TeamHondaTurkey.Com
HONDA => LPG, CNG ve Alternatif Yakıt Sistemleri => Konuyu başlatan: piscocuk - Haziran 27, 2013, 10:11:43 ÖS
-
Selam arkadaslar
Kismetse onumuzdeki hafta yeni aracima kavusacagim.araba 2.4 accord 2400 cc 190 hp
Isim vermekten cekinmeyecegim maslak cevre otogazla gorustum daha once iki aracimida orada yaptirmistim kendilerinden cok memnunum (hocam) yönlendirmisti saolsun.kendileri bana kit mtm bu arac icin bicilmis kaftan khein enjektorlu hic sorun yasamazsin biraz pahallidir ama hakkini verir dedi.
Arastirmalarimda kitmtm ve prins ayni enjektoru kullaniyor.satis sonrasi musteri memnuniyeti olsun sorunsuzluk olsun turkiye geneli servis agi olsun hangisini tercih etmeliyim
Yorum yaparken mumkunse sebepleriyle yaparsani sevinirim
Tesekkurler
-
Aracin simdide hayirli olsun. Kitmtm bence iyi enjektorden baska artilarida var bildigim kadariyla. Mesela devir sinyalini bobinden almiyorlar mtm de.. birde obd destekli ise sorun cikarmaz diye dusunuuyorum
-
Beklenen kisi ve yorum geldi..tesekkurler hocam
Ssimdi kaba taslak bi hesap yaptim 2400 tl ye ortalama 4500 5000 km arasi yol yapiyorum biran takmasammi diye dusundum.
Ama taktiracaksamda sorunsuz bir kit olsun istiyorum.net cevaplarla ikna olmam gerek bunu tak bu sebepten yada bunu takma bu sebepten gibi..
-
Kit Mtm brc firmasının üreticisidir. Keihin enjektörlü obd destekli kiti sorunsuz çalışır aracınızda. Prins de keihin enjektörüyle sıkıntı çıkartmaz o da mükemmel uyum sağlar. Sizin bakmanız gereken fiyat. Bayi olarak kit mtm daha fazla görünüyor. Prinsin de arkasında güçlü bir ipragaz desteği var.
Kit mtmt + fiyat, obd desteği
Prins + ipragaz desteği
diyebiliriz.
-
Sen huseyin beye yasin hoca selam soyledi de az daha indirim yapsin :) daha once lpg taktirdin tecruben var cok kurcalamaya gerek yok mtm isabetli bi karar. Duymak istediklerini soylememis olabilirim ama inanki cok bisey demeye gerek yok diyecek tek soz mtm dir...
-
Arac 6 silindir miydi?
-
Hayir 4
-
Peki 2400 neydi? Cift regulatormu takiyolar yada daha buyuk bi regularor mu
-
Bakım fiyatları mtm daha ucuz onu da ekleyeyim...
-
Mgm nin regulatoru ve enjektoru iyidir dedigine gore tek takiyorlar sanirim
Yarin 2 firmayla daha gorusucem 2a gibi firmalar.sonra durumu netlestrip kararimi vericem
-
Yarin 2 firmayla daha gorusucem 2a gibi firmalar.sonra durumu netlestrip kararimi vericem
eğer ki aralarında çok uçuk fiyat farkı yoksa Prins öneririm neden sorusunda ise çok accord 2,4 kullanıcısı arkadaş var ve çoğunda prins takılı sorunsuzlar. MTM de de öyle olur mu bilmem ama Prins genel anlamda diğer markalardan daha az yakıyor (örneğin başka marka 0,320krş yakarken prins 0,310-0,315krş yakıyor aynı yol güzergahlarında) ne kadar arkadaşlarla görüştü isek prins ve telefleks diğer markalardan az yaktığı kanaatine vardık. Eğerki arada 100-200 lira fiyat farkı var ise Prinsi tavsiye ederim
LPG 2,40TL iken uzun yolda tek kişi klima açık %95 c.c. 115km/h hızla 8,4lt lpg tüketimim oldu. bence 2,400cc yaklaşık 1650kglık araç için mükemmel ötesi bir değer
mtmde sorun yaşarsınız demiyorum yalnış anlamayın ama piyasada bu araçlarda daha çok prins var iken mtm biraz risk olur diye nacize görüşüm
-
eğer ki aralarında çok uçuk fiyat farkı yoksa Prins öneririm neden sorusunda ise çok accord 2,4 kullanıcısı arkadaş var ve çoğunda prins takılı sorunsuzlar. MTM de de öyle olur mu bilmem ama Prins genel anlamda diğer markalardan daha az yakıyor (örneğin başka marka 0,320krş yakarken prins 0,310-0,315krş yakıyor aynı yol güzergahlarında) ne kadar arkadaşlarla görüştü isek prins ve telefleks diğer markalardan az yaktığı kanaatine vardık. Eğerki arada 100-200 lira fiyat farkı var ise Prinsi tavsiye ederim
LPG 2,40TL iken uzun yolda tek kişi klima açık %95 c.c. 115km/h hızla 8,4lt lpg tüketimim oldu. bence 2,400cc yaklaşık 1650kglık araç için mükemmel ötesi bir değer
mtmde sorun yaşarsınız demiyorum yalnış anlamayın ama piyasada bu araçlarda daha çok prins var iken mtm biraz risk olur diye nacize görüşüm
telefex ile prins ve mtm yi aynı sınıfa koymak doğru değil diye düşünüyorum.. obde destekli kitler obd siz kitlere göre biraz daha az yakar çünki sürekli olarak ideal karışım sağlarlar ve buda hem daha iyi performans sağlar hemde yaktı tasarrufu daha fazla olur.. fiyatları kıyaslamak tabiki gerekli
-
obd kitlerin daha iyi ve performanslı olduğunu söylersek ozaman MTM kit prinse göre bir adım önde
istediğim sorunsuzca aracın 2400 cc ve 190 hp nin hakkını vere vere almak
yani kickdown yapınca benzine geçmesin
vtec açınca benzine geçmesin
7000 devirden sonra benzine geçmesin
bunlar benim için öncelikli sonrasında tabiki fiyatı gelir
ama atıyorum prins 3000 tl dir yukarıdaki isteklerimi karşılayamaz istemem
mtm 2500 tl dir isteklerimi karşılar benim için yeterlidir
mtm de prinsle aynı parada olsa ve yukarıda saydıklarımı karşılarsa yine tercihim mtm den yana olur
-
Mtm dediklerinizi karşılar ve sayın 23korg23 ün de dediği gibi obd ile düzeltme yaparak ideal karışımı yakalamış olursunuz. 500 tl 8 depoya yakın lpg demek...
-
prinste obd sistemi kullanılmıyor sanırım
-
ben civic de kullanıyorum. birdefasında regülatörüm arızalandı,servise gittim bana bir çırak yönlendirlier, hemen merkezi aradım,Şafak bey ile tanıştık. Durumu anlattım tekrar servise gitmemi istedi. 15 dk sonra gittiğimde beni başusta kapıda karşıladı. bir hürmet bir nezaket görseniz:) hemen regülatörümü sorgusuz suhalsiz değiştirdiler garantiden. yaklaşık aydır aynı regülatör ile kullanıyorum bir sıkıntı yok. olaydan 2 gün sonra ve 1 hafta sonra kitmtm den memnuniyet ile ilgili Şafak bey aradı.
Kısacası servis olayında kitmtm gerçekten hoşuma gitti.
Performans olarak diğer lpg kullanan arkadaşlara göre daha performanslı gerçekten khein enjektörden mi bilmem ama otomatik arabanın s modunda 3 vitesde 165i gördüm gerçekten. buan birkaç civic ci arkadaşımız inanmadı ama videoya çekip gösterebilirim. hatta ve hatta 4. vitesde 205 yaptı. bunlara inanmayan arkadaşlar olacaktır, çünkü birkaç arkadaşım inanmadı bir test sürüşü sonunda kanaat ettiler. isteyen olursa videosunuda çekip gönderebilirim.
bir kötülüğünü söyleyebilirim,enjektörlerim bana biraz sesli çalışıyor gibi geldi. yani enjektölerin vurma sesi içeriden tıkıtrıolarak hissedilebiliyor sanırım o da enjektörlerin tuturulduğu yer ile alakalı olabilir.
Yakıt olarak;diğer lpg l araçlar ile aynı.
ürün parçası olarak brc yedek parçlarının üzerinde üretim yeri kitmtm yazıyor. bir ustanın anlattığına göre kit mtm Türkiye ye girerken distiribütör stratejisi olarak 2 firma olarak girmiş, ama ürün aynı fabrikada yapılıyor. demişti.
Umarım faydası olmuştur. ama merak ettiğiniz bir konu olursa kitmtm kullanıcı olarak yardımcı olabilirim...
-
ben civic de kullanıyorum. birdefasında regülatörüm arızalandı,servise gittim bana bir çırak yönlendirlier, hemen merkezi aradım,Şafak bey ile tanıştık. Durumu anlattım tekrar servise gitmemi istedi. 15 dk sonra gittiğimde beni başusta kapıda karşıladı. bir hürmet bir nezaket görseniz:) hemen regülatörümü sorgusuz suhalsiz değiştirdiler garantiden. yaklaşık aydır aynı regülatör ile kullanıyorum bir sıkıntı yok. olaydan 2 gün sonra ve 1 hafta sonra kitmtm den memnuniyet ile ilgili Şafak bey aradı.
Kısacası servis olayında kitmtm gerçekten hoşuma gitti.
Performans olarak diğer lpg kullanan arkadaşlara göre daha performanslı gerçekten khein enjektörden mi bilmem ama otomatik arabanın s modunda 3 vitesde 165i gördüm gerçekten. buan birkaç civic ci arkadaşımız inanmadı ama videoya çekip gösterebilirim. hatta ve hatta 4. vitesde 205 yaptı. bunlara inanmayan arkadaşlar olacaktır, çünkü birkaç arkadaşım inanmadı bir test sürüşü sonunda kanaat ettiler. isteyen olursa videosunuda çekip gönderebilirim.
bir kötülüğünü söyleyebilirim,enjektörlerim bana biraz sesli çalışıyor gibi geldi. yani enjektölerin vurma sesi içeriden tıkıtrıolarak hissedilebiliyor sanırım o da enjektörlerin tuturulduğu yer ile alakalı olabilir.
Yakıt olarak;diğer lpg l araçlar ile aynı.
ürün parçası olarak brc yedek parçlarının üzerinde üretim yeri kitmtm yazıyor. bir ustanın anlattığına göre kit mtm Türkiye ye girerken distiribütör stratejisi olarak 2 firma olarak girmiş, ama ürün aynı fabrikada yapılıyor. demişti.
Umarım faydası olmuştur. ama merak ettiğiniz bir konu olursa kitmtm kullanıcı olarak yardımcı olabilirim...
+1 Mtm Srl Brc yi de üreten firmadır. Brc geçen dönemlerde Brc Sequent ve Brc fast olarak iki farklı distiribütör-2a Mühendislik ve Turital- ile geliyordu o da sıkıntı oldu bayağı o yüzden kit mtm olarak kardeş mühendislik ile gelmeye başladı aynı üretim aynı mal ancak kit mtm de fark olarak obd desteği ve keihin enjektör seçeneği var.
Prins'te obd desteği yok dediğiniz gibi sayın piscocuk.
-
Ana şirket fuelsytemssolutions'tır.
http://www.fuelsystemssolutions.com/subsidiaries.asp
-
bilgiler için teşekkürler arkadaşlar
mtm de enjektörler çokmu ses yapıyor gerçekten
büyük ihtimalle kitmtm taktırıcam.yasin hocam konuşacak bugün
-
Bende yakın zamanda LPG taktırmayı düşünüyorum BRC var aklımda ancak çevreotogaz sitesinde Tartarini ile BRC 1700 civarında aynı fiyat Kitmtm ise 2000 tl Eğer BRC & Tartarini seçilmiş olsa hangisini seçmek mantıklı olurdu ayrıca takipteyim ne taktıracaksınız yorumunuz nasıl olcak paylaşımlarınızı bekliyorum
-
bilgiler için teşekkürler arkadaşlar
mtm de enjektörler çokmu ses yapıyor gerçekten
büyük ihtimalle kitmtm taktırıcam.yasin hocam konuşacak bugün
Eğer Brc'nin ino 9 enjektörü kullanılırsa biraz sesli, keihin daha sessizdir. bir de montajda düzgün sabitlenirse sıkıntı olmaz bazen temas kaynaklı ses yapabiliyor.
-
Bende yakın zamanda LPG taktırmayı düşünüyorum BRC var aklımda ancak çevreotogaz sitesinde Tartarini ile BRC 1700 civarında aynı fiyat Kitmtm ise 2000 tl Eğer BRC & Tartarini seçilmiş olsa hangisini seçmek mantıklı olurdu ayrıca takipteyim ne taktıracaksınız yorumunuz nasıl olcak paylaşımlarınızı bekliyorum
Tartarini lpg de çok eski firmalardan doğru montajla sıkıntısız bir kittir, Brc daha yaygın servisi var, garanti sistemi güçlü vb. Ben olsam Brc tercih ederdim.
-
Kit mtm Keihin enjektörse o da düşünülebilir.
-
Tartarini lpg de çok eski firmalardan doğru montajla sıkıntısız bir kittir, Brc daha yaygın servisi var, garanti sistemi güçlü vb. Ben olsam Brc tercih ederdim.
O zaman BRC tercih edilmeli peki diyelim ki Kitmtm girdi işin içine BRC ile Kitmtm arasında hangisini seçmemi tavsiye ederdiniz ? + veya - leri nelerdir ?
-
benim aracım için kullanılacak enjektör khein
-
O zaman BRC tercih edilmeli peki diyelim ki Kitmtm girdi işin içine BRC ile Kitmtm arasında hangisini seçmemi tavsiye ederdiniz ? + veya - leri nelerdir ?
Kit Mtm + OBD Desteği -İdeal karışım için yazılımda düzeltmeler yapar-, Keihin Enjektör
BRC +Garanti, çok yaygın servis ağı, fiyat.
Brc'nin de enjektörleri çok iyidir, ancak Keihin daha sessiz ve hondanın oem orjinal enjektör üreticisidir.
-
Sönmez Bey Kit Mtm takıyor, Prins de, Mehmet Bey de -Asvtec- Brc bölge bayi onlara da bir sorun farklarını isterseniz.
Kullanıcılar da yorumlarını yazarsa daha sağlıklı cevaplar alırsınız.
-
Kit Mtm + OBD Desteği -İdeal karışım için yazılımda düzeltmeler yapar-, Keihin Enjektör
BRC +Garanti, çok yaygın servis ağı, fiyat.
Brc'nin de enjektörleri çok iyidir, ancak Keihin daha sessiz ve hondanın oem orjinal enjektör üreticisidir.
BRC de OBD desteği yok mu ? Şimdi kafam karıştı işte az farkla Kit mtm mi yaptırsam :(
-
Brc de Obd desteği yoktur, anlık düzeltme yapmaz ancak yol ayarıyla, güzel bir ayarla sorunsuz binersiniz.
Kit Mtm Obd bağlantısı kurarak anlık düzeltmeler yapar deniyor.
-
Prins silverline adli bir seri daha cikardi ve enjektorleri khein olmadigindan daha ucuz bununla kitmtm yi kiyaslama hatasina dusulmesin.. ayrica hep soylenen servis kalitesinide gozardi etmemek lazim
-
Sayın Yasin Bey, peki Prins VSI-2 Keihin için Kit mtm keihin in üstüne 400 tl vermek mantıklı mıdır? Yani hangisi tercih edilmelidir?
-
Arkadaslar sizleri yanlis yonlendirmek istemem.. bir isi 3 liraya mukemmel bi sekilde yapiyosaniz ustune para vermek sizinle ilgili bisey.. prinste obd destegi yok ise 2.4 accord icin kitmtm den baska care gorunmuyor
-
Arkadaslar sizleri yanlis yonlendirmek istemem.. bir isi 3 liraya mukemmel bi sekilde yapiyosaniz ustune para vermek sizinle ilgili bisey.. prinste obd destegi yok ise 2.4 accord icin kitmtm den baska care gorunmuyor
+1
-
ağrıda yaşarken aracımla (2,4 accord) 180-200km hızlarla giderken sanki benzinde çalıyormuş şüphesi aklıma düştü ama prinsi falan arayıp söylemedim sadece başka bir forum sitesinde yazdım bana telefonla türkiye temsilcisi ulaştı en yakın servise gitmemi istedi dedimki aramızdaki mesafe 200km ozaman onlar size gelsin dediler. istemem dedim eğerki erzurum servisimizden memnun kalmaz iseniz istanbuldan ilk uçakla arkadaşları gönderelim dediler. yine red ettim.
benzinden çalma proplemi gerçekten var ise atıyorum aracınız 30lira ise 35e sizden almayı talep ederiz dediler.
yalnış anlamayın ben prinste falan çalışmıyorum lpgli ilk arabam sayılır ama servisçilik anlayışı derseniz işte buyrun
trabzona tayinim çıkmıştı o dönem trabzonda plakamı ve tüm bilgileri vererek bana ulaşıp aracın gerekli kontrollerini yaptılar. buyrun serviss
-
evet arkadaşlar dün aracımı aldım..az önce çevre otogazı arayıp randevumu aldım ve netten de sızdırmazlık için randevu aldım
kısmetse yarın montajımı yaptırıp cuma günüde sızdırmazlık raporunu aldıktan sonra pazartesi günü içinde muayne istasyonundan randevumu alıp olayı sonlandırmayı düşünüyorum
yardımlarınız için ayrı ayrı teşekkürederim hepinize
-
evet arkadaşlar dün aracımı aldım..az önce çevre otogazı arayıp randevumu aldım ve netten de sızdırmazlık için randevu aldım
kısmetse yarın montajımı yaptırıp cuma günüde sızdırmazlık raporunu aldıktan sonra pazartesi günü içinde muayne istasyonundan randevumu alıp olayı sonlandırmayı düşünüyorum
Muayene için randevu almanıza gerek yok oraya gidip Tadilat tuşuna tıklayıp muayenenizi yaptırabilirsiniz 2 kere yorulmamış olursunuz çünkü abimde aynısını yapmıştı
-
Muayene için randevu almanıza gerek yok oraya gidip Tadilat tuşuna tıklayıp muayenenizi yaptırabilirsiniz 2 kere yorulmamış olursunuz çünkü abimde aynısını yapmıştı
nasıl yani.biraz açarmısınız tam anlayamadım
benim ki ilk muayne olacak henüz muayne randevusu almadım montaj ve projeden sonra almayı düşünüyorum
-
Bakın şöyle oluyor muhtemelen Mimarsinan'daki İstasyona gidip Sızdırmazlık raporunu alıyorsunuz sonra yine oraya yakın olan Tüv türk istasyonuna gidip ekrana plakanızı yazıp Tadilat yazan yerden numara alıyosunuz sonra Vezne'ye muayene ücretinizi yatıyosunuz sonra kapıda sıra bekliyorsunuz isminizi söylüyorlar ve muayeneye giriyosunuz Ön kapıdan aracı teslim ediyorsunuz siz arka tarafta bekleyin diyolar sonra muayeneden geçtiyse arka tarafta muayene kağıdını verip aracınızı teslim ediyorlar anlaşılmayan bir durum varsa yine yardımcı olurum LPG yi yeni taktıracağınız için Tadilat olarak Tüvtürk'den muayeneye girebilirsiniz
-
Ayrıca şu konuyuda okursanız anlayacaksınız Abim detaylı bir şekilde anlatmıştı
http://www.teamhondaturkey.com/forum/lpg_cng_ve_alternatif_yakit_sistemleri/ynt_lpg_sonrasi_islemler_ruhsata_isletme_vs_guncel_2013-t72600.0.html (http://www.teamhondaturkey.com/forum/lpg_cng_ve_alternatif_yakit_sistemleri/ynt_lpg_sonrasi_islemler_ruhsata_isletme_vs_guncel_2013-t72600.0.html)
-
gördüm orayada yazdım.
ben işimi sağlama almak için arayıp randevuda alıcam oraya gittiğimde aaaaaa olmak istemiyorum çünkü
-
Aaaa olmayacaksınız ama siz bilirsiniz
-
ben eşşeği sağlam kazığa bağlim..zaten bu tarz yerlerde en ufak şeylerden dolayı sorun çıakrıyorlar birde bunun stresine girmeye hiç gerek yok
-
O zaman benden size bir tavsiye Tank üzerindeki seri numara ile Evrak'daki seri numarayı kontrol edin orda bir harf bile yanlış olsa montaj yaptırdığınız yere geri dönüp evrağı düzelttirmeniz lazım bir dünya km yapmamak için bu kontrolü yapın derim
-
farklı birşey daha vardı 2 sene önce başıma gelmişti lpg tankının şekli ve sınıfı ile iligli birşeydi
adamlarla 1 saat kavga ettikten sonra işimi çözdüm.
-
2.4 lerde en çok dikakt edilmesi gereken regülatör basıncı.ben şahsen brc prins gibi markalara bu kadar para verilmesini doğru bulmuyorum.zaten aracımdada brc lpg varmış regülatör basıncı düşük geldiği için vogas dual plus takılmış.
-
ben kitmtm taktıracağım yarın kısmetse
-
Saygıdeğer arkadaşlar;
KitMTM lpg otogaz kiti Türkiye çapında çok iyi bilinen bir ürün olup BRC' yi üreten fabrikanın ismidir. Bu ürün hem OBDI sistemi ayrıca daima keihn enjektör kullanıyor oluşu aracın tüm tepkilerine en iyi şekilde sonuç veren Lpg otogaz sistemidir. Bu sistem ile ilgili tüm sorunlarınızı benimle direkt paylaşabilirsiniz. Ben Şafak Karaca olarak; 1996 yılından beri; Türkiye pazarına lpg otogaz kiti toptan olarak satan firmanın 15 yıldır satış ve pazarlama müdürüyüm. Ayrıca; teknik konulardaki sorunlarınızı bizimle direkt paylaşabilirsiniz. Aşağıdaki mail adresimizden tüm sorunlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz. Ve zamanımın kısıtlı olmasından dolayı devamlı forum sitelerinde maalesef yazamamaktayım.
info@kitmtm.com.tr mail adresine sorunlarınızı yazarsanız; size en hızlı çözümleri üretmeye çalışacağım.
Tüm forum ailesine sevgi ve selamlarımı sunuyorum.
-
Ben mtm yi çok duymadım. Ama alıcı satıcıysan prins dedin mi adam düşünmüyor bile yalnız mtm deyince ben vazgeçmiştim alacağım arabadan ... Ben prins taktırdım 2012 honda civic yeni kasa . Bugün 294 km yaptım lpg yi 2.93 ten aldım 74 tl yaktı toplamda :) Bundan daha da az yakmaz heralde.. yalnız benim enjektörler kein degil prins in kendi ürettiği enjektörlerden ...
-
2.95 tl lpg fiyatı 75 tllik aldım , şehiriçi-şehirdışı ortalama 304 km yaptım , beyin aeb yazılımlı safefast obdıı (atiker) hiç pişmanlık duymuyorum iyiki taktırmışım .. >=ok