TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: 0mer - Ağustos 10, 2013, 04:54:41 ÖS
-
arkadaşlar bu aracı almayı düşünüyorum tanıyan var m?ı sizce fiyat açısından uygun mu?
-
arkadaşlar bu aracı almayı düşünüyorum tanıyan var m?ı sizce fiyat açısından uygun mu?
Hangi araç ?
-
132872851 bu arada ilan numarası bu :D
-
Araç güzel görünüyor. Sahibi de gördüğüm kadarıyla aracını seven, aracıyla ilgilenen, otomobiller ve özellikle Honda hakkında bilgi sahibi biri gibi duruyor. Manuel olması da aracı bulunmaz Hint Kumaşı yapar. Bence araç ilandaki gibiyse kaçırmayın. İ-shift olsa pek özel sayılmazdı. :)
-
Yaklaşık 25 bin km dir ishift kullanan bir üyeniz olarak bu tarz yorumlara aslinda seviniyorum. Eğer ishifte bu bakış açısı olmasaydi ben su an ishift kullanamayacaktim belkide. Fiyatının düz vitese gore daha ucuz olmasini sebebi bu tarz yorumlar. Ben cok ama cok memnunum ishiftten. Dilinden anlamak hiçte zor degil daha once duz vites kullandiysaniz. Daha dun 360 km yol yaptim.ortalama hizim 125 km ve lpg olarak 75 tl lik gaz harcadim.bence eger yakit sarfiyati sizin icin onemliyse ishifti özellikle almanizi öneririm. Pardon onermem fiyati artmasin i shiftin :-) yine alsam ishiftinden alirim da :-) herkesin yorumuna saygim sonsuz.
-
aracta 4 parca boya var benim boya takintim yok ama malm bizim ulkemizde boya takintisi cok fazla almadanda satmayi dusunnmek istemiyorum bakalim pazartesi servis bi baksin ona gore alicam bunlarin kronik bi sıkıtisi varmıki oralara daha fazla onem versem
-
Acikcasi ben aractan cok memnunum. Su ana kadar en ufak bir sikinti yasamadim.kronik bir sorun var mi bilemiyorum.araca baktim bence fiyati fena degil tum yazilanlar haricinde birsey cikmazsa.ancak almadan once kullan derim. Tum camlari ac kapa, klimayi calistir. Son vitese kadar arabayi bir sür.zevk alacagindqn suphem yok. Ancak eger zevk alarak devirli kullanirim dersen yakitta uzebilir. Sakin kullanirim dersen sedan 1.6 lardan az yakar..
-
peki hocam tüpün markası nedir ve sıkıntı yasadınmı tüple ilgili kullandım ama klimayı çalıştırmamı neden istedin orayı anlamadım :D
-
Merhaba Hocam,
Yaklaşık 1 haftalık 1.8 HB i-vtec manuel kullanıcısı olarak tecrübelerimi paylaşayım.
Lastiklerini almadan önce kesinlikle kontrol et, sadece km değil yaşıda önemli ! Bu arabanın 4 lastiği en kötü 1000 TL.
Şehir içinde sakin kullanımda ben şuan 8 lt yakıyorum, fakat normal bir kullanımda şehir içinde rahatlıkla 10 lt yi geçer bu araba.
96 bin kmde bir arabanın trigger ve baskı balatasını kesinlikle kontrol ettir derim hocam, ilanda yazanlara güvenme.
Şahsen hangi marka araba alırsam alayım bir kaç çukur ve tümsekten geçirip bu esnada amortisörleri dinlerim. Yokuş yukarı birkaç kalkış yapar baskı balatayı yoklarım. Birde araç sahibine otobana çıkıp en azından 120 km yi geçmesini teklif ederim. Bazıları sen direksiyondayken otobana çıkmayı kabul etmeyebiliyor, bu yüzden önce kendisine teklif ederim sen kullanabilirsin derse ben kullanırım, motor ve rüzgar sesini alışını dinlerim yol tutuşunu görürüm. Birde yedek anahtarını unutma derim.
Ben aracımla istanbuldan ankaraya gelirken uzun yol yaptım. Yüksek hızlarda yol tutuşu birçok C segmenti arabaya göre iyi. 3500-4000 devirden sonra motor sesini biraz alır içeri, fakat rüzgar sesinin yalıtımı C segmentine göre başarılı.
Aracın arka koltuk diz mesafesi iyi, fakat enlemesine genişliği biraz az. Yani arka koltuğa 3 kişi biraz sıkışarak biner, uzun yolda binemez. Bagajı HB arabalara göre geniş. Arka camdaki enlemesine şeritten dolayı geri görüş biraz zayıf, zamanla alışıyosun ama.
Birde yarı otomatik şanzıman kullanmış biri olarak;
İ-shift sanzıman sorunlu felan değildir. Yarı otomatik şanzımanlar hakkında olumsuz yorum yapan kimseler genellikle otomatik şanzımanla karşılaştırarak yorum yaparlar. Yarı otomatik şanzımanla ilgili söyleyebileceğim en net şey, yarı otomatik şanzıman otomatik şanzıman kullanıcılarına değil manuel şanzıman kullanıcılarına tavsiye edilebilecek bir şanzımandır.
İnsanların bu şanzıman hakkındaki yersiz önyargılarından dolayı yarı otomatik şanzımanlı aracın elden çıkışı biraz zordur. Şahsen uzun süre bineceğim bir araba alsam yarı otomatik alırım fakat genelde bir araca uzun süre binemedim :)
Valla aklıma gelenleri karışık yazdım hocam, işine yarayan olur inşallah. Sormak istediğin birşey olursa yine yardımcı olmaya çalışırım.
Kolay gelsin
-
2.el bir araç aldığınızı unutmayarak. Yetkili servis veya honda üzerine özel bir servise aracı götürüp exper yaptırın onlar size gerekli olanları söyler :)
-
Civic 1.8 i-vtec 2007 model aracımı satıyorum ama benim ki i-shift :) düşünürseniz pm'den resimlerini vs gönderebilirim... Aracımın sadece sol arka kapısında işlem vardır, 120bin kmde, bakımları tam temiz bir araçtır...
-
hocam verdiniz cevaptan dolayı teşekkür ederim (hondayısev) i- shift kullanmadım bilmiyorum tercih etmememin sebebi ise manuel vitesi daha çok sevmem o yüzde i-shift te olsa tama otomatik te olsa tercih etmiyorum otobanda kullanmama izin verdi aracı kullandım ben bi sıkıntı göremedim ancak böyle bi araca servisin bakması şart nasipse bugun servis bakıcak bende ona göre kararımı vericem
-
Hayırlısı olsun inşallah hocam, aracı alırsan ilk izlenimlerini paylaşmanı bekleriz.
-
arabayı alamadım kaput da değişik çıktı ve arabanın sol tarafı komple boyalı mekaniğinde sıkıntı yok ama buda açıkcası benim midemi bulandırdı kısmet değilmiş arıyorum artık yeni taliplerimi :D
-
peki hocam tüpün markası nedir ve sıkıntı yasadınmı tüple ilgili kullandım ama klimayı çalıştırmamı neden istedin orayı anlamadım :D
biraz geç oldu kusura bakma. Umarım daha iyisi içine sineni çıkar karşına. Arkadaşım araç aldı. Herşey bitti satış vs. Yazın klimayı çalıştırdı.çalışmadı. Belki arkadaşımdayken bozuldu bilemiyorum belmişse bozuktu. Kontrol amaçlı demiştim. LPG kiti olarak prins vsi kullanıyorum. Çok ta memnunum.