TeamHondaTurkey.Com
HONDA => LPG, CNG ve Alternatif Yakıt Sistemleri => Konuyu başlatan: Requiem - Haziran 12, 2012, 08:50:51 ÖÖ
-
Arkadaşlar merhaba . Araba yakıt tüketımı hakkında çok bilgim olmadıgı ıcın sıze bişi sormak istiyorum.
yakın bir zamanda bende 1.4 yada 1.8 i-vtec alıcam.. 2009 yada 2010 model.
sormak istediğim konu 1.4 benzinli ile 1.8 lpg i-vteci karşılaştırdıgımız zaman hangisi ne kadar yakıyor ortalama ? forumu takip ettıgım kadarı ile 1.8 lpg li i-vtec 300 kuruş yakıyor km başına. peki 1.4 i-vtec benzinli km başına ortalama ne kadar yakıyor ?
-
benzin fiyatları uçtu gidiyor ama yinede canım LPG istemiyor yok otoparka gireme yok bilmem ne... sıkıntı sürekli
-
peki 1.4 i-vtece lpg takılır mı ? kimisi gerek yok benzinle aynı fiyata gelir diyor kimisi kasası kaldırmaz diyor
-
Yılda kaç km yol yapıyorsunuz?
-
O kasanın 1.4'ü alınmaz,hem tutulmuyor satması zor olur hem de yolda gitmez yorar.
Birde yakıt olarak aralarında çok fark olacağını sanmam en fazla 1lt 100km'de fark eder.
1.8 alıp mis gibi lpg ile tadı çıkarılır derim ben ;)
-
kesinlikle 1.8 + LPG hem sakin kullanımda az yakar hemde bastımı çok kaçar.
-
Kardeş bende 2007 model 1.8 zavoli lpg'li civic var..Ankarada şehir içinde 20 TL gaz ile en az 100 km yapıyorum..Bilginize
-
1.8 i vitec fd6 1.6 lardan az yakıyor zaten, öte yandan 1.4 biraz basarsanız baya bir yakıyor. 1.8 lpg en mantıklı seçenek olacaktır. Bence de bahsi geçen kasaya 1.4 motor hafif geliyor. bu yüzden de hız 90 ı aştımı araç yakmaya başlıyor.
-
1.4 hele fındık turbo varsa hiç girmeyin.insignialarda bile (1.6 t) blok çatlatma olayı var hal böyleyken o arabaya nasıl 1.4 turbo koyuyorlar anlamış değilim.
-
temiz bir 2009 - 2010 1.8 bulsam alıcam da bulamadım daha.. sahibinden de var ama onlarda hasarlı
-
temiz bir 2009 - 2010 1.8 bulsam alıcam da bulamadım daha.. sahibinden de var ama onlarda hasarlı
hasarsız aramayacaksın. temiz buldunmu kaçırma.
sürekli şehir içi kullanıyorsan 1.4 alınabilir. ancak arada uzun yol yapar basarım dersen 1.8 çok iyi.
ayrıca lpg ile 300 yakması imkansız. benzinle zaten 300 350 arası yakıyor. istanbul şehir içinde tüketim 8 9 litre civarı. uzun yolda senin elinde istersen 4 litrelere düşürürsün istersen basar keyfini sürer 6 litre yaktırırsın.
-
2009 1.8 i-vtec ıcın 70.000 km çok mu ?
-
ben 2010 kasım ayında 71,000 km de 2006 model düz vites aldım. 70,000 abartı bir rakam değil. belki daha düşük de bulunur. i-shift için bişey diyemem. düz vites sıkıntısız. i-shift biraz tecrübe ister.
-
hasarsız aramayacaksın. temiz buldunmu kaçırma.
sürekli şehir içi kullanıyorsan 1.4 alınabilir. ancak arada uzun yol yapar basarım dersen 1.8 çok iyi.
ayrıca lpg ile 300 yakması imkansız. benzinle zaten 300 350 arası yakıyor. istanbul şehir içinde tüketim 8 9 litre civarı. uzun yolda senin elinde istersen 4 litrelere düşürürsün istersen basar keyfini sürer 6 litre yaktırırsın.
sizin aracınızda herhangi bir hasar varmıydı aldığınızda?
-
darbe yoktu. komple boyalıydı tavan hariç. ufak ufak sürtmüş çizdirmiş vs. kazası yoktu.
kazasız alacağım diye boşuna 2 3 bin lira vermeyin.
-
2010 Tam Otomatik + BRC miss şuan Şehirdışı 200 krş yakıyor.Ortalama hız (100 km/sn) 1.8 140 beygir makineye göre çok iyi kesinlikle LPG öneririm.Artık otoparklarda sıkıntı olmuyor.LPG göstergesini kaput açma yerine montajettirin göremiyorlarda.
-
1.8 mi lpg de 30 krş yakıyor muş? bence orda lpg nin litre fiyatı 3 lira filan heralde :)
-
Biz pahalı alıyoruz :P Aşırı basıyorm ben ondan yoksa 240
-
valla benim araçta brc takılı. tam 220 bin yakıyor. yakıt konusunda dizellerden iyi benim için ve sorunsuz.
-
valla benim araçta brc takılı. tam 220 bin yakıyor. yakıt konusunda dizellerden iyi benim için ve sorunsuz.
manuel mi araç. maşallah :)
-
arkadaşlar 2009 1.8 i-vtec 70.000 km de. sizce alınır mı ?
-
i-shift ise bilemem ama düzü alınır.
-
i-shift ise bilemem ama düzü alınır.
Aynen i-shift karışık biraz,sıfır i-shift olsa düşünülür ancak ikinci elde nasıl kullanıldığı belli değil.
-
i shiftin farkı nedir. F1 şanzıman denilenmi i-shitf
-
yarı otomatik debriyaj var robot basıyor zorlamaya pek gelmiyor narin biraz birde 1. viteste abanınca gaza yığılıyor.
-
i-shift demek manuelin otomatikleştirilmiş hali demektir. yani manuellerde olan baskı balata bu sistemde de var, .. i-shiftte debriyaja senin yerine robot basıyor ve robot yardımıyla vites değişiyor, i-shiftin dezavantajı tam otomatiğe göre biraz kullanımı teknik isteyen bir sistemi var silkelemeler fazla ama kullanmasını bilince çok zevkli ve hatasız, avantajı ise arızalanması olasılığı düşük ve arızalandığında yapım maliyeti düşüktür, tam otomatik gibi maliyetli değildir, benim aracım şu an 120.000 KMde hala orjinal baskı balatası mevcut normalde manuellerde 100.000ini göremiyorsun. yani sonuç olarak bence i-shift kullanmasına bilene güzel.
-
i-shift in en büyük avantajı yakıt manuelle aynı. tam otomatik gibi fazla yakmıyor.
-
i-shift in en büyük avantajı yakıt manuelle aynı. tam otomatik gibi fazla yakmıyor.
O artısı da olmasa at çöpe zaten :D
-
arkadaşlar aracın özellikleri şu şekilde sizce nasıl ?
fiyat : 36.500 TL
Model : 2009 1.8 i-vtec
Km:68000 Yazmış ama o rahat 70.000 olmuştur :)
Vites: Yarı Otomatik
kazası boyası yokmuş
-
arkadaşlar aracın özellikleri şu şekilde sizce nasıl ?
fiyat : 36.500 TL
Km:68000 Yazmış ama o rahat 70.000 olmuştur :)
Vites: Yarı Otomatik
kazası boyası yokmuş
Bu fiyata bu şartlarda alınır derim.
-
birde bu var ama karar veremedım..
Fiyat: 39.000 TL
Km:29900 yazmış ama 33-34.000 olmuştur :)
vites : Otomatik
kazası boyası yokmuş. yanlız bu 06 plaka ya
-
Km çok önemli değildir Hondalar da o nedenle sadece 40k için bu kadar para vermeye değmez.
Ama önemlisi otomatik derken tam otomatik mi?
-
o 70 ler 140 35 lerde 70 olmasın götürdünüzmü arabayı?
-
1.8
-
Km çok önemli değildir Hondalar da o nedenle sadece 40k için bu kadar para vermeye değmez.
evet 2. gonderdıgım tam otomatik
-
o 70 ler 140 35 lerde 70 olmasın götürdünüzmü arabayı?
yok görmedim.. arabadan cokta ıyı anlamıyorum.. gormeye giderken bi bu işten anlıyan arkadaşımı ve tabıkı kaporta ustası goturcem..
-
evet 2. gonderdıgım tam otomatik
O zaman onu alın hiç i-shiftle uğraşmayın.
-
Aracın şasi nosunu 5664 gönderin tüvtürk'ten kilometre bilgisi ve hasarları gelecektir ;)
-
hocam kıt takılması sıze malıyetı ne oldu?.
-
hayır i-shift
-
aracı aldım beyler.
30.000 km'de 1.4 i-vtec 2010 model
otomatik. öğleden sonra notere gidiorum. ilk arabam olucak.. heyecanlıyım desem yerıdır :)
-
hayırlı uğurlu olsun. tekerine taş değmesin.
-
hayırlı olsun 1.4 umarım sizi üzmez kazasız belasız.
-
hayırlısı olsun 1.4 vitec bizim citylere bileaz geliyor 1.8 olsa iyi olurdu yakıtta öle büyük fark olmazdı
-
saolun arkadaşlar.
Allah kaza bela göstermesin inşallah..
-
şu an araç şehir içinde km başına sanırım 350 kuruş felan yakıyor. lpg taktırsam 250 kuruşa düşer mi
-
1.4 motora lpg taktırmayın, yazık etmeyin. 350 kr iyi bir değer. Hayırlı uğurlu olsun.
-
neden böyle düşünüyorsun ? kaldırmaz mı 1.4 lpg yi
-
şu an araç şehir içinde km başına sanırım 350 kuruş felan yakıyor. lpg taktırsam 250 kuruşa düşer mi
22-23 kuruş civarı yakar bu değerler ile.
Ben 2.0 Accord ile 25,5 kuruş yakıyorum lpg'de.