TeamHondaTurkey.Com

HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: akrep026 - Haziran 05, 2012, 12:44:59 ÖS

Başlık: Plakaya Radar Cezası Gelir Mi?
Gönderen: akrep026 - Haziran 05, 2012, 12:44:59 ÖS
Selamlar. arkadaşlar, bugün oğlumu kırşehir'e hastaneye götürürken Jandarma tarafından durduruldum. 122 ile radara girdiğimi söyledi. Şehirler arası yol. Aksaray - Kırşehir. acelem olduğunu söyledim. O da hocam siz devam edin ben plakaya gönderirim dedi. Şimdi sormak istediğim Cezayı yazmış mıdır. ve 15 gün içinde makbuz elime geçmezse iitiraz etme hakkım var mı. Öyle birşey duymuştum. ve kaç lira ödeyeceğim. bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. ve ceza makbuzunda radar çıktısı bulunur mu. İtiraz Edeyim Mi? Teşekkürler...
Başlık: Ynt: Plakaya Radar Cezası Gelir Mi?
Gönderen: 2432 - Haziran 05, 2012, 03:05:28 ÖS
gib.gov.tr  den bakabilirsin. arkandan gayet de güzel gönderirler. adamlar senin acelen olduğundan tutmamışlar, göndermişler, yani iyilik yapmışlar sen de git itiraz et.
Gönderen: drmoz - Haziran 05, 2012, 03:46:29 ÖS
gelir hocam plakaya ceza gelir, ruhsatta geçen adrese ya da merkezi nufus bilgi sistemindeki adresinize postalanır. geçen ay otobanda radar cezası, geçen sene de Ankarada kırmızı ışık cezası yedim. her iki ceza da yaklaşık 10 gün sonra adresime geldi, cezayı aldığımda gib.gov.tr de cezalarım görünmüyordu. size tavsiye gib.gov.tr ye bakıp güvenmeyin cezam yok diye.
gittiğiniz yolda hız sınırı 110 km ise sizin cezanın hız sınırını %10-30 arasında ihlal etmekten 155 tl civarında cezası var. eğer hız sınırı 90 km ise hız limitinin %30'undan fazla aştığınız için bir üst limitten ceza ödersiniz, 200 tl civarında oluyor. tebligattan sonra 15 gün içinde öderseniz %25 indirim var. 115 tl ye falan geliyor.
geçmiş olsun.
Gönderen: gecetilkisi - Haziran 05, 2012, 09:32:36 ÖS
ceza gelir.Yapacagınız ise hastaneye giriş yaptiginızı gösterir belgeyi hastaneden almanız (acile giriş yaptıysanız daha saglam olur) daha sonra makbuz elinize ulastıgında tabi ruhsat uzerindeki adreste oturuyorsanız (adreste oturmaz iseniz ilanen teblig edilir haberiniz olmaz). 15 gun içinde ceza makbuzu , hastaneye giriş belgeniz  ve nöbetçi sulh caza mahkemesine yazdıgınız  itiraz dilekçesi ile  dogru adliyeye ve nöbetçi sulh ceza mahkemesi kalemine teslim etmek. yuzde seksen ceza iptal olur neticede keyfine basmıyorsunuz dilekcede aynen acele saglık sorunu oldıgu hatta jandarmalarada durumu anlattıgınızı bu sepeple cezanın iptal edilmesine deginin saygılar......
Gönderen: mertkan677 - Haziran 05, 2012, 10:01:17 ÖS
Gelir rahat bir şekilde gelir hemde. Eski arabamız varken 161 ile radara girmişiz durdurmadılar ama 1 hafta sonra eve geldi fotoğraflı bir şekilde hemde plaka belli hız belli saat tarih belli bir şekilde.