TeamHondaTurkey.Com
HONDA MODELLERİ => City - Jazz => Konuyu başlatan: alimagar - Haziran 20, 2012, 10:29:29 ÖS
-
araçımın en son ölçmemde çıkan değerler şöle 90 liralık benzinle 100kmlesi uzun yol klima açık araç yüklü ydü geri kalan tamamı şehiriçi 330 kmle yol yaptım 100kmde 6.6 kuruş olarak 273 lpgli olsaydı 170-180 gibi bi değer ortaya çıkaçaktı benim korkum forumlardan takip ettiğim iki örnek beni korkutuyor ikiside 2009 civicle 2010 cty ikiside piston kırmış bu örnekler varken iyice kararsız kalıyorum bide şu garanti olayı tammamen bir muamma ve benim daha önceki lpgden çektiğim o çileler aklıma geliyo ama lpgde 170 kuruş yakmasıda beni ikilemde bırakıyor aylık yapyığım km 1200 -1500 arası
-
araçımın en son ölçmemde çıkan değerler şöle 90 liralık benzinle 100kmlesi uzun yol klima açık araç yüklü ydü geri kalan tamamı şehiriçi 330 kmle yol yaptım 100kmde 6.6 kuruş olarak 273 lpgli olsaydı 170-180 gibi bi değer ortaya çıkaçaktı benim korkum forumlardan takip ettiğim iki örnek beni korkutuyor ikiside 2009 civicle 2010 cty ikiside piston kırmış bu örnekler varken iyice kararsız kalıyorum bide şu garanti olayı tammamen bir muamma ve benim daha önceki lpgden çektiğim o çileler aklıma geliyo ama lpgde 170 kuruş yakmasıda beni ikilemde bırakıyor aylık yapyığım km 1200 -1500 arası
Hocam ben sana sorun çıkartmayacak tek yerin adresini vereyim gönül rahatlığıyla git taktır.
Ha araç Honda olmasaydı orayı önermezdim ama Accord'uma da oradan taktırdım,mükemmel işçilik ve sıfır sorun ;)
Devir tasarruf devri ;)
-
sen zavolli taktırmıştın
-
Evet.
-
fiyatı neydi
-
benim aklımı kurcalayan şu garanti olayı çamkırandan bana garantili brc takılcağı sölendi ama bu garanti sadece çamkıranı bağlıyor honda türkiyenin kapsamında deyil
-
hocam sen LPG'ye karşı değil miydin? fikrin çabuk değişmiş :)
doğru yol birdir diyelim, şimdiden hayırlı olsun.
Prins, BRC, zavoli, landi-renzo, tartarini, lovato, vs vs vs. herhangi birini taktırabilirsin kesene göre. asıl önemli olan LPG dönüşümünü işinin ehli olan ve daha önce benzer araçlarda kendisini kanıtlamış yerlerde yaptırmaktır.
-
hocam sen LPG'ye karşı değil miydin? fikrin çabuk değişmiş :)
doğru yol birdir diyelim, şimdiden hayırlı olsun.
Prins, BRC, zavoli, landi-renzo, tartarini, lovato, vs vs vs. herhangi birini taktırabilirsin kesene göre. asıl önemli olan LPG dönüşümünü işinin ehli olan ve daha önce benzer araçlarda kendisini kanıtlamış yerlerde yaptırmaktır.
lpgye yine karşıyım ama kmde 170 krş buda beni cezpediyo ve artık yaptığım kmleler çoğaldı bide fatih abi 1 senedir fazla lpg kullamıcısı onun citysinde bi sorun yok onuda faktörü var
-
son cümleyi okuyana kadar lpg ye gerek yok diyecektim (6.6lt/100km'yi baz alarak) ama aylık 1500 km rakamını görünce fikrim değişti :)
prins ya da teleflex gfi şahsen önereceğim markalardır
-
6.6 bu rakam abartı deyil defalarca denendi ama dediğin gibi 1500 km ayda bazen daha fazla aylık 150 lira cepte yıllık 2bin eder benim korkum araça zarar vermesi kötü örnekler de varken
-
bence yıllık 10,000km uzerınde yol yapan taktırmalı
-
değerlere bakıyorum da yıllık 15bin aylık 1500 km yapanlara öneriliyor lpg iyiki lpg takmısız bizde
son ölçümüme göre 8 günde 2bin 300 km yapmısız tamamı istanbul içi :D
-
ben çok pinpilik biriyim derler ya insanın korkutuğu başına gelirmiş benden ondan korkuyom diyelim lpg taktık motor tamamen garenti dışı kalcak lpg nin garantisi altına gircek büyük bir arızada honda servisi kabuletmiyecektir lpgden kaynaklandığını sölücektir ya lpg firmasıda arızanın lpgden kaynaklanmadığını söylerse suçu karşı tarafa atarsa çık çıkabilirsen işin içinden
-
yıllık 30 bin km yol aypyrm hala benzin deym lpg biraz karışık iş aracta arıza cıkar servi,se gidersin lpg takılı ondan kaynaklanmış der sallar lpg ciye gidersin olmaz efendm lpg den sorun çıkarmaaz yani olan sana bana olur daha önce sıcak bakyrdm son günlerde sogumaya başladm lpg işinden
-
yıllık 30 bin km yol aypyrm hala benzin deym lpg biraz karışık iş aracta arıza cıkar servi,se gidersin lpg takılı ondan kaynaklanmış der sallar lpg ciye gidersin olmaz efendm lpg den sorun çıkarmaaz yani olan sana bana olur daha önce sıcak bakyrdm son günlerde sogumaya başladm lpg işinden
çok haklısın düşüncelerime tercuban oldun şuan forumda bu konudan müzdarip bi arkadaşımız var garantiyi kimin karşılacağı belli deyil
-
gereken bilgileri verdm sonucu merakla beklyrm
çok haklısın düşüncelerime tercuban oldun şuan forumda bu konudan müzdarip bi arkadaşımız var garantiyi kimin karşılacağı belli deyil
-
6.6 bu rakam abartı deyil defalarca denendi ama dediğin gibi 1500 km ayda bazen daha fazla aylık 150 lira cepte yıllık 2bin eder benim korkum araça zarar vermesi kötü örnekler de varken
Benim araç lpg li. 11 inci ayda 2 sene doluyor.
Senin hesapla 4 000 Tl kardayım. Daha motorda hiçbir sorun yok.
Forumda konu var Araba yolda kaldı diye. Kol falan kırılmış Zaten sende okudun o konuyu . 2500 lira masraf çıkmış.
2 senede 1 masraf açsa yine kardasın.
He diyeceksin ki belki 1 ay sonra açacak. Ama belki hiç açmayacak. Bence o riske girilir Ki çok küçük bir risk.
32 000 Km. 3200 Lt lpg yapar / (10 lt 100 Km de ) 3200 x 2,02TL =6464 TL Ödemişim.(Günümüz fiyatları ile ele aldım.)
32 000 Km 2560 Lt benzin / ( 8 lt 100 Km de ) 2560 x 4,14TL =10,598 TL
Fark 4134. Benzin 8 Lt dedim. Ancak ben hor kullanıyorum :) 9 10 da yaktırabilirim. Lpg 1 yıllık ölçümlerim sonucu 10 Lt. Bir depoda 9 olursa digerinde 11 oluyor. O yüzden 10 Lt fix diyorum.
2 sene daha sorun açmazsa 1 araba parası kar etmiş olurum. (Çok iyi olmasa da araba arabadır :) )
-
ben şunu söyleyeyim...siz LPG nin tadını bilmiyorsunuz..ama biz hem LPG nin tadını hemde BENZİNİN tadını biliyoruz..
ben bugüne kadar lpg den dolayı aracıma extra birşey yaptırtmadım.aracımın bakımlarını aksatmam belki bununla alakalıdır.
he sorun yaşayan yokmu...çok..ama yaşamayanda çok..burada 2 kişi sorun yaşadı diyorsunuz ama kalan 20 kişi bas bas bağırıyoruz yaptırın bişey olmaz diye...
oyüzden bu tarz ikilemde kalan arkadaşlara son sözüm
bence taktırmayın LPG ye rağbet olmasın ki fiyatları artmasın biz keyfini sürelim :))
-
az önce servisle görüştüm brc yi 2600 liraya takıyorlarmış bana çok geldi normalinde brc nin fiyatı ne kadardır bilen varmı öle çok bi fark yoksa garanti için servisde taktırmak daha mantıklı
-
1400 civarı olması lazım
-
az önce servisle görüştüm brc yi 2600 liraya takıyorlarmış bana çok geldi normalinde brc nin fiyatı ne kadardır bilen varmı öle çok bi fark yoksa garanti için servisde taktırmak daha mantıklı
Boşversene ya. Ben garantiye inanmıyorum.
Başlıyorlar yok kullanıcı hatası yok bilmem ne.
Adamı canından bezdiriyorlar.
İkiside aynı kiti takıyor. 1 000 lira fazla alıyor servis. Ne diye ? Garantiymiş. Lpg kitleride garantili zaten.
Çok fazla kafaya takmamak lazım.
Motor sorun acacak olsa(Fabrikasyon hata/Montaj hatası) ilk 5- 10 bin km de açar. Zaten açmadıysa bundan sonra aşınmalar vs olur. Onlarda da garanti işlemesin diye neler yapmazlar :)
Olurda lpg taktırırsan; Takmadığın her gün için pişman olacaksın ...
-
ed35 arkadaşımı acorduna zavolli taktırmış çokta memnunumuş fiyatıda czaipmiş beklecim artık 10bine az kaldı 1obin babımından sonra zavolliyi takıtırım sanayideki usta arkadaşım sölemişti 10bini geçtikten sonra takmamı sölemişti motorun rotosyon süresiymiş onu gibi bişeler sölemişti
-
ed35 arkadaşımı acorduna zavolli taktırmış çokta memnunumuş fiyatıda czaipmiş beklecim artık 10bine az kaldı 1obin babımından sonra zavolliyi takıtırım sanayideki usta arkadaşım sölemişti 10bini geçtikten sonra takmamı sölemişti motorun rotosyon süresiymiş onu gibi bişeler sölemişti
Taktırdığım ustam sıfır Hondaların çoğuna montaj yapan ve her Honda'nın ciğerini bilen ve Accord'çu bir usta,ondan daha iyi yapamaz herhalde kimse ;)
Fiyat cazip ama herkese değil,lütfen sık dile getirmeyelim :D
-
Taktırdığım ustam sıfır Hondaların çoğuna montaj yapan ve her Honda'nın ciğerini bilen ve Accord'çu bir usta,ondan daha iyi yapamaz herhalde kimse ;)
fiyat vermedim ama yinede tutmalıyım dilimi
-
fiyat vermedim ama yinede tutmalıyım dilimi
:)
-
hangi servis verdi bu 2600 tl fiyatı ve garanti süresi nedir?
-
çamkıran ama benim bildiğim genel bi garanti deyil sadece o servisi bağlıyan garanti telefon açıp görüşün bende telden görüştüm tam bilmiyorum
-
alimagar temiz bi usta sağlam bi kit fazla düşünme , usta çok önemli ben korkarak taktırdım atiker safefast obdıı yi allahıma şükür usta iyi denk geldi memnunum kitte 10 numara çıktı yeni sistem direk arabanın beyini iile çalışıyor her 5 sn de verileri yeniliyor
-
alimagar yanlış anlama ama lpg takılı araçlar hakkında neredeyse etmediğin söz kalmamıştı, sen de sonunda lpg'ye karar vermişsin demek ki. Sevinmedim desem yalan olur.
umarım şimdi insanlar neden lpg taktırıyor bunu anlamışsındır. kimse sevdiğinden ya da çevre dostu olduğu için lpg taktırmıyor. lpg maalesef mecburiyet oldu. dizel motor çok fazla km yapanlar için karlı, benzine göre daha çok ancak dizelden daha az km yapanlar için lpg tek çözüm.
konuya gelecek olursak brc'ye 2600 tl kesinlikle çok fazla, fiyatlar epey fırlamış. Ne kadar pahalı kit taktırırsan amortisman sürecin o kadar uzar. Bu gidip de en ucuz kiti taktır demek olmuyor tabi. Fiyat/performans oranı yüksek olan bir kiti tercih etmek lazım.
-
alimagar yanlış anlama ama lpg takılı araçlar hakkında neredeyse etmediğin söz kalmamıştı, sen de sonunda lpg'ye karar vermişsin demek ki. Sevinmedim desem yalan olur.
umarım şimdi insanlar neden lpg taktırıyor bunu anlamışsındır. kimse sevdiğinden ya da çevre dostu olduğu için lpg taktırmıyor. lpg maalesef mecburiyet oldu. dizel motor çok fazla km yapanlar için karlı, benzine göre daha çok ancak dizelden daha az km yapanlar için lpg tek çözüm.
konuya gelecek olursak brc'ye 2600 tl kesinlikle çok fazla, fiyatlar epey fırlamış. Ne kadar pahalı kit taktırırsan amortisman sürecin o kadar uzar. Bu gidip de en ucuz kiti taktır demek olmuyor tabi. Fiyat/performans oranı yüksek olan bir kiti tercih etmek lazım.
2600 servisin verdiği fiyat garanti diye ama hala ikilimdeyim forumda açılmış piston kol kılmış örnekler varken vallahi tırsıyom desem yalan olmaz şu aralar aklım çok karışık araçı bile satmayı düşünüyorum alıcı sı hazır bile fiyat ta anlaşamdım ben bile ne yapacağımı bilemiyorum
-
,;_sen önce ne yapacağına karar ver sen kit mit taktıramassın çünkü ne yapacağını bilmiyordun daha elin ağzıyla yemek yenmez
-
Araç değiştirmek daha zorlu bir yol, bildiğiniz bir aracı satıp ne olduğu konusunda fikir sahibi olmakta zorlanacağınız (kazalı mı, km'si doğru mu, bakımları zamanında yapılmış mı) bir aracı almak çok daha zor bir tercih.
2. el dizel araç almak çok sıkıntılı, özellikle kiralık araç olayı piyasayı iyice bozdu, İstanbul'da kullanılan ve 100 bini deviren bir çok dizel araç diğer şehirlerde plakası değiştirilerek satılıyor. Bu araçlardan mümkün olduğunca uzak durmak lazım.
Kendi aracınıza lpg taktırmak çok daha pratik bir çözüm, üstelik devir teslim gibi işlemlerle de uğraşma derdi olmuyor. İşçiliğine güvendiğiniz bir LPG ustasına gidip aracı emanet edeceksiniz, 1 gün sonra zaten herşey eskisi gibi devam edecek. Tek fark istasyonda ödeyeceğiniz ücret olacak. Tabi bu dediklerim normal kullanıcı için geçerli, çok performanslı araç kullanıyorsanız belki araçtaki beygir farkı hissedilebilir. Ben sakin bir kullanıcı olarak farkı hissedemiyorum.
-
Araç değiştirmek daha zorlu bir yol, bildiğiniz bir aracı satıp ne olduğu konusunda fikir sahibi olmakta zorlanacağınız (kazalı mı, km'si doğru mu, bakımları zamanında yapılmış mı) bir aracı almak çok daha zor bir tercih.
2. el dizel araç almak çok sıkıntılı, özellikle kiralık araç olayı piyasayı iyice bozdu, İstanbul'da kullanılan ve 100 bini deviren bir çok dizel araç diğer şehirlerde plakası değiştirilerek satılıyor. Bu araçlardan mümkün olduğunca uzak durmak lazım.
Kendi aracınıza lpg taktırmak çok daha pratik bir çözüm, üstelik devir teslim gibi işlemlerle de uğraşma derdi olmuyor. İşçiliğine güvendiğiniz bir LPG ustasına gidip aracı emanet edeceksiniz, 1 gün sonra zaten herşey eskisi gibi devam edecek. Tek fark istasyonda ödeyeceğiniz ücret olacak. Tabi bu dediklerim normal kullanıcı için geçerli, çok performanslı araç kullanıyorsanız belki araçtaki beygir farkı hissedilebilir. Ben sakin bir kullanıcı olarak farkı hissedemiyorum.
ben genel olarak benzinde bile memnunum yalıttan km fazlaolmaya başladı o yüzden lpg olabilir satmam sebebi ise bu citylerin şu an ki honda türkiyenin bu modeli önümüzdeki yıl da türkiyeye getirmemesi beni korkutan o ama verdiğim ilanda istediğim fiyat daveriliyor araçı satmak isteğim yakıtla ilgili deyil araçı sıfır almıştım daha 8bin kmde araç şu an bu model olmuş olsaydı sıfırı 40 bin olurdu şu an aldığım fiyata gidiyor kafam çok karışık dostum çok
-
garanti konusu evet sıkıntılı durum fakat üç yıldır aracıma lpgli biniyorum 45bin km yol yapmışım lpg ile benzine zam geldi aman az basayım az yaksın kaygılarını yaşamadım hiç, tapa gaz vtec açtım sürekli, eğer lpg ile binmesem gaza basmak cesaret ister gerçekçi olalım, takılsın lpg, benim araçta zavoli süper kit var çok çok memnunum fakat yeni nesil prins silver lıne da çok güzel ayrıca fiyatı da uygun.
-
0 aldığın araç, bu arada mevzuyu şimdi hatırladım siz bu aracı aldıktan sonra City satışı kalktığı için Honda TR'ye bir hayli kızmıştınız ki haklı bir gerekçe.
2010 model araç, yeni kasa city, 8 bin km'de. Eğer dediğiniz gibi aldığınız fiyata verebiliyorsanız, zarar etmeden elden çıkarabiliyorsunuz demektir ki bu oldukça önemli bir konu. Nasıl zarar etmiyorsunuz o kısmı tam anlamış değilim.
Eğer zarar etmiyorsanız, aracın devamı olmadığı için satmanız daha iyi olur. Çünkü bu konu sizde psikolojik olarak sıkıntıya sebebiyet verecektir.
Yakıtla ilgili sıkıntınız yoksa Civic-Accord-Jazz ile yola devam edebilirsiniz.
Eğer zarar etmiyorsanız, ya da çok ufak bir zarar ile City'den kurtulabiliyorsanız satın gitsin. Devamı olmayan bir araç, insanda huzursuzluk yaratıyor.
-
garanti konusu evet sıkıntılı durum fakat üç yıldır aracıma lpgli biniyorum 45bin km yol yapmışım lpg ile benzine zam geldi aman az basayım az yaksın kaygılarını yaşamadım hiç, tapa gaz vtec açtım sürekli, eğer lpg ile binmesem gaza basmak cesaret ister gerçekçi olalım, takılsın lpg, benim araçta zavoli süper kit var çok çok memnunum fakat yeni nesil prins silver lıne da çok güzel ayrıca fiyatı da uygun.
>=ok
-
aynen öle devamı olmadığı için beni huzursuz ediyor bu bir gerçek araçım 2011 model kasım ayında aldım ilginç olan ben böyle huzursuz olurken ilan verdikten sonra baktımki binden fazla bakılmış 6 kişi favorisine eklemiş buda bana çok ilginç geliyor aldığım fiyata gelirken o gün için liste fiyatı 35bin idi peşinat olarak iş için kullandığımız bi hurda motoru bitik siprpngi vermiştk peşinata 5bine saydılar 30binde kredi çekmiştir yani bu araba bana 32 -33 bine gelmiş oldu zarar edermiyim şu an verilen rakam 30 da veren var 31 verende var ben en son 32.5 bıraktım bu rakamlarla zarar mı ediyom hayır 7 aydırda kullanıyorun araçı ama en önemli nokta kredi olayı ordan zarar ederim ki şöle şuan 8 taksit ödedim kredide bilirsin ilk taksitlerde ana para az faizi çok olur 8 taksitte ödemiş olduğum faiz 3bin civarı şuan araçı satmış olsam krediyi kapatsam elimde kalan para 6- 7 bin tekrar bi araç alsam yine kredi çekmem lazım bu yüzden aklım çok karışık NOT ven bu city alırken hiç aklımda yoktu bu kasayı ilk bayide görmüştüm ve çok hoşuma gitmişti tabiri caizsa aşık olmuştum tasarımı olsun teknik veriler olsun çok iyi 1.4 motordan 180 km hıza ulaşmak şu an tüm benzinli motor şeçenekleri arasında buna 1.0 1.2 motorlARDAN bile az yakması araçımı çok seviyorum sürüş keyfi olsun o motor sesi olsun çok hoşuma gidiyor işte gel gelelim bu araçın önümüzdeki yıllarda türkiyede olmayışı beni çok huzursuz ediyor ve ben bunu şuna bağlıyorum yeni çokan civicle kasa sı hemen hemen aynı gibi bu iki model çakışmasın diyedir ama bu model dünya çapında özellikle uzakdoğu ülkelerinde peynir ekmek gibi satılıyor o türkiyede beğenirmeyen eski kasa bile 2008 verilerine göre milyondan fazla satmış bu yeni kasa ise oda aynı milyondan fazla satmış
-
aynen öle devamı olmadığı için beni huzursuz ediyor bu bir gerçek araçım 2011 model kasım ayında aldım ilginç olan ben böyle huzursuz olurken ilan verdikten sonra baktımki binden fazla bakılmış 6 kişi favorisine eklemiş buda bana çok ilginç geliyor aldığım fiyata gelirken o gün için liste fiyatı 35bin idi peşinat olarak iş için kullandığımız bi hurda motoru bitik siprpngi vermiştk peşinata 5bine saydılar 30binde kredi çekmiştir yani bu araba bana 32 -33 bine gelmiş oldu zarar edermiyim şu an verilen rakam 30 da veren var 31 verende var ben en son 32.5 bıraktım bu rakamlarla zarar mı ediyom hayır 7 aydırda kullanıyorun araçı ama en önemli nokta kredi olayı ordan zarar ederim ki şöle şuan 8 taksit ödedim kredide bilirsin ilk taksitlerde ana para az faizi çok olur 8 taksitte ödemiş olduğum faiz 3bin civarı şuan araçı satmış olsam krediyi kapatsam elimde kalan para 6- 7 bin tekrar bi araç alsam yine kredi çekmem lazım bu yüzden aklım çok karışık NOT ven bu city alırken hiç aklımda yoktu bu kasayı ilk bayide görmüştüm ve çok hoşuma gitmişti tabiri caizsa aşık olmuştum tasarımı olsun teknik veriler olsun çok iyi 1.4 motordan 180 km hıza ulaşmak şu an tüm benzinli motor şeçenekleri arasında buna 1.0 1.2 motorlARDAN bile az yakması araçımı çok seviyorum sürüş keyfi olsun o motor sesi olsun çok hoşuma gidiyor işte gel gelelim bu araçın önümüzdeki yıllarda türkiyede olmayışı beni çok huzursuz ediyor ve ben bunu şuna bağlıyorum yeni çokan civicle kasa sı hemen hemen aynı gibi bu iki model çakışmasın diyedir ama bu model dünya çapında özellikle uzakdoğu ülkelerinde peynir ekmek gibi satılıyor o türkiyede beğenirmeyen eski kasa bile 2008 verilerine göre milyondan fazla satmış bu yeni kasa ise oda aynı milyondan fazla satmış
Arabada rehin var mı?
Yoksa eğer bireysel kredi ise ödemeye devam et,elinde olan nakit para ile araç al hocam.
-
malasef rehin var yaptık öle bii hata düşük faiz için krediyi kapatamak lazım aşğı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık
-
en iyisi tak kiti bas gaza
malasef rehin var yaptık öle bii hata düşük faiz için krediyi kapatamak lazım aşğı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık
-
Satıp kapatsan,üzerine kredi çeksen zararın olmayacaksa öyle yaparsın.
-
Satıp kapatsan,üzerine kredi çeksen zararın olmayacaksa öyle yaparsın.
satıp kapatsam zararım çok büyük olur ortalam 4bin zararım var yapcak bişe yok şuan kullancağız kredisi bitinceye kadar yeni bir kredi çeksem herşey sil baştan olcak
-
ALİMAGAR çok çelişkili yorumların var , bi önceki yorumda zararım yok şimdi zararım çok sen ne ayaksın birader <^^Seyt
-
ALİMAGAR çok çelişkili yorumların var , bi önceki yorumda zararım yok şimdi zararım çok sen ne ayaksın birader <^^Seyt
sen konuyu iyice analatamadım herhalde krediden dolayı zararım var diyorum araçın peşin fiyatından hesapladımmı zarar gözükmüyor araçı satmam için krediyi kapatmam lazım oda şimdiye kadar ödeğim kredi faizini zararı 4 bini buluyor çelişki yok yorumu dikkatli okusaydın
-
konuyu gayet dikkatli okudum bi gün arabanı satıyon diğer gün lpg taktırmayı düşünüyon diğer gün zarardayım diyorsun bence sen düşün önce ne yapacağına kesin karar ver sonra yaz buraya değerli kardeşim kararsızsın işte kabul et.
-
konuyu gayet dikkatli okudum bi gün arabanı satıyon diğer gün lpg taktırmayı düşünüyon diğer gün zarardayım diyorsun bence sen düşün önce ne yapacağına kesin karar ver sonra yaz buraya değerli kardeşim kararsızsın işte kabul et.
KARARSIZ olduğum çok doğru karma karışık bi durum benim başımda ki
-
allah yardımcın olsun gardaşım , bilirim o durumları sonuçta insanız hepimiz..
-
Kredi bitene kadar aracını kullan. Yaptığın km ye gore lpg kitini taktır. (Kredi kaç ay kaldı hesabını yap Karın olacaksa taktır)
Kredi bitince 1 sene daha bin arabana. Kenarına 3 5 neyse para koy. Sonra bunu ya sat ya takasa verip Trink para istediğin arabayı al.
Ben şahsen öyle yapacağım :) /Bakarsın ailye 2. araç gerekir. Hiç satmam aracımı.
-
başka bi konuda bu arkadaşın yaptığı yorumlardan dolayı bi arkadaş civic almaktan vazgeçiyo, city le focus kıyasına girmiş saolsun arkadaş...
-
KARARSIZ olduğum çok doğru karma karışık bi durum benim başımda ki
Şeyhmuz kardeş sen neden abinle fikir teatisinde bulunmuyorsun? madem böyle düşüncelerin var adam bi sorar fikir alır değilmi ama:)
ben tam 1 senedir lpg kullanıyorum, hemde herkesin tercih etmeyip kötülediği atiker... paran çoksa benzinle binmeye devam et, paran sayılıysa lpg taktır ama teleflex yada prins gibi üst segment sistemler, benim gibi parasızsan Atiker taktır devam et yoluna 10 taksit yapıyorlar zaten 10 ayda taksitini öder kafana takma.
Ben inşaat mühendisiyim ve işim şantiye ofislerinde, mecburen kendi aracımla işe gidiyorum, otobüs minibüsle işe gidip gelmem çok zor, o yüzden lpg taktırdım, günlük 54km x 26gün=1404km+ hafta sonları çoluk çocuk gezdiğimde 1600km her ay bankom var, araba 2 yılda 38.000 oldu benim için lpg daha iyi oldu, garanti olayıda hikayeden şeyler tamamiyle araç satışıyla alakalı, eğer kıvırma payları olursa kullanıcıya hata yüklemek için ellerinden geleni yaparlar, o yüzden git montajı düzgün yapan bir yer bul, ver kredi kartına taksitle taksınlar lpg yi, hemen de ruhsata işletme muayene zamanı gelince işletirsin 2 si bir arada çıkar, benim söyleyeceğim budur.
-
2.konu ise araçta zarar konusu, tek kelime söyleyeceğim; krediyle borçlanıp alınan araba da zaten baştan zarar etmiş oluyorsun >%Sakin
-
2.konu ise araçta zarar konusu, tek kelime söyleyeceğim; krediyle borçlanıp alınan araba da zaten baştan zarar etmiş oluyorsun >%Sakin
kredi zararı büyük şuan ödediğim faiz 3500lira araça verilen fiyattan zarar etmiyorum
-
gözünü seveyim abi taktır şu lpg yi ne marka taktırıyosan taktır da rahat et valla benim içim bayıldı bu konudan :D
-
gözünü seveyim abi taktır şu lpg yi ne marka taktırıyosan taktır da rahat et valla benim içim bayıldı bu konudan :D
net karar verildi artık önümüzdeki ay takılcak fatih abini önersiyle atiker olcak şimdi iizmirde en iyi montaj yerlerini araştırıyorum GÜNCEL OLSUN İZMİRDE ATİKER BAYİSİ ÖNEREN VARMI
-
ed35 de izmirde taktırmıştı onunla iletişime geç istersen vardır bildiği yerler.
-
ed35 de izmirde taktırmıştı onunla iletişime geç istersen vardır bildiği yerler.
ben atikerde karar kırdım city çok uyumlumuş
-
atikerin sitesine gir, izmir bayilerinin telefonlarına bak ve de internet sitesi olup güncel montaj resimlerini koyanlarını tercih et, yaptıkları montajlara bir göz at, daha önce honda grubu montajları varmı ona dikkat et, bir de sana bir kıyak yapayım, aracına safe fast OBDII kiti taktır ve enjektör (valf) olarak kırmızı valtek taktırma adamlarla konuş siyah horizon enjektör taksınlar (Ig3 2.8 ohm) bu enjektörler daha hızlıdır ama daha sesli çalışır, bunu kafana takmayacaksın alışınca sesi duymazsın zaten, bir de montaj bitip kalibrasyon yaptıkları zaman otomatik kalibrasyon da bırakmamak gerekiyor map1 haritasına değer girmek lazım o konuda da telefonla irtibata geçeriz ustayı yönlendirebilirim ayar konusunda, bir husu daha var unutmaman gereken, devir kablosunu bazen bağlamıyorlar araç obd den devir okuyor diye ama sen mutlaka devir sensör kablosunu bağlat boşta bırakmasınlar, bir de önemli bir nokta daha var, safe fast in güncel yazılımını mutlaka firmware den yüklesinler en son yayınlanan yazılım versiyonu çok daha iyi çalışıyor, hadi hayırlısı bakalım kardeş inşallah memnun kalırsın, sana lpg konusun da her türlü bilgi desteğini veririm kafan rahat olsun hiç korkma.
-
atikerin sitesine gir, izmir bayilerinin telefonlarına bak ve de internet sitesi olup güncel montaj resimlerini koyanlarını tercih et, yaptıkları montajlara bir göz at, daha önce honda grubu montajları varmı ona dikkat et, bir de sana bir kıyak yapayım, aracına safe fast OBDII kiti taktır ve enjektör (valf) olarak kırmızı valtek taktırma adamlarla konuş siyah horizon enjektör taksınlar (Ig3 2.8 ohm) bu enjektörler daha hızlıdır ama daha sesli çalışır, bunu kafana takmayacaksın alışınca sesi duymazsın zaten, bir de montaj bitip kalibrasyon yaptıkları zaman otomatik kalibrasyon da bırakmamak gerekiyor map1 haritasına değer girmek lazım o konuda da telefonla irtibata geçeriz ustayı yönlendirebilirim ayar konusunda, bir husu daha var unutmaman gereken, devir kablosunu bazen bağlamıyorlar araç obd den devir okuyor diye ama sen mutlaka devir sensör kablosunu bağlat boşta bırakmasınlar, bir de önemli bir nokta daha var, safe fast in güncel yazılımını mutlaka firmware den yüklesinler en son yayınlanan yazılım versiyonu çok daha iyi çalışıyor, hadi hayırlısı bakalım kardeş inşallah memnun kalırsın, sana lpg konusun da her türlü bilgi desteğini veririm kafan rahat olsun hiç korkma.
teşekürler abi hepsini not aldım hepsni yerine getiricem montaj sırasında başlarında duracam
-
eyvallah kardeş inşallah yardımcı olabilmişimdir.
-
eyvallah kardeş inşallah yardımcı olabilmişimdir.
bide abi şu kalbrasyon değerlerinide yazsan elimizde oraya giderken bilgili giderim
-
bide abi şu kalbrasyon değerlerinide yazsan elimizde oraya giderken bilgili giderim >%6rol
Öyle birşey mümkün değil kardeş, 11x12=132 adet değer içeren bir tablodur, ve her araçta farklı değerler çıkar, sen aracına otomatik kalibrasyon yaptır sonra beni ara o zaman olayı netleştireceğiz, yani senin kalibrasyon sonucu çıkan map1 haritana göre konuşacağız ve manuel bazı ayarlar yapacağız, ustalar genelde bu işlerden az anlar anlasa bile uğraşmak istemez.
-
http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/756688-benzine-zam
benzine bi zam daha geldi şimdi dün gelmişti daha.bence lpg her türlü kar
-
araç ne kadar ekonomikte olsa lpg şart oluyor bu benzin fiyatlarıyla umarım bu benzin zammından sonra lpyde zam gelmez
-
fatih abi bide şu tank olayı büyük mü taktırayım yoksa en küçüğündenmi birinden duymuştum doğrumudur bilmiyom büyük tank iyi deyilmiş içindeki gaz azalınca hava alıyormuş
-
valla sövmemek için kendimi zor tutuyorum bukadar olmaz ya.
3 kuruş indirim yapmışlardı tabi geri zam yapmaları şart. lpg'yede yaparlar zam yakında. devam devam.
-
kardeş lpg olayında için rahat olsun taktır gtsin
fatih abi bide şu tank olayı büyük mü taktırayım yoksa en küçüğündenmi birinden duymuştum doğrumudur bilmiyom büyük tank iyi deyilmiş içindeki gaz azalınca hava alıyormuş
-
bizim arabalara 43lt simit tank çuk oturuyor stepne nin yerine takıyorlar bagal sana kalıyor, stepne de ince olduğundan bizim 3 oda 1 salon bagaj geniş 2+1 olarak iş görüyor.