TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: ErroRPacK - Nisan 08, 2012, 10:58:30 ÖS
-
Arkadaşlar aracım su eksiltiyordu. Radyatör kapağından kaynaklandığın tespit ettim nasıl bulduğumu anlatıcam sizce tespitim doğrumu ? Aracım sürekli su eksiltiyordu. Durduğum zaman hararet yükselmeye meilli oluyordu bu yüzden. Suyu tamamladığımda hiç bir sıkıntı yoktu. Performansta hiç ama hiç düşme yok arabanın gidişi çok iyi. Yedek su deposundan sürekli dışarı su taşıyor. Radyatörü açtığımda içinde çamur oluyor. Radyatörde antifreeze ve musluk suyu var. Egzozdan ne bir su buharı nede başka bir duman kesinlikle çıkmıyor. Sadece bazen ilk çalıştırmada bir kaç damla su geliyor ve daha sonra gelmiyor. Arabama müşteri geldi 3 kişi ayrı ayrı. Hepside motorcuya gösterdi bütün motorcular motora onay verdi. Contadan şüphelendiğimden dolayı arabayı sabah çalıştırıp radyatör kapağını açtım en ufak 1 tane bile kabarcık olmadı 10 dk bekledim göremedim. Ama su sıcakken doğal olarak köpürüyor. Suda yağ yok. Yağda su yok. Yüksek devirde hararet normal. Yedek su kabına işaret koydum 20 dk gezdim ama arabayı sıkıştırdım biraz. Bi baktım su işaretin çok çok üstüne çıkmış. Bu durumda kapağın bozuk olduğu garantimidir? Conta kesin sağlam mıdır ?
-
aracınızla gezdiğinizde su ısındığında alt hortuma bakın eğer soğuksa termostadınız bozuktur bazen açıp bazen açmıyordur ama alt hortum ısınıyorsa silindşr kapak contanız ufak bir yerden zedelenmiştir yakın zamanda radyatörünüzden ufak ufak kabarcıklar çıkmaya başlayacaktır
-
Radyatördeki su 1 litre azaldığında hararete gitmesi normal değilmi ama ?
-
peki araç yedek su deposunun üstünden su yu dışarı atıyorsa ne olur mehmet?
-
Benimkinde aynen buda oluyordu :D Yedek su deposu dolduktan sonra üstünden dışarı atmaya başlıo. Yarın yeni bir radyatör kapağı alıcam ve sonucu burda yazıcam :)
-
aynı sorun bendede vardı,sıkıntı radyatör kapağında,kapaktaki by pass contası işlevini yitirmiştir.Ben değiştirdim sıkıntı geçti.
-
sıkıntı kapaktada olabilir contada da.bazen 10 tl lik bir kapak bile bu sorunlara neden olabiliyor.yakın zamanda conta değişimi oldu mu aracınız da?silindir kapağı gereken torkmetre değeri ile sıkılmadıysa bu sorunlar çıkabilir.
-
inşallah bi radyator kapağıyla kurtulur....
-
306 aracımda elektrikçiin yüzünden contayı yakmıştım yaptırdım stop ediyorum radyatörden suyu geri veriyordu hep hava alıp çalştırıyodum filan.devirdaim ternostat hortumlara kadar değiştirdim sonrasında yine aynı aynı.kapağı değiştirdim kapak hararetten zaten bitmiş ondan da fayda etmedi adapzarına gittim conta dediler hava yapıyor yapamamış tornalatmamış ilk yapan çelik conta taktık taşlattık taktı usta süper oldu.benim hava yapması suyu dışarı atması contadandı...
-
Arkadaşlar bugün HKT marka radyatör kapağı aldım orjinal japon malıymış. 80 km yol yapdım hava serin 8c ama çok sık trafiğe takıldım köprü trafiği vs. boş bulduğumda yapıştırdım. Eve geldim ve tahliye kabındaki su aynı seviyede duruyordu. Kapak sorunu çözüldü. Motor soğuduğu zaman radyatördeki suya bakıcam eksilme varmı diye. Arkadaşlar birde merak ettiğim normalde yedek su deposuna su geldikten sonra radyatördeki su eksilince suyu geri çekiyormu ?
-
mehmet abi sen tecrübelisin benim 2,4 accord motor zır soğukken yedek depo seviyesi maxın altında kalıyor 5cm falan ama araç çalıştırıp motor ısındıktan sonra normale geliyor soğuyunca geri iniyor servis eksik diye tamamlamış ama geri yükselince yedek depo etrafından geri atmıştı bende bidaha öyle bıraktım
-
ben 2 tane orjınal radyatör kapağı alıp denedim olmadı (tabi sizinki radyatör kapağındanda olabilir) servisten termostat alıp taktım olmadı orjınal fan müşürü aldım olmadı kapağı söktük civatalar gevşemişti bir yerden ufak yanık oluşmuş contayı değiştik iyice sıktık düzeldi şimdi 50km 200 km le gidiyorum gram depoya su gitmiyor
-
peki araç yedek su deposunun üstünden su yu dışarı atıyorsa ne olur mehmet?
abi bendeki contadan ufak yanıktan dolayı kompresörden kaynaklanan geri taşırma oluyordu
-
Radyatördeki su 1 litre azaldığında hararete gitmesi normal değilmi ama ?
bu şekilde oldumu gizli hararet dedikleri şey oluyor
-
Arkadaşlar bugün HKT marka radyatör kapağı aldım orjinal japon malıymış. 80 km yol yapdım hava serin 8c ama çok sık trafiğe takıldım köprü trafiği vs. boş bulduğumda yapıştırdım. Eve geldim ve tahliye kabındaki su aynı seviyede duruyordu. Kapak sorunu çözüldü. Motor soğuduğu zaman radyatördeki suya bakıcam eksilme varmı diye. Arkadaşlar birde merak ettiğim normalde yedek su deposuna su geldikten sonra radyatördeki su eksilince suyu geri çekiyormu ?
evet geri çeker ama siz soğuduğunda suyunu tamamlayın depoyuda mx seviyelerinde su ile doldurun yeterlidir
-
mehmet abi sen tecrübelisin benim 2,4 accord motor zır soğukken yedek depo seviyesi maxın altında kalıyor 5cm falan ama araç çalıştırıp motor ısındıktan sonra normale geliyor soğuyunca geri iniyor servis eksik diye tamamlamış ama geri yükselince yedek depo etrafından geri atmıştı bende bidaha öyle bıraktım
deponun suyunu max seviyede bırak o seviyede kalması lazım bir daha atmaz
-
Arkadaşlar artık su eksilmiyor. Yeni radyatör kapağı sorunu çözdü >=ok
-
geçmiş olsun ucuz atlatmışsın
-
Arkadaşlar artık su eksilmiyor. Yeni radyatör kapağı sorunu çözdü >=ok
sevındim
-
mrb arkadaşlara öncelikle geçmiş olsun diyorum. su eksiltme sorunu benim aracımda da hasıl oldu. aynı hadiseyle ilgili başka bir başlıkta okuduğum kadarıyla contadan önce radyatör kapağı değiştirilmesi gerekiyor. bende bugün sipariş verdim gelecek radyatör kapağım ama gerçekten bilgisi ve tecrübesine güvendiğim ustam problemin contadan kaynaklandığında iddialı umarım haklı değildir. aracım ısınınca suyu kaynatıyor ve genleşme kabından dışarı atıyor yani eksiltiyor. umarım radyatör kapağı çözüm olur. herkese kazasız belasız sürüşler bu arada fiyatı 80TL servis fiyatı
-
aynı sıkıntı bende de var dı .... radyator ü açtık aracı calıştırdık hafif hafif gaz verdikçe baktık ki ufak ufak kabarcıklar çıkıyor... anladık ki conta gitmiş...hararet asla yapmadı ama bazen civata gevşek kalmasından ya da antifiriz kullanmamazlıktan conta tahrip olabiliyor muş.... biz yarın contayı değiştireceğiz...sıkıntıyı çözeceğiz inşallah
-
aydın abi aynı sorun bendede oldu silindir kapak civataları gevşemişti contayı değiştirdik tekrar sıktık sorun kalmadı
-
ben radyatör kapağını değiştirdim işe yaramadı galiba :(