TeamHondaTurkey.Com
HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: Esramlk - Temmuz 01, 2013, 08:46:18 ÖS
-
Bu aksam gunluk hayatın oldugu bır caddeden gayet sakın ılerlerkenkı aksam olmasına ragmen trafıkde vardı okuzun tekı tek serıt olan yerde sıkıstırıp gecmeye calısıyordu onune kırdım bende agız dalasına gırdım adamla hayvan herıf yavas gıdıyorsun dıye veryansın ettı baya bır agız dalasına gırdım aksam aksam nasıl sınırlerımı bozdu yok sızın ne ısınız var trafıkte demeler lanet okumalar vs bayan soforlere karsı erkek soforlerde tahammulsuzlugun sebebı nedır bır turlu anlayamıyorum ve bu odunların hepsı benı buluyor >%Sakin
-
ilginç konu takipteyim yorum yapmadan
-
ilginç konu takipteyim yorum yapmadan
yorum yapmıcam dedim ama bir bayanla ağız dalaşına hakaret eden odunlar demişsin keşke plakasını alıp burda yzasaydın keşke herkes bayanlar gibi araç kullansa kazaoranları düşerdi bayanlar kurallara daha dikkatli uyuyorlar
-
galiba daha dikkatli ve daha kurallara uydukları içindir.
-
O ankı sınırle plaka aklıma dahı gelmedı ve yanımda 2 yasında bebek vardı buna ragmen boyle serefsızler var kadın olunca her zaman ezeceklerını dusunuyor. caddede kalabalık ve trafık olan yerde nasıl hızlı gıdebılırım kı yanımda bebek var benımde tek yapabıldıgım bas bas bagırıp korna calmak oldu ki bayanlar gercekten her kurala uydugu ıcın ve sakin oldugu ıcın bır hazımsızlık var e-5 veya anadolu yolunda olup yavas gıtsen neyse
-
Dikkatli ve kurala uyan birine tepki gösterilmesi çok nadir bir durum olsa gerek.
-
Dikkatli ve kurala uyan birine tepki gösterilmesi çok nadir bir durum olsa gerek.
Kurallara uyulması bazılarının dogasında yok.
-
Trafik sorunu var boşluk bulan hızlanmaya çalışıyor ortalama milletin hızına uyun bakın hiç bir problem kalmayacak
-
Trafik sorunu var boşluk bulan hızlanmaya çalışıyor ortalama milletin hızına uyun bakın hiç bir problem kalmayacak
Caddede yapılıcak hız kuralları vardır ha bırde onundekı arac gıtmeden sende gıdemezsın degılmı ?
-
Bayanların trafikte oluşturduğu birtakım sıkıntıların olduğu gerçeğini gözardı etmeksizin ,size karşı bir saygısızlık yapılmış . Ve siz de tepkinizi ifade ediyorsunuz . Haklı olabilirsiniz .
Ama kırmızı ışıkta makyaj tazelemesi sebebiyle korna çalınınca ne var beee ... !!! deme densizliğini gösterebilen bayanlar bütün bunların sebebi ... :) Yada nezaketen yol verdiğiniz halde bir türlü hareket etmeyen bayanlar ... Şeritleri ortalayanlar ... Sinyali verip dikiz aynasına bakma zahmetine girmeden önünüze direksiyon kıranlar ... Dar bir yolda karşılaştığınızda sağ tarafındaki 1 metrelik boşluğa bir türlü yaklaşamayıp üstünüze üstünüze araba süren hanımefendiler vs ...
-
Konu takibimde yapılan eleştirilerdeki argo kelimeleri şu anlık görmezden geliyorum lütfen tekrar etmeyelim...
-
Bayanlara karsi bence daha sabirli olmaliyiz
Daha az trafikteler ve dogalari geregi daha yavas hareket ediyorlar, ekseriyeti pratik ve hizli arac kullanamiyorlar.
Biraz dogalari geregi bu boyle. Bu yuzden daha sabirli olmaliyiz.
Her evde bayan var ve insan kendi esini dostunu akrabasini dusununce konuyu daha iyi anliyor, en basta ben. :)
Cok pratik arac kullanan bayanlarda var haklarini da yemeyelim bu arada. :)
Belki Isiklarda makyajini tazeliyorlar, yesil yaniyor hala daha bekliyorlar, cok daha az risk aliyorlar, mesafe hisleri kiyaslari daha zayif, ana yolda aniden freleyebiliyorlar, ancak yapacak birsey yok. Ancak haklarini da yemeyelim belki cok daha yavas arac kullaniyorlar ama cok daha az oranda olumcul kazaya neden oluyorlar ;)
-
Ben size sebebini söyleyeyim. Aksini söyleyen çıkacağını zannetmiyorum.
bir çoğunuz ''aaa evet öyle'' diyeceksiniz
Erkek çocuğu arabayla içli dışlı büyür. Ortalama 12 13 yaşına gelince arabanın direksiyonuna oturup araba kullanmaya başlar. (Hataları 12 13 yaşında yapar.)
Bayanlarda bu durum % 20 lik kısım için 18 yaşıdır. (Aynı hataları bu yaşta yapar)
Geri kalan kısmıda Yaklaşık 25 yaş cıvarı direksiyona oturur. (Aynı hataları bu yaşta yapar)
Özetle bayan direksiyona geçtiğinde erkeğin en kotu 4 5 senelik trafik tecrübesi vardır. Halbuki herkez aynı hataları yapar. Ancak erkekler çocuk yaşta yaptığı için kendi hatalarını unutur ve toplumdaki bayanların söförlüğüne olan önyargıda birleşince İş çığırından çıkar.
Birde söförlük tecrübesi olanlarda kuralsızlık kuralı vardır.Arabasını tanıdığı için viraja hızlı girer (Örn ben) döneceği zaman hızlı gelip,ani yavaşlar (Yine örn ben)
-
bayan erkek diye ayırmak yersiz..ne bayan şöförler tanıyorum, benim diyen erkeğe tur bindirecek cinsten araba kullanıyor.
oyüzden bayanlar şöyle erkekler böyle diyemem
trafikte öküz çok dikizden bakarak bayan erkek ayırt etmeden sıkıştırıyor
bu konunun içinden çıkılmaz her iki taraf içinde milyon örnek verebilirim
-
bayan erkek diye ayırmak yersiz..ne bayan şöförler tanıyorum, benim diyen erkeğe tur bindirecek cinsten araba kullanıyor.
oyüzden bayanlar şöyle erkekler böyle diyemem
trafikte öküz çok dikizden bakarak bayan erkek ayırt etmeden sıkıştırıyor
bu konunun içinden çıkılmaz her iki taraf içinde milyon örnek verebilirim
+1
-
Bayanlara karsi bence daha sabirli olmaliyiz
Daha az trafikteler ve dogalari geregi daha yavas hareket ediyorlar, ekseriyeti pratik ve hizli arac kullanamiyorlar.
Biraz dogalari geregi bu boyle. Bu yuzden daha sabirli olmaliyiz.
Her evde bayan var ve insan kendi esini dostunu akrabasini dusununce konuyu daha iyi anliyor, en basta ben. :)
Cok pratik arac kullanan bayanlarda var haklarini da yemeyelim bu arada. :)
Belki Isiklarda makyajini tazeliyorlar, yesil yaniyor hala daha bekliyorlar, cok daha az risk aliyorlar, mesafe hisleri kiyaslari daha zayif, ana yolda aniden freleyebiliyorlar, ancak yapacak birsey yok. Ancak haklarini da yemeyelim belki cok daha yavas arac kullaniyorlar ama cok daha az oranda olumcul kazaya neden oluyorlar ;)
Her sözünüze katılıyorum ancak son cümleniz hariç. :D o kadar yavaş araç kullanınca ölümcül kaza zaten olmaz.
Kim ne derse desin kardeşim iki iki daha dört, Allah kadınlara bu kabiliyeti vermemiş. Benim annem ve eşim de araba kullanıyor, onlar da aynen dediğim gibi. Erkek ne kadar çocuk bakabilirse kadın da o kadar araba kullanabilir. ;)
Trafikte nerede bir anormallik olsa, nerede saçmasapan bir tıkanıklık vs. olsa hiç istisnasız mutlaka kahramanı kadın çıkıyor. Eşimle beraber gülüyoruz. Eşim hata yapınca da "çok konuşma ben kadınım" diyor :D :D E ben de fazla uzatmıyorum tabi. Ama son sözü hep ben söylerim "peki canım" :D
-
Bu işin kadını erkeği yok.Mİlletce hicbir seye tahammulumuz kalmamis..Nezaket sıfır..Hep bir bahaneye sığınma..Yorgunum hava sİcak trafik sıkışık..Bunları herkes yasıyor..Şunu unutmazsak sorun kalmaz..Annemiz kardeşimiz teyzemiz halamiz eşimizde trafiğe cikabilir...onlara yapilmasini istemediğimiz seyleri..Erkekler olarak diger kadın suruculerede yapmamaliyiz...hoşgörü ve saygı diyorum..
-
Bu işin kadını erkeği yok.Mİlletce hicbir seye tahammulumuz kalmamis..Nezaket sıfır..Hep bir bahaneye sığınma..Yorgunum hava sİcak trafik sıkışık..Bunları herkes yasıyor..Şunu unutmazsak sorun kalmaz..Annemiz kardeşimiz teyzemiz halamiz eşimizde trafiğe cikabilir...onlara yapilmasini istemediğimiz seyleri..Erkekler olarak diger kadın suruculerede yapmamaliyiz...hoşgörü ve saygı diyorum..
kesinlikle katılıyorum. Iddia ediyorum teyzem buradaki birçok kişiden daha iyi kullanır. Bazıları var gerçekten bezdiriyorlar ama haklı olana da laf edilmez yani. Bizim toplumumuzda hoşgörü eksik
-
bayan erkek diye ayırmak bencede mantıksız. odun her yerde odundur. becoca kardeşimede katılıyorum. erkekler hataları küçük yaşta yaptıkları için göze batmıyor, haliyle 1-0 önde oluyolar. asıl sorun şurda bence. arabaya binip yürütünce şöfor oldum sanıyolar. heleki araba otom. ise arabarayı durdur kaldır tamamdır. trafiğe çıkabilirsin. günümüzde de bu en çok haliyle bayanlarda görülüyor ve göze batıyor. trafiğe çıkmasın denilen kısım bence bu kısım. şerit değiştirir, sinyal vermez. sinyal verir, dikize bakmaz (sinyal verdi ya bütün yol kendinin). düz yolda frene basar vs örnekleri çoğaltmam mümkün.
-
valla ben yavaş kullanmalarına, makyaj tazelemelerine laf etmem, ona alıştım, benim laf ettiğim kısmı biraz daha farklı kadınların, hani iyi araba kullandığını düşünüp kendine güvenen bir kadın sürücü, ortalama bir erkek sürücüye oranla çok daha fazla risk alıyor ve tehlikeye atıyor etrafını, hele de işe biraz geciktiyse falan, kaç kere ölümcül olabilecek kazalar atlattım o tarz insanlar yüzünden, erkekler o noktada bir sınır koyuyorlar genelde, ama kadınlar limitlerde kullanmaya başladıklarında cidden limitlere çıkıyorlar ve tehlikeli oluyor, benim sinir olduğum kadın sürücü profili bu, gerisinde ayrım yapmam, odunsa odundur, kadının da odunu var, he diyip geçiyorsun zaten onlara (dediğim gibi kadın erkek farketmez) :D
bir de teknik bilgisi olmayan, 1lt lik corsa ile 1.6 civic le başa çıkmaya çalışıp yetişemeyince sinir krizleri geçirenler var, onlara da anlam veremem
ha tabi ara sokakta bile olsa önü boşken 10km hızla gidene de sinir oluyorum ama bir tepki de göstermem en fazla iki düt, bi yol ver ablacım eyvallaaaaah der geçerim :P
-
trafikte erkeklere kafa tutan kadınlar tanıdım ben şöförüm diyen erkekten daha iyi park eden kadın şöför biliyorum arkadaşların dediği gibi acemiliğin veya beceriksizliğin kadın veya erkek ayrımı yoktur yolu bilmeden gaza basanlar aydınlatma direkleri canavarları oluyo daha dün ankara çetin emeç bul. gördüm c şeklini almıştı araba . türkiyedeki tek sorun trafikte kimsenin birbirine saygısı yok.. bu ara can3520 ve davyjones24 teyzem belinde tabanca ile trafige çıkar 79 model renault 12 ts kullanıyo canına susuyan gitsin yanına..
-
Yazılanların bır cgu gercek ve haklı yanları olan arkadaslar var . ama su kacınılmaz bır gercekkı onyargı var sureklı ah ıste kadın sofor dogasında yok dıye dıye zaten bır soyutlanma yapılıyor ki cok ta ıyı araba kullanan bayan arkadaslarımda var kı bende fena sayılmam ;)
Trafıkte yasadıgım sıkıntılar mesela bol bol sıkıstırılmaya calısırız adam senı gorsun hızlanıp yanından gecmeye calısır ıcerıye bakmak ıcın sırf kadınmı degılmı dıye bakmaya gelende oluyor helekı bır erkegı solladıysan vay halıne ne yapar ne eder senı sollamak hız sınırını bıle asabılır. Isıklarda makyaj olayıysa cokk normal artık aynaya bakarken ısıga bakmamıza gerek bıle kalmıyor zaten sanıyesınde arkadan korna sesı gelıyor ;)
-
Yazılanların bır cgu gercek ve haklı yanları olan arkadaslar var . ama su kacınılmaz bır gercekkı onyargı var sureklı ah ıste kadın sofor dogasında yok dıye dıye zaten bır soyutlanma yapılıyor ki cok ta ıyı araba kullanan bayan arkadaslarımda var kı bende fena sayılmam ;)
Bu konuda size katılıyorum. trafikte bi bayan şöfor görünce ya hız limitini aşıp uzaklaşıyorum yada gitmesini benkliyorum şahsen. ışıkta stop ettirir arabayı arkadan gelen korna sesinin haddi hesabı yok. yav bi bekle demekki bi sorun var. keyfi yolun ortasında beklemiyo ya bu adam. biz erkek sürücüler olarak biraz bayanları tedirgin sürmeye sevk ediyoruz diye düşünüyorum. en ufak bi şeyde düüüüttt.
Trafıkte yasadıgım sıkıntılar mesela bol bol sıkıstırılmaya calısırız adam senı gorsun hızlanıp yanından gecmeye calısır ıcerıye bakmak ıcın sırf kadınmı degılmı dıye bakmaya gelende oluyor helekı bır erkegı solladıysan vay halıne ne yapar ne eder senı sollamak hız sınırını bıle asabılır.
Bence onları yapan normal biri değil ya dengesiz ya sapıktır.
-
Bu konuda size katılıyorum. trafikte bi bayan şöfor görünce ya hız limitini aşıp uzaklaşıyorum yada gitmesini benkliyorum şahsen. ışıkta stop ettirir arabayı arkadan gelen korna sesinin haddi hesabı yok. yav bi bekle demekki bi sorun var. keyfi yolun ortasında beklemiyo ya bu adam. biz erkek sürücüler olarak biraz bayanları tedirgin sürmeye sevk ediyoruz diye düşünüyorum. en ufak bi şeyde düüüüttt.
Trafıkte yasadıgım sıkıntılar mesela bol bol sıkıstırılmaya calısırız adam senı gorsun hızlanıp yanından gecmeye calısır ıcerıye bakmak ıcın sırf kadınmı degılmı dıye bakmaya gelende oluyor helekı bır erkegı solladıysan vay halıne ne yapar ne eder senı sollamak hız sınırını bıle asabılır.
Bence onları yapan normal biri değil ya dengesiz ya sapıktır.
Çok sukur nadırde olsa trafıkte anlayıslı erkeklerde varmıs :) türk milletı olarak beklemeye tahammulumuz yok ki duz vıtes kullanan bayanlar ıcın ılk zamanlar bol bol stop ettırıyor. cok ıyı soyledınız bayanları tedırgın surmeye sevk edıyorlar halıyle tedırgın ve her kurala uyarak suruyoruz buda cokk ıyı kullanan ınsanların ısıne gelmıyor. Kimsenin hız tutkusu bırısının canına mal olmamalı dıyorum her zaman ozellıkle kendım ıcın caddede vs sokakta hız tutkum yuzunden kımsenın ne malına ne canına zarar vermek ıstemem ..
sırf dıreksıyondakı bayanı gormek ıcın hız yapanlar var kı bununlada sık sık karsılasıyorum abımın starex munıbusunude kullanıyorum .. duyduklarım vayyy kadına bak munıbus suruyor... evıne gıt evınee... siz trafıge cıkmayınnn... aaa kadına bak nasıl bagırıyor vs vs :)
-
Bizim toplumda harbiden bir problem var :)
Herhalde komplex yapiyorlar.
Allah akil fikir versin
-
Önce bir admin olarak konuyu takipte olduğumu ve uyarı yapmam gerektiğini sölemek zorunda kaldım şimdide bir bayan olarak konuşiyimki tabiki sizlere çoğu konuda hak veriyorum ama ataerkil toplumumuz ne yazıkki bu durumu kaldıramıyor beni bilen bilir öleyim böleyim diye kendimi övmücem birçok erkek arkadaşıma araba kullanmayı ben öğretmişimdir ama herkes cinsiyet ayrımı yapmadan birbirine karşı sabırlı anlayışlı olduğu sürece böle bir problem olmucaktır...
-
Önce bir admin olarak konuyu takipte olduğumu ve uyarı yapmam gerektiğini sölemek zorunda kaldım şimdide bir bayan olarak konuşiyimki tabiki sizlere çoğu konuda hak veriyorum ama ataerkil toplumumuz ne yazıkki bu durumu kaldıramıyor beni bilen bilir öleyim böleyim diye kendimi övmücem birçok erkek arkadaşıma araba kullanmayı ben öğretmişimdir ama herkes cinsiyet ayrımı yapmadan birbirine karşı sabırlı anlayışlı olduğu sürece böle bir problem olmucaktır...
suan ne ıcın uyarı yapıldı anlayamadım?
Ne yazıkkı cinsiyet ayrımı yapılıyor bızım toplumumuzda boyle geldı boyle gıdıcek sanırım
-
Ne yazıkkı cinsiyet ayrımı yapılıyor bızım toplumumuzda boyle geldı boyle gıdıcek sanırım
Böyle geldi böyle gitmeyecek. Yeni ehliyet alma süreci bir nebze güzelleşti. Adam gibi uygulanırsa artık 10 dk araba sürmeyle kimse ehliyet alamayacak (Gece sürüş,araç arasına park etme vs vs )
Buda bay bayan acemi şöförlerin ortadan kalkmasını biraz daha hızlandıracak.
-
günaydın arkadaşlar. ehliyetteki yeni düzenlemeyle bi nebze olsun trafiğib rahatlayacağını bende umuyorum. ama bence birazda zihniyet değişmesi lazım. sadece usda-acemi şöfor yada bayan-erkek şöfor meselesi değil.
-
İyi araç kullana kimse laf yapmaz Nokta
-
Bayanlar kusura bakmasın ama istisnalar hariç, önümde ilerleyen bir aracın genelde kullanıcısının cinsiyetini tahmin edebiliyorum, 30 km hız, sol şerit, direksiyonla nerdeyse bütünleşmiş bir vücut ve gözü sadece yola odaklı bir sürücü tahmin edin bakalım cinsiyeti nedir???
-
Helal olsun hemen cözdun olayi.
Hic 65 yas ustu bir amcaya denk gelmemissiniz demekki yolda.ayni saydigin kriterlere sahip onlarca amca var
Aynk sekilde istisna erkeklerde mevcut
-
İyi araç kullana kimse laf yapmaz Nokta
Sabit fikir, Önyargı Nokta.
-
Trafikte ki Bu kadar it kopuk arasında bizim bile her allahın günü başımıza bir iş geliyor allah kadınlara kolaylık versin. Türkiye dd kadın olmak kolay iş değil hele trafikte.
-
Farkındaysanız di-li geçmiş zaman kullandım yani öncesinde uyarmıştım dedim konuyu iyice okursanız görürsünüz