TeamHondaTurkey.Com

HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: H0NDA - Aralık 21, 2012, 12:33:29 ÖS

Başlık: Bel Altı Boya ve Dıştan Yüzeysel Boya Neden Atılır Ne Anlama Gelir ?
Gönderen: H0NDA - Aralık 21, 2012, 12:33:29 ÖS
Soru Konu Başlığında ki gibidir :)
Başlık: Ynt: Bel Altı Boya ve Dıştan Yüzeysel Boya Neden Atılır Ne Anlama Gelir ?
Gönderen: hacettepeli - Aralık 21, 2012, 12:43:09 ÖS
canı sıkılır atılır ...
Başlık: Ynt: Bel Altı Boya ve Dıştan Yüzeysel Boya Neden Atılır Ne Anlama Gelir ?
Gönderen: ramazan2602 - Aralık 21, 2012, 12:51:22 ÖS
bel altı boyalı araca muhakkak bişey vardır diye yaklaşmak bence cok yanlış, güneş yanıkları var benim aracta bir kaçta derin cizik durumu düzeltince bende boyatıcam nasipse cıvıl cıvıl arabaya binmek varken millet yamalı boğca gibi dolaşıyor. Gerci piyasada böyle boyalı arabaya bi ön yargı var ustana gösterdikten sonra ok verdiyse bence sorun olmaz.
Gönderen: H0NDA - Aralık 21, 2012, 12:55:01 ÖS
ben önyargıyla yaklaşmadım öğrenmek istedim sadece ne anlama gelir ne gibi işlemden dolayı yapılır o yüzden sizlere sordum..
Gönderen: faw13 - Aralık 21, 2012, 12:57:09 ÖS
ben de o boya takıntısını anlayamıyorum, istanbulda sen çarpmasan gelip çarpıyorlar, önden kaza düşünülmesi gerekir ama arkadan hafif kazadır, kapıda sürtmeden boyadır, çok ciddi meseleler değiller, araç düzgün yürüyorsa, bir de değiş durumu var, ufak bir çarpsan sigorta şirketi tamir yerine yeni parça takılmasını onaylıyor, ee yani ben de değişmesinden yana olurum şahsen, yamalı araçla gezeceğime
Gönderen: ramazan2602 - Aralık 21, 2012, 12:58:37 ÖS
seni kastetmedim zaten yanlış anladın, genel olarak konuştum kendi düşüncemi söyledim.
Gönderen: faw13 - Aralık 21, 2012, 01:01:20 ÖS
seni kastetmedim zaten yanlış anladın, genel olarak konuştum kendi düşüncemi söyledim.

yok abicim benim de genel görüşüm, şahsa birşey değil :)

araba satacaksın, tamponda lokal boya var diyen memleketiz, ee yani plastik, dokunsan çıkıyor boyası, olacak tabii ki boya büyük şehirde normaldir, onu demek istedim :)
Gönderen: Ghan - Aralık 21, 2012, 01:06:51 ÖS
Bel altı boya tamamen zevk amaçlı atılabilir,araba diri dursun göze hoş gelsin diye,arka çamurluğa vurmuşlardır,araba gri diye bel altı boya atarlar renk tutmaz diye,bana göre temizliktir bel altı boya,faw13 arkadaşımızın da dediği gibi tampondaki lokal boyayı bile laf edenler var,servis bile expertizde bakmıyor oraya plastik aksam diye,adamlar takılıyor.
Gönderen: By_emre - Aralık 21, 2012, 02:08:19 ÖS
Serviste boya kontrolü taptırırken Tamponlar baz alınmıyor
Gönderen: srkns - Aralık 21, 2012, 02:21:06 ÖS
Bel altı diye tabir edilen boya; otoyollarda sıçrayan taş parçaları, park manevralarında sürtmelerden vs. kaynaklı olarak ilk hasar alan bölgeler bel altı olduğundan tavana, bagaja, direklere dokunmadan temizlik açısından boyandığını düşünüyorum. Bel altı olarak kapı çıtaları hizasını baz alırsanız zaten cam ile bel altı olarak tabir edilen kısım arasında fazla bir bölge kalmıyor.

Temizlik boyası da (bence) komple hasardan veya güneş, branda yanığı gibi etkenlerden dolayı komple boyayıp, alıcının gözünü korkutmamak için türetilmiş komple boyalının yumuşak versiyonu.

Hasarlı araç ilanlarına baktıysanız görmüşsünüzdür mutlaka, aracın neredeyse y a r ı sı yok eleman "çıtır hasarlı" yazmış, bir nevi buna benzer.

Şahsen boya takıntım yoktur, tavanı boyalı, komple boyalı araba bile alırım, yeter ki bana boya öncesini fotoğraflarla kanıtlasın, kafam rahat alırsam vicdanım rahat da satarım.
Gönderen: prevailingboy - Aralık 21, 2012, 03:20:17 ÖS
benim de şimdiki aracımı almadan önce öyle takıntılarım vardı,aracı satın aldığım kişi hem akrabam hem sanayici,komple boyalı aracı aldılarsa eminlerdir diye düşündüm yine de önceki sahiplerinide aradım,ilk sahibi çok titiz hatta bakım defteri bile duruyodu,sana yalan söyleyecek halim yok nasılsa sattım,çiziklerden dolayı boyattım satacağımı düşünmemiştim dedi,kontrol de ettirdim büyük bir kazası çıkmadı zaten,sadece milletin ön yargısı,yoksa başka yerlerde,dış ülkelerde böyle problemler yok,bizdeki algı:)
Gönderen: srkns - Aralık 21, 2012, 04:13:13 ÖS
bir de lokal boyatıp renk tutmadığı için daha sonra komple boyatanlar var
Gönderen: cıvıc08 - Aralık 21, 2012, 04:26:42 ÖS
bir de lokal boyatıp renk tutmadığı için daha sonra komple boyatanlar var

kötü bir durum . . . Dayımın başına geldi .
Gönderen: klc-ozhn - Aralık 21, 2012, 04:40:30 ÖS
Aracım komple güneş yanıgından boyalı düzünelerce fotosuda mevcut bu şekilde aldım hiçte pişman degilim gıcır gıcır biniyorum :) Tabi gıcır gören çizmese birde ... :)
Gönderen: bbhnda - Aralık 21, 2012, 07:26:58 ÖS
bel altı boya takla sebebi olabildiği gibi güneş yanığından dolayıda komple boyanabilir.önden kazalı araca pek yanaşmayın.ön çamurluk değişeni pek sıkıntı değil ancak arka çamurluğu değişmiş arabayı almayın.arka çamurlukta şasede işlem görüyor.
Gönderen: H0NDA - Aralık 22, 2012, 08:51:03 ÖÖ
teşekkürler arkadaş sayenize bilgileniyoruz. böle konuları paylaşırsanız seviniriz bilmeyen arkadaşlarımıza ışık tutmuş olurusnuz..