TeamHondaTurkey.Com

HONDA => LPG, CNG ve Alternatif Yakıt Sistemleri => Konuyu başlatan: kadir8690 - Temmuz 12, 2012, 08:34:05 ÖÖ

Başlık: aracınız sabahları ne kadar zaman sonra lpg ye gecıyor.?
Gönderen: kadir8690 - Temmuz 12, 2012, 08:34:05 ÖÖ
lpg fıltrelerı ve bakımını yaptırdım.yaptırmadan once sabahları yaklaşık bır dakıka çalışıp sonradan lpg ye gecıyordu.bakım yapılıp lpg fıltreler değiştikten sonra 5 sanıye surmeden lpg ye gecıyor arac.anormal bır durummu sızce ?
Başlık: Ynt: aracınız sabahları ne kadar zaman sonra lpg ye gecıyor.?
Gönderen: vt4542 - Temmuz 12, 2012, 08:59:48 ÖÖ
hava sıcak gayet normal bir durum, 5 sn ye de eminmisiniz? min 10 sn ye olması iyidir. lpg yi taktırdıgınız yere ayarlarınızı bir kontrol ettirin derim ben..ancak lpg sisteminde motorun ısınması için kışın daha fazla zaman harcar.. yazın ise daha az gayet normaldir yani çok dert edecek bir durum yok
Gönderen: kadir8690 - Temmuz 12, 2012, 09:04:38 ÖÖ
ya biraz takıntılıyım işte :) salı günü ayarlarını ve fıltrelerını değiştirdim.p.tesi dediğim gibi yaklaşık 1 dk sonra lpg ye gecıyordu.bakımdan sonra çok erken lpg ye geçmeye başladı.? sorun değilse dert etmıyım o zaman
Gönderen: serkan ss - Temmuz 12, 2012, 11:47:06 ÖÖ
bende landirenzo var 10 saniyeyi geçmiyor uzatmak için çok gittim ayara hep aynı
Gönderen: kadir8690 - Temmuz 12, 2012, 03:34:15 ÖS
benımkı daha kısa zaman da gecıyor.ayar ve bakımdan sonra oldu.acaba bumudur normal halı.
Gönderen: honda2002 - Temmuz 12, 2012, 09:31:02 ÖS
aracım 1500 d/d i geçmediği sürece LPG ye hiç geçmiyor.
Gönderen: bilalsahin - Temmuz 12, 2012, 09:40:41 ÖS
Arkadaşlar yaz sıcağında çok kısa sürede geçmesi normal hele ki akşam geç gelip bıraktıysanız hepten normal.
Benim araç yazın sabah çalıştırır çalıştırmaz yürütürsem en fazla 300m de geçiyor. Kışın bu mesafe yaklaşık 1 km yi buluyor.
Gönderen: 23korg23 - Temmuz 12, 2012, 10:51:37 ÖS
kadir8690 bakım yapılırken bilgisayara bağladılar mı? belki geçiş ısısını düşürmüşlerdir.. yada siz en son uzun zaman önce baktınız şuan yeni bakım yapıldığı için tekrar dikkat ettiniz ve arkadaşların dediği gibi yaz olduğundan erken geçiyodur...
Gönderen: kadir8690 - Temmuz 13, 2012, 08:35:53 ÖÖ
kadir8690 bakım yapılırken bilgisayara bağladılar mı? belki geçiş ısısını düşürmüşlerdir.. yada siz en son uzun zaman önce baktınız şuan yeni bakım yapıldığı için tekrar dikkat ettiniz ve arkadaşların dediği gibi yaz olduğundan erken geçiyodur...
evet bılgısayara bağladılar.en son derken durum su.p.tesi gunu dedığım gıbı yaklaşık 40/50 snıye sonra gaza gecerdı.salı gunu lpg nın bakımını yaptırdım çarşamba persembe ve bugun cuma uç gun boyunca sabahları calıştırırken hatta sanıyeyıde sayıyorum 5 sanıyede lpg ye gecıyor.kendımce zararlı dıye dusunuyorum.hıc olmazsa yıne eskısı gıbı 40 sanıyede olsa benzınle çalışmalı dıye dusunuyorum.
Gönderen: kadir8690 - Temmuz 13, 2012, 08:38:18 ÖÖ
Arkadaşlar yaz sıcağında çok kısa sürede geçmesi normal hele ki akşam geç gelip bıraktıysanız hepten normal.
Benim araç yazın sabah çalıştırır çalıştırmaz yürütürsem en fazla 300m de geçiyor. Kışın bu mesafe yaklaşık 1 km yi buluyor.
300 metre bence uzun bır rakam.yanlışmıyım ?
Gönderen: legolas - Temmuz 13, 2012, 09:16:06 ÖÖ
sabah 200 metre civarı...
Gönderen: Mesudum - Temmuz 13, 2012, 10:25:27 ÖÖ
Motorum 39,5°C sıcaklığı ne zaman görürse
Gönderen: galantus - Temmuz 13, 2012, 04:26:25 ÖS
Bence sabah ilk çalıştırmada 5 saniye cok kısa. O kadar olmaması lazım. Benim araç şu an yani antalya sıcağında bile o kadar zamanda mümkün değil gaza gecmez. Ancak araç sıcak ise yani yolda giderken kısa süreliğine bir yerde durup gelip aracı çalıştırdığımda 5 saniye civarlarında o zaman geciyor. Şu an sabah ilk çalıştırmada yani motor soğuk iken olduğu yerde gaza basmadan en az 1 dakika civarlarında calışır öyle gecer. Kışın ise 1 km ye yakın giderim öyle gecer. Zaten bende 5 saniyede gecmesini istemezdim. O zaman ne anlamı kaldıki sıralı sistemin.
Gönderen: 23korg23 - Temmuz 14, 2012, 12:10:13 ÖÖ
arkadaslar cok kafanıza takmayın bu konuyu yeni kitlerde direk lpg ile çalışma özelliği olanlar var ayrıca daha önce bi başka konuda bahsetmiştim.. Antalyada bi arkadasın çıkardığı lpg ısıtıcısı bi ürün var adam almanyaya onaya göndermiş avrupada bu tip bi cihazı zorunlu yapmayı düşünüyolarmış ki lpgye erken geçsin ve çevre daha az kirlensin diye....
galantus arakdasım sıralı sistemin anlamı saniyelerle ölçülmüyor :) önemli olan sizin el ile benzine lpgye almamanız lpg bitse otomatik benzine geçiyo dimi sıralıda:)
Gönderen: kadir8690 - Temmuz 14, 2012, 08:47:34 ÖÖ
ama işte ilk 5 sanıyede değilde ilk 1 dakıkada gecmesı bence daha sağlıklı.sabah motoru calıştırıyorum ve sayıyorum 1-2-3-4-5 tak lpg de.h.içi servise gidip tekrardan bı ayar yaptırıcam.sonucu paylaşırım.
Gönderen: kadir8690 - Temmuz 18, 2012, 06:06:55 ÖS
bugun bu sorunum ıle ılgılı aracı lpg servısıne goturdum.benzınden gaza gecme derecesı 25 derece ımış.bu sorunun gıderılmesı ıçın 35 dereceye cıkarttılar.bakalım sabah yıne aynı sorunla karsılasmam ınş.
Gönderen: Mesudum - Temmuz 19, 2012, 07:00:57 ÖÖ
Bu derece meselesi bir standarda oturmadı arkadaşlar.

Ben de ilk gittiğim yerde sormuştum, 30°C demişlerdi. Şimdi yaptırdığım yerde 39,5°C ayarlı. Evim biraz tepede olduğu için Hazirandan beri sabah 500 metrede geçiyor. Akşam çıkışta ise ikindi güneşini yemiş arabam çoğunlukla otoparktan çıkarken gaza geçiyor. Serin havalarda ise üzerine bir 100 metre kadar ekliyor.

Esas performansı kışın, 0°C civarında, öksürme-silkeleme yapmadığı zaman göreceğiz sanırım.
Gönderen: Taner.r - Temmuz 19, 2012, 07:18:00 ÖÖ
Yaz ve kis durumuna gore degisiyor. Yazin benzinde calisma suresini minimuma indiriyorlar.

En soguk hali ile calistirmamda 15-20sn sonra motor sicaksa 5sn de lpg ye geciyor.

Kis basi bakim yaptirip bu sureyi uzattirmakta fayda var..
Gönderen: kadir8690 - Temmuz 19, 2012, 12:04:07 ÖS
ayarı yaptırdım.25 derecede ımış.şimdi 35 dereceye çıkarttı.bence makulu 30 derece