TeamHondaTurkey.Com
HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: becoca - Mayıs 15, 2012, 11:58:53 ÖS
-
Malumunuz garajı yaparken gıcıklık yapan bir komşum vardı.
Şimdi gezmeden geldim garajın önüne koymuş arabayı.
Kapı hizasına 2 tane demir çakayım diyorum
Bu işin resmi bir prosedürü var mı ?
Veya yapmış olsam şikayet durumunda sadece sökerler mi ? Yoksa ceza falan yazmaya kalkarlar mı ?
Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
-
sende bu adamdan ne çektin be kardeşim. o evin önü sana ait. sen otopark parası adı altında para ödüyosun zaten bağlı bulunduğun belediyeye. eğer sana belediye aracını park etmen için yer tahsis etmediyse evinin önü sana aittir. çağır polisi cezayı yazdır. ben ankarada yaşarken bilmeyen kişiler otopark çıkışlarını boş görünce sazan gibi atlayıp araçlarını çekerler, polis çekici sadece onlara çalışırdı git gel yapıp sabahtan akşama araba toplarlardı
-
hocam arkadaşın aracını çocuklar oyun oynarken birazcık çizse böyle bir problemin kalmazdı.
-
Adam için arabanın kıymeti yok. Kendisi inşaatcı. Zaten çizik içinde.
Çektirmeye kalksam iş çok büyür. Allah korkusu yok adamda.
Farklı çözümler bolup en son çektireceğim.
-
BELEDİYE YE ŞİKAYETTE BULUNDUGUNDA GELİP DUBA DİKİYORLAR ANCAK O DUBADA PLASTİK OLDUĞU İÇİN BİR GÜN BİR ARAC BİR DUBAYI BİR KERE DE KIRIYOR :)
BELEDİYEYE HABER VER GELİP DİKSİNLER SONRA SEN O BOS DUBAYI SÖK İCİNE BETON DÖKEREK TEKRAR DİK :)
caps look acıkken yazmısım silsem cok yazdım be pardon :)
-
e valahi senin bu komşun tam dayaklık tam bana göre
-
Peki normal kapının önüne demir/duba koymak yasalmıdır arkadaşlar ?
-
Yasal olmama ihtimali var şöyle düşün inşaat önüne kısa süreli kum çimento tugla izin verilir ama cok kısadır uzadığı zaman gelip ceza yazıyorlar.
-
arkadasım aynı problemı yasıyodu beledıyeye basvuruda bulundu beledıyeden gelıp garajın onune 2 kılıtlı demır caktılar simdi bı derdı kalmadı kendı kafana gore yapamıyosun cezası var
-
Bu dediğiniz mahalle arasında bir yerde mi oldu ?
-
Benim garaj mahalle arasında. Belediyede hangi birime başvurmak gerekiyor. Ayrıca Başlarından savmaya kalkacaklardır. kanunun maddesinde varsa o sekilde baskı kurayım.
-
arkadasımın garajıda mahalle arasında bılmıyorum nasıl yaptı hangı bırıme basvurdu ama ogrenırım arkadasımdan bılgı verırım
-
belediyelerin siteleri var bize yazın diye.ordan olabilir tahminimce.
-
arkadasımın garajıda mahalle arasında bılmıyorum nasıl yaptı hangı bırıme basvurdu ama ogrenırım arkadasımdan bılgı verırım
Makbule geçer ustam. Benimde mahalle arası. belediyelerin siteleri var bize yazın diye.ordan olabilir tahminimce.
Bizim belediye çok iyi olduğuundan netten bilgi edinemiyoruz :) Bırak neti Belediyeye gidince iş bilen adam bulamıyoruz :)
ÖRN yapıya gidip Mühendislerin şefine : garaj yapacagım diyorum. Adam beni zabıta müdür yardımcısına gönderiyor. Diyecekmişim ki garaj yapacagım sen göz yum. Ben yapayım :)
Var gerisini sen hesapla :)
-
Belediye izin vermiyor,bizim apartmanın açık olmak üzeere daireler ait otoparkları var ancak bazı denyolar önüne koyarlarsa girmek mümkün olmuyordu...O nedenle duba alıp matkapla taktık ve şikayet etmişler bizi,belediyeden memurlar geldi,burası kara yoluna ait falan filan söktük mecburen...
Yasal olarak bişey takamıyorsunuz o bölgelere yani,bu sefer otopark sınırları içinde dubaları sabitleyip ayarladık ve artık çok hır gür çıkarttığım için kimse arabasını getirip koymuyor,size de en fazla bunu tavsiye edebilirim :)
-
Belediye izin vermiyor,bizim apartmanın açık olmak üzeere daireler ait otoparkları var ancak bazı denyolar önüne koyarlarsa girmek mümkün olmuyordu...O nedenle duba alıp matkapla taktık ve şikayet etmişler bizi,belediyeden memurlar geldi,burası kara yoluna ait falan filan söktük mecburen...
Yasal olarak bişey takamıyorsunuz o bölgelere yani,bu sefer otopark sınırları içinde dubaları sabitleyip ayarladık ve artık çok hır gür çıkarttığım için kimse arabasını getirip koymuyor,size de en fazla bunu tavsiye edebilirim :)
Bakalım resmi olarak olmuyorsa ben çakarım.Mtl34 den haber bekliyorum bakalım nasıl yaptırmış arkadaşı.
Şikayet olduğunda söktürüyorlarsa sorun yok. Denemiş oluruz. (Ceza yazmıyorlarsa denemeye değer.)
-
Bakalım resmi olarak olmuyorsa ben çakarım.Mtl34 den haber bekliyorum bakalım nasıl yaptırmış arkadaşı.
Şikayet olduğunda söktürüyorlarsa sorun yok. Denemiş oluruz. (Ceza yazmıyorlarsa denemeye değer.)
Yok bir şey yazılmıyor sökerseniz ama inat ederseniz hem söküp hem cezai işlem başlatılıyor.
Yalnız önemli olan nokta çaktığınız yer karayollarına mı ait belediyeye mi?
-
Esenyurtta ikamet ediyorum Belediyeye ait diye biliyorum. Cadde değil ara sokak.Geçenlerde Sefaköyde (Küçükçekmece)gördüm adam kazık çakmış. Şayet yasak olsa orada o adama çaktırmazlar ( 1 senedir falan var o kazıklar)
-
konustum arkadasımla baya bı zor iş dıo tanıdıgı varmış dolaylı yollardan halletmiş tanıdık varsa bırazda bağış yaparsan kolaylıkla halledebılıyosun