TeamHondaTurkey.Com
HONDA TEAM => İstekler Öneriler ve Sorularınız => Konuyu başlatan: tani - Aralık 27, 2006, 10:31:54 ÖÖ
-
Her aracın bazı eksileri vardır.
Konuya önce ben yorumumu yazayım:
-orta konsol dizaynı(tüm civiclerde)
-96-01 iç döşemeler ve ön konsol plastiğinin kalitesizliği, iç aydınlatma, son susturucu borusu incecik
-01-04 civiclerde ön görünüm.
şu an bu kadar aklıma geldi.
-
valla typeR için standartta teyp :)
-
valla benim aracımda keşke yol bilgisayarı olsa...2000 civic 1,6ies
-
Honda'nın çoğu aracında frenlerin başarılı olmadığını söyleyebilirim..
-
Honda'nın çoğu aracında frenlerin başarılı olmadığını söyleyebilirim..
aynen...
-
typer daki eksik kilitli defr. bence.. JDM lerdeki gibi olmalıydı TR dekilerde....
-
typer daki eksik kilitli defr. bence.. JDM lerdeki gibi olmalıydı TR dekilerde....
Katılıyorum.
-
CTR deki düşüncelerim;
-kilitli olmalıydı..
-senkromeç sorunu giderilmiş olmalıydı..
-gruppe m intake standart olmalıydı ;D alırken parasınıda öder yada borçlanırdık, nolcak canım :dissiz
-sis farları standart olmaıydı..
-adam gibi bir stepne koysalar fena olmazdı..
-
58000 YTL ye 330 ile yürümek, üzerine 6-7000 YTL harcayıp M3 geçmek, 2.5 l. STI geçmek, Modena gibi 10000 devir çevirmek için bunlara da katlanılsın be abi.. Gülü seven dikenine katlanır misali :)
-
vti lar 160 diil de 220hp olabilirdi biz de sanayilerde koşuşturmazdık bu soukta ](*,) ;D ;D
ama o da ap ayrı bi zevk orası da tartışılmas janummm
-
vti lar 160 diil de 220hp olabilirdi biz de sanayilerde koşuşturmazdık bu soukta ](*,) ;D ;D
Sanki 220 hp olsa yağını çıkartmak için uğraşmayacaksınız.
Ha gayret 240 hp olacak diye. :d
-
fren problemi
işcilik o kadar iyi sayılmasada güzel yinede bence..
-
birde civic pert olunca anda hr-v aldım inanın araç bomboş ): işallah yaza doğru hatchback alıcam...
-
Sanki 220 hp olsa yağını çıkartmak için uğraşmayacaksınız.
Ha gayret 240 hp olacak diye. :d
tabi coniiimm orası da doru dedim ya zaten bu ap ayrı bi zevk yahuuu olmadan olmass :evil: :evil:
-
bide şu torpido gözüne ışık koysalardı 96_05 civiclerde yok son kasada bunu yaptılarmı acaba bide firenler aklıma gelen bunlar
-
yenı kasa hariç hiç bi civic ve cr-v de hava derecesi yok we ayrıca orta konsol ınanılmaz bı goz eksiklği war hondanın en buyuk sorunu bu bnce...
-
ctr de yol bilgisayarı olsa fena olmazdi gerçi makyajlı kasa da var mi bilmiyorum ama...
-
sedanın son kasasına xenon far takılamaması en büyük eksikliklerden ayrıca torpido gözünde hala lamba yok ama iç aydınlatma gayet iyi gerek duyulmuyor zaten
-
Honda'nın en büyük hatası ticari amaç güdülerek ve halkın ihtiyacı olmadığı düşünülerek Çift salıncak sistemini son 2 kasadır civiclerde ve bu tarz modellerinde kaldırmış olması. 4teker Çift salıncaklı Honda kullananlar olarak Hepimiz yol tutuşun çok iyi olması sayesinde büyük kazalardan hatta belkide ölümden dönmüşüzdür. Bizi kurtaran çift salıncak ve kasaların alçak yerden bitme olmasıydı. fakat yeni kasalarda ne alçaklık var ne de 4 teker çift salıncak.
Honda adına Çok büyük bir kayıp.
Ayrıca sacı hala çok zayıf.
işçilik kalitesi 1 gömlek daha kaliteli malzemeden üretilebilir.
CRX ve Prelude ün üretimi dewam etmeliydi.
HSC yeni NSX olarak çıkmalıydı eski NSX in formundan çok uzaklaşılmamalıydı, malesef o form kayboldu.
S2000 de Traction Control olmaması saçmalık.
RSX kaldırılıp Integra da gerçekten integra gibi üretilmeli.
Honda artık ipleri ingilizlerden almalı ve kendine has ingiliz parmağı olmayan modeller üretilmeli.
ingiliz muhabbeti ve bu ingilizlere verilen özgür model yaratma olayları gına getirdi. :evil:
-
Sürücü camının tek dokunuşla açılıp ne hikmetse kapanmaması ( Nasıl bir maliyeti var anlamadım)
Cam kumandalarının aydınlatılmamış olması ( Dacia da bile var )
Uzaktan kumandanın anahtardan ayrı olması ( Renaultun 15 sene önceki modellerinde var)
Torpido aydınlatmasının olmaması (Bu Japonların ayınlatma konusunda bi takıntısı var sanırım)
-
sürücü camında haklısın, ben de aynı şeyi neden diğer camlara da uygulamadılar diye düşünüyorum. selefi olan corollanın 2003ten itibaren olan kasalarında var ama cicivlerde yok :S Benzin ışığına neden servisler çözüm üretmiyorlar. Frenler söylendiği gibi zayıf ya da hissiz ama abs ile beraber biraza da çok abanınca tutyo :) başka da aklıma gelmedi.
-
Arkadaşlar yeni civiclerde bu sorunların cogu çözülmüş. Torpidoda aydınlatma konulmuş, cam kumandaları aydınlatılmış. Yani ışık sorunu çok başarılı bir şekilde halledilmiş :artis Ön kapı altlarına aydınlatma konulmuş.
Benim gördüğüm eksikse mercekli farların olmaması
-
Evet Frenler Problemli.Yeni Civic Sedanda Torpidoda Işık Var :)
-
delidr kardeş tezlerin de çok haklısın bende aynılarını söyleyecektim sadece bi eksik var cümlelerinde oda civiclerin standart olarak 6 vites olmaması hem yakıt bakımından hem performans bakımından iyi olurdu.. >=ok
-
Devam edelim
Bagaj kapağında amortisör olmaması ( Özellikle spoiler varsa yokuşlarda işkence )
Geri vitesin bazen ısrarla geçmemesi ( Ki en son tofaş kuş serisi arabalarda vardı bu problem )
Far ampullerinin HB4 gibi garip bir tip olması nedeniyle servis dışında bulunmaması
Tamponlarda koruma bandı olmayıp 80 ytl ye siyah şerit satılması
Sis lambasının 650 ytl ye satılması ( O fiyata 2 adet far alınabilir )
Hoparlör değiştirebilmek için neredeyse tüm trimin sökülmesi gerekliliği
-
Aynalarının Katlanmaması...Cam Kaldırma Modulunun olmaması
-
96 01 arası civic lerde
kadran aydınlatması kötü
sis standart olmalıydı (benimkinde yuva bile yok)
arka kafalık yok
çamurluk sinyali kırmızı (beyaz olmalı)
kaporta en ufak bir darbede yamuluyor
içe ses alması
benzin ışığı dengesiz
çelik jant standart olmalıydı
geri vites zor geçmemeliydi.
Ama yine de en iyi araba Honda bir sürü de + sı var
-
ama bu yazdkların standartta olduğu zaman aracın direk satış fiyatı fırlıyordu.. bizim kasa hondaların Bazı aylar arasında satılan modellerini zaten çelik jant + spoiler olarak sattılar... Ayrıca zaten çoğu mrka araçlarda sis farı standart değil.
aşağıda yazdıklarında sadece benzin ışığına katılıyorum...
96 01 arası civic lerde
kadran aydınlatması kötü
arka kafalık yok
içe ses alması
benzin ışığı dengesiz
-
ama bu yazdkların standartta olduğu zaman aracın direk satış fiyatı fırlıyordu.. bizim kasa hondaların Bazı aylar arasında satılan modellerini zaten çelik jant + spoiler olarak sattılar... Ayrıca zaten çoğu mrka araçlarda sis farı standart değil.
aşağıda yazdıklarında sadece benzin ışığına katılıyorum...
96 01 arası civic lerde
kadran aydınlatması kötü
arka kafalık yok
içe ses alması
benzin ışığı dengesiz
+ 1907..yassi güzel noktaya değinmiş..
-
ben sadece ses izalasyonuna kötü diyebilirim, ses izalasyonu daha iyi olmalıydı.
Benzin ışığını 1 kere değiştirdim 2 senedir sorunsuz çalışıyor..
-
ben bağzı şeyleri anlamıyorum kafalık yerleri var ama ikitane daha koymak ne kadar fiyat arttırırki. Bizim tamponların katılımında sis yeri varmış bağzılarında yok, benim araçta koltuk yükseklik ayarı var millet görüyo aaaaaaaa bu nerden çıktı benim araçta yok diyor. Benim anlatmak istediğim 99 yıllarında güvenlik paketini ops yapabilir fakat küçük detayları parayla satması hondaya yakışmıyor, vti alamadığımızdan bizde sis, jant vs aramak zorunda kalıyoruz. Her ülkeye farklı satılıyor bu yanlış bence biz afrika ülkesi değilizki hem benim söylediğim seyleri honda çok daha ucuza alır. Bizim bu parçaları değil başka parçaları aramamız lağzım bence. selamlar
-
ha bir de kaputu açtıktan sonra belli bir mesafeden bırakıyosunuz ya.. o gelen sese ne demeli sanki peynir tenekesinden gelen ses gibi
-
motor hariç kasaa da cok eksiklik war
-
valla ben de 2002 civic sahibiyim,soyle bi donemecte az gaza basıyım desem arac kıcını hemen atıyor...soora izmirliler bilir,yokus asagı donemeclerde belediyenin ne icin yaptıgını anlamadıgım bazı tırtıklı beyaz cizgiler var...benim arabam onlardan gecerken bile savruluyor...daha once astram vardı...motorda hondaya rakip diil,ama yol tutusu daha iyiydi.
-
yeni civic te hoşuma gitmeyen şimdilik tek husus tüm yolcu camlarının indiren ya da kaldırana kadar düğmesine basmak gerekmesi :(
-
2005 civic 'te;
Ön iki koltuğun arasındaki eşya koyma ünitesinin (kolçak deniliyor herhalde) açma kapama sorunu.
Bir kere kırdım sanırım yakında gene kıracam. :döv
Motor sesini çok severim ama içeri gelen lastik sesi fazlasıyla rahatsız ediyor.
Ses yalıtım daha iyi olmalıydı.
-
bi ara gazatede okumustum honda bremboyla anlastı fln diolardı noldu bilmiorum ama
ben yeni disk aldım sırf bu sorun için düşünün yani eksiklii
-
bi ara gazatede okumustum honda bremboyla anlastı fln diolardı noldu bilmiorum ama
ben yeni disk aldım sırf bu sorun için düşünün yani eksiklii
nerede sertancım brembo falan,inşallah dediklerin doğrudur ama sanmam..
-
Bu yazdığınız eksikliklere bir alman arabası ile kıyasladığınızda o kadar çok şey eklenebilir ki saymakla bitmez. Örneğin bağacın kumandadan açılmaması,bütün camların tek dokunuşta açılıp kapanmaması,araç hareket ettikten sonra kapıların otomatik kitlenmemesi,Araç içinde kitleme düğmesinin olmaması( 91 model corollamda vardı 1995 de) Bağaj ve motor kaputunda piston olmaması, yeni civiklerde dahi doğru düzgün bir yol bilgisayarı olmaması,ses sisteminin hala çok iyi olmaması rakiplerinde 10 hoporlöre kadar çıktı. Aracın dışını ufak taşlardan çabuk etkilenmesi, yol sesini çok içine alması Koltuk arkasında bel desteklayicisinin olmaması torpido gözünün ışıksız ve soğutucu olarak kullanılamaması,park,yağmur,far sensörlerinin hala orjinal olarak olmaması vb.............yazmakla bitmiyor ki oyüzden yeni aracım olarak civic i tercih etmedim. Şuan ki aracımda bunların hepsi ve çok daha fazlası var hem de aynı fiyata.
-
2004 accorda bi yolbilgisayarı standart donanımında park sensörü benzin ışıgı ile beraber bide sesli uyarı olmalıydı bence
-
şuan a kadar kullandığım civiclerde şuanki 2007 de dahil :
- 4 camın tam otomatik olmaması (sadece şöför camının tek tuşla kapanıp açılması)
- ses izolasyonu (özellikle lastik sesleri)
- ilk yardım çantasının çok basit ve kötü olması
- kaportanın çok zayıf olması daha sağlam olabilir
- bej renkli kadife iç kumaşların çok çabuk leke olması
AMA herşeye rağmen honda vazgeçilmezim >=ok >=ok
-
fren fren frennnnn.içeriye aksıyan yol sesi :S
-
boya kalitesi bir soru işareti olabilir.
-
Malzeme cok kalitesiz. Biraz dikkatli bakınca kesimlerde puruz yada hafif cıkıntılar var.
Kaporta sacı ince
Orta havalandırmalardan ikisine ayar yapamıyoruz
Cakmak soketinin yanındaki göz cok cirkin.
civic 2008
-
Arkadaşlar bendede 2005 Cıvıc VTEC var.
Sıkıntlılarım
Ne hikmetse bu güzel arabaya davlumbaz koymamışlar hafif kumlu taşlı yollarda ses yapıyor.
Torpido gözünde ışık yok
Bağajı ya anahtarla yada içeriden açabiliyorsun ayrıca bağaj kapağında açma düğmesi yok
Akşamları dış ayna ısıtıcı düğmesi farları yaktığında içerisinde bir aydınlatma yok.
-
boya kalitesi bir soru işareti olabilir.
boya kalitesi konusunda kesinlikle haklısın.. ilk uzun yolda kaput delik deşik oldu resmen. yollarımız da bu duruma hiç yardımcı olmuyor tabi ama yine de boya kalitesinin arttırılması lazım..
-
ARACIM 2011 ELEGANCE.. 43000 TL verdim.
Eksikler şunlar;
1-Yağmur sensörü yok
2-Far sensörü yok
3-Otomatik yanan farlar yok
4-Boya kalitesi sıfır
5-Cam modülü yok
6-Sunroof modülü yok
vs. vs. vs.
-
kullanım kılavuzunda olup da araçta olmayan özellikler dışında eksiklik hissetmiyorum açıkcası :D bkz: kendiliğinden kilitlenen kapılar, ya da otomatik cam kapatma vb
-
kullanım kılavuzunda olup da araçta olmayan özellikler dışında eksiklik hissetmiyorum açıkcası :D bkz: kendiliğinden kilitlenen kapılar, ya da otomatik cam kapatma vb
kullanım kılavuzunu full modellere göre yazıolar zaten :D
-
ee tamam da burdaki de full modeli alıyoruz da dünyadaki full model değil işte :D
-
koltukların sert olması fd6 bugün istanbulu dolaştık trafik vardı öldüm Şunu söylebilirim tofaşın koltukları daha yumuşak.
-
koltukların sert olması fd6 bugün istanbulu dolaştık trafik vardı öldüm Şunu söylebilirim tofaşın koltukları daha yumuşak.
koltuklar sert mi?
emin misin FD6 ya bindiğinden ??
-
ARACIM 2011 ELEGANCE.. 43000 TL verdim.
Eksikler şunlar;
1-Yağmur sensörü yok
2-Far sensörü yok
3-Otomatik yanan farlar yok
4-Boya kalitesi sıfır
5-Cam modülü yok
6-Sunroof modülü yok
vs. vs. vs.
ARACIM 2011 ELEGANCE otm.. 42000 TL verdim.
7-otomatik kararan dikiz aynası yok
8-torpido soğutma yok
9-kaputta ve bagaj kapağında amortisör yok(özellikle bagaja malzeme koyarken kapak direklerinin içeri girmesi iğrenç)
10-kapılar açılınca bagajı da açacak bir düğme (olabilirdi) yok
11- manuellerde 6. vites yok
*ekmek bıçağı şeklinde anahtar var
-
koltuklar sert mi?
emin misin FD6 ya bindiğinden ??
sen fd6 dan başka arablara bindiğine eminmsin?
-
ilk defa fd lerin koltuğunun sert olduğundan şikayet edeni duydum.BENCE gayet yumşak vs konforlu..genel kanıda bu yönde..
-
ne bilim istanbulda trafikte bana öyle geldi tabi trafik köprüden sultanahmete kadardı genellikle arakaya otururdum ama arkaya oturamdım.artk bidaha öne zor geçerim.
-
ha bi de bagajda amortisör yok pat diye kapanıyo !!
-
97 cıvıc için
*torpido aydıtlatma yok karanlıkta bişey bulmak imkansız dokunma duyunuz iyiyse bulabiliyorsunuz
*aynı şekilde bagaj aydınlatması yok(bazen 3.fren lambasını soketini çıkartıp birisini frene bastırtıyorum anca öyle)
*gösterge aydınlatması çok kötü vede farları açtıgımızda göstergene de açık oldugunu belirten işaret olsa güzel olurdu göstergeler çok boş
*benzin ışığını daha göremedim
*koltuk fonksiyonu hiç yok ne bel destek ne yükseklik ayarı
*kullanım klavuzuna bakınca orjinal bardaklık ve koltuk ısıtma gördüm yurt dışına gidesim geldi
-
kaputu açmaya korkuyorum.. yukardan sert bir şekilde bırakmak gerekiyor yoksa kapanmıyor.. içim gidiyor o kaputu kapatırken..
-
kaputu açmaya korkuyorum.. yukardan sert bir şekilde bırakmak gerekiyor yoksa kapanmıyor.. içim gidiyor o kaputu kapatırken..
o olay bayide basıma geldi arabayı yeni alıcam servisten biri geldi basladı göstermeye su soyle bu boyle diye kaputu actı bir bıraktı içim gitti resmen.o gün bugündür kaputu acmadım :D
-
o olay bayide basıma geldi arabayı yeni alıcam servisten biri geldi basladı göstermeye su soyle bu boyle diye kaputu actı bir bıraktı içim gitti resmen.o gün bugündür kaputu acmadım :D
hiç sorma abi valla açmıyorum bende ya 1-2 kere açtım motoru filan temizledim ama dedim tamam motor pis kalsın :D nerdeyse 1 metre mesafeden kütt diye bırakıyorsun ya :D
-
hiç sorma abi valla açmıyorum bende ya 1-2 kere açtım motoru filan temizledim ama dedim tamam motor pis kalsın :D nerdeyse 1 metre mesafeden kütt diye bırakıyorsun ya :D
:D civiclerimiz milli servet ama ufak tefek eksikleri var işte
civicden önce 95 model e36 kasa vardı 320i bagajdada kaputtada amortisör vardı.kamyonmu satıyor honda anlamadımki bunların maliyeti ne kadar olabilir.
birde bagajın içindeki tellerle motorun kabloları cok acıkta insan sert plastikte olsa örter onu yani bmwde bunların hiçbiri yoktu