TeamHondaTurkey.Com
HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: honda2002 - Mayıs 27, 2013, 08:38:50 ÖS
-
Hafif rampa olmasi yetiyor arac dip gaz yapinca vsa yanip sonuyor surekli ve arac ilerlemiyor cogu zaman.
Lastikler daha yeni sayilir Michelin.
Acaba arkadan itisli araclarda vsa bu kadar devreye giriyor mu?
Artik 4x4 ler hosuma gitmeye basladi. Onlarda dengeli cekisten oturu vsa cok daha az dvreye girer herhalde.
-
Lastiğinizin hamuruna kullanım tarzınıza ve yol şartlarına göre VSA'nın devreye girmesi farklılık gösterebilir . Araçlarımız güçlü motorlara sahip olduğundan hafif gaz verince birden fırlama eğilimi gösterebiliyor . Buda VSA'nın antipatinaj özelliğinin devreye girmesine sebep oluyor . Tavsiyem çok dik yokuşlarda el freni kullanarak hafifçe kalkmanızdır . Bu durum hem lastik ömrünü uzatır , hemde sizi rahatsız eden VSA zırt pırt devreye girmez .
-
Haklisin tabiki
Ancak bazen sikisik trafikte hizli hareket etmek istiyorsun gaza yukleniyorsun ozellikle biraz rampa olsun tik tik tik vsa devrede 1-2 sn gibi arac duraksiyor ve sonra firliyor. 4000-5000 devir gibi tekrar tik tik toparliyor tekrar gazliyor biraz eglenceli de oluyor ancak sollamalarda falan zaman kaybettirebiliyor.
Yarim gazda yapmiyor ancak ayagimizin ayari kaciyor bazen.
Ancak kafayi acikcasi biraz taktim gecen bir A6 yanimdan bir firladi sanki arac one resmen zipladi. :)
Kesin quattroydu. Ben o hareketi yapsam tik tik tik vsa devrede :))
Ilerde butcem olurda degistirirsem 4x4 u dusunecegim tabi 2.el...
Honda olursa Legend da listede. :)
-
Hafif rampa olmasi yetiyor arac dip gaz yapinca vsa yanip sonuyor surekli ve arac ilerlemiyor cogu zaman.
Lastikler daha yeni sayilir Michelin.
Acaba arkadan itisli araclarda vsa bu kadar devreye giriyor mu?
Artik 4x4 ler hosuma gitmeye basladi. Onlarda dengeli cekisten oturu vsa cok daha az dvreye girer herhalde.
aynen zaman zaman banada oluyor bende kendimden şüphe etmeye başlamıştım.. özellikle yağmurda ve karda dik rampada kalkışta anında patiye düşüyor özellikle dikkat ettim 2.500 rpm de bile ve sonrasında vsa devreye gidiyor araba ilerlemiyor.... vsa yı kapatınca anca. hill hold güzel bir sistemmiş bunu farkettim.
-
el freni çok dik yokuşlarda şart sanırım bizde hem debriyaj balatası için hemde lastik için.lastiklerim 1 senelik arabayla gelen contiler ama yapmaması lazım patinajı.