TeamHondaTurkey.Com
HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: ed35 - Mayıs 24, 2012, 07:12:04 ÖS
-
Selam dostlar beni tanıyanlarınız bilir,daha önce uzun uzun hangi arabayı alacağımı tartışmıştık ve öneriler gelmişti fakat almamıştım aracı henüz.
Ancak şu önümüzdeki hafta içinde kesin olarak araç alıyorum kısmetse...
Sportage,ix35,passat,insignia,cr-v,accord vs. modelleri düşüne düşüne en son iki araçta karar kıldım...
Cr-v ve Accord, eski hondacı oluşumuz bu kararı vermem de etkin oldu :)
2009-2011 eşit modellerde accord veya cr-v siz olsanız hangisini alırdınız ve tercih sebeplerinizi yazarsanız sevinirim.İki aracında birbirine göre belirli bir üstünlüğü yok sadece yüksek ve 4x4 oluşuyla cr-v'nin sınıfı farklı.
Ancak gönlüm Accord'a kayıyor,sizlerinde yorumları ile kararımı şekillendirmek istedim,iyi forumlar dilerim herkese :)
-
ben olsam crv alırdım.bmw 3 e binmişsiniz accordla çok farkı olcağını sanmıyorum.ama hele beyaz mugen bodykit ve jantla crv değişik birşey olur.
-
CRV mevcut 2.0 lt benzinli motoruyla (eğer 2.2 dizel manuel olmayacaksa) Accorda göre yeterli performansta olmayacaktır.
CRV ayrıca daha fazla tüketecektir. Ancak LPG de tüketim düşer.
Ancak performans önemli bir kriter olmayacaksa kesin CRV alırdım.
Accorda göre Heybetli
Yüksekliğinden ötürü trafikte ve çukurlu bozuk yolda avantajlı
2.elde cok kısa sürede satabilirsin
SUV klasmanında. :)
2.2 dizel otomatik daha yeni satılmaya başladı. Ben bile 3-4 sene sonrası 2.eline gözüme kestirdi. MTV'si yüksek olabilir ama performansı yeter. :)
-
Performans olarak uzun yolda basmayı seven bir insanım 180-200 bandında Bmw ile hissetmeden otoban ve uzun yol keyfi yapabiliyorum ancak Cr-v suv olduğu için bu nokta da bende eksi puan alıyor ve Accord'u düşünmeme neden olan ayrıca bir etken :)
İki alacağım araçta 2.0 benzinli olacak bu arada bir de lpg takacağım aldığımda çünkü gerçekten benzin fiyatı çok yüksek.
-
kardeşim accord al arkana bile bakma mükemmel bir araç biraz fazla yakar basarsan 2 litre olduğu için onun dışında konfor oturaklılık performans müthiş yani ama passat ve insigniayıda bir daha düşün.accord 95 yanlış hatırlamıyorsam peşin 90 a bırakırlar.
-
kesinlikle Accord diyorum :) yaşınız genç.. biraz daha ilerlesin o zaman Cr-v alırsınız..
gözünü kırpmadan al Accord'u keyfini sür ;)
-
Arabayı buldum bile zaten,kısmet olursa,arabada bişey çıkmaz ise pazartesiye alırım,duruma göre aldığım zaman işlemler bitince hemen fotoyu atarım ;)
Accord füme 2010,içi bej inşallah sorun yaşamam birde lpg tavsiye edebilecek olan varmı?
Bir çok aracımda lpg kullandım ama accord'a hangisi iyi gider fazla pahalı olmadan landi-zavoli gibi bişey düşünüyorum ne dersiniz?
Ve İzmir'de kaliteli işçilik ile ben şurda yaptırdım memnun kaldım diyen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Yapılacaklar listem:-LPG
-Cam filmi
-App plaka
-Rutin araç bakımı
Ve beni bekleyen bir ton ruhsat işleri :ağlaa
-
ben 2,4 accorda prins taktırdım 15aydır sıkıntısız kullanıyorum bence o kadar para vericeksiniz kaliteli bir lpg kiti tavsiye ederim telefklesde iyi ama şuanda trde sıkıntı varmış
-
hadi hayırlısı olsun şimdiden olur ihşallah
-
hayırlı olsun o zaman şimdiden.Honda Çamkıranın yanında Zavoli Berke otogaz var.Benim çevremdeki hondacıların çoğu oradan taktırdı bende dahil 30.000 km dir sıfır sorun.Çamkırana gidersen zaten onlarda oraya yönlendirir.
-
İyi dilekte bulunanlara çok teşekkür ediyorum :)
Prins veya teleflex 2500tl arada 1000tl fark var zaten yapacak masraflarımda var beni zorlayacak gibi,gerçi ödenir ödenmesine ama şu an kasmak ta istemiyorum.
O nedenle zavoli de bildiğim ve sıkıntı yaşamadığım bi kit,onu düşünüyorum.
Zavoli montajı yapan 6.sanayide yetkili serviste tanıdık var ancak dediğiniz yer Hondalardan iyi anlıyorsa oraya gitmek lazım,çok teşekkür ediyorum bilgi için :)
-
hayırlı olsun o zaman şimdiden.Honda Çamkıranın yanında Zavoli Berke otogaz var.Benim çevremdeki hondacıların çoğu oradan taktırdı bende dahil 30.000 km dir sıfır sorun.Çamkırana gidersen zaten onlarda oraya yönlendirir.
Hocam bahsettiğiniz berk otogazmış,6. sanayidede şubeleri ver,sıfır hondalarda oraya gidiyormuş, yani benim tanıdık çıktı,kesinlikle problem çıkmadan güzel bir şekilde yapacak hayırlısıyla.
-
hayır dostum Berke otogaz,sahibide Yunus usta.Çamkıranın geçiyorsunuz 2 dükkan yanı.neyse hayırlısı olsun dediğiniz yere de refarans aldıysanız sorun olmaz.
http://www.izmirberkeotogaz.com/berkeotogaz/galeri.asp
-
ben 2,4 accorda prins taktırdım 15aydır sıkıntısız kullanıyorum bence o kadar para vericeksiniz kaliteli bir lpg kiti tavsiye ederim telefklesde iyi ama şuanda trde sıkıntı varmış
üstad teleflexde ne sıkıntısı varmış bilgilendirir misin uzak kaldık haberimiz olmadı bazı şeylerden?
-
hayır dostum Berke otogaz,sahibide Yunus usta.Çamkıranın geçiyorsunuz 2 dükkan yanı.neyse hayırlısı olsun dediğiniz yere de refarans aldıysanız sorun olmaz.
http://www.izmirberkeotogaz.com/berkeotogaz/galeri.asp
Eyvallah kardeşim salı günü gideceğim bakalım belkide şubesidir telefonda tam konuşamadım önce oraya gideceğim ;)
Sağolasın yardımın için.
-
rica ederim dostum.ama şubesi değil onu biliyorum,berk otogaz ayrıdır.fakat zavoli konusunda için rahat olsun problem olacağını sanmıyorum.hayırlı olsun şimdiden.
-
rica ederim dostum.ama şubesi değil onu biliyorum,berk otogaz ayrıdır.fakat zavoli konusunda için rahat olsun problem olacağını sanmıyorum.hayırlı olsun şimdiden.
Bmw'de de zavoli kullanıyordum o yüzden zaten pek tereddütüm yok ancak,accord 2.0 olunca endişeye düşmüştüm biraz.
-
hep yere yakın araçlar kullandın bence artık CRV gider ;)
-
Artık çok geç hocam yarın sabah erkenden alacağım kısmet olursa :)
İlk başta çok kararsızdım ancak benim uzun yolda ve otobanda basma zevkimi Cr-v'nin karşılayamayacağını ve tehlikeli olacağını düşündüm o nedenle tercihim Accord oldu. :)
-
2.4 olur ozaman umarım :)
-
Artık çok geç hocam yarın sabah erkenden alacağım kısmet olursa :)
İlk başta çok kararsızdım ancak benim uzun yolda ve otobanda basma zevkimi Cr-v'nin karşılayamayacağını ve tehlikeli olacağını düşündüm o nedenle tercihim Accord oldu. :)
oohhhhh toprağım hayırlı olsun açarsın artık müziği arkaya hafif bir ses 10 hoparlör var zaten :D 200 220 Allah ne verdiyse :D
-
üstad teleflexde ne sıkıntısı varmış bilgilendirir misin uzak kaldık haberimiz olmadı bazı şeylerden?
bayilikle ilgili sıkıntılar varmış yoksa ürünleri prins kadar kaliteli ve kullananlar memnunlar bayilik iptali falan okumuştum ama yalan bilgilerde olabilir tabiki
-
bilmem görüştünüzmü ancak 6.sanayide ekonomikgaz vardı. zavoli taktırmıştım.
-
İyi dilekte bulunan dostlarıma çok teşekkür ederim :)
Vee aracımı aldım 2009 Füme 18 jant paketli kazasız Accord,artık tekrar Honda'ya dönüş yaptık hayırlısı :)
Bu hafta full araçla uğraşacağım lpg,plaka,ruhsat,cam filmi,bakım vs. vs.
İşlemler bitince güzel bir boya korumanın ardından hemen fotoları geliyor :D
Bu arada aracın donanımı beni aldı götürdü 3 serisinde bunların katılımını görmemiştim,ağzım açık kaldı :)
-
Birde arkadaşlar lpg dışında bi kaç tavsiye daha isteyeceğim H11 xenon yani sis için,birde app plaka yaptıracağım varmı uygun tavsiye bir yer,xenon kolayda app yeri tavsiyesi alabilirmiyim?
-
mehmet yaptırıyordu sanırım (tarantino) istersen bir görüş onunla
hayırlı olsun kazasız belasız
-
mehmet yaptırıyordu sanırım (tarantino) istersen bir görüş onunla
hayırlı olsun kazasız belasız
Sağol çok teşekkürler,daha iyisi nasip olsun :)
Hemen iletişime geçiyorum.
-
Doğru seçim olmuş bmw'den sonra . Hayırlı olsun kazasız belasız iyi günlerde inşallah
-
Doğru seçim olmuş bmw'den sonra . Hayırlı olsun kazasız belasız iyi günlerde inşallah
Sağolun,cümlemiz kazasız,belasız inşallah :)
-
Sağolun,cümlemiz kazasız,belasız inşallah :)
kardeşim hayırlı olsun kazasız belasız yakıt ne alemde :D
-
xenon sahibindene yazın hocam xenon 55 diye dolu linki var :) fazla para vermeye gerek yok arkadaşlarla aldık kullanıyoruz kaç takım. diğer yandan aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanın.bu akşam öylesine gezerken sizin kasa takıldı peşime kartal köprüdeyim daha e5e çıkmamıştım dibimde.çıkar çıkmaz gazı kökledim baktım geliyo trafik yoğundu üç beş makas ve adam yok oldu :) anlaşılan trafikte gelmedi yada gelemedi düzde yer gibi ama:) teknik verileri öğrenebilir miyim bi de abi merak ettim şimdi :)
-
Duzde ve trafikte sans tanimaz:-)
-
Aracın hızlanması 11sn gözüküyor ancak bu ''D'' konumunda ölçülen değer,aracı Sport moda alıp Vsa sistemini devre dışı bırakıp tamamen manuel müdahale ile 9 sn civarı oluyor hızlanması.
Ancak 0-100'den ziyade aracın ara hızlanmaları,gaza tepkisi,yokuşta şahlanması,son hızı mükemmel.
Arac 1,5 tondan fazla ve inanın kalkışı mükemmel yinede,ancak benim objektif yorumum 30km hıza kadar yani araç 2. vitese atana kadar gaza abanmayıp sonrasında istediğiniz her gaz hareketine mükemmel tepki veriyor.
Aracın gazı 2 kademe o beni çok şaşırrtı,ilk kademe aracı 180 kadar götürüyor ve 180'de satbil tutuyor ancak küçük bi hareketle 2.kademeye geçtiğiniz an araç 200'leri çok kolay deviriyor.
Donanıma zaten diyecek hiçbir şeyim yok :) Hafızalı koltuktan,sunroof'una,ön-arka park sensöründen,deri döşemesine kadar mükemmel bir araç yapmışlar :)
Yakıt konusu için şunu söyleyebilirim depoyu fullediğimde 600km ş.dışı,300km ş.içi yaptım ve 275Tl'ye doldu.
275Tl / 900km dersek= km'de 30 kuruş benzin tüketti araç.
Şu anda lpg taktım ancak dün akşam taktırdığım için ölçüm yapamadım ama araç 25 kuruş civarı yakacak diye tahmin ediyorum.
Ve bu boyutlarda ki bir araca bedava bir yakıt :)
Başka merak ettiğiniz konu veya soracağınız birşey olursa seve seve anlatırım,hafta sonu da kısmet olursa fotoları gelecek aslanımın :)
-
hayırlı olsun aracın :) zavoliyi de taktırdın artık tadından yenmez.ilk önce şunu söyliyim civic ile accord kesinlikle karşılaştırılamaz,accord bambaşka.fakat performans yönünden soru işareti var.aydın otobanında denk gelmişti yeni kasa,benim aracım 2007 manuel civic elegance,adam peşimden geldi fakat2.şerite geçip 3.şeriti boş bırakıyorum geçsin diye,ara kapanması inanılmaz derecede az,hatta kapanmıyor bile diyebiliriz .hızımız 215-225 arası dalgalanıyor.belki şundan olabilir,önümüze bazen arac cıkıyordu o zaman 3.vitese atıp hızlanmaya başladığımda arayı açıyordum.sonradan arayı kapatması epey zaman alabilr.en son gişelere kadar böyle devam etti.gişelerde durduk,ne yaptıysam geçemedim,manuelin farkı bu olsa gerek dedi accord sahibi.tekrar hayırlı olsun,kazasız belasız
-
hayırlı olsun aracın :) zavoliyi de taktırdın artık tadından yenmez.ilk önce şunu söyliyim civic ile accord kesinlikle karşılaştırılamaz,accord bambaşka.fakat performans yönünden soru işareti var.aydın otobanında denk gelmişti yeni kasa,benim aracım 2007 manuel civic elegance,adam peşimden geldi fakat2.şerite geçip 3.şeriti boş bırakıyorum geçsin diye,ara kapanması inanılmaz derecede az,hatta kapanmıyor bile diyebiliriz .hızımız 215-225 arası dalgalanıyor.belki şundan olabilir,önümüze bazen arac cıkıyordu o zaman 3.vitese atıp hızlanmaya başladığımda arayı açıyordum.sonradan arayı kapatması epey zaman alabilr.en son gişelere kadar böyle devam etti.gişelerde durduk,ne yaptıysam geçemedim,manuelin farkı bu olsa gerek dedi accord sahibi.tekrar hayırlı olsun,kazasız belasız
Sağolasın teşekkür ederim :)
Performans kullanan kişiden kişiye çok fark ediyor,benim için yokuşta bayılmayan,kick-down'lara iyi cevap veren ve son hızı iyi olan bir araba önemliydi ve hemen hemen 160hp'lik Accord bunların hepsini bana çok iyi yaşattı :)
İyiki almışım diyorum :)
-
Üstad hayırlı uğurlu olsun, ilerde almayı düşündüğüm araç güle güle kazasız belasız binersin inşallah. Lpg li yakıt değerlerini de bekliyoruz en kısa zamanda ve resimleri :)
-
Hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin. Kısmetse 2. aracım Accord olacak :) Tek tek yükseltmeye gerek yok :)
-
Hayır dileklerinde bulunan arkadaşlar çok teşekkür ederim,umarım sizlere de nasip olur :)
Önümüzdeki haftalarda lpg ile yaktığım yakıt değerlerini de paylaşırım sizlerle.
-
Hayır dileklerinde bulunan arkadaşlar çok teşekkür ederim,umarım sizlere de nasip olur :)
Önümüzdeki haftalarda lpg ile yaktığım yakıt değerlerini de paylaşırım sizlerle.
pedere bir araba düşünüyoruz 3 seriside var listede.ikisinide kullanmış olduğundan soruyorum dayanıklılık güç konusunda 3 kasasına gerçi yenilendi ama + ve - lerini söylermisin (özet :D ).accord için iyi indirimimizde var bu arada.ama 2 litre benzinlimi dizelmi onun kararını iyi vermek gerek.malum benzin pahalı ve lpg taktırmayacak kesinlikle.
-
Şöyle diyeyim sıfır olacaksa Bmw düşünürüm ancak artık ikinci el bmw almamaya karar verdim o nedenle size de çok tavsiye etmiyorum.
Ha civic'ten filan donanımlıdır ancak bir Accord kesinlikle etmemekte.
Bir markanın en iyi aracını almak var(ki bu araç özene bözene yapılmış),diğer bir markanın orta hallisini almak var.
Bmw arıza bakımından Honda'dan daha sıkıntılı,klima kompresörü,cam mekanizması,ve manuel olmasına rağmen vites problemi beni korkuttu.Ki bunlar bir hamlede dile getirdiğim problemler.
+ olarak Accorda yazabilceğim:
Sorunsuzluk
Donanım
Sessilik
Daha az yakıt.(3.16i,Accorddan daha fazla yakmakta imiş yeni keşfettim.)
Soracağın daha başka şeyler olursa yardımcı olabilirim.
Aklın yolu bir deyip tekrar Honda'ya döndüm,en azından bakım dışında masraf yapmayacağın nadir markalardan biri,motor,şanzıman üstadı ;)
-
dediğim gibi accordda iyi indirimimiz var ve borusan otomotiv yönetimindede tanıdık var eğer bmw alırsam ve o problemler çıkarsa arabayı servisten önce kızılay meydanına götürür ibret olsun diye yakarım :D accord iyi bir tercih ancak 2 litre benzin önyargısı beni düşündürüyor araba ondan çok bende olacağı için :D arkadaşın 3.20d var tek kapı ve çekiş gayet iyi 177 bg bu yeniler 184 bg ve kasa şık olmuş.yani hallice bir orta halli :D ya bilmiyorum bu araba karar işleri beni öldürüyor ben alırkende gidip geldik anca focusmu corollamı cartmı curtmu diye :D
-
dediğim gibi accordda iyi indirimimiz var ve borusan otomotiv yönetimindede tanıdık var eğer bmw alırsam ve o problemler çıkarsa arabayı servisten önce kızılay meydanına götürür ibret olsun diye yakarım :D accord iyi bir tercih ancak 2 litre benzin önyargısı beni düşündürüyor araba ondan çok bende olacağı için :D arkadaşın 3.20d var tek kapı ve çekiş gayet iyi 177 bg bu yeniler 184 bg ve kasa şık olmuş.yani hallice bir orta halli :D ya bilmiyorum bu araba karar işleri beni öldürüyor ben alırkende gidip geldik anca focusmu corollamı cartmı curtmu diye :D
Bende çok düşündüm,arabamı satıp paramı elimde tutup,aradım taradım en son bu tosunu almak nasip oldu :D
-
Bende çok düşündüm,arabamı satıp paramı elimde tutup,aradım taradım en son bu tosunu almak nasip oldu :D
senin baya iyi olmuş ya güle güle bin kazasız belasız bmwde şanzıman olarak ne sıkıntı yaşadın ?
-
senin baya iyi olmuş ya güle güle bin kazasız belasız bmwde şanzıman olarak ne sıkıntı yaşadın ?
Bazen vitese geçmiyordu,sarsıntılı geçiyordu,sekman mekman muhabbeti yaptı usta 2bin tutar tahmini filan dedi,düşünmeden sattım :D
-
sıkışık trafikte ve 140 tan sonra kaç yakarki bu accord?
-
sıkışık trafikte ve 140 tan sonra kaç yakarki bu accord?
200-220 arası İzmir-çeşme-bornova arası bayağı gidip geldim lpg ile bu hızlarda 29kuruş yakmış kardeşim ama birde sakin kullanıp en son bütün değerlerimi paylaşacağımki aklında soru işareti olanlar bu aracın otomatik fd6 ile aynı yaktığını anlasınlar ;)
Bu videoda zaten yakıta bol miktarda değinmişler ve çok zorlamışlar:
http://www.youtube.com/watch?v=GbHEv8vV0qM&feature=player_embedded
-
ankara burası :D
-
Resim bekleyen arkadaşlarım geldi resimler,Hondanızı tanıyalım bölümünde :)