TeamHondaTurkey.Com
HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: SOMEONESPECIAL - Mayıs 24, 2013, 01:38:53 ÖS
-
ARKADAŞLAR HEPİMİZİN BAŞINA GELEBİLİR... ARACI GÖRENLER 155'E İHBAR ETSİNLER LÜTFEN
ARACIN PLAKASI DEĞİŞTİRİLMİŞ ŞU ANKİ PLAKA 34 JM 8759
Arkadaşımın üyeliğinden konu açıyorum lütfen görenler ilgisiz kalmasın
Bugün noterden satışını verdiğim aracımın parasını alamadan adamlar kaçıp gitti bi
anlık eşref saatime geldi işte nasıl yaptım hala anlamıyorum :S polise savcılığa
başvurdum adamları arıyorlar lütfen sizde bi yerde görürseniz bana haber verin çok mağdur durumdayım
Cemil ÇELİK : 0544 593 06 81
155 i arayarak ihbarda bulunmanızda aracın bağlanmasını sağlayacaktır.
(http://p1305.hizliresim.com/19/s/ndc11.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
(http://p1305.hizliresim.com/19/s/ndc1q.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
(http://s1305.hizliresim.com/19/s/ndc2h.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
-
kötü bir durum,geçmiş olsun sahibine.inşallah bulunur.İstanbul un nereleri bilgi varmı?
-
Avcılardan satış yapılıyor...
Saat 17.00 gibi aynı gün içerisinde 2. satışı yapılıyor.
Yenibosna Kuyumcukentte trafik sigortası yapılmış. Bugün Avcılar dan JM plaka değişmiş gene...
Twitterda facebookta paylaşıldı... Olay savcılıkta ama prosedür gereği yavaş işliyor.
-
techten takıp edıyorum bende sabahtan berı ama hala adamlarla ıletısımdeler ama bısey yapamıyolar cok enteresan yada acıkca soylenmıyen bısey war abı adam arıyo falan bı yandanda satısı yapılıyo tekrar garıpbı durum bole bısey olsa neden hala telefonlassınlar
-
Aracı 5-6 satış yapıp iyice kördüğüm yapmak için zaman kazanmak...
Şu an 3 belki 5inci satış yapıldı. 6 satış gerçek alıcıya olacak adam ben para verip aldım derse o zaman uçtu gitti araba...
-
işallah bulurlar abi ama cok zor heralde artık ınsanı araba satmaktan almaktan sogutuyolar serefsızler
-
hocam konunun peşinde durun mutlaka ortaya çıkıcaktır.plakayı istedikleri kadar değiştirsinler şase numarası belli aracın.mobeseden polisin gittikleri güzergahtan bulması gerekir.üstüne düşün olayın böyle namussuzlara paranızı yedirmeyin.bu nasıl bir adiliktir.çok gecmiş olsun..
-
Noterde belli bir para karşılığında aracı sattığınızı beyan ediyorsunuz, bu durumda dolandırıcı parayı elden verdiğini iddia etse hukuki olarak ne yapılabilir?
-
bu noter sistemi değiştirilmeli zaten çok saçma bir sistem işliyor.adam imzayı atıyor kimse parayı aldınmı saydınmı v.s hiçbişey sormadan satısı tamamlıyor.para sayma cihazları dahi yok.. verilen paranın sahte olup olmadığana bakmak gibi bir sansınızda yok.inşallah mağduriyetiniz giderilir kötü bir durum..
-
geçmiş olsun...benim anlamadığım bir konu var polis ve savçılık bu işin peşindeyse ve sisteme girilmiş ise nasıl olurda satış yaparlar araması olan bir araça <nohapy
-
bu noter sistemi değiştirilmeli zaten çok saçma bir sistem işliyor.adam imzayı atıyor kimse parayı aldınmı saydınmı v.s hiçbişey sormadan satısı tamamlıyor.para sayma cihazları dahi yok.. verilen paranın sahte olup olmadığana bakmak gibi bir sansınızda yok.inşallah mağduriyetiniz giderilir kötü bir durum..
Ben arabamı aldım para elimde adam satıştan önce hiç bakmadı bile ne kadar olduğuna noter işlemini bitirdik eski sahibini iş yerine bırakıcam diye söz vermiştim onu bırakırken çektim sağa, parayı saymaya başladı baktı uzun sürecek aradan birazını bölüp bana verdi senin ve benim saydıklarım birleştirince tutarsa sorun yoktur diye. Yanıma sağlam birisini alıp atsam arabadan hiç bi hak iddia edemeyecek veya araya sahte para koysam 25 000 tl de 5 tane sahte 200 koysam ruhu duymayacak.
Sonuç olarak yine sizin dediğiniz gibi burası türkiye olayına bağlanıyor.
-
Herkes faceden paylaşıyor , konuyu büyütelim.Başımıza gelmez demeyin bu tür edit:kural dışı kelime)ler her yerde.onun için bu tip konular yanlarına kar kalmasın.Eğer yapabiliyorsanız sizde sosyal medyada paylaşın.Allah bizi bu tür insanlar korusun...
-
Aynı olay bir kardeşimizin başınada geldi sahibinden.com'da ilan bile açılmıştı çaresiz birşeyde yapamıyordu savcılığı bekliyordu
-
hala devam bu olaylar ALLAH herkezi bu tip insanlardan muhafaza etsin, geçenlerde bi arkadaş florence aldı noterde parasını verip satışıda aldı, aradan 1 hafta geçti evin camından bakarken aracın yanında birilerini görüp aşağı iniyo hayırdır dio, adamlar rentecarcıymış bu araba bizim dio, arkadaşta manyakmısın araç benim al ruhsatım noter kağıdım dio. velasın iş mahkemeye varıyor, arkadakadaş adamları kovaladıktan sora aracı 4 kat alt katta bulunan bi otoparka çekiyo cipiares den adamlar bulup aracı götürmesin die:) çünkü araç kim tutsa onun elinde kalıcak durumda, ertesi gün cipiaresi buldurup söktürüyo. şuan hala mahkeme devam ediyo arkadaş işin peşini bırakmıyo biraz araştırma yapıyo % 99 rentacarcılarda işin içinde şuan ne koparsak koparsak gidiyolar arkadaşta direk notere dava açtı bakalım nolucak :) satan adam kiraladı aracın ruhsatını bakrak kendi kimliğinin kopyasını yapıyo ruhsattaki ad sayada felan göre o şekil aracı satıyo, ama şurda şu dikkat çekiyo aracı dielim 1 haftalına kiraladı aradan 15 gün geçti nezaman ruhsat arkadaşa geçiyo satış yapılıyo rentagarcılar ozaman ortaya çıkıyo ;)
-
rabbim hepimizi doğru insanlarla karşılaştırsın inşallah,yazık bunlara.
-
Hani yeri geldiğinde memurdan/öğretmenden/öğretim görevlisinden diye meslek grubu belirtilen ilanlarla biz de dalga geçeriz ama devir hakikaten öyle gerektiriyor gibi. Ben de bunları okuyunca artık yeri yurdu, mesleği belli olmayan adamla alışveriş yapmam diyorum.
-
Şu an ki plakasi 34JM8759 aracın.
JM serisini Avcılar veriyor şu sıralar ama noter avcılarda olduğu için de olabilir ikamet avcılar gözüktüğü içinde jm düşmüş olabilir plaka.
-
Turkiye de bu isler biraz da guven esasina gore yapiliyor maalesef. Boyle dolandiricilara da gun doguyor...
-
gecmiş olsun boyle olaylar cok oluyor.Ancak aracı bir kaç kez el degiştirdiginden ve noter satısında parasını aldım dıye ımza attıgınıdan hukukı olarak bir sonuç çıkmıyor. daha oncede boyle olayla karsılasan arkadasım var ama 6 aydır bısey cıkmadı.
-
evet başka bilinen bir forumda gördüm bunu bir anlık dalgınlık işte umarım hallolur problem.parayı almadan satışı vermemek gerek..
-
türkiyede ne doğru oluyorki araç satsıda doğru olsun bu nasıl bir saçmalık yaa.adam yıllarca çalışsın didinsin para biriktirsin sonra elden uçup gitsin.bu adamların hiç Allah korkusu yok adi herifler.umarım arabanıza kavusursunuz.
-
Keseceksin bunların ellerini, ondan sonra da memlekette güven sorunu olmayacak. Elleri var mı ? Yap alışverişini, ister peşin ister veresiye. Elleri mi yok, Allah'ın selamı da yok anasını satiim. Onun bunun çocukları. Çiçek gibi de arabaymış yaa, kendime olmuş gibi üzüldüm, sinirlendim. 5 sene önce de ben bunun üç katı kadar dolandırıldım, hukuk devletiyiz ya mahkeme hala devam ediyor. Allah sana da bana da bizim gibilere de bunların helakınıo göstersin kardeş ne diyim.
-
Adamlar dalga geçer gibi arayıp "Bizi internete vermişsin deyip" dalga geçiyorlarmış edit:kural dışı kelime)ler...
Oyalama tektiğimidir nedir.... Arayıp bekle arabanı ya da paranı getireceğiz diye arayıpta kafa karıştırıyorlar.
Telefonda smslerde ve konuşmalarda araç satışı yapıldıktan para verilmediği aşikar ama hiç bir şekilde
kanıt yerine geçmiyormuş
-
benım bıldıgım 1 iş gunu ıcınde satısa ıtıraz edıp satısın ıptal edıldıgı yonundeydı ama su durum olayın farklı oldugunu ıspatı gıbı..
-
Noterde duvarda bol miltarda bu konuyla ilgili ilanlar mevcut. Satış verildikten sonra hak talep edilemiyor. Malesef çok sakat bir durum. Uyanık olmak ve kimseye güvenmemek gerekiyor.
-
http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=54751
-
Bir de bizim sitedeki Can K. olayı ne oldu, silindi gitti konu....
-
Can98 e ne oldu hakkaten
Masum muydu yoksa dalga mi geciyordu ?
-
Pardon konulari karistirdim :)
Aksam olunca boyle oluyor :))
-
Pardon konulari karistirdim :)
Aksam olunca boyle oluyor :))
Konu silinince böyle oluyor normal yeri yok çünkü ben de burayla ilişkilendirip yazdım :)
-
Bu araç haricinde bir arkadaş daha vardı .. dikkat ..
çok geçmiş olsun
-
aracın sahibine geçmiş olsun
ben bile ilk defa araba alırken nasıl alınır diye bilen bi abi alıp oyle gittim almaya dünya kötü :)
-
Bir hukukçu olarak '' Emin sıfatıyla zilyetten iyiniyetle kazanılan ayni haklar korunur '' ilkesini kullanarak sizi dolandırmaya çalışıyorlar . Ama siz açacağınız bir hak düşürücü davayla hakkınızı arayabilirsiniz . Çünkü arabayı sayın alan kişinin iyi niyetli sayılabilmesi için üstüne düşen tüm görevleri yapması gerekir . Yani arabanın geçmişine bakmak zorundadır 1 hata içinde o kadar el değiştiren araçta bir şey olduğunu anlamak için kahin olmak gerekmez . Allah kolaylık versin çok defa el değiştirdiğini söylerseniz süreç geç işlese de yüksek ihtimal hakkınızı alırsınız .