TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: kadir8690 - Haziran 19, 2012, 08:20:17 ÖÖ
-
arkadaşlar bujiler her 10,000 km de bir değişmelimi ?.racımın bakımı geldı onbın once değiştirmiştim.yine değiştirmelimiyim sizce ? 2000 1,4 otomatık gazlı
-
Değiştirin bence 4 tanesi 30 TL civarı zaten orjinal..
-
ne marka almalıyım ngk mı bosch mu ?
-
NGK orjinali
-
bazı serilerde de Denso çıkıyor diye biliyorum,
değişim aralığı Jazz kitapçığında 40.000km olarak belirtilmiş, bu araçlarda 8 buji olduğundan civic'lere göre değişim aralığı farklı olabilir tabi
-
malıyetı çok olmadığından değiştireyım dıyorum.ngk orjınalı ıse onu alıyım .teşekkurler bılgılerınıze.
-
İridyum buji dusunurseniz bir arastirin derim
-
bazıları ngk bazıları denso oluyo,maliyetli bişy değil,bence değiştirin
-
En fazla 40.000 km de bir bujiler değiştirilmelidir.
En fazla 20.000 km de hava filtresi değiştirilmelidir.
Her yağ değişiminde yağ filtresi değiştirilmelidir.
NOKTA.
-
BENCEDE HER 10,000KM DE BIR HAVA FILTRESI DE DEĞİŞMELİDİR.
-
Bizim araçlarda iridyum buji varmış ve 100.000 km de değişiyormuş, kılavuza bakınca şok oldum, eski aracımda 15.000 de bir değişirdi. Lpg'de daha çok çalıştığı için erken değişmesi iyi ama 10.000 de erken olur.
-
nasıl yani, fabrika çıkışı iridyum buji mi koymuşlar?
FD6 galiba araç?
-
Bence bujileri söktürün durumuna baktırın, yıpranma varsa değiştirin, normalde 10.000 km değişim için erken ancak LPG'den dolayı aşınma olabilir. LPG'li araçlar için NGK'nın LPG bujileri var biraz pahalı(4 tanesi 150 TL) ancak değişim süreleri uzun ve daha iyi yanma sağladığını iddia ediyor NGK.
NGK'nın sitesinden LPG bujisi ile ilgili ayrıntılara bakabilirsiniz.
Ben de yeni kullanmaya başladım bu bujileri o yüzden performansı konusunda yorum yapamıyorum henüz.
-
teşekkurler.
-
nasıl yani, fabrika çıkışı iridyum buji mi koymuşlar?
FD6 galiba araç?
Evet 20.000 bakımında servise sormuştum bujiler değişecek mi diye, hayır sizin aracın bujileri iridyumlu 100.000 de bir değişir demişlerdi ama eski araçtan dolayı bana garip gelmişti kılavuza bakınca emin oldum, buji değişimi 100.000 de bir iridyumlu buji yazıyor.