TeamHondaTurkey.Com
HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: xlx99 - Ağustos 30, 2013, 02:21:35 ÖS
-
Merhaba,
Bir yerlerde okumustum, ya da birileri soylemisti, net hatirlamiyorum onun icin bilgisi olan arkadaslarin yorumlarini rica ediyorum.
Arac ile belli bir km yaptiktan sonra yikamaya soksak isinan fren disklerine bir zarari olur mu? Yoksa bir sure bekleyip soguduktan sonra yikamaya soksak daha mi iyidir.
O basincli suyu lastiklere ve ic kisimlara vurdukca hep aklima geliyor bu.
Tsk
-
Belli bir km yaptıkdan aracı yıkamaya sokarsanız lastiklere su tutturmayın kaportayı yıkasınlar, mola vs verdiğiniz yerlerde yıkıyorlar aracı uyarın lastiklere su tutmasınlar frenlere zarar veriyor
-
Disklerde yüksek ısıdan sonra su gelince eğilmeye neden olduğu için tavsiye edilmiyor.
-
ankarada antalyaya giderken burdurda yıkadım aracı sonra devam sıkıntı yok.
-
Sıcak olan metale su tutuyorsunuz. Anı ısı değişimleri oluyor Ve yıkama sonrası frene asıldığınızda disklerde bozulmalar oluşur.
Ancak söylede birşey var. Bazen 1 kerede bozulur. Bazende 20 30 . seferde. Periyodu yoktur.
Tutmamanız tavsiye olunur.
Ben kışın nerede su varsa girdim. Hiçbirşey olmadı. kar yağdığında diskler yamuldu. Disk balata değişimi yaptırdık :)
Yamulduğu zamanda abs devredeymiş gibi tepki verir araç (abs nın 10 2 si kadar diyelim yanlış anlaşılmasın.)
Yüksek hızda fren yapınca direksiyon deli gibi titrer. Düşül hızda genelde hissedilmez.
-
ısınan disklerde zamanla eğilmeler oluyor. yani bir seferde değil ama devamlı tekrarlarsanız frene bastığınızda direksiyondaki titremeyi fark edeceksiniz:) tecrübe ile sabittir:)
-
ısınan disklerde zamanla eğilmeler oluyor. yani bir seferde değil ama devamlı tekrarlarsanız frene bastığınızda direksiyondaki titremeyi fark edeceksiniz:) tecrübe ile sabittir:)
arkadaşım doğru söylüyor tek seferde olmasada irerleyen günlerde farkını göreceksin artı radyatörede zararı var çatlamalar fln yapabilir
-
hiçbirsey olmaz..diskler kor haline mi geliyor ki değişikliğe uğrasın..bakmayın yazılanlara..disklerin devamlı sıcak kalması asıl daha cok zarar verir.yola devam...
-
ben çok dikkat ederim uzun yoldan veya araç sıcakken hiç yıkatmadım sıcakken sıkılan suyu disklere zararı çoktur bir iki yıkamada deyil ama bunu çok sık yaparsanız disklerin ömrü çok kısa olur
-
madem disklerin sıcak kalması lazım neden soğutmalı disk üretiliyor dünyada?
-
yıkatın hiçbişey olmaz disklere..ömrü bellidir onun kısalma felan olmaz..dayanıklıdır ani sıcaklık değişimlerine.ona göre üretilir zaten..sıcak kalması daha çok zarar verir aslında..çok soğuk buzlu su döksen zarar verir belki ama yıkama suyu 20-25 derecede su sonuçta..o yuzden ufak şeylere kafa takmayın.
-
ankarada antalyaya giderken burdurda yıkadım aracı sonra devam sıkıntı yok.
Sonrada honda'nın frenleri kötü,titreme yapıyor diye konu açmanız kaçınılmaz o sebepden ötürü frenleri hassas olan araçlarınıza dikkat edin fd6'ların disklerde problem var zaten
-
kimmiş o fd6 nın disklerde problem var diyen bakiyimm...2010 var bende 37.000 km de hiç bi problem de yok..orjinal diskler duruyo üzerinde.durmadan ani frenleme, 140 a çıkıp fren yaparsan durmadan bi sure sonra bu kullanıma hiç bir disk dayanmaz..yolda bakıyorum araç kullanan oyle insanlar görüyorum ki ben 80 le gidiyorum adam yanımdan geçiyo 140 150 ile, ya arkadaş ilerisi tıkalı besbelli görünüyor sonra frenlere abanıyo durmak için..ben 80 le hafif frenle şıp diye duruyorum zorlamadan..arkadaş oyle kullananlar var ki bu araçları aracı ufak bi çizilse uykusu kaçar ama doğru düzgün kullanmazlar.
-
Herkez bildiğini yapsın. Ama sen yine de tedbir amaçlı su tutma kardeşim.
2 km yol yaparsın diske el süremezsin. 1 000 km yol yaparsın disk buz gibidir. Önemli olan ne kadar fren yaptığın. Diski ne kadar ısıttığındır.
-
aynen bende su tutma diyenlerdenim....
-
ya arkadaşım sen frene bastığında o disklerin kaç dereceye kdr ısındığını biliomusun su 30 derece bile olsa o sudan daha yüksek ısıda olduğunu düşünüyorum ve inanıorum. ben su tutmam yapan yapan
-
oluşan ısı 723 0c yi geçiyor ve siz ani su veriyorsanız yapı bozulur. ki bu diskler alaşımlı çelik olduğu için faz daha üst sıcaklıklarda değişim gösterecektir.
-
oluşan ısı 723 0c yi geçiyor ve siz ani su veriyorsanız yapı bozulur. ki bu diskler alaşımlı çelik olduğu için faz daha üst sıcaklıklarda değişim gösterecektir.
>=ok
-
Standart balatayı 20bın km gıbı degıstıryorsan fazla frene basıyorsun
30 bın hatta 40 bın kmlerı goruyorsan frenı cok kullanmıyorsun su tutabılırsın :)
2006 da polo sattım 45 bın km de daha fren balatası degısmemıstı. Yetkılı servıs bıle gerek gormemıstı
-
Accord balatayı cok yer derler 1.5 ton arac, balata 30bın km yı gectı kısmetse daha da gıder.