaksan da orjinal tak hiç bi amortisor orj. yerini tutmuyor. Tecrübe ile sabittir :)
-
Cevaplar için teşekkürler aracın amortisörü zaten monroe 2 sene önce yenilendi ,ama şöyle bi durum var aracın arkasını sallayınca araba aşırı yaylanma salınım yapmıyor kontrol ettim ama bi usta baktığında oktayoo nun dediği arka tekerden öne doğru giden demirim yucarlak bağlantı yeri var şaseye o bozulmuş dedi levyeyle yokladı ama sorun ustalara ne kadar güvenecez bunu söyleyen adamlar tofaş reno tamircisi?
-
walla aynı sorun bugun bende wardi. Maslak'ta Namistain e gittim. 20 Dk da yaptı adam sorun duzeldi. Dier ustaya kalsa amortisor deişelim diyordu adamlar 20 dk da 50 liraya yaptılar saolsunlar :) Sorun duzeldi ses yok kaymak gibi. Sen onu bi İst daysan namistain e bi gotur derim :) >=ok
-
keşke istanbulda olsam en azından adam akıllı usta bulurum buralarda hem usta yok hem sağlam götürüp bozuk alıyorsun, adamlar kendilerine tozda kondurmuyor :)