TeamHondaTurkey.Com
HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: srkns - Haziran 27, 2013, 11:27:30 ÖÖ
-
Yasal değnekçi İspark artık size fiş, makbuz vermeden direk plakanıza park ücreti ve ceza yazabiliyor.
Diğer forumlarda da dikkatimi çekince sorguladım ve benim de borcum olduğunu gördüm, bir çok arkadaşım da benzer şekilde borçlu durumda.
Size kestiği cezada tarih, yer, saat belirtmiyor. Genel bir açıklama kullanıyor 2008-2012 yılları arası 2 parklanma ücreti..
Ben 1 lira da olsa bu cezayı ödemeyip yasal haklarımı kullanacağım.
Resimdeki borcun ilki aracın eski tarafından yapılmış (bu şekilde habersiz satışını aldım, sıkıntı da çıkmadı)
İkinci borç ise tamamen kafalarına göre yazılmış bir borç.. çünkü aracı aldığımız (Şubat 2013) günden beri hafta içi her sabah işyerinin otoparkına bırakır, akşamda sokağımızdaki özel otoparka çekeriz. Hafta sonu yerinden kıpırdamaz. İstisna durum olmadığından adım gibi eminim.
Eminim burada sorgulama yapan arkadaşlarında çıkacaktır.
(http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/06/27/6kp3q.jpg)
-
pardon, linki veriyorum;
https://borcsorgula.ispark.com.tr/
-
Bizim burda ben sürekli öderdim geçen arkadaş uyardı ödemiyorum de geç diye. Anca elindeki cihaza yazıyor sisteme düşüyorsa düşüyor fakat ödicem sil deyip 38 lira borcu sildirmiş vazgeçtim ödemiyorum demiş yürümüş. Sonrasında baktığında sorguda çıkmıyormuş. Bundan sonra bende öyle yapıcam,yasal işlemlere engel olmuyor bu değnekçiler diye biliyorum sonucunda :) istedikleri kadar yazsınlar :)
-
Ahha 31 Aralık 'ta 10 TL de bana çıktı..! Ne güzel İstanbul bee. Olabildiğince kullanmam, kullanırsam da hemen öderim kafam rahat olsun diye. Bundan sonrasını buraya yazamıyorum, siz tahmin edin.
-
Diğer forumları okuyorum bir yandan, kimse önemsemiyor. Satışta da sıkıntı yaratmadığından herkes rahat, bir ben kafaya takıyorum galiba :)
Aracı aldığınız tarihten önce borcu varsa, noter satış belgesi ve ruhsat fotokopisini info@ispark.com.tr adresine mail atarak durumu bildirince siliniyor diye de bir yorum var, deneyeceğim.
Ben buna ücret, ceza, park bedeli vs. demiyorum bildiğimiz HARAÇ kesiyorlar vatandaştan!
-
Benim ve abiminde 2 şer adet çıktı.
-
9 tl çıktı.
taksitlendirme de yapıyor,
peşin ödensen %30 iskonto yapıyor.
-
Ya yanaşın bi isparkçıya borcuma bakın de elindeki cihazdan bakıyor tamam sil de sildir sonra ödeme vazgeçtim de eyvallah. deneyin zararlı çıkmazsınız,cılız bi isparkçı bulun garanti olsun işiniz :D
-
cılız bi isparkçı bulun garanti olsun işiniz :D
:D
-
Yasal bir yaptırımı yok. Ödeyenlerden alırlar ödemeyenlerinki kalır.
Benim orada o gün parklandığımı kanıtlayamazlar zaten. Ellerinde yasal bir belge yok. Plaka var fiş var denilirse nerden bilicem ben görevlinin ben yoldan geçerken plakayı almadığını. Hadi diyelim parklandım. Kamera kaydı da var. Parayı ödemediğimi nasıl kanıtlayacaklar. Belki arabanın başından 30 m ayrılınca görevli geldi parayı verdim. Sisteme işlememiş vs.vs...
Zaten İspark'a yanaşır yanaşmaz görevli tepenize geliyor. Borçtan emin değilseniz vicdanınızda rahat olsun.
-
Bende de 28 tl borç çıktı hemen info@ispark.com.tr adresine mail attım ek olarakda satış sözleşmemi koydum bakalım nasıl bir dönüş yapacaklar
Bu arada okundu bilgisi istedim mail'den Murat.DEMIR@ispark.com.tr adresinden okundu maili geldi
-
Benimde 5 tl borç çıktı nerde ne zaman olduğu yazmıyor acaba ben mi göremedim?
-
Diğer forumları okuyorum bir yandan, kimse önemsemiyor. Satışta da sıkıntı yaratmadığından herkes rahat, bir ben kafaya takıyorum galiba :)
Aracı aldığınız tarihten önce borcu varsa, noter satış belgesi ve ruhsat fotokopisini info@ispark.com.tr adresine mail atarak durumu bildirince siliniyor diye de bir yorum var, deneyeceğim.
Ben buna ücret, ceza, park bedeli vs. demiyorum bildiğimiz HARAÇ kesiyorlar vatandaştan!
O kadar kasmaya gerek yok, herhangi ödeme kabul eden bir ispark'a ruhsatla gitmeniz yeterli, benim başıma gelmişti, aracı 2011 de sıfır aldım plakanın eski tarihli borcu vardı, temizlediler, şimdi de 13TL borç görünüyor, bu arada ispark olan bir sokağa park ederseniz ve denk gele değnekçi olmazsa o anda, fark ettiğinde plakaya park açıyorlar, sonra araç gittiğinde kapatıyorlar. bu borçlar da ondan çıkıyor, eski sistemlerinde konum yazıyordu
dediğiniz gibi sildirip basıp gidilebilir, ama oradaki çalışan personelin bir suçu yok ve o hareketiniz yüzünden zan altında kalacaktır, sonuçta kimin borcu sildiğini kontrol altında tutabiliyorlar ve mutabakat yapılırken o personel açık verecektir maddi olarak, onu da ee hadi o zaman zarar yazalım diyeceklerini sanmıyorum, maaşından keserler, 15-20 TL ödemeyeceğim diye kimseyi üzmeye, ahını almaya gerek yok bence, gidip şikayet dilekçesi verip ıspatınız yok ödemeyeceğim silin diye hukuki bir yola girmek daha doğru olacaktır.
-
boşuna dememişler istanbulun taşı toprağı altın nefes almak bile parayla istanbulda yaşanacak şehir deyil gözünü sevdiğim izmiri
-
5 lıra borcum varmışşş
-
Mail den gelen cevap şu sekilde ;
Sn. Okan SÜTÇÜ
Başvurunuz ilgili birimimize aktarılmıştır. Başvurunuzun neticesini 0216 631 45 15 (2341, 2342, 2343, 2344) numaralı hattan Müşteri Hizmetleri birimini arayarak öğrenebilirsiniz.
Saygılarımla,
-
haydaaa benimde 2008-2012 arası bir adet çıktı 4tl. istanbuldaki plaka listesini alıp herkese yazmış bunlar. :)
-
Bende borç çıkmadı :)
boşuna dememişler istanbulun taşı toprağı altın nefes almak bile parayla istanbulda yaşanacak şehir deyil gözünü sevdiğim izmiri
Öyle deme. İzmire geldim 1 sefer. Gelmez olaydım. Lalelide bile boş otopark var. İzmirde otopark bulamadım. Alayı dolu. Lanet edip bizimkileri bırakıp arabada oturdum :)
-
Bende borç çıkmadı :)
Öyle deme. İzmire geldim 1 sefer. Gelmez olaydım. Lalelide bile boş otopark var. İzmirde otopark bulamadım. Alayı dolu. Lanet edip bizimkileri bırakıp arabada oturdum :)
şehrin göbeğinde konak alsancak çankaya bölgesinde otopark sıkıntısı ve park sorunu var genelde pek sorun yok istanbul gibi deyil istanbuldan sonra izmir bana cennet gibigeliyor
-
BORCU YOKTUR :D bababa sanki sayım yapıyo pezo
-
ne alakaysa bende de cıktı allah allah
Tarih Aralığı Parklanma Adedi Toplam Borç
01.01.2013 - 27.06.2013 1 4,00
Genel Borç Toplamı 4,00
-
Babamla benide unutmamışlar 5 er TL de. Bize yazmışlar göndersinler fotoyu ödeyelim
-
dediğiniz gibi sildirip basıp gidilebilir, ama oradaki çalışan personelin bir suçu yok ve o hareketiniz yüzünden zan altında kalacaktır, sonuçta kimin borcu sildiğini kontrol altında tutabiliyorlar ve mutabakat yapılırken o personel açık verecektir maddi olarak, onu da ee hadi o zaman zarar yazalım diyeceklerini sanmıyorum, maaşından keserler, 15-20 TL ödemeyeceğim diye kimseyi üzmeye, ahını almaya gerek yok bence, gidip şikayet dilekçesi verip ıspatınız yok ödemeyeceğim silin diye hukuki bir yola girmek daha doğru olacaktır.
+ 1903
-
+ 1903
+ 1907 :)
-
+ 1903
+ 1907 :)
:D
-
Bu paylaşımın için sana teşekkür ediyorum forumdaşım. Sayende borcum oldugunu fark ettim :)