TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: seikott - Kasım 09, 2012, 10:16:34 ÖS
-
Merhabalar Arkadaşlar benim aracım 2003 vtc otomatik vites, çoğu zaman motor soğukken ilk kalkışta 0-10 mt katederken motor bölümünden hırıltılı şekilde ses geliyor.Sadece kalkışta (motor çalıştığında değil) ses geldiğinden nereden geldiğini anlayamıyorum.Yani ilk çalıştırdığımda durağan halde iken gelen bir ses değil ,ayrıca motor soğukken yapıyor gaza dokunuyorum(yumuşak sert fark etmiyor) hırıltı şeklinde 1 veya 2 sefer yapıyor sonra yapmıyor.(1-2 sn lik) yani ustaya götüreyim dedim ama olmadı zamanım.Sankş kayış vs. bir plastik aksama sürtünüyor gibi bir ses anlamadım bir türlü.Sorun nerde olabilir?
-
1..2 sn lik bişey için arabanı kurcalatma derim çünkü çözemezler acıkcası bende anlamadım.bilmiorum anlayan olurmu.
-
Merhabalar Arkadaşlar benim aracım 2003 vtc otomatik vites, çoğu zaman motor soğukken ilk kalkışta 0-10 mt katederken motor bölümünden hırıltılı şekilde ses geliyor.Sadece kalkışta (motor çalıştığında değil) ses geldiğinden nereden geldiğini anlayamıyorum.Yani ilk çalıştırdığımda durağan halde iken gelen bir ses değil ,ayrıca motor soğukken yapıyor gaza dokunuyorum(yumuşak sert fark etmiyor) hırıltı şeklinde 1 veya 2 sefer yapıyor sonra yapmıyor.(1-2 sn lik) yani ustaya götüreyim dedim ama olmadı zamanım.Sankş kayış vs. bir plastik aksama sürtünüyor gibi bir ses anlamadım bir türlü.Sorun nerde olabilir?
benim araçta 2003 otomatik aynı ses bende de var merakte etmedim( zaten bu meraklar bana 3000tl ye mal oldu :))) ama bu arıza falan bence diil ilk aracı çalıştıdığımda kalkışta biraz ilerleyince dediğin gibi bi hırıltı yapıyor hemen kesiyo senin dikkatini çektiği için yazıyorum ben kafama takmıyorum o sesi benim kanaatimce o hırıltı sanki bişi pompalıyor gibi fren hidrolik olabilir yada direksiyon sisteminde kendini toparlayan bişi olabilir o ses sürtme sesinde ziyade pompalama sesi gibi sadece günde 1 kere yapıyor ilk kalkışta
-
sERKAN BEY kurcalatmak istemesemde rahatsız edici düzeyde oluyor.Benim araçta ilk kalkışta motor soğukken yapıyor,yani birden fazla yaptığı oluyor.Bahsettiğiniz şekildede olabilir ama anlam veremiyorum.
-
benim araçta 2003 otomatik aynı ses bende de var merakte etmedim( zaten bu meraklar bana 3000tl ye mal oldu :))) ama bu arıza falan bence diil ilk aracı çalıştıdığımda kalkışta biraz ilerleyince dediğin gibi bi hırıltı yapıyor hemen kesiyo senin dikkatini çektiği için yazıyorum ben kafama takmıyorum o sesi benim kanaatimce o hırıltı sanki bişi pompalıyor gibi fren hidrolik olabilir yada direksiyon sisteminde kendini toparlayan bişi olabilir o ses sürtme sesinde ziyade pompalama sesi gibi sadece günde 1 kere yapıyor ilk kalkışta
aynen fren yada abs ile ilgili bişey oldğunu söylemişlerdi.aracı ilk aldığımda benide rahatsız etmişti sonra öğrenince dert etmedim.sıkıntı etme
-
aynen fren yada abs ile ilgili bişey oldğunu söylemişlerdi.aracı ilk aldığımda benide rahatsız etmişti sonra öğrenince dert etmedim.sıkıntı etme
az önce markete gittim park yerinden sola manevra yaptım az gaza bastım o ses yine geldi dikkat oraya yoğunlaşınca daha net hissediyorsunuz civicci35 arkadaşın dediğide olabilir çünkü o ses frene basınca abs den bi pompa sesi gelir aynı ona benzer bi sese benziyor ama hırıltı gibi çok kısa sürüyor rahatsız etmiyor o kadar
-
sağ onden gelen bı sesse bendede var :)
-
Arkadaşlar az önce bir arkadaşımla iyice inceledim ses sağ ön tarafa doğru geliyor.Parkta ,geri viteste değil ilk kalkışta kısa süreli geliyor.Bir titreşim sesi gibi geliyor daha çok hırıltı şeklinde.
-
bizim 2 araçta da var aynı model aynı ses. Hepsinde olduğu için vardır bi nedeni takmayalım kafamıza:)
-
Arkadaşlar konu ,sorun aynen ve artarak devam ediyor .Bu sorunu yaşayan birileri yokmudur?
ses biraz daha artı hem yokuşlarda hemde ilk kalkışlarda ama yavaşken oluyor.Bir usta bakmadan motor kulaklarından olabilir dedi, yani aracın ilk hareketinde motorun zorlamsıyla oluşturudğu yükün gevseş kulaklardan ötürü sürtünmeye veya ona benxer bir temasla olabileceğini söyledi.Tam olarak kaputu açtığımızda sol tarafta ses yapıyor.ya da bana öyle geliyor..
-
Arkadaşlar benimde 2003 vtec manuel vites aracımda da bu ses var ilk kalkışta ses geliyor fakat yüksek devirlere (3000-4000) civarı olunca ses kesiliyor yüksek viteslerde ses yok sizce nedeni kesin olarak ne olabilir
-
kardeş araba da lpg var bende 2006 makyajlı kasa vtec var lpg taktırdıktan sonra aynı genellikle devirden düşünce rampada yokuşda kalkarken hırıltı geliyor belli bir devire gelince oluyor götürdüm bu tüpü sökün dedim hayırdır falan dediler böyle böyle ses gelmeye başladı dedim filtre sabit oturmamıştır dediler lpg filtresi yeri değiştirdiler ve denedik ses kesildi 500-600 km kullandıktan sonra tekrar aynı ses başladı ama artık önemsemiyorum
-
arkadaşlar hem motor kulaklarını değiştirdiler bende ve hala devam etti ses ondan olabilir dediler tüpden kaynaklı dediler dediğim gibi olay sorun gerçek çözümü kimse bulamadı Elazığ çelik motor (honda servisi) malatyada ki servise götürdüm orasıda bulamadı
-
gergi bilyesinden olabilir
-
arkadaşlar hem motor kulaklarını değiştirdiler bende ve hala devam etti ses ondan olabilir dediler tüpden kaynaklı dediler dediğim gibi olay sorun gerçek çözümü kimse bulamadı Elazığ çelik motor (honda servisi) malatyada ki servise götürdüm orasıda bulamadı
birdr elazigdaki ahmet ustaya gotur döner oto
-
takip
-
Muhtemelen gergi den geliyor ses.
-
direksiyonu sağa sola çevirip gidince ses geliyorsa aks bilyaları değişmesi gerekiyor. aracın altına eğilip bakın muhtemelen körükler yırtılmış ve dışı yağdan toz tutmuştur.
diğer ve genel bir husus araçların V kayışları zamanla aşınır ve çevirmesi gereken kasnakları tam güç ile çeviremeyebilir buda örneğin yağ pompası, su devirdaim pompası gibi... naneleri tam çeviremez ve araçta yavaş yavaş kronik sorunlar oluşmaya başlar. su soğumaz, araç tam yağlamaz, akü tam şarz etmez falan. araç ilk çalıştığında cığır cığır ses gelir-genelde corollalarda olur, diğerlerinde ses gelmez ama bu olayı yaşarsınız.
-
her arabada geldıgıne gore proplem yok arkadaslar :D
-
iyi akşamlar arkadaşlar,aynı bende,de vardı.debriyaj çatalından geldigini bulduk üzerideki plastik koruyucuyu,çıkarıp içene tüp içinde satılıyor sprey gress sıkıldı hiç bir ses gelmedi.şimdi eskisi gibi oldu.
-
arkdaslar aynı ses benım 2006 vtec2 model aracımda da var araç ilk kalkarken bir ses gelıyor sankı aracın sol tarafından gibi ama sonra başka gelmıyor foruma yazacaktım tarıf edemem dıye yazmadım ama yazanlar olmus demek kı herkeste varmıs :D ufak bir ses 1-2 sanıye suruyor yada surmuyor