TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: cıvıc08 - Aralık 02, 2012, 07:01:42 ÖS

Başlık: Fd6ma arkadan çarpıp kaçtılar . / Tampon tamiri .. !
Gönderen: cıvıc08 - Aralık 02, 2012, 07:01:42 ÖS
Arkadaşlar geçen gün biri otoparkta geri geri gelirken arkadan benim araca dokunmus . Arka stop kırıldı Onu ayarladım . Ancak birde şoyle bir sorun var tamponun sol kısmı hafif attı gıbı yan  oldu 3-4 milim dışarda duruyor tamponda baska bir hasar yok acaba onu tekrar oraya nasıl oturtturabiliriz . ??
Şimdiden teşekkürler . Allah kımseye kaza bela vermesın çok uzucu bir şey aslında çok da göze batan bişey değil ama yinede canı mı sıkıyor her baktığımda . . .
Başlık: Ynt: Fd6ma arkadan çarpıp kaçtılar . / Tampon tamiri .. !
Gönderen: aquapetland - Aralık 02, 2012, 07:19:43 ÖS
Öncelikle geçmiş olsunn.
Servis dışında, kaskonuzun mini hasar kapsamı varsa Autokinglerde ücretsiz kasko bozulmadan yaptırabilirsiniz.

Arkadaşlar geçen gün biri otoparkta geri geri gelirken arkadan benim araca dokunmus . Arka stop kırıldı Onu ayarladım . Ancak birde şoyle bir sorun var tamponun sol kısmı hafif attı gıbı yan  oldu 3-4 milim dışarda duruyor tamponda baska bir hasar yok acaba onu tekrar oraya nasıl oturtturabiliriz . ??
Şimdiden teşekkürler . Allah kımseye kaza bela vermesın çok uzucu bir şey aslında çok da göze batan bişey değil ama yinede canı mı sıkıyor her baktığımda . . .
Gönderen: cagatay54 - Aralık 02, 2012, 08:36:40 ÖS
çıkıntı olan kısmı bastırın içeri doğru oturacaktır yerine.klips tutuyor geçme oralar hep.ve ya tamponun çamurluk tarafındaki viyaı söküp stop tarafından bastıra bastıra başa kadar gelebilir sonrada vida atacağınız yeri bastırarak vidayı atabilirsiniz.zor bir işlem değil ondan skıntı olmaz...
Gönderen: cıvıc08 - Aralık 03, 2012, 12:01:19 ÖS
Bastırınca başlarda tutuyordu ancak şu an tutmuyor . :S sANAYide herhangi bir kaportacıya sordum tampon inecek komple falan filan dedi bende şaşırdım ne diyor bu diye küçücük bir atmadan tampon komple çıkarılır mı :S 250 lira da ücreti var dedi . Hiç güvenmedim ben o adama sözde bizim pederin arkadaşı olacak :s
Gönderen: cıvıc08 - Aralık 16, 2012, 02:31:23 ÖS
Arkadaşlar bunu çözümü nedir park halindeyken arkadan dokunmuşlar sert bir şekilde . . . Eskiden dizimle ittiriyordum yerine oturuyordu ancak şuan tutmuyor . Fena halde canımı sıkmaya başladı . Mini onarım kapsamına girer mi ? kaskomda mini onarım var ancak otoking bana baya uzak yani kabaca git gel bana zaten 100 liraya mal olucak :(( Ne yapmam lazım buna sanayide birine sordum tamponu indiricem bişeyi kırılmıştır dedi tam hatırlamıyorum 200 - 300 lira masrafı var dedi hepten moralim bozuldu . . .
(http://img11.imageshack.us/img11/383/img0131uw.jpg)
(http://img84.imageshack.us/img84/5066/img0132rk.jpg)
Gönderen: oktayoo - Aralık 16, 2012, 06:10:58 ÖS
çok geçmiş olsun,sanayideki yer fazla söylemiş sanki.çok önemli bişeye benzemiyor resimlerden.
Gönderen: combomix - Aralık 16, 2012, 09:50:06 ÖS
ya klipsler yerinden çıkmıştır yada klipsler kırılmıştır hafif içeri doğru iktirin olmazsa herhangi parçacıdan yada servisten klipleri alıp değiştirtebilirsiniz.
Gönderen: maryellen - Aralık 16, 2012, 10:17:36 ÖS
Yuhhhh abi ya ne 250-300'ü bırakın Allah aşkına bu sanayidekiler kafayı yemiş, azcık bu işlerin acemisini heyecanlısını buldular mı hemen nasıl ittirelim diye düşünüyorlar, bu resmen haramdır günahtır yazıktır, böyle insanların yicek ekmekleri yok, hiçbir iş yaptırmıcan öyle adamlara açlıktan gebersinler, ben olsam suratına söverdim onu diyen ustanın, ki o da bu kadarcık bi iş için küfür eder gibi fiyat söylemiş.. kusura bakmayın böyle konuştuğum için ama ben de böyle durumlarla çok karşılaşıyorum ve insanlardan duyuyorum insanlar neler anlatıyo, sinir oluyorum arkadaş insanı böyle düzmeye çalışanlara, resmen dalasım geliyor, bırak hiç yaptırma daha iyi öyle kalsın çok önemsencek bişeyi yok sen de önemseme kardeşim..
Gönderen: hondacolik - Aralık 16, 2012, 10:27:46 ÖS
geçmiş olsun babacan , klips atmıştır 100/100 ya klips al değiştir yada içerden vidala hatta tırnağı duruyorsa içerden plastik kelepçe ile de hallolur , takma kafana allah büyük dert vermesin
Gönderen: cıvıc08 - Aralık 16, 2012, 10:29:10 ÖS
Şaşırdım kaldım bende 300 tl neymiş :S ya 2 aydır oyle zaten yaptırayım artık dıyorum . .. .
Gönderen: cıvıc08 - Aralık 16, 2012, 10:34:09 ÖS
geçmiş olsun babacan , klips atmıştır 100/100 ya klips al değiştir yada içerden vidala hatta tırnağı duruyorsa içerden plastik kelepçe ile de hallolur , takma kafana allah büyük dert vermesin

100/100 derken ? anlamadım hocam . . .
Gönderen: cemcaca - Aralık 17, 2012, 08:31:24 ÖÖ
şuan fotoğrafa baktıgımda kendi aracım geldi gözümün önüne ben herangi bi ustaya götürdüm elini yumruk yaptı sertce çıkan kısma vurdu ve tırnakları oturdu tamam abi dedi :)
sende sertce vurmayı deniye bilirsin
Gönderen: sercanim - Aralık 17, 2012, 03:18:20 ÖS
şuan fotoğrafa baktıgımda kendi aracım geldi gözümün önüne ben herangi bi ustaya götürdüm elini yumruk yaptı sertce çıkan kısma vurdu ve tırnakları oturdu tamam abi dedi :)
sende sertce vurmayı deniye bilirsin
senin usta sağlammış :D
Gönderen: ereeen - Aralık 17, 2012, 04:13:08 ÖS
Arkadasım öncelikle gecmis olsun bendede aynı sorun var ittirinceoturuyor ama yine salıyor servise gittiğimde aklıma geldi ustaya gösterdim bende klips diye düşünmüştüm ama değilmiş kolay bisi gibi görünüyor ama sorun biraz el emegi istiyor sebebi ise bagajı açtığında tam stopun bagaj kapağına denk gelen köşeye bakarsan bı yandanda tamponu ittirirsen oradaki ince çatlağı göreceksin yani klips değil kırılma oluyo iyi bı usta 1 saatte tertemiz yapar 50 kagidida benden helaldir :) ama 300 dediyse sağlam bı söv ona ben daha kaportaciya götürmedim ama 300 dersede kalsın yaptırmam daha iyi :)
Gönderen: hondacolik - Aralık 17, 2012, 04:21:57 ÖS

100/100 derken ? anlamadım hocam . . .

tamponun tırnakları var mutlaka onlar kırılmıştır demek istedim , basit bi işlem onla geçmiş olsun allah kaza bela vermesin
Gönderen: gökhan806 - Aralık 17, 2012, 09:06:22 ÖS
geçmiş olsun arkadaşım.basit bi işlem gibi duruyor ama hiç bi zaman tam istediğm gibi olmadı o iş aynı sorun bendede var ve ben pes ettim.auto king mini hasardan ilk olarak yapamayacağını söyledi sonradan sohbet vs derken tamam bakarız dedi.tampon için tırnakları kırılmıştır hondadan tırnak almanız gerek her tırnak olmaz dendi.çoğu plazadada yok getirmemiz gerek diyor altı üstü tırnak.aldık getirdik yanlış hatırlamıyorsam bir tırnak 7 liraydı ve 8-10 tırnak var yanlış hatırlamıyosam.auto kingde halledildi gayet güzel baktım 2-3 gün sonra salmaya başladı.belkide tekrardan darbe aldı bilemiyorum.hondaya gittik.kalıbı bozulmuştur tampon sökülüp kalıba sokulucak zımpara+boya+işçilik 700 lira dendi kalsın dedim cidden gereği yoktu.artık yolda civiclerin tamponuna bakıyorum yer etti içimde :D ve inanın en az 3 te biri hatta katılımının tamponu atmış durumda.bugünde arabayı alırken bizim araçların 2 sorunu dedim bi tamponu gösterdim bide sağ ön kelebek camının ordaki sıcak veya soğuktan etkilenen gevşeyip çıkan bastırıldığında giren plastik parçayı.servisteki eleman güldü az çok herkesin sıkıntısı gibi bişeyler saçmaladı.
Gönderen: cıvıc08 - Aralık 18, 2012, 11:33:52 ÖÖ
Bakalım artık benim sadece tırnaktır inş. kime sorsam öyle diyor :)
Gönderen: gemlik_55 - Nisan 14, 2013, 06:45:33 ÖS
civic08 sorun neymiş aracınızı yaptırdınız mı benim tampondada buna benzer cıkıntı var bende aracı surttum sorun basit bir klips mıdır ?
Gönderen: cıvıc08 - Nisan 15, 2013, 11:33:13 ÖÖ
ona bile gerek kalmadan sölüp takıyorlar sorun çözülüyor .