TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Honda Hakkında => Konuyu başlatan: Onu-R - Mart 03, 2007, 10:46:28 ÖS

Başlık: Honda'dan 6yıl - 150000km Garanti
Gönderen: Onu-R - Mart 03, 2007, 10:46:28 ÖS

(http://img401.imageshack.us/img401/747/hnd150ac4.png)

(http://img163.imageshack.us/img163/4356/hnd6bt3.png)

Ayrıntılı bilgi için  www.honda.com.tr

Başlık: Ynt: Honda'dan 6yıl - 150000km Garanti
Gönderen: yassi - Mart 04, 2007, 07:57:46 ÖS
ne güsel ne güsell... yeni alacaklar göz önünde bulundurunn bence...
Gönderen: vtec-26 - Mart 04, 2007, 08:15:10 ÖS
püh biz erkenmi almışız kaçırdık desene ;) yinede sorun çıkaracagını sanmıyorum arabanın
Gönderen: OzguR - Mart 06, 2007, 10:07:03 ÖÖ
Benim 6 yıl doldu hala bir sorun yok  :dissiz (Şeytan kulağına kurşun)
Gönderen: öyle erhan - Mart 06, 2007, 12:41:15 ÖS
servisler&tamirciler çok kızacak gibi....
Gönderen: GU - Mart 06, 2007, 08:36:26 ÖS
bu olay 2007 ve sonrası için mi geçerli?
Gönderen: vtec-26 - Mart 06, 2007, 08:44:50 ÖS
evet malesef :'(
Gönderen: civic59 - Mart 06, 2007, 09:04:17 ÖS
bizi dün çağırdılar bu 6 yıllık sözleşme için
Gönderen: devil_civic - Mart 06, 2007, 09:12:34 ÖS
inş. ileride alırsam bir yeni civic kapsar gerçi benim ön takımı degiştirmekten bııkarlar herhalde:):):)
Gönderen: GU - Mart 06, 2007, 09:20:49 ÖS
illa yeni hondamı almak gerek yaaa  ](*,)  ](*,)
Gönderen: CaddeboyCan - Mart 07, 2007, 10:25:41 ÖÖ
6 yıl olayı çok güzel  =d> ama bizim kasalarında herhangi bir sorun çıkartacağına inanmıyorum.
Gönderen: devil_civic - Mart 07, 2007, 03:06:16 ÖS
onlarda biliyo hopndanın ne kadar saglam araba oldugunu sorun çıkartmayacagını  :d :d :d
Gönderen: Onu-R - Mart 10, 2007, 02:03:31 ÖÖ

Bu olay çıkmadan önce mi aldınız aracı?

Gönderen: selll - Mayıs 10, 2007, 04:13:47 ÖS

Bu olay çıkmadan önce mi aldınız aracı?

2007 Öncesi Hondasını alan arkadaşlar aşagıdaki şartlarla garntiye dahil olabiliyolarmış. >=ok

*1 Ocak 2007 tarihinden önce satın alınan (ruhsatı alınan] araçlar için 6 Yıl/150.000 km Tam Garanti uygulamasından faydalanmak mümkün müdür?
Evet mümkündür. Bunun için gerekli şartlar şunlardır:

Garantisi ücret karşılığı uzatılacak olan aracın trafiğe tescil (ruhsat) tarihi 01.01.2006 ile 31.12.2006 arasında olmalıdır. Tam Garanti sertifikasının imzalandığı gün itibarıyla aracın kilometresi en fazla 25.000 km olmalıdır.

01.01.2006 ile 31.12.2006 tarihleri arasında ruhsatı alınan araçların Tam Garanti uygulamasından faydalanması için 30.06.2007 tarihine kadar ilgili işlemler tamamlanmalıdır. 30.06.2007'den sonraki bir tarihte sertifika düzenlenerek araç garantisi uzatılamaz. Araç sahibinin sertifikayı imzaladığı ve aracını serviste kontrol ettirdiği gün itibarıyla aracında henüz onarılmamış bulunan hiç bir mekanik; elektrik-elektronik, boya-kaporta arızası veya hasarı bulunmamalıdır.

Araç, yetkili serviste onarılmış bile olsa daha önceki bir tarihte PERT durumundan kurtarılmış bir araç olmamalıdır. (PERT: Kaza neticesinde onarım maliyeti 2. el değeri ile kıyaslandığında ekonomik olmayacak oranda maddi hasarlı olduğundan artık hurdaya ayrılması ve bu yüzden trafikten düşülmesi gereken araç durumu) Araçta yetkili ya da yetkisiz servislerde taktırılmış her türlü orijinal ya da orijinal olmayan ekipman ve aksesuarlar önce yetkili bayi servisinde 6 Yıl Tam Garanti'yi bozacak bir durumu olup almadığı açısından kontrol edilecek ve tümü için servisten sertifika kitapçığına onay imza-kaşesi alınacaktır. Bu kontrol ve onaylar bayi tarafından sisteme kaydedilecektir. Aynı şekilde araç sahibinin yetkisiz atölyelerde yaptırmış olabileceği boya-kaporta işlemleri de 6 yıl garantiyi bozacak bir durum olup olmadığı açısından incelenecektir. Eğer araç sahibinin yaptırmadığı veya unuttuğu bakımları varsa bunlarda serviste ücreti karşılığında tamamlanacaktır. Diğer şartlar açısından orijinal ve uzatılmış garanti kitapçıklarında ve kullanıcı kitapçığında belirtilen şartlar geçerlidir. 13. 01.01.2006 ile 31.12.2006 tarihleri arasında ruhsatı alınan araçların

*Tam Garanti uygulamasından faydalanması için ödemesi gereken ücret ne kadardır?
Tüm modeller için araç başına 450 YTL' dir (KDV dahil).

Gönderen: caucass - Ekim 07, 2007, 05:03:27 ÖS
uzun hikaye ya, birde bi bit yeniği var, bana öyle geliyorki bunlar yetkili servis dışında ucuz servis almayalım diye katekulle yapıyorlar
Gönderen: FATOŞ - Kasım 01, 2007, 08:23:21 ÖS

uzun hikaye ya, birde bi bit yeniği var, bana öyle geliyorki bunlar yetkili servis dışında ucuz servis almayalım diye katekulle yapıyorlar

H

HONDA nın kurulus yıldönümü olması sebebiyle müşterilerine armağan niteliğinde yapılmış bir uygulamadır. aralık ayında sona erecek zaten tekrar 3 yıl 100.000 km garanti kapsamını uygulamaya başlayacaklar...
Gönderen: umut - Kasım 03, 2007, 05:28:37 ÖS
Alıntı
HONDA nın kurulus yıldönümü olması sebebiyle müşterilerine armağan niteliğinde yapılmış bir uygulamadır. aralık ayında sona erecek zaten tekrar 3 yıl 100.000 km garanti kapsamını uygulamaya başlayacaklar...

6 yıl garanti için reklam yarışması var  <nohapy (http://www.enyaraticikim.com/[/url)
Gönderen: FATOŞ - Kasım 14, 2007, 07:22:19 ÖÖ
6 yıl 150.000 km garantiyi sürekli yapma ihtimalleride varmıs arkadaslar... yani aralık gibi bitmesi bekleniyordu ancak gelen olumlu talepler neticesinde devamlı kalma durumu varmıs (net olmamakla birlikte tabii..)
Gönderen: astracoupe - Kasım 14, 2007, 07:53:30 ÖÖ
bu bilgileri ilk defa okudum ve çok faydalı oldu. teşekkürler arkadaşlar
Gönderen: Typerkan - Kasım 14, 2007, 11:28:04 ÖÖ
Arkadaşlar benim araç 2008 Model 6 yıl 150.000KM garantisi vardı..... Buraya dikkat : Servis dışında aracın herhangi bir yerinde değişiklik vs. yapıldığı taktirde garanti dışı oluyor hiç yormayın kendinizi ne yaparsanız bozuluyor diyorlar o yüzden bende gördüğünüz gibi bozmak bi yana .....  <^^Seyt  >%6rol hallettim yani daha çekiceğimiz var bu servislerden neyseeee..
Gönderen: FATOŞ - Kasım 14, 2007, 12:19:13 ÖS

Arkadaşlar benim araç 2008 Model 6 yıl 150.000KM garantisi vardı..... Buraya dikkat : Servis dışında aracın herhangi bir yerinde değişiklik vs. yapıldığı taktirde garanti dışı oluyor hiç yormayın kendinizi ne yaparsanız bozuluyor diyorlar o yüzden bende gördüğünüz gibi bozmak bi yana .....  <^^Seyt  >%6rol hallettim yani daha çekiceğimiz var bu servislerden neyseeee..

servislerle ilgili bir durum değil bu, servis prosedürü uygulayan aracı hizmet veren kuruluştur... tüm bu garanti kapsamı ile ilgili olsun aracın diğer konularıyla ilgili olsun kararlar üretici firma tarafından belirlenir, serviste yetki belgesi ile standartlara bağlı kalarak markayı tercih eden müşterilere hizmet sunar... hizmetle ilgili sorunlar servisle paylaşılabilir... aracın garanti dışında kalma sebepleri kitapçıkta detaylı bir şekilde belirtilmiştir...

saygılar :)
Gönderen: Typerkan - Kasım 14, 2007, 12:49:24 ÖS

servislerle ilgili bir durum değil bu, servis prosedürü uygulayan aracı hizmet veren kuruluştur... tüm bu garanti kapsamı ile ilgili olsun aracın diğer konularıyla ilgili olsun kararlar üretici firma tarafından belirlenir, serviste yetki belgesi ile standartlara bağlı kalarak markayı tercih eden müşterilere hizmet sunar... hizmetle ilgili sorunlar servisle paylaşılabilir... aracın garanti dışında kalma sebepleri kitapçıkta detaylı bir şekilde belirtilmiştir...

Fatoş sizin şirketde havalar iyi sanırım güzel bi açıklama yapmışsın teşekkrüler :)
Benim anlamadığım bi konu war bu garanti dışı olayında ;
-Servise gittim ben angel taktırmak istiyorum dedim , adamın ilk cevabı yeni kasanın angelları TR'de yok beyefendi dedi (arabayı ilk aldığımda) ben yurtdışından sparişini vermiştim o ara neyse geldi aldım ben bunu taktırıcam dedim aldığım yer üçretsiz takıcakmış garantiyi bozmaz sanırım soketi sokete takıcak adam sadece dedim..!! Adam direk servisin dışında bilmemne bilmem ne vs. bozulur dedi eee tamam siz takın ne kadar vericem dedim 200 YTL falan hesap çıkardı bana dedim bu işçilikmi EVET (Saati=45YTL) sanırım yanlış bilmiyorsam nasıl oluyor dedim adam -öylee dedi bende dedim hawa parası vericeğime o parayada bişeyler alırım dedim bedavaya taktırırım aldığım yere garantisi bozulmuş..!! Yapılan işlem ön arka tamponun sökülüp takılması..!!
Gönderen: rserkan - Kasım 14, 2007, 05:22:38 ÖS
bir işin kaç saat süreceğini nereden biliyorlar bu servislerde işçilik için hazırlanan çizlgeyi biz neden göremiyoruz bir iş benim arabamda 1 saat sürerken başka birinin arabasında 10 dakika sürebilir bunun kontrolu nasıl yapılıyor?????
soru çokk
Gönderen: FATOŞ - Kasım 14, 2007, 08:40:15 ÖS

bir işin kaç saat süreceğini nereden biliyorlar bu servislerde işçilik için hazırlanan çizlgeyi biz neden göremiyoruz bir iş benim arabamda 1 saat sürerken başka birinin arabasında 10 dakika sürebilir bunun kontrolu nasıl yapılıyor?????
soru çokk

bildiğim sorularsa eğer seve seve yanıtlarım ancak yeri bu başlığın altı değil... typerkan senin mesajınlada ilgili yanıt verebilirim ancak forum kuralları gereği burasının uygun olmadığını ve bütünlüğün bozulmasını istemediğimden uygun bir konu başlığı altında değerlendirildiği takdirde yanıtlayabileceğimi söyleyebilirim :) teşekkürler.... :)
Gönderen: rserkan - Kasım 14, 2007, 11:50:06 ÖS
teşekkürler yanıtınız için
Gönderen: Typerkan - Kasım 15, 2007, 08:43:29 ÖÖ
Teşekkürler Fatoş...
Gönderen: FATOŞ - Kasım 15, 2007, 09:01:36 ÖÖ
Rica Ederim :D
Gönderen: Agent - Kasım 17, 2007, 05:36:40 ÖS
Abi ne kasıyorsunuz, zaten yarın birgün Allah korusun başınıza bişey gelse bi sorunla karşılaşsanız ilk söyleyecekleri söz garanti kapsamı dışında veya kullanıcı hatası vs.. Hondanın adı zaten garanti gerek yok öle 6 yıl 150bin vs dalaverelerine. Alıcan yüklicen oynıcan canının istediği keyfinin olduğu şekle getircen binicen sonra dağatıp satıcan. Bu kadar
Gönderen: FATOŞ - Aralık 02, 2007, 09:12:36 ÖS

Abi ne kasıyorsunuz, zaten yarın birgün Allah korusun başınıza bişey gelse bi sorunla karşılaşsanız ilk söyleyecekleri söz garanti kapsamı dışında veya kullanıcı hatası vs.. Hondanın adı zaten garanti gerek yok öle 6 yıl 150bin vs dalaverelerine. Alıcan yüklicen oynıcan canının istediği keyfinin olduğu şekle getircen binicen sonra dağatıp satıcan. Bu kadar

Bence yanlış... garanti kapsamından ay sonunda rapor aldığımızda sayfalarca "garanti işlemi" çıkıyor... bu tabi aracında karşılaştığın soruna göre değişiyor...
Gönderen: RSE - Aralık 02, 2007, 10:05:36 ÖS
(Genel olarak!!!)Araca yapılan modifikasyonlar sonucu yetkili serviste bir işlemin garanti kapsamı dışında bırakılması tamamen servisin kendi insiyatifinde yaptığı bir olaydır. İstedikten sonra her türlü garanti işlemini uygulayabilirler diye düşünüyorum. :) Ancak Belli standartlar vardır. Örneğin bakımların yetkili serviste yapılması gerektiği zorunluluğu... Son yasayla birlikte gerekli yeterlilik belgesini almış ufak tamirhanelerde dahi bakımlarınızı yaptırmanız durumunda ve bu bakımları belgelediğiniz takdirde aracın garantisi devam eder... Şimdilik bu tip yetki alan yerler sınırlı sayıdadır fakat bir kaç sene içerisinde git gide çoğalacaktır... İlgili yasayla birlikte yetkili servislerin müşteriye gerekli bilgiyi vererek muadil parça kullanma / müşterilerin muadil parça kullanmayı talep etme hakları vardır. Bu yasayla ilgili daha bir çok ayrıntı var ancak her koşulda aracın bakımlarının düzenli olarak yapılması şarttır.. Bunun dışında kendi görüşüm Örneğin standardı 15" olan bir araca 17" jant lastik takarsanız ve es kaza amartisörünüz veya ön takımdan her hangi bir parçanız arıza yaparsa bu arızayı garanti kapsamından gidermek veya aracın orjinalini bozup 17" jant takmışsınız bu yüzdende amortisörünüz bozulmuş garantiye girmez demek servisin insiyatifinde olan bişeydir bence... Sonuçta Fatoş hanım belli bir markaya hizmet veren aracı bir kurumu temsil ettiğinden uygulamada veya sözlü olarak bazı standartların dışına çıkması mümkün olmayabilir... Saygıyla karşılıyorum. Yalnız bir gerçek varsa buda tüm markalar için geçerlidir. Bu tip prosedürlerle kaybedilen müşterilerin gün geldiğinde yana yana aranacağıdır... Ve aranmayada başlamıştır.. Markaların garanti sürelerini uzatmalarının başlıca nedenide budur. Bugün 2007 model bir honda sahibi 2 farını taktıramadığı için dışarıya kaçıp aracını garanti dışı bırakıyorsa bu HONDA nın ayıbıdır. Bazı şeyler biraz daha makul ve esnek olmalı bence... Ama genede 6 yıl 150 bin km. garanti vermek Markasına güvenenlerin verebileceği bir garantidir ve tebrik etmek gerekir.  Gün gelecek yedek parçalarda ucuzlayacak servislerde... Sabır arkadaşlar sabır. :)
Gönderen: osruk - Aralık 03, 2007, 12:24:09 ÖÖ
daha bu güne kadar garanti kapsamında onarılan veya değiştirilen bir arıza duymadım ben, ne yapıp edip bir bahane buluyor, kullanıcı hatası falan diyorlar
Gönderen: rserkan - Aralık 03, 2007, 01:14:48 ÖS
iki defa araç içi cam bakaliti değişti geçen hafta da ziebartta diamond gloss uta gölgeler olduğunu söyledim hemen yeniden yaptılar bedelsiz honda için bilmem ama ziebart cam filmini iki kere ve boya parlatmayı da bi kere bedelsiz yeniledi kavga bile etmek zorunda kalmadım
Gönderen: osruk - Aralık 03, 2007, 03:16:31 ÖS
zaten bizim problemimiz hep servislerle oluyor
Gönderen: görkem - Aralık 19, 2007, 12:58:57 ÖÖ
ya ama dışarda en ufak bişey yaptırdığımızda dahi bu garanti bozulabilirmiş sizce doğrumu tam net bi bilgim yok:S
Gönderen: avci - Aralık 21, 2007, 04:00:00 ÖS
butun hondalar 150 bin kmden sonra distributor lar eyvallah diyor distributor=bougilere elektrik gonderen
yani garanti hikaye !!!!!!!! ustelik yagini deyi$tirmek için çok pahali  alti yil boyunca honda servisine gitmek mecburiyetinde olacaksiniz !! yoksa garanti kapsamina girmez yaniliyorsam !!!
zaten honda garajlari bo$ boylece garajlari çali$tiracaksiniz  !!politika politika zayif politika
Gönderen: bdr_honda - Aralık 21, 2007, 04:35:32 ÖS
Sadece Honda icin degil tum markalar tum modeller icin gecerli bu garanti olayları.Hatta araba dısındaki diger urunlerdede boyle. Maalesef Turkiye'de bu islerin onune gecen bi kurumda yok. Varsada varlıgından bizim haberimiz yok.  Varsa yoksa kullanıcı hatası. Allah askına bir debriyaj balatasının fabrika hatası olma olasılıgı hic mi yoktur? Yada yakıt pompasının, lambda sensorlerinin... Ama yok ya kotu benzin ya kotu kullanım ya baska bisey. Aracın kmsine bile bakmadan hemen yargısız infaz. Ben daha once vw bora, fiat bravo hgt, rover 220, 414 peugeot 106 kullandım. Gecen hafta bi civic aldım.   Diger markalardan ornekler vereyim. Vw boranın diskler yamuldu koltuklardan gıcırtı geldi. Disklerin yamulma sebebi diskler sıcakken suya girmisim ondanmıs. Yani arkadaslar vw boranız varsa yagmur yagdıgı zaman hemen kenara cekip disklere semsiye tutacaksınız aman ıslanmasın. Koltuk gıcırtısı icinde dogru duzgun oturacaksınız cunku hic biriniz oturmayı bilmiyorsunuz. Roverın debriyajı 14.000 de bitti. Neden cunku kullanıcı hatası. Ben vites degistirmeyi bilmiyormusum. Ancak ilginctir ki aynı kullanıcı degisen balatayı 75.000 e kadar kullandı. Fiattan hic sıkıntım olmadı hakkını vermek lazım. Soyulan kapı kollarımı garantide oldugunu unutmama ragmen(2 senelik arabaydı) kendi kendilerine degistirdiler. Simdi hondada umarım yasamam bu problemleri.Gerci pek umidimde yok acıkcası. Herkes saglam ve sorunsuz dedigi icin yıllardır siddetle karsı cıktıgım arabayı aldım. Tabi simdilik hersey cok guzel arac daha 800 kmde.
Gönderen: avci - Aralık 21, 2007, 05:17:34 ÖS
honda dan $a$ma yalniz yagini zamaninda deyi$tir motorla oynama ! motor isinmadikça yuklenme
hiç bir sorun ya$amassin dunyanin en saglam motoru hondadir !! $u anda renault,ve peugeot tam sahtele$ti
hatta nissan dizel motorlari artik renault sakinin !! cebinizde para birakmaz!!  japonyada hondalar çok ucuz bir integra type r 15 bin dolar deyil $imdiye kadar en çok pahali satan TR VE FRansa yedek parçalar hadinden fazla pahali

honda alan herzaman  kazançli çikacak 4 yuzbin kilometreye rahatlikla giden motorlara sahip
yalniz original parça kullanin doyamassiniz unutmayinhondalar yuksek devirde gucunu gosterir korkmayin basmaktan
yalniz lutfen $ehir içiinde hizinizi azaltin benim bildiyim hondacilar deli kanli olurlar :hehe
Gönderen: astracoupe - Ocak 05, 2008, 08:32:14 ÖÖ
bir değişiklik olmadı sanırım 2008de de
Gönderen: geceperisi - Ocak 22, 2008, 10:47:40 ÖS
servis dışı müdahaleler diğer markalardada da garantiyi bozar, kaldıki  etek dolusu para verip aldığımız bu kaliteli araçları 3 kuruş az vericem diye, olmadık tamircilere elletmek bence doğru değil
Gönderen: focusn70 - Şubat 08, 2009, 11:01:45 ÖS
ben eğer bu garanti muhabbetini servis ücretlerini bu şartları bilsweydim bu arabayı almazdım bence adil değil benim fikrim bu