TeamHondaTurkey.Com
HONDA MODELLERİ => New Civic 07 (FK) => Konuyu başlatan: _OzGuR_ - Haziran 01, 2012, 11:06:31 ÖÖ
-
2010 civic farlarının ampullerini değiştirttim.8000k takıldı bir iki ay önce.ama sağ farda bi süre sonra buhar tarzı birşey oluştu reflektör ve camda.götürdüm bi müddet sonra gider kendisi dedi.büyük ihtimal tıpasını tam takamadı ve ordan su alıp buhar yaptı.farın arkasından silmeyi denedim parmağımın girdiği yerler gitti ama diğer taraflar hala duruyo.okadar illet bi bağlantısı ulaşma durumu varki bu farlara davlumbazı felan aralayıp elini sokuyosun yada tampon komple sökülüyo.ne yapabilirim sizce farı kendim söksem camı felan çıkarıp temizlesemmi diye düşünüyorum.başına böyle bişey gelan yada aracın farlarını söktürenler
-
Suyu Fön makinasıyla buharlaştırmayı denedin mi ? Ampul deliğinden bu işi yapabilirsin. İşe yarar mı tam bilemiyorum ancak denemeye değer.
-
2010 civic farlarının ampullerini değiştirttim.8000k takıldı bir iki ay önce.ama sağ farda bi süre sonra buhar tarzı birşey oluştu reflektör ve camda.götürdüm bi müddet sonra gider kendisi dedi.büyük ihtimal tıpasını tam takamadı ve ordan su alıp buhar yaptı.farın arkasından silmeyi denedim parmağımın girdiği yerler gitti ama diğer taraflar hala duruyo.okadar illet bi bağlantısı ulaşma durumu varki bu farlara davlumbazı felan aralayıp elini sokuyosun yada tampon komple sökülüyo.ne yapabilirim sizce farı kendim söksem camı felan çıkarıp temizlesemmi diye düşünüyorum.başına böyle bişey gelan yada aracın farlarını söktürenler
farı sökersinde camı zor biraz farın arkasında ampül takılan yerin silikon gibi bi kapak var onu cıkarın 1-2 gün güneşte kalsın arac farlardan bugu gidince tekrar düzgünce kapatın o kapak tam kapanmazsa buğu yapar zaten sizin ampül değiştiğince tam kapanmadığından olmuştur kolay gelsin
-
söktüm tıpayı beklettim 2 gün düzelmedi hatta daha vahim oldu içine toz girdi fön makinasının ucuna sipral boru takarak içine sıcak hava üflettim yok düzelmiyo.tek çare söküp temizlemek sanırım.ama sökmeye korkuyorum
-
Delikten gececek kadar bez.
Beze sağlam bir ip,Tel birşey bağla(Bezi farın içinden çıkartmak için.
Bezi farın içine sal. Sonra 2 3 kat yapılmış bir telle(Kat olsun ki sert olsun.)
Telle bezi hareket ettirerek sil.
Uğraştırır ama farı açmaktan iyidir herhalde ?
İnşallah işe yarar.
He olurda beze bagladıgın ip koparsa yine telle biraz uğraşarak bezi alabilirsin.
-
sök gitsin eski silikonu güzelce temizle camıda sil henkel sista şeffaf silikonla farın alt kanallarını ağzına kadar doldur sonra camı yerleştir fazla silikonları elinle al bu sırada güzelce yedir kapattıktan sonra 2 yerinden bantla dıştan güzelce sar sabaha kadar bekle bantları sök plastik tıpayı tak camlar tertemiz artık farı takabilirsin
(http://e1206.hizliresim.com/y/1/7bg6k.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
-
sökmeden olmuycak gibi ama.bu tampon işinin altından felan ben çıkamam sanmıyorum.götürüp söktürmek ve temizlemek gerekiyor sanrım
-
_ozgür_ tampon sökümü çok basit 2 adet çamurluk uçlarında davlumbazların köşesinde civata , 2 adet altta motor koruma plastğinde civata ve 7 adaet panjur üstü klips bunları sök tamponu öne dpğru hafifçe çek tampon elinde , zaten tamponu sökünce far civataları görülüyor 4 civatada farlarda elin yatkınsa toplam 3 saatlik işin var , yapamam dersen saygılar..
-
_ozgür_ tampon sökümü çok basit 2 adet çamurluk uçlarında davlumbazların köşesinde civata , 2 adet altta motor koruma plastğinde civata ve 7 adaet panjur üstü klips bunları sök tamponu öne dpğru hafifçe çek tampon elinde , zaten tamponu sökünce far civataları görülüyor 4 civatada farlarda elin yatkınsa toplam 3 saatlik işin var , yapamam dersen saygılar..
yok yaparım videosunu izlemiştim bi ara.farlardaki yükseklik ayarı v.s. korkutuyo sadece.bide söksem bile farın camınıda çıkarmam gerekecek iş çok anlıyacağın.sen söktünmü hiç peki
-
_ozgur_ evet özgür söktüm link bana ait ,,,
http://www.teamhondaturkey.com/forum/problemler_ve_cozumleri/ynt_far_karartma_resimli-t66337.0.html;msg912332#msg912332