TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: olcaytobulut - Ağustos 04, 2012, 03:26:49 ÖS

Başlık: koltuk yıkama.kılıf yıkama
Gönderen: olcaytobulut - Ağustos 04, 2012, 03:26:49 ÖS
vtec 2 aracımın koltukalrını yıkamak ıstıyorum.arac kapalı kaldıkca koku olmaya basladı..daha once konu acıldımı bılmıyorum bulamadım.

fıkrı olan varsa paylasmasını beklıyorum..
Başlık: Ynt: koltuk yıkama.kılıf yıkama
Gönderen: drmoz - Ağustos 04, 2012, 04:31:04 ÖS
Kosla hali sampuani elde kullanim icin olan bu konuda test edildi ve onaylandi. Onun disinda piyasada koltuk doseme temizleyiciler var. Onlar da ise yarayabilir.
Koltuklari yikadiktan sonra araci gun boyu camlar ya da kapilat acik sekilde havalandirmaniz gerekir.
Gönderen: olcaytobulut - Ağustos 04, 2012, 04:48:28 ÖS
kosla halısampuanı kullan dıyen bı kac kısı daha oldu ..uygulama esnasınra bastırmarak mı yapayım . cok ıslak olmasın mı bı kac ıp ucu verebılırmsınız ..pamuklanma olmaz ıns .
Gönderen: Eren53 - Ağustos 04, 2012, 05:53:51 ÖS
aspirin diye bir sıvı var deterjancılarda var sprey şişede olanından al

cam sil şişesi al bi tane de ama ucu köpük yapan mekanızmalı olsun

daha sonra katılımına aspirin koy katılımına su çarkala biraz sonra köpüğü bir güzel sık

ben koltukta ve tavanda denedim sonucu mükemmel

aynı şekilde tüm bakalitlerde ve torpidoda da kullandım kiri resmen akıttı götürdü tertemiz oldu heryer
Gönderen: burakozk - Ağustos 04, 2012, 06:08:42 ÖS
peki koltuk çekmiyormu o sıvıyı, nasıl kuruyor tekrar
Gönderen: Eren53 - Ağustos 04, 2012, 06:14:16 ÖS
halı yıkama makinesi olursa çektirmen en iyisi ama bende halı yıkama yoktu akşama kadar kurudu zaten
Gönderen: carousal - Ağustos 04, 2012, 06:57:48 ÖS
şampuanlı suyla silince de kirler çıkıyor, önemli olan güzel kurutabilmek. Eğer kurutamazsanız araçta koku olabilir.

sabahtan temizlik işlemine başlayıp akşama kadar koltukları kurutabilirsiniz.
Gönderen: becoca - Ağustos 04, 2012, 07:11:49 ÖS
Loc diye bir temizlik ürünü var iş görüyor.

Neyle sildiğin çok önemli değil. Kirleri çıkartman yeterli. Halı yıkamayla da güze çektir suyunu. Havalar sıcak 1 günde kurur.

Bu arada evliysen Yengeye güzel bir yemek ısmarlarsan bu işi severek ve biz erkeklerden daha iyi yapacaktır :)
Gönderen: 988_honda - Ağustos 09, 2012, 12:57:39 ÖS
sanayide yıkamacı 75 tl ye tavan, taban, koltuklar,her yeri yıkarım diyor.nasıl olur acaba?en çok tavandan korkuyorum ya pamuklanırsa...
Gönderen: hangover - Ağustos 09, 2012, 04:31:18 ÖS
sanayide yıkamacı 75 tl ye tavan, taban, koltuklar,her yeri yıkarım diyor.nasıl olur acaba?en çok tavandan korkuyorum ya pamuklanırsa...

tavan için bi sistem var. kompresörle bi ilaç basıyor,adam benim tavana deneme yaptı tavanın gerçek rengini gördüm tabi 20cmlik yere yaptı orası öle kaldı pişman oldum dene dediğime. uyguladığı yerlerde herhangi bi ıslaklık kalmıyor. koltuklarıda yapıyolar ama maliyet artmakta.70 tl istedi tavan ve kapı döşemeleri için.. en riskli yerler onlar. ben bikeresinde kapı döşemelerine sonaxın temizleyicisini sıkmıştım. kiri çıkardı ama fazla sıktım sanırım bikaç yerden baloncuk yaptı döşeme. riske atmayın sakın tavanla kapıları. taban halısıyla koltukları halı şampuanıyla yıkayın, makine ile güzel çektirin. sonra sadece su sıkın ve tekrar çektirin. yorucu ama işin sonucu güzel. ve sakın koslanın oxi actionmudur nedir o ürünlerini kullanmayın arındıramazsınız dömeyi bembeyaz leke bırakıyor
Gönderen: Eren53 - Ağustos 09, 2012, 07:50:39 ÖS
pamuklanırsa jiletle pamukları toplayabilirsin ben bezle silince pamuklanmıştı jiletle aldım eskisi gibi oldu