TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: kekambas - Kasım 08, 2013, 09:41:08 ÖÖ

Başlık: Usta tavsiyesi 2007 honda civic 1.8 i-vtec sport
Gönderen: kekambas - Kasım 08, 2013, 09:41:08 ÖÖ
Merhabalar herkese
Ararcım 2007 honda civic 1.8 i-vtec sport, alalı daha 1.5 sene oldu ve alır almaz lavato akıllı kit lpg sistemi taktırdım, yaklaşık 25.000 km yol yaptım..

Siz değerli arkadaşlarıma danışmak istediğim konu şu;
Lpg taktırdıktan sonra suyuna bakmak gerekirmiş arabanın, bakmadım.
Lpg'yi temmuz ayında taktırmıştım, kış aylarına geldi ve arabanın klimasını ısınmak için çalıştırmak zorunda kaldığımda bir türlü sıcak hava alamamıştım ve araba aynı zamanda benzinden lpg'ye geçmesi de uzun sürüyordu ve servise gittiğimde radyatöre yaklaşık 1.5 lt su koydular şaşırmıştım çünkü arabam o yaz sıcaklarında asla hararet yapmamıştı.
Arabayı aldıktan kısa bir süre sonra sübap sesi gibi bir ses gelmeye başladı motordan(belki de aldığımda da vardı o ses ), sübap ayarı yaptırdım ses gitmedi, Ayışığı Honda Servis'inde debriyaj set değiştirdim ve bu sübap sesi sanılan sesi sordum ustaya oda sübap ayarı yapılması gerektiğini söyledi ve tekrar sübap ayarı yapıldı yine ses geliyor.
Geçen gün taksici bir arkadaşımın cok övdüğü bir ustaya arabayı götürdük, arabanın vantilatör kayışını söktürdüm belki devirdaim, marş dinamosu yada şarj dinamosundan geliyordur ses diye ama malesef ses yine vardı. Bu seferde motor muhafazasını söktük alttan dinleyince sesin motorun altından geldiğini farkettik, ses motorun sağ altından yani zincirin olduğu yerden, kartere yakın krankın olduğu yerden geliyor.
Usta önce zincir dedi sonra arabaya hararet yaptırdın mı diye sordu ben de arabayı yaz boyu az suyla kullandığımı fakat arabanın asla hararet yapmadığını söyledim, bu sefer de usta fikrini değiştirdi onun tabiriyle pistonlar tokatlıyor olabilir dedi, herkes farklı bir şeyler söylüyor arkadaşlar kime güveneceğimi bilemiyorum artık.
Bu sese bir çözüm bulamadım..
Arkadaşlar biraz uzun bir yazı oldu ama mecburen her ayrıntıyı yazmak istedim..
İstanbul'da iyi bir usta tavsiye etmenizi rica ediyorum ben Anadolu yakası Ümraniye'de yaşıyorum..

Herkese şimdiden teşekkürler....
Başlık: Ynt: Usta tavsiyesi 2007 honda civic 1.8 i-vtec sport
Gönderen: oktayoo - Kasım 08, 2013, 09:58:26 ÖÖ
bostancı sanayi ikiler hondayı denedinizmi? giden arkadaşlar memnun.
Gönderen: CMYK - Kasım 08, 2013, 10:01:33 ÖÖ
İkiler Honda Küçükyalı'ya tasındı. Bilginize
Gönderen: kekambas - Kasım 08, 2013, 11:09:27 ÖÖ
İlk sübap ayarını orada yapmışlardı..Tabi ki ses yine devam etmişti..
Gönderen: bilalsahin - Kasım 08, 2013, 11:50:30 ÖÖ
Diğer açtığın konuya bir yorum yapmıştım fakat kaldırılmış konu.
Bende Ümraniye'de Elmalıkent mah. oturuyorum.
Aracımı Bostancı'da özel bir servise götürüyorum. Kendisi aynı zamanda akrabamda oluyor.
İyi ustadır ancak dükkanı biraz salaştır. Tercih etmeyi düşünürsen yardımcı olmaya çalışırım.
Gönderen: cobra34 - Kasım 08, 2013, 12:00:34 ÖS
Aracın büyük ihtimal etek vuruyor yani hararet nedeniyle gömlekler ovalleşmiş sesi subap sesine sıklıkla benzetmelerinin nedeni gömleğin bir tanesi veya en fazla 2 tanesinde ovalleşme olması.buda ince bir subap sesi gibi geliyor.tabi sadece yazdıklarına istinaden bunları söylüyorum
Gönderen: kekambas - Kasım 08, 2013, 12:14:16 ÖS
Yalnız yazmayı unuttum..Aracı sabahları motor soğukken çalıştırdığımda 30-40 saniye sonrasında o sübap sesine benzeyen ses başlıyor. 30-40saniye normal çalışıyor..

Ayrıca ilginize teşekkürler arkadaşlar..
Gönderen: kekambas - Kasım 08, 2013, 12:15:38 ÖS
Merhaba cobra34

Caresi nedir? var mı önereceğiniz bir şey..

Teşekkürler
Gönderen: cobra34 - Kasım 08, 2013, 12:48:49 ÖS
Eğer sıkıntı gerçekten piston etek sesi çıkarsa motorun malesef rektefiye olur:(
Gönderen: kekambas - Kasım 08, 2013, 05:48:39 ÖS
Zaten satmaya karar verdim...
Birde üstüne hayvanın biri tornavidasıyla sol ön çamurluktan başlamış çizmeye arka çamurluğa kadar imzasını atmış. Arabamda boya yok daha diye rütuş attırıp pasta cila yaptırdım. Bu olayda iyice moralimi bozdu, satacağım artık karar verdim..