TeamHondaTurkey.Com
HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: piscocuk - Haziran 06, 2012, 12:39:38 ÖS
-
arkadaşlar merhaba
yeni bir yasa çıkacaktı..yılda 3 araba alım satımı yapan kişilerden extra bir vergi alacaktı sanırım devlet..bende periyodik olarak 4-5 ayda bir araç değiştiriyorum.şimdi bu aracımıda satıcam başka araç alıcam..
merak ettiğim bu yasa çıktımı..eğer çıktıysa tam olarak kuralları şartları nedir bilen varmı..yada kesin ve net olarak kimden öğrenilebilir
teşekkürler
-
henüz çıkmadı yeni ticaret kanunu ıle beraber cıkacak sanırım temmuz agustos gıbı
-
Bende çıkmadı diye biliyorum. Ancak güzel oldu. Devlet vergi kaçaklarını engellemeye çalışıyor.
Gerçe ufak işlerin peşinde koşuyorlar ya neyse. Yinede birşeylerden başlamak lazım.
-
güzelmi oldu??? neye göre kime göre güzel oldu...devlet bukadar irdeliyorsa asker öğretmen memur satışlarınıda kontrol etsin.galerilerin km düşürüp pert araçları millete çaktıklarını incelesin..laflarımı kimse üzerine almasın ama şurda iki kuruşluk zevkimiz var onunnda içine ediyorlar..benim aldığım sattığım araca kim ne karışır.kime ne?saçmalık neyi nereden alacaklarını şaşırdılar...
konuyu araştırdım biraz geçmişe yönelik araştırmada yapıyorlar 2006 senesine kadar..şuanda insanlara 50-60000 tl vergi borcu çıkarıyorlar..şirket olarak görüp her ay için beyanname düzenlenmesi gerekiyor aylık 400 ile 1070 tl arasında değişiyor..hesabını siz yapın..
-
Neyse yeri bura değil.
Herkezden Makul oranda vergi alınması Ve hiçkimseye ayrıcalık gösterilmemesi gerekmekte.
Birşeylerden gelir sağlanıyorsa bunun vergisi vardır.
İstisnalar hariç % 10 bilemedin 15 dir bu oran Senede 3 aracı kullanıcı değiştirmez.
He sen senede 6 araç değişmek istersin. Onunda üçkağıdı var. Eşinin babanın annenin kardeşinin vs birinin ustune yaparsın.
Ayrıca bu işte galericiler korunmuş oluyor.Bir nevi korsan taksiler nasıl ticarilerin ekmeğiyle oynuyorsa Aracı galeri harici kar amaçlı satanlarda aynı şeyi yapıyor.
Siz keyfe keder araba değişebilirsiniz size lafım yok. Ancak Türkiyenin düzelmesi için biryerlerden başlanmalı./Bu arada herhagibir parti taraftarı değilim.
Bu işler hep boyle olur. Ufaktan bir köşeden başlarsın. Yavaş yavaş işleri yoluna koyarsın.
Bende kentsel dönüşümü istemiyorum Sizin bu olayı istememeniz gibi. Çünkü benim çıkarıma ters düşüyor.
Sonuç olarak bazılarımız beğenir bazılarımız beğenmez. Ancak bu karar alındı ve uygulamaya geçecek. Bizler ne kadar tartışşak boş.
-
türkiyenin düzelmesi için buradan başlamak nekadar doğru
haklısın uzatmayalım ama cinlerim tepeme çıktı