TeamHondaTurkey.Com

HONDA TEAM => Motorsporları => Konuyu başlatan: HONDA - Eylül 07, 2005, 05:03:07 ÖS

Başlık: Mobil/ST Racing Sliven'de Grup N Dördüncüsü
Gönderen: HONDA - Eylül 07, 2005, 05:03:07 ÖS
Mobil/ST Racing Sliven'de Grup N Dördüncüsü

(http://img43.imageshack.us/img43/2793/ahmet120mh.jpg)

Mobil ST Racing takımı Bulgaristan’da 2-4 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 21.  Sliven Rallisi’nde  Ahmet Burkay- Bilge Ayan ikilisi ile genel klasmanda altıncı, Grup N’de ise dördüncülüğü kazandı. Mobil’in ana sponsorluğunda ve Aksa Jeneratör, Loctite ve Demor’ desteğiyle Grup N  Mitsubishi Lancer Evo 7 ile mücadele eden Ahmet Burkay Rallinin ilk ayağını Grup N’de dördüncü olarak tamamladı.

İkinci günü ilk etabında rakibinden 14 saniye daha kötü bir yapan Ahmet Burkay katılımın sonuna kadar atak bir tempo sergilemeye başladı. Bursalı pilot rallinin sonunda farkı 3.8 saniyeye kadar indirmesine rağmen 21.  Sliven Rallisi’ni Grup N’de dördüncü olarak tamamladı.

Mobil ST Racing takım direktörü Yusuf Aramacı 21.  Sliven Rallisi’nin ardından yaptığı açıklamada “ Sliven Rallisi, takımımız pilotu Ahmet Burkay’ın ilk yurt dışı rallisiydi. Bulgaristan’ın kendine özgü süratli asfalt etapları da Ahmet  için yabancı bir tarzdaydı. Kendisi rallinin ilk etaplarında daha çok bu şartlara alışmayı planladı. Gerekli adaptasyonu tamamladıktan sonra Grup N’de üst sıralara doğru tırmanmaya başladı. İlk günü Grup N’de dördüncü sırada tamamladıktan sonra ikinci günün ilk etabında rakibinin 14 saniye arkasında kalınca atak yapmaya başladı. Ancak rallinin etapları rakibimizi geçmeye yetmedi ve Grup N’de önümüzdeki ekibin 3.8 sn. ardında dördüncülüğü elde ettik. Türkiye Ralli Şampiyonası’na bu ralliden yurt dışı puanları getirdiğimiz için memnunuz. ” şeklinde konuştu.