TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: honda15 - Aralık 05, 2012, 03:50:22 ÖS
-
Arkadaşlar 2004 vtec2 aracım durduğu yerden su almış,sol ön ve arka,sağ arka göl gibi olmuş bu su nereden girmiş olabilir.Sunroof un kanallarına su döküp baktım açık lütfen yardımcı olun...
-
Öncelikle kapı fitillerini ve cam fitillerini kontrol etmeni öneririm akabinde de bagajını kontrol edebilirsin.
Geçmiş olsun!
-
Teşekkür ederim.Az önce heryerine baktım ama bulamadım yarın bidaha bakıcam..
-
arka bagaj kapağından alıyor arka cama yakın bagajın köşelerinden giriyor içeriye genelde ön tarafa kadar ulaşmış ise aracınızın tabanı tamamen ıslanmış olabilir taban halısını kontrol etmenizde de fayda var
-
Üstad bende de olmuştu aynısı. Kaput açma telinin içeriden çamurluk tarafına geçtiği yerde halka şeklinde bir lastik tıpa var. O düşmüş orayı kapatınca sorun kalmadı.
-
Üstad fakat araba hareket etmediği halde su girmiş oradan hareket etmeden su girer mi?
-
Evet durduğu yerde giriyo hatta benim önce ön paspasken kaportacının önünde beklerken yarım saatte arka paspasa varmıştı:)
-
eyvallah sağol yarın bi bakayım, bu tapanın yeri tam olarak neresi paçalıkların ordan görünüyor mu acaba yoksa içten mi görünüyor?
-
pandizotmu çamurlukmu herneyse oralara da bakmanı öneririm delinmiş yada çürümüş olabilir
-
2 gündür bu sorun için başlık açmaya karar verememişken bu konu açıldı, bir hafta evel şöför halısı ıslaktı aradım durdum bulamadım bi çare yada su nerden girer diye, bugünde araçla giderken benim koltuğun altından yane şöför koltuğunun altından soğuk geliyo sıyırdım kafayı bulamadım gene.
-
Kaput açma kolunun arkasındaki teli takip edin onun kaportaya birleştiği yerde. Hatta halıyı kaldırıp bakın eğer ıslaklık varsa oradan girme ihtimali yüksek zaten.
-
Üstad bende de olmuştu aynısı. Kaput açma telinin içeriden çamurluk tarafına geçtiği yerde halka şeklinde bir lastik tıpa var. O düşmüş orayı kapatınca sorun kalmadı.
evet dediğin gibi o tapa çıkmış yerinden fakat orda o kadar bi ıslaklık yok anlamadım gitti nerden girer bu su?
-
aradan sızıyor halıyı kaldırırsanız muhtemelen pedalların arkasında halının altındaki sünger ıslaktır. Eğer suyu oradan alıyorsa sorun geçecektir ama yine de o tıpanın arka tarafını ön çamurluğun içinden silikonla iyice kapattırın. Benim sorun bulana kadar baya uğraştıktan sonra çözüldü inşallah orasıysa sizin de hemen çözülür.
-
bugün çözdüm bende olayı pedalların üstünden gecen sis v.s kabloların dibinden delik vardı halloldu çok şükür.
-
Geçmiş olsun ben çok uğraşmıştım orayı bulana kadar. Güzelce silikonlayın arka tarafından da.
-
geçmiş olsun arka bagaj kapağınada dikkat et eğer ayarsızsa ordanda su alma ihtimali oluşuyor
-
bugün çözdüm bende olayı pedalların üstünden gecen sis v.s kabloların dibinden delik vardı halloldu çok şükür.
araba durduğu yerden de su alır mı ordan? benim araç durduğu yerde sağnak yağmurda kaldı sabah indim baktım sol önden başlamış heryer göl olmuş daha hala nerden kaynaklanıyor bulamadım.
-
durduğu yerde alıcanı sanmıyorum, tam emin değilim ama bazı model ve markalarda kaputu açınca sağ yada sol arka köşede su kanalları oluyo acaba onlar tıkalı felansa aralardan içeri sızıyo olabilirmi, durduğu yerde sanmam su alıcanı durduğu yerde su alıyosa mutlaka biyerlerden alta doğru sızma vardır cam çıtalarını diplerini felan konturolde et kardeşim, ve araç su eksiltiyomu bunada bak radyotör hortumları felan kaçırmasın.
-
Geçmiş olsun ben çok uğraşmıştım orayı bulana kadar. Güzelce silikonlayın arka tarafından da.
eyvlh hocam, aynen dediğin şekil silikonladım su haricinde alttan ayaklarıma vuran soğukta kesildi sanırım, artık ierleyen günlerde iyice belli eder sorun devammı tamammı.
-
Arkadaşlar durduğu yerde suyun nasıl girdiğini gözümle gördüm. Kaportacı benim camın önündeki plastiği söküp hortumla suyu tuttu üstten o delik çamurluğa bağlanıyor biliyorsunuz ve çamurluk oval olduğu için su doğrudan taliye kanalından aşağı inerken o delikten içeri sızıyor. Bunları deneyerek bulduğum için size çok uğraştım demiştim:)
-
Arkadaşlar durduğu yerde suyun nasıl girdiğini gözümle gördüm. Kaportacı benim camın önündeki plastiği söküp hortumla suyu tuttu üstten o delik çamurluğa bağlanıyor biliyorsunuz ve çamurluk oval olduğu için su doğrudan taliye kanalından aşağı inerken o delikten içeri sızıyor. Bunları deneyerek bulduğum için size çok uğraştım demiştim:)
tamam şimdi oldu bu şekilde olabilir.Peki bu tapanın takıldığı yeri nerden görebilirim içerden tapayı yerini ittim ama tam girmedi o yeri bulup silikonlasam iyi olur değil mi?
-
Davlumbazı çıkartınca görünür o tıpa muhtemelen özelliğini yitirmiştir, dediğiniz gibi tersten yani çamurluğun içinden güzelce doldurun silikonu.
-
Davlumbazı çıkartınca görünür o tıpa muhtemelen özelliğini yitirmiştir, dediğiniz gibi tersten yani çamurluğun içinden güzelce doldurun silikonu.
tamam kardeşim teşekkür ederim yarın bu işi halledeyim.
-
en sonunda sorunu çözdüm ya herkese teşekkür ederim...
-
Geçmiş olsun.
-
bende bugün baktım kaput açma telinin ordan hafifçe su almış hemen sıvı conta ile kapattım , alarm sigortasını değiştirirken gördüm ; bilgiler için teşekkürler
-
arka sağ stop lambasının oradan su alıyor ama tam yeri tespit edemedim su döküp bakacağım tekrar.