TeamHondaTurkey.Com

HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: faw13 - Temmuz 06, 2013, 06:56:39 ÖS

Başlık: Civic ile vedalaşıyoruz...
Gönderen: faw13 - Temmuz 06, 2013, 06:56:39 ÖS
Arkadaşlar merhaba,

Bugün itibariyle ölümüne sevdiğim Civic'imi sattım, bundan sonra yollara yeni Leon FR ile devam edeceğim.

Aracı teslim alıp bir süre kullandıktan sonra görüşlerimi bildiririm.

Tabii ki arabayı sattık diye içimizdeki Honda aşkı ölmedi ama bu dönemde değiştirmeyi düşünüyorduk, Honda'da ilgimizi çeken araç olmadı açıkcası.
Başlık: Ynt: Civic ile vedalaşıyoruz...
Gönderen: can3520 - Temmuz 06, 2013, 07:07:37 ÖS
type R yakışırdı, FR de neymiş  <nohapy
Gönderen: esser - Temmuz 06, 2013, 07:07:55 ÖS
yeni araç hayırlı olsun burdan resimde paylaşta yenisini görelim..
Gönderen: faw13 - Temmuz 06, 2013, 07:09:38 ÖS
yeni araç hayırlı olsun burdan resimde paylaşta yenisini görelim..

Teslim alınca ;) perşembe günü muhtemelen alırız
Gönderen: bbhnda - Temmuz 06, 2013, 08:13:45 ÖS
usta hayırlı olsun yeni kasa leon fiyatıyla benimde tavsiye ettiğim bir araçtı ama civic be ..!! satılırmı yaw :D nese her iki taraf içinde hayırlı olsun benzinlimi leon ? yemin ederim ben hüzünlendim.
Gönderen: ultrakif - Temmuz 06, 2013, 08:14:41 ÖS
araacınızı ne kadara sattınız
Gönderen: HONDAHAN - Temmuz 06, 2013, 11:11:27 ÖS
Hayırlı olsun Gökberk Allah kazasız belasız binmeni nasip etsin. İyiki beyaz güvercinin son buluşmasını yapmışız. :) Gerçi bu da beyazmış, birdahaki buluşmada inceleriz, anlattığın kadarıyla gerçek bir full ;)
Gönderen: faw13 - Temmuz 07, 2013, 12:37:11 ÖÖ
Civic'i takasta değişenli bir şekilde (2011 elegance otomatik, tüpsüz, değişenler dışında sorunsuz)  39.000 e verdik, Leon'un fiyatını söylememi istediler ama liste fiyatı 54.000 eklerle birlikte, 'BİR' indirim yapıldı tabii ki :)

140 bg 250Nm tork, 6 ileri düz şanzıman (ilk defa düz araba kullanacağım, bakalım), 6.5 lt şehir içi tüketim (gerçek değeri 7-7.5 arasıymış araştırdığım kadarıyla), 8sn 0-100, start stoplu benzinli, 7500 devir çeviriyor gördüğüm kadarıyla, ayrıca araç stop ederse (evet ilk defa düz kullandığım için 2-3 kere stop ettirdim test sürüşünde) kendiliğinden geri çalıştırıyor motoru, marşa basmaya gerek yok.

yokuş kalkış desteği, 17" jantlar, güçlendirilmiş yanaklı spor lastikler, alçaltılmış spor süspansiyonlar, viraj içini aydınlatan ön sis farları, arka park sensörü, spor body kit, çift bölgeli klima, 5" dokunmatik teyp (navigasyon yok, 2500 TL fark istediler, bir de 3 ay sonra gelir dediler, kalsın dedim ben de), bluetooth, usb, yağmur sensörü, karanlık sensörü, kararan dikiz aynası, ambiyans aydınlatması, ayak aydınlatması, aluminyum eşik kaplaması, deri kumaş karışık spor koltuklar, 6 airbag, dinamik direksiyon önerisi, ani durumlarda otomatik yanan dörtlüler, uzaktan kumandadan hem açılabilen hem kapanabilen cam tavan, camlar ve aynalar, 4 modlu sürüş ayarı (comfort, normal, sport, kişisel) standart donanım, sürüş ayarına bayıldım, comforttayken kuş tüyü gibi hafif bir direksiyonu ve hissiz bir gazı varken, sport a alınca taş gibi sert bir direksiyon ve herşeye tepki veren bir gaz pedalı oluyor.

bunun yanında opsiyon olarak, ön arka full led aydınlatma (kısa/uzun) led gündüz farları, park ve stoplar, far yıkama, cam tavan da opsiyon olarak aldıklarım

1. vites 4000 devirden sonra komple espli kalkıyor valla, bakalım gelsin göreceğiz tam performansını

bu arada ellerinde sadece beyaz vard,ı led far ve cam tavanlı, zaten beyaz beğendiğim için dert etmedim ama kırmızısına da içim gitmedi değil :D

aracımı da bugün gördüm, depoda duruyordu, valla alıp gidesim geldi :)

Civic'i çok sevdim, benim için yeri hep farklı olacak ama Leon da her zaman beğendiğim (yeni kasasını gördüğüm an aşık olduğum) bir araç, VW Golf ve Audi A3 ile aynı şasi üstüne geliştirilen, markadan dolayı fiyatı düşük olan bir makina, yol sesi Civic'ten muazzam azdı ama yüksek süratte, otobanda deneyemedim, motor sesi alıyor içeri ama spor bir araç da alsın zaten :)

daha detaylı raporu aracı aldıktan sonra paylaşırım :)

bu arada Civic HB, Renault Captur, Toyota Yaris, Peugeot 208, Fiat 500L, Opel Astra, Hyundai I30, Kia Ceed de alternatif olarak baktığım araçlardı, Yaris ve 500L dışında hiç birini gerçekten beğendim diyemem, Captur'u sürmek çok keyifliydi ama ne motoru 120 bg gibiydi, ne şanzımanı çift kavrama gibiydi, malzeme kalitesi ise kötünün ötesinde, otomatik vitesteki tetik elimde kalacak gibiydi

Yaris fazla küçük geldiği, 500L de bence kalıbına göre fazla pahalı oldukları için, diğerlerini (Civic HB dahil) beğenmediğimiz için direkt olarak eledik

Kore araçları ise gerçekten güzellerdi ama 60.000 liralık fiyat etiketleri ve dizel olmasına rağmen az yakmayan motorlarıyla liste dışı kaldılar.

iyi dileklerini sunan herkese teşekkürler, daha iyileri sizlerin olsun, kazasız cezasız günler hepimize :)

Gönderen: sercanim - Temmuz 07, 2013, 08:31:11 ÖÖ
5 yıldız 10 numara yorum olmuş.Hayırlısı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim.
Gönderen: xlx99 - Temmuz 07, 2013, 08:36:23 ÖÖ
Yeni araciniz hayirli olsun. Bulusup, konusamadan civici sattiniz yani... :-)
Gönderen: bbhnda - Temmuz 07, 2013, 05:49:47 ÖS
araç ne kadara geldi indirimle ? hayırlı olsun şimdiden alınca detaylı resimli karşılaştırma yaparsınız artık :D
Gönderen: hacettepeli - Temmuz 07, 2013, 06:33:46 ÖS
kardesım hayırlı ugurlu olsun kısmetse kırmızı leon fr yada ıbıza cupra alacagım bende.deneyımlerını paylasırsan bızde ıyıce netlestırırz.devır tsı devrı :) bıde fıyatı paylasırsan sevınırım
Gönderen: becoca - Temmuz 07, 2013, 07:05:21 ÖS
Hayırlı olsun. Anlattığına göre iyi birşey .bende sitesine girip bakıymı bi neymiş :)
Gönderen: mtl34 - Temmuz 07, 2013, 10:39:19 ÖS
Gökberk hayırlı olsun kazasız belasız cezasız günlerde inşallah
Gönderen: sbs_11 - Temmuz 07, 2013, 11:04:07 ÖS
Yeni aracınız hayırlı uğurlu olsun.Kazasız belasız günlerde kullanmak dileğiyle.
Gönderen: faw13 - Temmuz 08, 2013, 08:14:31 ÖÖ
Tekrardan teşekkürler iyi dileriniz için :)

Yarın Civic ile vedalaşacağız işte, perşembe de bir aksilik olmazsa Leon'u teslim alacağız.

53.000 civarına geldi araç da, başka bir yerde ekstradan 5.8" teyplisini (standartta 5.0" var), kırmızı,  aynı fiyata buldum ama Civic'e düşük verdikleri için olmadı orası da.
Gönderen: faw13 - Temmuz 08, 2013, 08:20:29 ÖÖ
Bu arada belki fikir değiştiririz diye VW'e de baktık ama zaten Golf satamıyorlarmış, kotaları dolmuş.

Dedim tikko bırakacağım parayı şimdi burada, 8 ay sonra bile mi veremeyeceksiniz?

İmkansız dediler, saygılar dedim çıktım ben de :) ne Golf sevdasıymış arkadaş, Leon ve A3 de aynı araba, paran varsa A3 yoksa Leon'a bak denge kur piyasada :)
Gönderen: YUNUS MERİÇ - Temmuz 08, 2013, 09:13:18 ÖÖ
iyi bir tercih hayırlısı olsun >=ok
Gönderen: faw13 - Temmuz 09, 2013, 08:25:53 ÖS
İlk fotolar gelsin o zaman :)

Civic ile bugün vedalaştık, Leon'un da işlemleri yarın sabahtan başlayacak, hüzünlendim ama ya, son bir kez göremedim bile, teslim ettik hemen başka yere çekmişler, son bir fotosunu artık perşembe duruyor olursa çekeceğim :D

(http://i55.photobucket.com/albums/g134/faw13/IMG_0324_zps366f54e6.jpg) (http://s55.photobucket.com/user/faw13/media/IMG_0324_zps366f54e6.jpg.html)

(http://i55.photobucket.com/albums/g134/faw13/IMG_0325_zps7e8f269f.jpg) (http://s55.photobucket.com/user/faw13/media/IMG_0325_zps7e8f269f.jpg.html)
Gönderen: bbhnda - Temmuz 09, 2013, 09:30:47 ÖS
İlk fotolar gelsin o zaman :)

Civic ile bugün vedalaştık, Leon'un da işlemleri yarın sabahtan başlayacak, hüzünlendim ama ya, son bir kez göremedim bile, teslim ettik hemen başka yere çekmişler, son bir fotosunu artık perşembe duruyor olursa çekeceğim :D

(http://i55.photobucket.com/albums/g134/faw13/IMG_0324_zps366f54e6.jpg) (http://s55.photobucket.com/user/faw13/media/IMG_0324_zps366f54e6.jpg.html)

(http://i55.photobucket.com/albums/g134/faw13/IMG_0325_zps7e8f269f.jpg) (http://s55.photobucket.com/user/faw13/media/IMG_0325_zps7e8f269f.jpg.html)

hehe hayırlı olsun hocam ilk maşallah benden gelsin ;) üstünüde boyamışlar hemen :D malzeme kalitesi ve yalıtım testini özellikle bekliyorum.
Gönderen: mtl34 - Temmuz 09, 2013, 10:12:23 ÖS
Maşallah gökberk hayırlı olsun
Gönderen: faw13 - Temmuz 11, 2013, 10:36:38 ÖS
Evet aldim bugun makinayi, daha detayli deneme firsatim olmadi, zaten 1 ay kadar rodajda olacak araba ama civicten cok farkli, hatta ikisinin de 4 tekeri olmasi disinda ortak noktalari yok diyebiliriz
Gönderen: hondatürk - Temmuz 11, 2013, 11:42:09 ÖS
hayırlı olsun seat güzeldir  ; maşallahh
Gönderen: faw13 - Temmuz 12, 2013, 08:37:56 ÖÖ
İlk yakıt verimi paylaşayım o zaman, Civic ile işe gelirken 9.2 lt ile katettiğim 20km yi Leon ile 5.9 la geldim.

Yol sesi yarı yarıya daha az ama sürekli bir motor sesi var içeride, bir de benzinliden çok dizel gibi bir sesi var alt devirlerde, ama 3000 i geçince çehresi değişiyor bir anda işin :)

Vites tavsiyelerine uymadan kullanınca kızıyor araba, o kadar uyarıyorum neden uymuyorsun dediklerime diyor :D
Gönderen: can3520 - Temmuz 12, 2013, 09:07:29 ÖÖ
Güle güle kullan valla ben de bazen eski kasanın body kitlisini almayı düşünüyorum ama onun da konsol kötü. Tsi güzel ama honda aski da bir baska =)
Gönderen: BiTEC - Temmuz 12, 2013, 10:04:13 ÖÖ
maşallah hayırlı olsun...
kazasız belasız cezasız nazarsız binmek nasip olsun...
Gönderen: hondatürk - Temmuz 12, 2013, 01:08:10 ÖS
seatt iyidir iyiii     >=ok ; hondacıyızzzz
Gönderen: SU-vic - Temmuz 12, 2013, 02:34:09 ÖS
Hayırlı uqurlu olsun qüzel araba. Kazasız belasız nazarsız olsun inşallah.
Gönderen: bbhnda - Temmuz 12, 2013, 06:08:44 ÖS
Güle güle kullan valla ben de bazen eski kasanın body kitlisini almayı düşünüyorum ama onun da konsol kötü. Tsi güzel ama honda aski da bir baska =)

hakkaten yaw önceki kasanın konsol kalitesi berbat.plastik dolu içi.
Gönderen: can3520 - Temmuz 12, 2013, 08:59:48 ÖS

hakkaten yaw önceki kasanın konsol kalitesi berbat.plastik dolu içi.
evet ben bi ara onu düşünmüştüm kit ve jant yapınca çok güzel duruyor ama iç kötü işte