TeamHondaTurkey.Com
HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: HONDAHAN - Eylül 03, 2013, 02:20:32 ÖS
-
Arkadaşlar bence müjde olan bu haberi sizlerle de paylaşmak istedim.
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=24632349
Kimisi kızıyor ama kendi adıma söylüyorum; bilinçli şoför için bu bir müjde. Çünkü artık E-5 gibi 90 'la bile gitmenin zor olduğu yollarda 78 'le ceza yeme saçmalığı ortadan kalkacak.
Temmuz'da bahsettiğime benzer komik bir hızla radara girmişim ve o sinirle iki gün 70 'le gidip gelmeyi denedim, ömrümde atlatmadığım riskleri atlattım. Sıkıştıran Gebze-Harem minibüsümü dersin, Özel Halk Ototbüsümü dersin, özel izinle trafikte terör estiren belediyenin damperli kamyonlarımı dersin... sellektör, korna yapmayan kalmadı. E tabi ben de iki gün sonunda 70 'e uymayı herkes gibi bıraktım.
Bu hız limiti artırımı uygulamaya geçerse Trafik 'in cebimizden çaldığı saçmasapan gelir de ortadan kalkacak.
Ölümler artacak diye kızanlarda var, olacaktır da. Ama zaten trafik canavarı diye tabir ettiklerimiz hız limiti kuralına uymuyorlardı ki. 70 km hız limiti; dikkatli düzgün kullanan ama E-5 ve köprü bağlantı yollarında trafiğin akışı gereği limiti aşıp ceza yiyen insanlar için adaletsiz bir uygulamaydı.
-
aynen katılıyorum abi sana bir kaç sefen bende denedim 70 km ile gitmeyi başım belaya girecekti sellöktör korna falan..90 bir nebze iyi olaçak >=ok
-
düşük hızlarda kaza riskinin çok daha fazla olduğunu düşünüyorum
çünkü vucud yavaşlıyor reflexler yavaşlıyor falan filan
-
+1 katılıyorum.
-
Olması gereken buydu. Kaza her hızda olur. )90 la gidiliyor diye kaza yapılmaz. Sadece sonucu biraz daha ağır olabilir.Ancak 70 le gitmek imkansız !!! Bende çok denedim. 2. vitese alsan bağırıyor. 3 e alsam bayılıyor. Çok dengesiz bir limit aralıgıydı araç vites yapısı ile.
90 olması güzel (Tabi daha olmadı)
Ben şayet zorunlu olmadıkca e5 i kullanmıyorum.
-
Olması gerekenden yavaş gitmek hızlı gitmekten daha tehlikeli; dediğin gibi ne kadar kamyon, tır, otobüs, dolmuş varsa hepsiyle naşır neşir olmak zorunda kalıyorsun.
Trafik akışına uymak lazım bence de iyi olmuş.
Ben karayolunda değil de mahalle arasında 50 km hızı geçmem buralardaki YAPAY TÜMSEKLERE de bir çözüm bulsalar keşke, milyonlarca araba dur kalk-dur kalk çok büyük bir Yakıt sarfiyatına yol açıyor Milli Hasıla'ya vurunca...
-
Olması gerekenden yavaş gitmek hızlı gitmekten daha tehlikeli; dediğin gibi ne kadar kamyon, tır, otobüs, dolmuş varsa hepsiyle naşır neşir olmak zorunda kalıyorsun.
Trafik akışına uymak lazım bence de iyi olmuş.
Ben karayolunda değil de mahalle arasında 50 km hızı geçmem buralardaki YAPAY TÜMSEKLERE de bir çözüm bulsalar keşke, milyonlarca araba dur kalk-dur kalk çok büyük bir Yakıt sarfiyatına yol açıyor Milli Hasıla'ya vurunca...
Geçenlerde canlı şahit olduğum bi olay; mahmutbey-istoç yolunu bitirip sağa döndüğümde her gün kullandığım bi güzergah üzerine plastik kasis koymuşlar dursan yavaşladığına değmiyor geçsen takır tukur ses geliyor. Tırcı bi abimiz sağolsun hızlı gelip ön tekeri kasis i geçtikten sonra az gidip arka teker kasis e gelince ani frene asıldı ve kaymaya başladı ve o basınçla kasiste tekere gelen yeri kırdı. 2 gün sonra dikkat ettim yolda hiç plastik kasis kalmamış plakasını alsaydım gidip ellerini öpücektim :)
-
aynen katılıyorum abi sana
Eyvallah abi. Bizim bahsettiğimiz zaten şehiriçinde kaldığı için sınırlama kapsamında olan ama yapısı dolayısıyla şehirlerarası statüsünde olan yollar için. E-5 in birçok yeri 3 şerit, tem desen 4 şerit olan yerler bile var, 70 neydi yaa ? Yoksa çArşı-pazarın içinde olan yerler tabiki 30 olsun, uymayanın da arabası bağlansın gık demem.
-
O tümsekler ve kurt kapanları zaten millet olarak utancımız. Keşke kurallara uysakta onlar olmasa.
:) Galata kulesine çıkan Büyükhendek caddesinde kurt kapanı var. Her gittiğimde onun fotoğrafını çeken turistler görüp utanıyorum :) Adamlar bir yandan gülüyor, bir yandan fotosunu çekiyor.
-
benim prensibim basit mahalle arası yavaş git ki herkez seni görsün insanlar vs.
ama e-5 fln zaten kimkime dumduma herkez kendi havasına bas yürü trafik olmasın :)
-
Bence mujdeli bir haber degil. Konuyu acan arkadas "bilincli surucu icin mujde" diye bir ifade kullanmis. Turkiye'de kac kisi bilincli arac kullaniyor merak ediyorum. Ortalik trafik cahili dolu, bilincsiz suruculer her tarafimizda. Boyle bir kesmekese sahip bir ulkede kurallar sert uygulanmali yoksa hersey daha kotuye gider. Dusunun terorden fazla kaybimiz trafik kazalarinda.... Bayramlarda bunu en nt sekilde goruyoruz.
Onun icin bence mujde degil, facia bir karar olacaktir. Cunku araba kullanmayi bildigini sanip hic birsey bilmeyen, sadece arabayi yerinden kaldirmayi becerdigi icin ehliyet alan, ve kendini hic gelistirmeden boyle devam eden o kadar cok surucu var ki....
-
Bence mujdeli bir haber degil. Konuyu acan arkadas "bilincli surucu icin mujde" diye bir ifade kullanmis. Turkiye'de kac kisi bilincli arac kullaniyor merak ediyorum. Ortalik trafik cahili dolu, bilincsiz suruculer her tarafimizda. Boyle bir kesmekese sahip bir ulkede kurallar sert uygulanmali yoksa hersey daha kotuye gider. Dusunun terorden fazla kaybimiz trafik kazalarinda.... Bayramlarda bunu en nt sekilde goruyoruz.
Onun icin bence mujde degil, facia bir karar olacaktir. Cunku araba kullanmayi bildigini sanip hic birsey bilmeyen, sadece arabayi yerinden kaldirmayi becerdigi icin ehliyet alan, ve kendini hic gelistirmeden boyle devam eden o kadar cok surucu var ki....
Güzel diyorsunuz da bizler ne yapacağız. Bir yerden bir yere gitmek ölüm. Ayrıca o işe el atıldı Tabi tamamen temizlenmesi için yaklaşık 30 40 yıl süre lazım. Bayramdaki kazalar ve ölümleri engelleyemezsiniz. Çünkü uzun yol tecrübesi çok farklıdır. Şehir içinde sabahtan aksama kadar araba sürseniz dahi uzun yolda tecrübeniz yoksa kaza yapma riskiniz yüksektir.
Araç kullanmayı bilmeyen azınlıklar için bilenler yakılmamalı. E5 de gidemeyecek kadar şöförlüğü olanlar zaten 5e kolay kolay çıkmıyor.Çıksa dahi aynı adam 70 km hızlada kaza yapar. Ayrıca kazalarda sizde bilirsiniz ki hızdan ziyade nereye nasıl çarpıldığı önemlidir.
-
Arac, ullanmayi bilmeyen azinliklar.????
Cogunluk olmasin o...
Bayramlari ornek olarak verdim. Ancak cikin trafige, bu e5 ya da e6 yaxda herhangi bir arasokak... O kadar cok bilincsiz var ki, saymakla bitmez.
Kendi acizane gorusum, yersiz bir karar oldugu ve sehir ici hiz limitinin 90 a cikarilmasi gereksizligidir. ( bakin e5 demiyorum, sehir ici derken ben bunu meskun mahal anliyorum, olaya sadece istanbul ya da buyuk sehir olarak bakmayin). Bence mujdeli degil, kazalara namzet bir karardir. Sizce de mujdelidir. Zaten kanun koyucu karar vermis. Umarim siz hakli cikarsiniz ne diyeyim
-
kural koyucu kuraları belirler uyarsın uymazsın cezayı yersin kaza yaparsın bu denetimle cezayla çaydırıcı olmuyor olay eğitimde başlıyor ehliyet alımı çok kolay arabayı yrinden kaldır kap ehliyeti bizler toplum olarak kurallara uymayı sevmeyen milletiz örnek adam sağa dönecek ben arkasında anlıyorum sağa döneceğini adam zahmet edip sinyal bile vermiyor
-
yani İstanbul içi için konuşuyorum, zaten 90 olan limiti 70e indirip sonra trafiği aksatmasından arttırmaları anlamlı, ben 1. köprü yoluna konulan hız koridorlarından dolayı paşa paşa 70 ile gittiğimde depresyona giriyorum, tehlike falan atlatmışlığım yok ama gelip şekil yapan *neyse söylemeyeyim şimdi* tipleri bozamadığım için içim gidiyor sadece, TEM'de zaten hiç bir zaman 70 gibi bir hız sınırı olmadı oradan sorun yok yani, e-5 saçma olmuştu, eski rahatlığına döner
-
Tolga bey. Bizler zaten ara sokakta. Mahalle içinde olan caddelerden bahsetmiyoruz. Oralar zaten bellidir. Kaldı kı limit 150 dahi olsa trafik durumundan basamazsınız. Bizim burada baz aldığımız ve hız artısının sebebi olan yer E-5 dir.
Sinyal vermemek arabayı kullanmayı bilmemek değil, Sorumsuz davranmaktır. Ben mümkün mertebe sinyal kullanırım. Ancak bazı an gelir sinyal veremem veya vermem. Bu zamanlarda araç kullanım süremin % 2 sini anca kapsar.
Bana kalırsa ara sokaklarda limit 30 olmalı ve bazı ülkelerde olduğu gibi her sokakta radar olup geçene caydırıcı düzeyde ceza verilmeli.
Mahallelerdeki caddelerde ise 40- 45 km yeterli hazla fazladır.
Ancak yayanın kullanmadığı (Yan yol düşük olmalıdır ) e-5 de 70 le gitmek yersiz ve bir o kadar da sinir bozuculur.
-
kesin 90 oldumu hız limiti
-
:) Eli kulağında
-
EGM´den hız sınırı açıklaması, Finans, Trend
http://www.finanstrend.com/haber/125230/egm-den-hiz-siniri-aciklamasi#.Uih1DpZQivE
Gerçek durum yukarıdaki haberde arkadaşlar.
-
Sadece 50 olan yerler 70 e çıksa o bile yeter. Şehiriçi için 90 nın fazla olduğu heryerde uygulanamayacağı kanaatindeyim. Son zamanlarda limitin 50 olan bazı yerlerde 60 a döndüğü şeklinde haberler var. Dahası birkaçtanesini bende gördüm. Şehiriçindeki limit aşımlarının çoğu 50 olan yerde oluyor maalesef.
-
O iş tamam arkadaşlar
(http://i.hizliresim.com/e71WgP.jpg) (http://hizliresim.com/e71WgP)
Şehiriçinde 50 olan limit aynı kalırken ana arterlerde 90 'a çıkarıldı.
Bu gelişme sevindirici olduğu kadar; E-5 te 90 ile yediğim cezaya itirazda ne kadar haklı olduğumu, mahkemenin ise verdiği kararda ne derece adaletsiz olduğunu gösterdi. Yazıklar olsun, helal etmiyorum. Sen 70 le gidilemeyecek yere 70 yaz, radar koy, milletin cebinden çal.! Sebebi olanlara zıkkım olsun.
-
Olaya birde şöyle bakmak gerek..hepimizin arkadaşları var iyisini kötüsünü seçer görüşürüz..dostlarımız var ve kimin ne olduğunu bildiğimiz çevremiz..Fakat düşünsenize etrafta ne olduğunu bilmediğimiz gaspcılar,tecavüzcüler,hırsızlar,uğursuzlar,alkol alıp direksiyon başına geçenler,bunlardan gerçek hayatta uzak durursun yaşadığı mekanlara yerlere gitmezsin ama trafikte unutmamak gerek karşımızabu tipte insanlar hep çıkacak..önce insan olmak lazım iyi dürüst Allah korkusu olan insan..sonrasında herşey hallolur..Kazasız cezasız belasız yolculuklar hepinize
-
hayırlı olsun,kazasız belasız sürüşler hepimize.
-
Bu hız E-5 vs için iyi oldu ama bizim zeka gerisi milletimiz mahalle aralarında da 90la gitmek ister.
-
Heh işte benim de tam isyanım bu yöndeydi; ana arterleri 90 yapmış, mahalle aralarındaki caddeleri 50 de bırakmışsın ya, ha işte o radarları oralara koy, hem de her sokak başına her köşeye. Sokak arasında hız yapıp çoluk çocuğun canına kastedenleri cezalandır ki yapmasınlar. Ne isityorsun insanlardan da e-5 te 78 le 80 le ceza yazıyodun.
-
Yükseltildi biraz eksik kalıyor sanırım, UKOME kararı çıkana kadar 70 + %10 ile 77 diye duydum bu sabah haberlerde. UKOME kararı çıkana kadar yine 77 devam <783^2