TeamHondaTurkey.Com

HONDA MODELLERİ => City - Jazz => Konuyu başlatan: kty94kty - Haziran 03, 2013, 09:29:07 ÖS

Başlık: Hava filtresi arıza ışığı
Gönderen: kty94kty - Haziran 03, 2013, 09:29:07 ÖS
İyi günler aracıma ses amaçlı simota açık hava filtre kiti satın aldım fakat taktığım zaman arıza ışığı yaktı. 2-3 sefer marş bastım sönmedi. Araç konusunda çok pimpirikli olduğum için çıkarttım filtreyi orjinalini taktım fakat ışık yanmaya devam etti. Sonra bir motorcuya gittim orda pc' ye bağladı arabayı söndürdü. Ama canım yine takmak istiyor o ses hevesi kursağımda kaldı. Tabi hava filtresinin sadece hava girişi var sensör girişi fln yok. Hava filtresini taksam ışık yanacak yine 2-3 gün beklesem sönermi, illa pc ye bağlamamız lazımmı pc de söndürsek yine yanarmı ?
Başlık: Ynt: Hava filtresi arıza ışığı
Gönderen: kacaman - Haziran 03, 2013, 09:34:22 ÖS
akü eksi kutup başını sök 10saniye sonra tak.
Gönderen: By_emre - Haziran 03, 2013, 09:52:14 ÖS
Dostum hava filtresini takıyorsan sensör için yer açıcaksın ve sensörü takıp etrafını silikon yapıcaksın ve arıza ışığın yanmıyacak bizde öyle yaptık
Gönderen: saday20 - Haziran 04, 2013, 07:13:00 ÖÖ
+1
Maf sensörü okuma yapmadığı için arıza ışığı yakıyor, filtre kiti ile bağaz kelebeği arasında maf sensörüne yer bulman lazım, boğaza giren havayı mutlaka ölçmesi gerekir maf sensörünün.
Gönderen: kty94kty - Haziran 04, 2013, 08:38:57 ÖÖ
Onlardan anlamıyorum o zaman takmıyorum
Gönderen: sbs_11 - Haziran 04, 2013, 10:02:14 ÖS
+1
Maf sensörü okuma yapmadığı için arıza ışığı yakıyor, filtre kiti ile bağaz kelebeği arasında maf sensörüne yer bulman lazım, boğaza giren havayı mutlaka ölçmesi gerekir maf sensörünün.

+1 aynen MAF sensörü okumazsa arıza ışığı yakar.
Gönderen: kty94kty - Haziran 07, 2013, 09:47:59 ÖS
Maf sensörü hangisi oluyor. Hava filtresinde 2 adet ayrıca çıkış var.
1. Yuvarlak bir çıkış, küçük yuvarlak bişi
2. Çıkışda arkada elektrik soketi gibi bir şey var kablo gibi ama onun ucundada sivri bir şey çıkıyor ucu delik heralde
Gönderen: By_emre - Haziran 07, 2013, 10:17:32 ÖS
Maf sensörü hangisi oluyor. Hava filtresinde 2 adet ayrıca çıkış var.
1. Yuvarlak bir çıkış, küçük yuvarlak bişi
2. Çıkışda arkada elektrik soketi gibi bir şey var kablo gibi ama onun ucundada sivri bir şey çıkıyor ucu delik heralde

Tamam dostum o 2.seçenekteki elektrik soketi gibi olan ucundaki sivri şey ucu delik dediğin havayı ölçüyor bir şekilde onu monte et filtre kitinin üstüne arkasınada tak soketini etrafınıda silikonla hava kaçmasın
Gönderen: kty94kty - Haziran 08, 2013, 08:25:14 ÖÖ
Tamam teşekkürler :)