TeamHondaTurkey.Com

HONDA MODELLERİ => Prelude-Accord (BA/BB,CE) => Konuyu başlatan: piscocuk - Mart 29, 2012, 04:14:41 ÖS

Başlık: accord 2,4 (kullanıcı bilgileri)
Gönderen: piscocuk - Mart 29, 2012, 04:14:41 ÖS
arkadaşlar bildiğiniz gibi aylardır bu araçları inceliyorum.farklı sitelerden bulduğum kullanıcı yorumlarınıda bu başlık altında toplamayı düşünüyorum.

kısmet olursa bende yakında kendi 2,4 accorduma sahip olup kendi görüşlerimi belirtirim

forumdaki kullanıcı arkadaşlarda bu başlığa destek olursa sevinirim

bence nasıl bir s2k ep3 yada vti ın yerleri farklıysa bu aracında bendeki yeri çok farklı.

belki kullanırken bilinmeyen özellikler buralarda karşımıza çıkabilir

Sevgili otomobil dostları.

İmzamdaki araç olan Honda Accord 2.4 Executive ile alakalı bazı özel mesajlar almaktayım.
Araçla alakalı bilgi sahibi olmak isteyen birçok arkadaş mevcut forumda.
Bu mesajları almak ve cevaplamak beni memnun ediyor ve olabildiğince cevaplamaya çalışıyorum.
Çeşitli dönemlerde işimden ötürü uzun süreler internet bağlantısından uzak olduğumdan ve olacağımdan ötürü forum bünyesinde bir “Honda Accord” sayfası olsa da, 2.4 i-VTEC motora sahip olan araçlarla alakalı bir bölüm açmanın faydalı olabileceğini düşündüm.
(Şu ana kadar bana özel mesaj atarak araçla alakalı bilgi isteyen arkadaşların üzerlerine alınmamalarını rica ediyorum. Hepsinden çok keyif aldım ve almaya devam ediyorum. Her isteyen arkadaşım bana özel mesaj gönderebilir. Fakat bazen bir iki ay boyunca internet bulamadığımı tekrar hatırlatmak isterim. Er ya da geç cevaplayacağımdır)

Honda Türkiye tarafından 2003-2006 yılları arasında ithal edilen araçla alakalı teknik özellikleri listeleyerek paylaşıma başlayalım.

Motor Su soğutmalı, 4 zamanlı, DOHC i-VTEC,
16 supap, enine yerleştirilmiş, 4 silindir
Yakıt sistemi PGM-FI
Çap ve strok (mm) 87x99
Hacim (cc) 2354
Sıkıştırma oranı 10.5:1
Maksimum güç 190 PS / 6800 rpm
Maksimum tork 223 NM / 4500 rpm
Sanzıman Sıralı Spor Tip (Sequential Sport Shift) 5 ileri Otomatik,
Akıllı eğim sistemi (Grade Logic System)
Frenler Ön : Hava soğutmalı disk, çapı 300 mm
Arka : Disk, çapı 260 mm
Süspansiyon Ön: Bağımsız, Çift salıncak
Arka: Beş noktadan bağlantılı, çift salıncak
Ebatlar Uzunluk (mm) 4665
Genişlik (mm) 1760
Yükseklik (mm) 1445
Aks mesafesi (mm) 2680
Ön tekerlek izi (mm) 1515
Arka tekerlek izi (mm) 1525
Boş ağırlık (kg) 1394 Kg
Lastikler 205/55 R16
Yakıt deposu (lt) 65
Bagaj hacmi (lt) 459
Maksimum sürat (km/s) 227 (Ben 240 km/s hızı bizzat ölçtüm)
Hızlanma 0-100 km/s (sn) 9.2
Yakıt tüketimi (lt/100 km)* Şehir içi (lt) 13.7 (Bu değere ulaşmak için aracı çok çok sıkıştırmak gerek. Bu kadar yakmıyor)
Şehir dışı (lt) 6.9 (Gerçekten elde edilebilecek olan bir değer)
Birleşik (lt) 9.4

Donanıma gelecek olursak:

Sürücü ve yolcu hava yastıkları
Yan hava yastıkları
Perde hava yastıkları
ABS fren sistemi
Elektronik fren gücü dağıtımı (EBD)
Brake Assist (Fren takviyesi)
Polen filtreli çok noktaya iklimlendirme yapabilen otomatik klima
Alüminyum alaşımlı 16" jantlar
Elektrik kumandalı ön ve arka camlar
Isıtmalı ve elektrikli dikiz aynaları
ISOFIX çocuk koltuğu sistemi
Tüm koltuklarda ayarlanabilir kafalıklar
Tüm koltuklarda 3 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri
Ön ve arkada disk frenler
Ön ve arkada viraj denge çubukları
Aktif gergili ve yükseklik ayarlı ön emniyet kemerleri
Yükseklik ve derinlik ayarlı hidrolik direksiyon
Değişken kodlu immobilizer
Sesli uyarı sistemi
VIN (Araç tanıtım numarası)
Uzaktan kumandalı merkezi kilit
İçeriden açılır yakıt deposu kapağı
Uzaktan kumanda üzerinden açılabilen bagaj kapağı
Sürücü koltuğu yükseklik ayarı
Katlanabilir 60:40 arka koltuklar
Direksiyon kumandalı radyo / 6'lı CD çalar
8 adet hoparlör
Dijital Bilgi Ekranı ( Klima ve ses sistemi aynı ekrandan yönetiliyor )
Cama entegre anten
Sürücü ve yolcu güneş siperliklerinde aydınlatmalı aynalar
Krom kapı kolları
Yağmur sensörlü silecekler
Hız sabitleyici (Cruise Control)
Deri direksiyon
Önde çift harita lambaları
Far yükseklik ayarı (otomatik)
Kapı ve bagaj açık uyarı sinyali
Ön ve arka koltuklarda kol dayama
Önde ve arkada bardak tutucuları
Koltuk arkalarında cepler
Elektrikli Açılır Tavan
Xenon farlar
Far yıkama
Isıtmalı deri döşeme
Elektrik ayarlı sürücü ve yolcu koltuğu (Yolcu koltuğu sadece 2005 ve 2006’larda elektrik ayarlı. Isıtma hepsinde var)
Ön ve arkada sis farları
Araç Denge Kontrol Sistemi (VSA)

Atladığım bir şey olmadığını umarım. Herhangi bir eksik fark eden arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.

Şimdi araçla alakalı en sık sorulan soruya gelelim:
Bu araç ne yakar?

Bu araç atmosferik bir motorla 190 beygir güç üreten bir sportif sedan. Kısaca belirtmek gerekirse performanslı bir uzun yol aracı. Fakat dünyanın en iyi motor üreticilerinden biri olan Honda, sınıfında dünyanın en iyi atmosferik motorlarından biri olan (sadece benim görüşüm değildir, kaynağı olan bir bilgidir) K serisi bloğu i-VTEC teknolojisiyle tasarlayarak ekonomi ve performans makinesi geliştirmiştir. Düşük devirlerde ekonomik bir seyir yapabiliyorken kısa sürede 220 km/s hızlara çıkabilen dört kapılı bir araç kullanıyor olmak bir şans.

Şehirlerarası yolda 90-100 km/s hızla gitmek için araç rölantinin biraz üzerinde bir devir çeviriyor: 1700-1800 d/d.
Bu da ekonomiyi beraberinde getirerek 7-7,5litre (LPG ile 9 civarı) civarında bir tüketim sağlıyor.
Şehir içindeki tüketim ise göreceli. Nasıl bir şehir içi kullanım tarzı sergilendiği her araçta önemlidir fakat yüksek hacimli bir motorda daha da önemlidir! Ben en yüksek tüketimimi kış aylarında kış lastikleriyle 3-4 kilometrelik gidiş gelişlerde 12,5 lt/100 km LPG ile gerçekleştirdim. Bu değer, LPG litre fiyatının 2,35 olduğu bu günlerde 30 kuruşa tekabül etmektedir.
Şehir dışında ise yakaladığım en iyi değer 8,2 litre/100 kilometredir ki bu değer de 2,35 TL’lik litre fiyatıyla 19 kuruşun biraz üzerindeki bir değere denk geliyor. Bu değer için kabaca uzun yolda 5 litre/100km yakıt tüketen bir dizel araç tüketim maliyeti diyebiliriz. Ama dürüst olmak gerekirse otoban kullanımlarında “helal olsun küheylanıma yediği arpalar” diyor ve aracımın keyfini çıkarıyorum. Kanuni hız limitlerini sonuna kadar kullanıyorum. (Hatta laf aramızda bazen kantarın topuzunu kaçırdığım da oluyor)

Araç bakım maliyetleri ve yıllık gideri:

Aracın yedek parçaları hem orijinal, hem de kaliteli yan sanayi olarak bulunabiliyor. D sınıfı bir araç için makul olduğunu düşündüğüm fiyatlar söz konusu.
Örneğin tüm balataları Valeo ya da TRW gibi bilindik firmalardan temin edip değiştirmek isterseniz işçilik dahil en fazla 150 TL ödersiniz. Disk tornalama da işin içine girerse 50 TL’yi daha gözden çıkarmanız gerebilir.
Aracı birkaç kez yetkili servislerin olsun, bazı zincir özel servislerin olsun “ücretsiz genel kontrol” kampanyalarına götürdüm. Hiçbirinde bir şey bulamadılar. Şu an bantlardan ineli sekiz sene olmuş olan aracımın egzoz sistemi bile orijinal ve en az bir beş sene daha gideceğini düşünüyorum. (Honda İngiltere, egzoz sistemi için beş yıl paslanmazlık garantisi veriyor. Türkiye için böyle uygulama olup olmadığını bilmiyorum)

Kronik sorunları:

Accord’ların kronik sorunları için “kronik sorunu yok” demiş olmamak adına bazı dönemlerde karşılaşılan bir iki ufak arızadan bahsedelim.
1- Bilhassa nemli bölgelerde yaşanan, merkezi kilit tarafından bazı kapıların kapatılamaması sorunu: 40-50 TL’lik bir masrafla işinin ehli bir elektrikçi tarafından bir saatte hallediliyor. Şu ana kadar ben bu sorunu yaşamadım ama bir iki arkadaştan duydum.
2- 7-8 yaş / 150.000 km civarlarında marş motoru kömürlerinin bitmeye başlaması üzerine geç marş alma sorunu. Ustasına göre 100-150 TL’lik bir masrafı var. Bu sorun da benim arcımın başına gelmedi daha.
3- Direksiyon hidrolik hortumundan yağ kaçağı. 30-40 TL’ye yeni bir hortum yaptırılabiliyor.
Bu sorun benim aracımda baş gösterdi ve yetkili servis tarafından ücretsiz olarak değiştirildi.
4- 5-6 yılda bir sinyal ampülünün patlaması. =) (Maksat liste kabarık olsun)

Araçla alakalı yaşanan sorunlar bunlar. Hiçbiri tam anlamıyla “sorun” değil.

Motor hacminden dolayı korkulan vergi indirimi hadisesine gelelim.
Tüm araçlar için geçerli olan ama pek de bilinmeyen bir uygulama var:
Eğer aracınız için ödeyeceğiniz yıllık (altı aylık değil) MTV tutarı, aracınızın kasko bedelinin %5'ini geçiyorsa vergiyi bir alt dilimden ödüyorsunuz.

Accord formunda sorulan bir soruyu burada örneklendirelim.
2004 model 2.4 Accord Executive ne kadar vergi ödeyecek?

(2012 yılında buraya bir ekleme yapıyorum: 2012 yılında hem 2004 hem de 2005 model 2.4 Accord sahipleri vergi indirimine hak kazanarak 1,8-2,0 arası vergi ödeme şansı yakaladılar)

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp?page=IVD_HSP_MTV sitesinden 7-11 yaş ve 2001-2500 motor hacim aralıklarını seçince karşımıza 1449 TL yıllık vergi bedeli çıkıyor.

Yine Gelir İdaresinin aşağıda linkini verdiğim sitesinden araçlar için biçilen kasko bedellerini inceliyor ve Marka kodu 61, Tip kodu 119 olan 2004 2.4 Accord Executive'yi buluyoruz.
http://www.gib.gov.tr/index.php?id=1207

Karşımıza çıkan bedel 25000 TL.

25000/100x5= 1250 TL yapmakta. MTV bedeli olan 1449 TL, bu değerden daha yüksek.
Bu ne demek oluyor? Yukarıdaki ilk linkten 7-11 yaş için 2001-2500 değil de 1801-2000 aralığı seçilecek demek oluyor. Yani 968 TL.

1,8 araç vergisi ödeyerek 2,4 kullanıyorsunuz.

LPG uyumu:

İyi bir LPG kiti ile (şahsım adına tercihen Hollanda orijinli kitler) yıllarca ekonomi yapabilirsiniz.

Gelelim konu başlığına:
Honda Accord 2.4 Exe nedir, ne değildir?
Şu ana kadar Amerika’da en çok satılan Japon otomobili olan Honda Accord yıllarca sorunsuz olarak kullanabileceğiniz D sınıfı bir otomobildir.
Kendisine ödenen paranın % 40’ını önünde taşıdığı ambleme ödeyen bir sorunlar silsilesi değildir.

Seviyeli ve keyifli bir forum olması dileğiyle…

Saygılar Paylaş:

ALINTIDIR
Başlık: Ynt: accord 2,4 (kullanıcı bilgileri)
Gönderen: piscocuk - Mart 29, 2012, 04:29:37 ÖS
Merhaba arkadaşlar...

Tesadüfen, babası 504.000 kilometredeki bir 2.4 Accord kullanan biriyle denk geldim ve kendisinden araçla alakalı bilgi istedim.

Sağolsun o da alaka gösterip babasından da bilgi alarak bana aracın genel durumunu anlatmış.
Sizlerle paylaşayım:

Araç 2004 model 2.4 Accord, ilk sahipleri ve 504.000 kilometrede.
Şu ana kadar yaşadıkları sorunlar şunlar:

Rotlardan ses gelmesi. (Gayet normal. Masrafı 200 TL)
Park lambalarının yılda en az bir kere kesmesi (Bu ne hikmetse var bizim araçlarda)
Klima kompresör arızası (Sanırım en can sıkıcı sorun bu. Kullanmayı bilmeyen biri kışın da kompresörü devreye alıyor diye düşünüyorum)

Hepsi bu!..
Motor ya da şanzımandan yana en ufak bir sıkıntıları yok.
Araç şirket aracı olduğu için yakıt ortalamasının nokta atışı olarak 11,2 litre olduğunu belirtti. (hani aracı akbil gibi bir aygıtla çalıştırıyorlar ya, ondan mevcutmuş)

İlgililere duyurulur...

ALINTIDIR
Gönderen: bbhnda - Mart 29, 2012, 04:41:00 ÖS
abi resmen aracı yaşamışsın :D dediğim gibi benim bir dostumda var bu araç.hatta ilk kullandığım arabalardan biridir bu ve bendeki yeri farklı:D (dediğin gibi).hele o 5000rpm de dohc i-vtecin kükreme sesi cidden dinlemeye değer.sahibi olan dostumda tıpkı benim gibi bir honda aşığı.bizim araçta sadece biraz direksiyon çevirirken bir ses geliyordu onunda zaten servis tarafından sorun olmayacağı söylenmişti.o araba 180.000de ve hala canavar gibi gidiyor.daha sonra geçen sene arkadaşım talihsiz küçük bir kaza geçirdi.araçla karda kaymış ve direğe girmiş.aracın önü hasar görmüş.ona rağmen araba götürmüş.cidden süper araç.
Gönderen: piscocuk - Mart 29, 2012, 04:53:10 ÖS
işte bu makina biraz uygun olsa fiyat olarak al tak lpg ni kullan yıllarca olurmuş ama 35 çok 2-3 lpg ekle araç 40 a geliyor
Gönderen: suby - Mart 29, 2012, 06:49:38 ÖS
bnde 2.4 accordlara bakıorm gayet guzel araçlar ve çok farklı bı araç

araç oldukça sessız, bozuk yolda kasa salınımı oldukça az, bıraz basinca 4500 d/d den sonra motorun homurtusu ınsanı cezbedıyor :) takım elbıse gırmış sporcu bence en ıyı tabır olur.. :)

accord, son nesıl E serısı çıkana kadar uretılmış en ıyı ruzgar surtunme katsayısına sahıp arabadır..

2005 sonrasında sağ koltukta elektrk oluo..

uzunda 30 şehır ıçı 40 kuruş yakıo lpg'de..

kronık olarak: dıreksıyon hortumu, sağ cam çalışmıyo genelde, bırde arka balataları çabuk bıtıo vsa dan dolayı dıe bılıorm..
Gönderen: suby - Mart 29, 2012, 06:51:03 ÖS
 2,4 CC 190 Bg Gücünde
 Triptronik Şanzıman
 Abs
 6 Airbag
 Dijital Klima
 Hız Sabitleyici
 Far Yıkama
 Yağmur Sensörü
 Deri Koltuklar
 Isıtmalı Elektrikli Koltuklar
 Yol Bilgisayarı
 Elektrikli Sunroof
 Xenon Farlar
 Park Sensörü
 Cd Çalar ( 6 lı )
 Elektrikli Isıtmalı Aynalar
 Cruise Control ( El Gazı )
Gönderen: bbhnda - Mart 29, 2012, 07:12:18 ÖS
bnde 2.4 accordlara bakıorm gayet guzel araçlar ve çok farklı bı araç

araç oldukça sessız, bozuk yolda kasa salınımı oldukça az, bıraz basinca 4500 d/d den sonra motorun homurtusu ınsanı cezbedıyor :) takım elbıse gırmış sporcu bence en ıyı tabır olur.. :)

accord, son nesıl E serısı çıkana kadar uretılmış en ıyı ruzgar surtunme katsayısına sahıp arabadır..

2005 sonrasında sağ koltukta elektrk oluo..

uzunda 30 şehır ıçı 40 kuruş yakıo lpg'de..

kronık olarak: dıreksıyon hortumu, sağ cam çalışmıyo genelde, bırde arka balataları çabuk bıtıo vsa dan dolayı dıe bılıorm..

vsa ile alakası nedir usta ?
Gönderen: suby - Mart 29, 2012, 07:40:09 ÖS
vıraja sert gırdğnde otomatık olarak fren yapıo..
Gönderen: suby - Mart 29, 2012, 07:40:57 ÖS
2.4 accord'a neler yapılıo ben onu merak edıorm, ep3 type-R headers'ı uyar mı acaba?
Gönderen: bbhnda - Mart 29, 2012, 07:42:54 ÖS
e o zaman vsa devreye sokacak kadar hızlı girilmeyiverilsin viraja :D zaten ben o kadar sert virajlara giriyorum maşallah daha  vsa girmedi devreye namussuzun :D :D
Gönderen: honda2002 - Mart 29, 2012, 07:43:43 ÖS
Ben de biraz ekleme yapayım bari;

Kumandadan bagaj açma (en iyi özelliklerden biri bence) ;)

VSA çok iyi bir özellik karda yaz lastiğime rağmen çok işime yaradı. Bir kaç bayır çıktım karlı yolda VSA yardımıyla. ;)

Bu arada 8 airbag var.

Sınıfının en geniş iç hacimli araçlarından biri. Bence çok önemli özellikle aileler için.
Arkadaşımın görüşü: Yeni E serisi ve 5 serisinden farkedilir miktarda daha geniş. Şart tünelinin az oluşu da etkendir kesin.

Ş.için 40 krş herhalde agresif kullanırsan olabilir.
Uzun yolda 100 sabitte 20 krş gibi olur. Belki altına da inebilir.

Xenon lar hiç değişmediyse aydınlatma çok zayıf olabiliyor.

Bende de direksiyonu tam tur cevirdikten sonra direksiyonu toplarken direksiyondan tık tık tık ses geliyor. Radyo/Cd açıksa bu tıkırtı duyulmuyor nerdeyse. :)

Triger zincir olduğundan değişim pek gerekmiyor. Değişim zamanı geldiğinde önde ikaz ışığı yanıyormuş (yetkili servis dedi)

Çift iklimlendirmeli klima var.

Evet; malesef klima kompresörü bozulabiliyor. Yani ya sol ya da sol taraf çalışmıyor. Yani yaz sıcağında hepten klimasız kalmıyorsunuz. :) Arkadaşımda aynı araçtan var, onun başına geldi aracı 220 bin km civarı. Yaz/kış kklima açaredı ondan mı bilinmez.

Sol cam otomatiğinin ikinci kademesi bazen devre dışı kalabiliyor. Yani tek tıkla kapama yapmıyor. Nedenini bilmiyorum.  Bu sefer de tek kademeyi kullanıyorum, çalışıyor sonra 2. kademe de 1-2 gün sonra düzeliyor kendi kendine :)

Bence NEGATİF tarafları;

Koltukta hafıza yok. Olsa çok işime yarardı.

Sadece sol ön camda tek tıkla kapama var.  Tek tıkla açma zaten yok. Diğer camlarda tek tıkla açma/kapama hiç yok.

Otomatik kararan iç dikiz ayna yok.,

Yol bilgisayarı yok. sadece termometre var. O da güzel :)

Otomatik merkezi kilit yok. Manuel yapıyorsun.

Vantilatör kayışı koruma kapağı yok. Motor çalışırken dikkat etmek lazım.

Orijinalde PARK SENSÖRÜ yok. Bence olması gerekirdi.

Bagajı devasa değil. Rakiplerden biraz küçük.

Şimdilik bu kadar ...
Gönderen: bbhnda - Mart 29, 2012, 07:47:33 ÖS

Bende de direksiyonu tam tur cevirdikten sonra direksiyonu toplarken direksiyondan tık tık tık ses geliyor. Radyo/Cd açıksa bu tıkırtı duyulmuyor nerdeyse. :)

aynen o ses işte arkadaştakindede :D
Gönderen: suby - Mart 29, 2012, 07:51:39 ÖS
2.4 accord'a 6 8 10 aırbag dıe değışıo, zatn hepsı full dıe bılıorm aırbag sayısı değışıo mu..?

bagajı kumandadan açtğmzda bagaj komple kalkıomu yksa sadece boşluk şeklndemı açılıo..

40 kuruş max yazdm, sureklı gazlarsan.. :)
Gönderen: honda2002 - Mart 29, 2012, 07:57:04 ÖS
Motorun modifiyeye açık olduğunu çok okudum nette.
Sebebi ise ABD ye bu araçların 2.4 versiyonu gidiyormuş. (Amerikalılar büyük hacim merakından olsa gerek). 2.0 ise pek gitmediğinden modifiyeye yönelik parça pek geliştirilmemiş. 2.4 için ise pek çok alternatif mevcutmuş. Internetin yalancısıyım  :)

Testlerde durma mesafesi 36 mt saptanmış ki bence süper bir değer. Tabi orijinal balatalarla :)

Tiptronik şanzuman güzel.

Şanzuman sportif yani üst devirlerde gazlarken gazı kestiğin an araç devir düşürmüyor, agresif kullanıma yönelik çalışmaya başlıyor. benim eski vtec2 hemen rölanti devrine düşerdi. belki ivtec olduğundan da olabilir emin değilim.

LPG ye uyumlu, tüm japonlar gibi.
Gönderen: honda2002 - Mart 29, 2012, 08:00:58 ÖS
2.4 accord'a 6 8 10 aırbag dıe değışıo, zatn hepsı full dıe bılıorm aırbag sayısı değışıo mu..?

bagajı kumandadan açtğmzda bagaj komple kalkıomu yksa sadece boşluk şeklndemı açılıo..

40 kuruş max yazdm, sureklı gazlarsan.. :)

Bagaj tamamen açılmıyor. Bence o da bir şekilde yetiyor. KEŞKE tam açılsaydı, o ayrı. Ancak bagajın içine giren kollar özel yuvaya girdiğinden, bagaj çok dolu olduğunda kapanma zorluğu yaşanmıyor. Bence çok önemli bir konu.
Doğru 40 krş u da görebilirsin sürekli gazlarsan. Sakinde 30 krş a düşüyor.
Gönderen: suby - Mart 29, 2012, 08:01:51 ÖS
bnde vtec II kullanıcısıyım, sızın gbı accord'a geçış yapmak ıstıorm :) msn adresınız var mı? sızınle konuşmak ıstedıklerm var.. :)
Gönderen: suby - Mart 29, 2012, 08:02:43 ÖS
lpg'ye kaç km snra geçıo, yada kaç dk snra ben 5 kmlık kısa mesafede kullanıorm genelde, benzndenmı yerm hep..
Gönderen: honda2002 - Mart 29, 2012, 08:10:35 ÖS
Bu birazda lpg kitine bağlı bişey
Benim kit karda kışta motor soğukken yaklaşık 800mt sonra Lpg ye geçerdi. Ancak biraz sıcakken bu 50 mt ye kadar düşüyor.
Şimdilerde havalar ısındı tahminen 500-600 mt de geçiyordur. Yazın 200-300 mt ye kadar düşer herhalkde. Tabi bu değer araç soğukken.

Ben min 20 km falan kullandığımdan beni çok etkilemiyor benzin sarfiyatı. Ancak seni biraz etkiler. Benzin giderin artacaktır :)

Direkt lpg de çalıştıran da var ancak araca zararlı olduğu söyleniyor. katalizör çabuk tıkanırmış, motoru yıpratırmış gibisinden yorumlar okudum. Bence değmez.

Maalesef msn im yok. :)  ANcak her zaman buradan ya da özelden mesaj atabilirsin. :)
Gönderen: suby - Mart 29, 2012, 08:47:56 ÖS
kaç lıra lpgye kaç lıra benzn harcıosn? evden dukkan mesafem 5 km, sureklı benznde mı çalışrm aracm? bana bı faydası olmaz mı? benzn de ne kdr yakar bu arac..
Gönderen: honda2002 - Mart 29, 2012, 08:58:59 ÖS
kaç lıra lpgye kaç lıra benzn harcıosn? evden dukkan mesafem 5 km, sureklı benznde mı çalışrm aracm? bana bı faydası olmaz mı? benzn de ne kdr yakar bu arac..

Motor sogukken gunde 1.5 tl benzine, 2,5 tl de lpg ye gitse 4 tl yakit harcaman olur herhalde.bu da km de 40krs yaPar
Gönderen: suby - Mart 29, 2012, 09:01:14 ÖS
benznde kullansak ne kdr yakar acaba, bı tecrubenız var mı..
Gönderen: honda2002 - Mart 29, 2012, 09:08:27 ÖS
lpg taktırmadan önce zamlardan önce km de 50 krş yakıyordum sakin kullanımda.
Şimdi de olsun 55krş km de. Yani senin güzergaha göre 15krş km de fark eder.
Gönderen: inventor - Mart 29, 2012, 09:31:28 ÖS
bende bu aralar bu araçlara merak sardım alacağım bir tane :)
Gönderen: suby - Mart 29, 2012, 09:41:44 ÖS
headers duz boru egzoz fıltre ıle 215-220 beygır olur mu acaba.. :)
Gönderen: piscocuk - Mart 29, 2012, 09:52:15 ÖS
hep birlikte 2.4 leri alıp sıralayalım :))
Gönderen: inventor - Mart 29, 2012, 09:53:45 ÖS
benim motorla ilgili başka planlarım var swaplıyacağım
Gönderen: piscocuk - Mart 29, 2012, 09:54:16 ÖS
aracı bugün favorilerime ekledim ama araç satılmış kısmete bak :)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-2005-honda-accord-2-4-executive-90-000-km-de-esi-emsali-yok-77403132/pasif-ilan/
Gönderen: piscocuk - Mart 29, 2012, 09:55:04 ÖS

sanırım tayyarların üst kapaları buna takılıp doch vtec yapılıyor..sonrasında manuel şanzımanla birlikte tadından yenmez :)
Gönderen: suby - Mart 29, 2012, 09:57:50 ÖS
çok masraflı oluo oyle :) ama o zmn type-R tokatlarsn.. :D
Gönderen: inventor - Mart 29, 2012, 09:58:36 ÖS

sanırım tayyarların üst kapaları buna takılıp doch vtec yapılıyor..sonrasında manuel şanzımanla birlikte tadından yenmez :)
aynen öyle ama kapak değişmedende halledebileceğiz galiba
Gönderen: piscocuk - Mart 29, 2012, 10:02:51 ÖS

aynen öyle ama kapak değişmedende halledebileceğiz galiba

otomatik şanzımana çok yük binmemeli..ilk iş manuel yapıp sonrasında Allah ne verdiyse girişmek..K 24 bu yaa..şaka makinası olur.tabi aracın ciddi rejimede girmesi gerek..hafifleyince ciddi farklar ortaya koyabilir
Gönderen: piscocuk - Mart 30, 2012, 08:05:33 ÖS
arkadaşlar bu araç CP3 olarakmı geçiyor kodunu bilen varmı?
Gönderen: 06FAT68 - Mart 30, 2012, 08:55:52 ÖS
CL9 2,4 CL7 2,0
Gönderen: piscocuk - Mart 30, 2012, 09:00:27 ÖS
teşekkürler
Gönderen: CAGLAR28 - Mart 30, 2012, 09:02:33 ÖS
şimid fd6 yı satıp alacam ben de bi accord beni de merak ettirdiler ya :)
Gönderen: piscocuk - Mart 30, 2012, 09:13:38 ÖS
:)
Gönderen: suby - Mart 30, 2012, 09:21:41 ÖS
accord euro r, tsx olarakda aratabılırsın..
Gönderen: BraTo - Mart 30, 2012, 09:25:52 ÖS
Emre hep senin başının altından kalkıyor böyle işler. Milleti gaza getiriyorsun 2 günde :)
Gönderen: piscocuk - Mart 31, 2012, 08:39:16 ÖÖ
Emre hep senin başının altından kalkıyor böyle işler. Milleti gaza getiriyorsun 2 günde :)

ben aldım gazı gidiyorum gelen varsa buyursun gelsin benimle birlikte :))

ebaydan parça aratıyorumda oyüzden kodu sordum arkadaşlar
Gönderen: suby - Mart 31, 2012, 10:29:38 ÖÖ
ustad aklına yatan parçaların lınkını buraya koyabılırmısın..
Gönderen: piscocuk - Mart 31, 2012, 03:55:07 ÖS
özellikle düşündüğünüz birşeyler varmı..ben genelde spoiler yay coil tarzı şeylere bakıyorum
Gönderen: bbhnda - Mart 31, 2012, 04:18:41 ÖS
özellikle düşündüğünüz birşeyler varmı..ben genelde spoiler yay coil tarzı şeylere bakıyorum

hayırısıyla ne zamana düşünüyorsun abi aracı?
Gönderen: honda2002 - Mart 31, 2012, 06:19:19 ÖS

Bana mı dediniz ? Ben masumum :)
Gönderen: piscocuk - Mart 31, 2012, 08:39:50 ÖS

hayırısıyla ne zamana düşünüyorsun abi aracı?

hatunu kandırma aşamasındayım...ben iesi satıp alalım diyorum o aracını sattırmaya yanaşmıyor :)
Gönderen: suby - Mart 31, 2012, 09:34:45 ÖS

yay burada bulunuo dıe bılıorm, getrdğmıze değsın dıe duşunuorm :) panjur far stop tampon ekı cam vızoru cam ustu spoıler gbı..
Gönderen: piscocuk - Mart 31, 2012, 10:05:08 ÖS
aslında bugün biraz araştırdım...istanbulda 600-900 tl arası komple body kit veriyorlar ön tampon eki arka ek spoiler yan maşbiyeller ve ızgara :)
Gönderen: suby - Nisan 01, 2012, 07:54:31 ÖÖ
mugen kıt, ızgara logosuz mu euro ızgaramı.. :)
Gönderen: piscocuk - Nisan 01, 2012, 09:56:05 ÖÖ

yok mugen falan değil..normal bir kit TM :)  ızgara logosuz...bunları türkiyeden mugen logolarıda ebaydan :) hopppaaaa
Gönderen: piscocuk - Nisan 01, 2012, 12:09:34 ÖS
2500 USD cik bir sistemm...tam bizlik..otobanda basss yerlede yapıştır.şehir içi traktör style :)

http://www.youtube.com/watch?v=yrZY3CM5iIQ&feature=fvst
Gönderen: becoca - Nisan 01, 2012, 12:15:43 ÖS
Güzel sistemde :) Fiyatı görünce insan soğuyor birden :)
Gönderen: piscocuk - Nisan 01, 2012, 12:20:03 ÖS
filtre sesi injen

http://www.youtube.com/watch?v=3KHIliV-4W4
Gönderen: piscocuk - Nisan 01, 2012, 12:22:22 ÖS
yanlız araba 3. viteste 170-180 km/h ulaşabiliyor :) ne güzel

demek uzunyolda 1500 dd ile 90-100 km/h sabitle ince ince git :)
Gönderen: piscocuk - Nisan 01, 2012, 12:33:37 ÖS
aldığım zaman getireceğim son durum 37-40. saniyeler arasındaki olur herhalde..bittim :)

http://www.youtube.com/watch?v=-xj9yllXvfs&feature=related
Gönderen: piscocuk - Nisan 01, 2012, 12:46:39 ÖS
kaçırılmayacak parça :) güzel fiyat

http://www.ebay.com/itm/JDM-TSX-CL7-Accord-Euro-R-NAVI-GPS-TV-6-Disc-CD-Changer-Monitor-Display-Console-/390404703546?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item5ae5ef053a&vxp=mtr
Gönderen: piscocuk - Nisan 01, 2012, 12:53:48 ÖS
logolarınızı canlandırın

http://www.ebay.com/itm/Car-LED-Light-Roundel-Badge-Emblem-Logo-for-Honda-Accord-Euro-R-CL7-WHITE-02-07-/170806958319?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Model%3AAccord&hash=item27c4e358ef&vxp=mtr

http://www.ebay.com/itm/Car-LED-Light-Roundel-Badge-Emblem-Logo-for-Honda-Accord-Euro-R-CL7-RED-2002-07-/180848368498?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Model%3AAccord&hash=item2a1b671b72&vxp=mtr

http://www.ebay.com/itm/Car-LED-Light-Roundel-Badge-Emblem-Logo-for-Honda-Accord-Euro-R-CL7-BLUE-2002-07-/180848396343?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Model%3AAccord&hash=item2a1b678837&vxp=mtr

buda accordculara

http://www.ebay.com/itm/CL7-Seventh-Generation-Euro-R-VTEC-Gas-Tank-Fuel-Trim-Chrome-Cover-Frame-JDM-NEW-/300647795045?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Model%3AAccord&hash=item4600014965&vxp=mtr
Gönderen: piscocuk - Nisan 01, 2012, 12:58:45 ÖS
buda videoda bulunan air suspansiyon sanırım teki 2500 usd :) ön arka 5000 usd gibi bişi olacak

http://www.ebay.com/itm/03-07-Honda-Accord-CL9-Ksport-Air-Suspension-Airtech-/180523787473?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2a080e64d1&vxp=mtr
Gönderen: suby - Nisan 01, 2012, 05:57:06 ÖS

yok mugen falan değil..normal bir kit TM :)  ızgara logosuz...bunları türkiyeden mugen logolarıda ebaydan :) hopppaaaa

fotoları var mı? tm derken..

aır sağlammış.. :)

navı alınabılır.. :)
Gönderen: piscocuk - Nisan 01, 2012, 06:50:29 ÖS

TM derken TÜRK MALI yani :)  navi bencede alınır en azından orjin olur
Gönderen: bbhnda - Nisan 01, 2012, 10:15:08 ÖS

TM derken TÜRK MALI yani :)  navi bencede alınır en azından orjin olur

abi ne kadara almayı düşünüyorsun aracı?
Gönderen: piscocuk - Nisan 02, 2012, 08:56:39 ÖÖ
valla şuan için kesin bir şey söyleyemem..temiz bir araç arıyorum..mesela verdiğim ilandaki araç 35000 TL idi ama araba gerçekten kendini belli ediyor ok gibi duruyordu..sanırım bu araç için max 30 verebilirim..tabi her araca değil ancak içime sinecek km düşük olacak bakıcam baktırıcam öyle..yoksa piyasada satılan diğerleri gibi bir araç olursa max 27-28 veririm kalan paraylada komple checkup yaparım arabaya
Gönderen: bbhnda - Nisan 02, 2012, 05:06:26 ÖS
valla şuan için kesin bir şey söyleyemem..temiz bir araç arıyorum..mesela verdiğim ilandaki araç 35000 TL idi ama araba gerçekten kendini belli ediyor ok gibi duruyordu..sanırım bu araç için max 30 verebilirim..tabi her araca değil ancak içime sinecek km düşük olacak bakıcam baktırıcam öyle..yoksa piyasada satılan diğerleri gibi bir araç olursa max 27-28 veririm kalan paraylada komple checkup yaparım arabaya

zaten bu arabaların 100.000 kmden aşağısını bulmak çok zor.alan 2.4 bile olsa en az 150.000km yi deviriyor.zevkli araç yani.2.0 200.000 km üstü bulmaş işten bile değil.
Gönderen: piscocuk - Nisan 03, 2012, 08:42:56 ÖÖ

zaten bu arabaların 100.000 kmden aşağısını bulmak çok zor.alan 2.4 bile olsa en az 150.000km yi deviriyor.zevkli araç yani.2.0 200.000 km üstü bulmaş işten bile değil.
yok değil var..2006 model 90,000 de 2,4 buldum.ortayaş üzeri bi amcanın arabasıydı.adam X6 aldı.bu aracı galeriye bıraktı bana haber geldi gittim araç satıldı...10 cm gibi lokal bir boyası vardı üzerinde..araç verilmeden önce gittim gördüm inceledim..böyle araçlar var ama araştırmak ve birazda bütçeyi zorlamak gerek
Gönderen: GÖKHAN066 - Nisan 16, 2012, 02:42:39 ÖS
arkadaslar aranızda accordunun motor kulaklarını değişen varmı yan sanayi kullansam bi zararı olurmu..
Gönderen: 06FAT68 - Nisan 16, 2012, 06:24:02 ÖS
gökhan kardeşim yan sanayiler yağsız oluyormuş ve sağlıklı değillermiş diye duydum ama ne kadar doğrudur bilemem
Gönderen: inventor - Nisan 16, 2012, 10:01:13 ÖS
haber gelse gidip alsam 2.4 ümü hala haber gelmesini bekliyorum
Gönderen: GÖKHAN066 - Nisan 17, 2012, 01:55:12 ÖÖ
gökhan kardeşim yan sanayiler yağsız oluyormuş ve sağlıklı değillermiş diye duydum ama ne kadar doğrudur bilemem
3 ay önce radyatörün hemen arkasındaki büyük yaglı tip olanı servisten değiştim parça fiyatı 425 tl işçilik 60 tl bu fiyatlar bana çok tuzlu geliyo şimdi sagdaki kulagı değişmem lazım fakat onunda parça fiyatı 280tl  civarıymış cidden hondanın parçaları çok pahalı..
Gönderen: accord55 - Nisan 17, 2012, 08:56:26 ÖÖ
niye değişmek gerekiyor ki? bende de 2.4 accord var şuan, 133 binde, parçaları gerçekten pahalı, o yüzden kasko primi yüksek çıkıyor ama 2. kez 2.4 accord alan biri olarak, aracımızın değerini bilelim derim nacizane, zira abartısız ne mercedes ne bmw accord verdiği zevki veriyor, fiyat/kalite oranı çok yüksek arabalarımızın, ayda yılda bir masraf çıkarmış dert etmemek lazım.
Gönderen: GÖKHAN066 - Nisan 17, 2012, 01:30:31 ÖS
niye değişmek gerekiyor ki? bende de 2.4 accord var şuan, 133 binde, parçaları gerçekten pahalı, o yüzden kasko primi yüksek çıkıyor ama 2. kez 2.4 accord alan biri olarak, aracımızın değerini bilelim derim nacizane, zira abartısız ne mercedes ne bmw accord verdiği zevki veriyor, fiyat/kalite oranı çok yüksek arabalarımızın, ayda yılda bir masraf çıkarmış dert etmemek lazım.
çünkü ses yapıyo zırıltı şeklinde buda beni rahatsız ediyor ayrıca hondanın parçaları çogu arabaya göre pahalı arkadaslarımda amerikan jeepleri bile olan var onların bile çogu parçası hondadan ucuz
Gönderen: piscocuk - Nisan 29, 2012, 01:27:23 ÖS
kulaklarımızın pası silinsin biraz i-vtec filtre sesiiiyle

http://www.youtube.com/watch?v=1VbsqaQag_I&feature=related
Gönderen: becoca - Nisan 30, 2012, 10:42:06 ÖS
Konunun Tamamını okudum.

Foruma Civic İçin Üye olmuştum. Modlu olanları çok beğeniyorum.

Neyse Accorda gözüm kaydı. Eskiden çok yakar diye bakmıyordum bile.

Şimdi ben size durumu özetliyeyim. Sizler bana 2,4 Accord kullanıcıları olarak akıl verin.

Şimdiki aracım dacia (1,4 Motor 70 Bg Lpg li - 10 Lt lpg tüketimi. 2011 Model 0 olarak aldım.)

Yaklaşık 1 sene sonra borcu bitiyor

Aklımda 2 türlü düşünce var.

İlki Kendi aracıma ses yalıtımı yapıp 3 5 Sene daha binmek. (Yakıtıda beni memnun ediyor Çok fazla zorlamıyor-Aylık 700- 1 000 Km yapıyorum )

Malum araç 70 bg olunca rampada biraz sıkıntı oluyor. Ancak Sehir içi kullandığım için Bunu göz ardı edebilirim. Malum yakıtı hesaba katınca Birde çok rampa yok.

Diğer seçenek 19-20 Bin Tl ye aracı satıp  ( 22 000 e aldım. Faiz şu bu 27 000 i buldu)

2003 2004 Model 200 250 Bin (Daha az km olanlar genelde oynanmış oluyor) km de olan bir accord almak.

Konuda yazılana göre 12,5 Lt lpg yakıyor. Vergiside 1,8 den ödeniyor.  / Fazladan 2,5 Lt lpg Ve yıllık 300 Tl kadar vergi farkı)

Birde 2. el accord almak mantıklı mı olur bilmiyorum /Sonuçta geçmişi muamma/ Kendi aracımı biliyorum

Sizlerden ricam Yorumlarınızı Hondacı olarak değil de normal bir şekilde bağımsız olarak yapmanızı rica ediyorum.

(Bu arada ben öğrenciyim. Aracı babam aldı /Yanlış anlaşılmasın Baba parası yiyen biri değilim-Bizim ailede alınan herşey ortakdır.)

Genel olarak aile aracı olarak kullanıyoruz. Bazende ben okula falan giderken kullanıyorum

Kendi aracımı kullanırsam masrafım yok. 4 5 senede masraf açmaz.

Accord alırsam Yaklasık 13 15 000 Kredi çekmem gerekecek. Tabi bu iş 20 000 e patlayacak.

Sizler olsanız ne yapardınız. Bana akıl verin.

Mantık 300  lira harca yalıtım yap bin diyor.

Gönlüm Accord Diyor.

Yorumlar için Teşekkürler./Yeni konu açmadım Umarım sorun yaratmaz.
Gönderen: honda2002 - Nisan 30, 2012, 11:39:59 ÖS
Sıfır ya da az kullanılmış 2008-2009 model fd6 ya 35 bin TL civarı vereceğime daha düşük bir paraya LPG li ve sonuçta yakıt tüketimi daha düşük 2004 model Accord 2.4 e binmek daha mantıklı geldiği için aldım.

Ayrıca işim gereği prestij ve D sınıfı bir araca binmenin ayrı konforu da var. Artı donanım olarak daha üstün.

Ancak senin durumun farklı. Bütçeni çok zorlaman gerekecek. Benim durumumda olsaydın önerebilirdim ancak. O yüzden önermiyorum. Rutin parça yenileme masrafı da -eğer bakımlı almamışsan- olabilecektir. Dacia ya göre elbette yedek parçası pahalı olacaktır. Ön takım, fren balata, disk, lastik vs vs.

(Bu arada 2003 ve 2004 Accord 2.4,  2.0 mtv si ödüyor. 1.8 değil)

Gönderen: punishment - Mayıs 01, 2012, 12:44:23 ÖÖ
2.4 accordun manuel vitesi turkiyede  var mı hiç bildiginiz acaba
Gönderen: becoca - Mayıs 01, 2012, 09:46:42 ÖÖ
Sıfır ya da az kullanılmış 2008-2009 model fd6 ya 35 bin TL civarı vereceğime daha düşük bir paraya LPG li ve sonuçta yakıt tüketimi daha düşük 2004 model Accord 2.4 e binmek daha mantıklı geldiği için aldım.

Ayrıca işim gereği prestij ve D sınıfı bir araca binmenin ayrı konforu da var. Artı donanım olarak daha üstün.

Ancak senin durumun farklı. Bütçeni çok zorlaman gerekecek. Benim durumumda olsaydın önerebilirdim ancak. O yüzden önermiyorum. Rutin parça yenileme masrafı da -eğer bakımlı almamışsan- olabilecektir. Dacia ya göre elbette yedek parçası pahalı olacaktır. Ön takım, fren balata, disk, lastik vs vs.

(Bu arada 2003 ve 2004 Accord 2.4,  2.0 mtv si ödüyor. 1.8 değil)

Galiba en güzeli Bu araca yalıtım yapıp.Kredi borcu tamemen bittikten sonra Kenara para atıp almak olur.

Dur bakalım 2 sene falan daha bekleyeyim. kredi kullanmadan almak daha avantajlı olur.

1 senelik borcum var 1 senede kredi tutarını kenara atarsam Bu işi halllederim :)
Gönderen: accord55 - Mayıs 02, 2012, 03:46:26 ÖS
En güzeli, dacia dan sonra accord çok büyük bir zıplama olurdu bu da beraberinde ileride tatminsizlik getiriyor. Öğrenci olduğunuz için D segmenti yaklaşık 5 metre uzunluğunda accord bu aşamada fazla gelir bencede ama ileride temiz bir 2.4 accord tavsiye ederim kesinlikle.
Gönderen: becoca - Mayıs 02, 2012, 08:20:32 ÖS
En güzeli, dacia dan sonra accord çok büyük bir zıplama olurdu bu da beraberinde ileride tatminsizlik getiriyor. Öğrenci olduğunuz için D segmenti yaklaşık 5 metre uzunluğunda accord bu aşamada fazla gelir bencede ama ileride temiz bir 2.4 accord tavsiye ederim kesinlikle.

Zıplamadan kastınız tam olarak nedir anlayamadım. Maddi olarak diyorsanız Araç babam a ait olduğu için sıkıntı yok. Derseniz ki yaşın genç olduğu için araç sırıtır ona birşey diyemem.

Dacia almamdaki sebep Araçtan anlamıyorum(Mekanik olarak) İlk aracımız olduğu için tamirhanede sürünmemek içindi.

Birde babam manuel kullanamadığı için Otomatik istiyoruz.

Bakalım Babama bu yaz öğretemezsem mecbur otomatik bir araç lazım bize.

[Otomatik araba = Honda ]olduğu için ,Almışkende accord fena olmazdı hani :)

Birde tatminsizlik olayında haklısınız. Accorddan sonra Bmw Merso paklar adamı :)

Gönderen: bbhnda - Mayıs 02, 2012, 08:23:17 ÖS
sanırım kalite olarak zıplama...
Gönderen: punishment - Mayıs 02, 2012, 09:15:39 ÖS

cevap yok mu acaba turkiyede manuel 2.4 accord var mı 2003, 2004
Gönderen: becoca - Mayıs 02, 2012, 09:27:27 ÖS
Zannedersem yok. 2, el araç sitesinde gözükmüyor.
Gönderen: 06FAT68 - Mayıs 02, 2012, 09:51:15 ÖS
manuel 2003-2006 arası 2,2 motor dizel seçeneğinde 2001 yılından 2012ye kadar hiç bir accord manuel yok trde yurtdışında Type-s modelinde var 5 yada 6 ileri
Gönderen: accord55 - Mayıs 03, 2012, 09:24:49 ÖÖ
sanırım kalite olarak zıplama...

aynen, ben 2.4 accord dan sonra 2009 model full meganena binme gafletinde bulundum az yaksın diye ama 2 ay dayanabildim, sonra gittim 2001 c200 aldım avantgarde versiyon yani en dolu olanını, size abartı gelebilir ama accordun tadını alamadım ondan da, merso başka bir dünya ama bana bu aşamada uymadı. Ona da yaklaşık 1 sene bindim, şuan 2004 2.4 accordum var, 2 ay önce aldım. Babanızla kullanacaksanız kesinlikle tavsiye ederim, ben gençsiniz diye bu aşamada accord gitmez dedim. Arkadaşların dediği gibi fiyat/kalite oranı bu arabada çok yüksek.
Gönderen: becoca - Mayıs 03, 2012, 05:57:08 ÖS
Çok teşekkür ediyorum.

Aracımdan memnunum aslında. Dediğiniz gibi Attan inip Eşşeğe binme durumu kötü olur.

Allahtan birşey olmazsa satma ihtiyacımız olmaz.

Geçen babamla görüştük.Şimdilik buna devam edeceğiz. Kredi faizi ödemek yerine hazır araba var 1 2 sene daha beklemeye karar kıldık.

buğün yolda Accord Gördüm Siyah Çok oturaklı araba. Ben buradayım diyor yani :)
Gönderen: HondaCivic10 - Mayıs 03, 2012, 06:21:37 ÖS
Öyledir bende fd6 dan sonra yaşımız geldimi accord sahibi olmak istiyorum :)
Gönderen: honda2002 - Mayıs 03, 2012, 07:38:39 ÖS

cevap yok mu acaba turkiyede manuel 2.4 accord var mı 2003, 2004

özel getirilmişse olabilir ancak ancak ben hiç rast gelmedim.
2.2 dizel de de tam tersi. :)
Gönderen: punishment - Mayıs 04, 2012, 11:54:06 ÖS
manuel 2003-2006 arası 2,2 motor dizel seçeneğinde 2001 yılından 2012ye kadar hiç bir accord manuel yok trde yurtdışında Type-s modelinde var 5 yada 6 ileri

o zaman arkadaştaki tek sanırsam dedigi gibi yurt dışından gelme type-s accord 2.4 manuel
Gönderen: 06FAT68 - Mayıs 05, 2012, 10:24:14 ÖS
yurtdışından getirmene gerek yok ancak manuel şanzımanı getirirsen birde hafif volanla güzel baskı balata kiti dadundan yinmez :)
ama 7-8bini gözden çıkarcan
Gönderen: punishment - Mayıs 08, 2012, 01:03:16 ÖÖ
aracı gümrükten ihaleyle aldı direk yurt dışı uretim full orjinal 2.4 manuell accord
Gönderen: hipokrat - Haziran 04, 2012, 07:42:15 ÖS
Selam arkadaşlar, 2003 accord 2.4 ex kullanıyorum. yol sesini saymazsak çok memnunum fakat bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.
Hafif kasisli engebeli yollarda giderken, şehir içi yavaş süratte veya şehirler arası normal seyirde, direksiyon sağa veya sola yalpa yapıyor, yolun eğiminin veya kasisinin lastikte oluşturduğu sarsıntı direk olarak direksiyonda hissediliyor.  2 senedir kullanıyorum çok ciddi bir sorun gibi gelmedi ama sürekli yolda aracı hizalamaya çalışıyorgibi hissediyorum kendimi bu nedenlede biraz yoruluyorum. Tüm lastikleri sıfırladım, jant, rot kolları vb al takım ile ilgili herşeyi değiştirdim, hatta arka tekerlere bile rot ayarı yaptırdım nafile... Sizce bu bir sorun mu yoksa benim yersiz takıntım mı?
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Gönderen: GÖKHAN066 - Haziran 04, 2012, 09:17:38 ÖS
Selam arkadaşlar, 2003 accord 2.4 ex kullanıyorum. yol sesini saymazsak çok memnunum fakat bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.
Hafif kasisli engebeli yollarda giderken, şehir içi yavaş süratte veya şehirler arası normal seyirde, direksiyon sağa veya sola yalpa yapıyor, yolun eğiminin veya kasisinin lastikte oluşturduğu sarsıntı direk olarak direksiyonda hissediliyor.  2 senedir kullanıyorum çok ciddi bir sorun gibi gelmedi ama sürekli yolda aracı hizalamaya çalışıyorgibi hissediyorum kendimi bu nedenlede biraz yoruluyorum. Tüm lastikleri sıfırladım, jant, rot kolları vb al takım ile ilgili herşeyi değiştirdim, hatta arka tekerlere bile rot ayarı yaptırdım nafile... Sizce bu bir sorun mu yoksa benim yersiz takıntım mı?
valla benim arabada hafif sağ gider gibi 18" jant vardı ondandır dediler orjinalleri taktım yine var
Gönderen: honda2002 - Haziran 04, 2012, 09:53:29 ÖS

Yolun egimini, ufak kasisleri direksiyon hissettiriyor
Bu ise konu son derece normal hatta olumlu bir durum
Direksiyon sistemi yol hakkinda surucuye tam bilgi veriyor
Yapilan testlerde direksiyonun hassasiyetinden ovguyle bahsediliyor.

Kaynak a r a b a m . c o m
Gönderen: suby - Haziran 04, 2012, 10:32:34 ÖS
lastıklerınız V desenlı yanı yonlu ıse çekmesı doğaldır..
Gönderen: hipokrat - Haziran 04, 2012, 11:18:34 ÖS
Evet önce V desenli idi ama sonra Lassa İmpetus aldım üreticinin öngördüğü ölçülerde fakat pekde değişen birşey olmadı. Sadece V desenli lastiklerim sertti bunlar yumuşak, yol sesim bir nebze azaldı.
Gönderen: piscocuk - Haziran 13, 2012, 08:56:17 ÖS
arkadaşlar 2.4 accordların arka koltuk mesafesi çokmu dar?..sahibindendeki ilanları inceliyorum sanki arka kolukta biri otursa dizleri değecekmiş gibi..ben biraz iri kıyımım genelde benim arkamda kimse oturmak istemez ama merak ettim.deneyimlerinizi paylaşırmıısınız?
Gönderen: honda2002 - Haziran 13, 2012, 09:15:03 ÖS
Accordtan daha geniş arka koltuğa sahip araçlar

1- Skoda SuperB
2- Mercedes S Long
3- BMW 7 Long
4- Ford Mondeo (Son kasa)
vs vs

Abartmış görünüyor olabilirim ama abartmıyorum.

Ön koltuğu çok arkaya çekmişlerdir o yüzden öyle gözüküyordur.

Hatta Yeni kasa Accordlar bile daha dar.

Gönlünü ferah tut. :)

Gönderen: piscocuk - Haziran 13, 2012, 09:19:48 ÖS
29 haziranı iple çekiyorum :)

bilgiler için teşekkürlerr
Gönderen: bbhnda - Haziran 13, 2012, 09:38:10 ÖS
arkadaşlar 2.4 accordların arka koltuk mesafesi çokmu dar?..sahibindendeki ilanları inceliyorum sanki arka kolukta biri otursa dizleri değecekmiş gibi..ben biraz iri kıyımım genelde benim arkamda kimse oturmak istemez ama merak ettim.deneyimlerinizi paylaşırmıısınız?

bence dar.bana yeni kasa daha dar geldi.
Gönderen: bbhnda - Haziran 13, 2012, 09:39:26 ÖS
Accordtan daha geniş arka koltuğa sahip araçlar

1- Skoda SuperB
2- Mercedes S Long
3- BMW 7 Long
4- Ford Mondeo (Son kasa)
vs vs

Abartmış görünüyor olabilirim ama abartmıyorum.

Ön koltuğu çok arkaya çekmişlerdir o yüzden öyle gözüküyordur.

Hatta Yeni kasa Accordlar bile daha dar.

Gönlünü ferah tut. :)

orda birde civic olması gerekmiyormu fd6.
Gönderen: honda2002 - Haziran 13, 2012, 10:07:17 ÖS
benim eski vtec2 den geniş.
fd6, vtec2 den çok daha mı geniş ?
Gönderen: piscocuk - Haziran 13, 2012, 10:13:08 ÖS
FD6 kadarsa sorun yok..arada kullanıyorum içi geniş FD6 nın
Gönderen: bbhnda - Haziran 13, 2012, 10:41:07 ÖS
aksı mesela 2680 mm fd6 2700 mm 20 mm daha geniş.
Gönderen: bbhnda - Haziran 13, 2012, 10:45:19 ÖS
http://www.autoinfoz.com/Honda/cars/Honda_Accord/Honda_New_Accord_2_4_M_T-dimension.html

hindistana gönderilen aracın aksı 2800 mm yuhh diyorum .
Gönderen: bbhnda - Haziran 13, 2012, 10:46:41 ÖS
http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=263802

buda amerikadaki 2011 model.
Gönderen: piscocuk - Haziran 20, 2012, 10:40:30 ÖÖ
vay arkadaş bu araç alınırmı acaba adam çok iyi yapmış :))

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-honda-accord-boyle-bi-fiyat-yok-39-999-tl-90187625/detay?source=promotion_spva
Gönderen: ed35 - Haziran 20, 2012, 10:46:36 ÖÖ

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-honda-accord-boyle-bi-fiyat-yok-39-999-tl-90187625/detay?source=promotion_spva
Alınırmı hocam sence :D Abs bilememnesi arızalı,pert kayıtlı,folyoyu kaldırsan altından ne çıkacağı bile meçhul :)
Gönderen: piscocuk - Haziran 20, 2012, 11:06:20 ÖÖ

Alınırmı hocam sence :D Abs bilememnesi arızalı,pert kayıtlı,folyoyu kaldırsan altından ne çıkacağı bile meçhul :)

kaplamasına bayıldım ama çok güzel olmuş..ben özellikle koyu gri füme artık nasıl geçiyorsa..ondan aradım ve buldum ama sıkılınca yyapıştır sedefli beyazı :))
Gönderen: ed35 - Haziran 20, 2012, 11:47:06 ÖÖ
Aynen çok yakışmış aracım siyah olsaydı bende düşünürdüm ancak füme rengine bayılıyorum :)
Ruhsatta Gri(Füme) geçiyor.
Gönderen: piscocuk - Haziran 20, 2012, 11:51:34 ÖÖ
mat gri de gördüm o da çok güzel olmuştu...önümüzdeki ay başı aracı verirsem eğer bende bir süre mat gri (füme) yaptırabilirim accordu...bu arada accorda bir jant buldum 18" umarım yormaz..ama tr de tek olabilir. Ramazan bayramına denk getirip yurtdışından getirticem
Gönderen: bbhnda - Haziran 20, 2012, 12:12:13 ÖS
2.4 e dokunmaz.
Gönderen: ed35 - Haziran 20, 2012, 04:20:32 ÖS
mat gri de gördüm o da çok güzel olmuştu...önümüzdeki ay başı aracı verirsem eğer bende bir süre mat gri (füme) yaptırabilirim accordu...bu arada accorda bir jant buldum 18" umarım yormaz..ama tr de tek olabilir. Ramazan bayramına denk getirip yurtdışından getirticem
Yormaz hocam,biliyorsun ben 18'' Delta kullanıyorum,on numara ;)

Şu arabayı alsan ben bir rahatlayacağım ki :D Ne biliyim senin Accord almanı niyeyse çok istedim :D
Belki forum muhabbetin güzel belki başka bişey,en azından Accord klubünü canlandırırız :)
Gönderen: piscocuk - Haziran 20, 2012, 04:34:22 ÖS
mat gri de gördüm o da çok güzel olmuþtu...önümüzdeki ay baþý aracý verirsem eðer bende bir süre mat gri (füme) yaptýrabilirim accordu...bu arada accorda bir jant buldum 18" umarým yormaz..ama tr de tek olabilir. Ramazan bayramýna denk getirip yurtdýþýndan getirticem
Yormaz hocam,biliyorsun ben 18'' Delta kullanýyorum,on numara ;):-)

Þu arabayý alsan ben bir rahatlayacaðým ki :D Ne biliyim senin Accord almaný niyeyse çok istedim :D
Belki forum muhabbetin güzel belki baþka biþey,en azýndan Accord klubünü canlandýrýrýz :)

Senmi benmi...araci bir alayim tatli sozumu unutmadim :-) ya aracida sattim gibi bisey 29 haziran  ve 3 temmuzu bekliyorum...az kaldi az
Gönderen: alimagar - Haziran 20, 2012, 04:47:27 ÖS
arkadaşlar benide kulubünüse alın  burda küçük emreh moduna girdim  yalnızlık çekiyorum  şu kredimi bitireyim ilk hedfim acord almak
Gönderen: piscocuk - Haziran 20, 2012, 05:19:27 ÖS
Bizim accordumuz yok gulcan :-)
Gönderen: ed35 - Haziran 20, 2012, 05:55:01 ÖS
İnşallah hocam bekliyoruz :)

Şeyhmus hocam al Accord'u buyur klube, ayıpsın yerin her zaman hazır :)
Gönderen: alimagar - Haziran 20, 2012, 06:09:14 ÖS
İnşallah hocam bekliyoruz :)

Şeyhmus hocam al Accord'u buyur klube, ayıpsın yerin her zaman hazır :)
teşekürler ama en az 1.5- 2  sene sürer acordu almam şu an citynin kredisi ni bitireyim inşallah  yeni kasa acord alıcam şuan satmam büyük zarar olur tekrar kredi çekmesi  kredim bitsin  city satrım param cebimde olur gerekirse üstüne bi kredi daha çekerim  basamaklrı yavaş yavaş çıkmak lazım  öle deyilmi
Gönderen: alimagar - Haziran 20, 2012, 06:14:39 ÖS
hem araçı sıfır almışım bi tatını çıkarayım 8 aylık araba daha naylonlarının çoğu üstünde sökmeye kıyamıyorum anlayın beni hayatımda ilk defa sıfır araç aldım
Gönderen: ed35 - Haziran 20, 2012, 06:23:07 ÖS
Haklısın hocam tabii ki sende,benimde kaçıncı arabamdan sonra aldım,civic'e-hr-v ye vs. bindik,kademe kademe herşey :)
Gönderen: piscocuk - Haziran 20, 2012, 06:58:59 ÖS
Allah hepimizin gönlüne göre versin
Gönderen: alimagar - Haziran 20, 2012, 07:20:02 ÖS
AAAMMMİİİİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN
Gönderen: bbhnda - Haziran 20, 2012, 09:18:55 ÖS
arkadaşlar benide kulubünüse alın  burda küçük emreh moduna girdim  yalnızlık çekiyorum  şu kredimi bitireyim ilk hedfim acord almak

kredi başla kredi bitir boşver sen citynin keyfini sürmeye bak...
Gönderen: alimagar - Haziran 20, 2012, 09:52:25 ÖS

kredi başla kredi bitir boşver sen citynin keyfini sürmeye bak...
keyifli bi araç en az2 sene sürelim keyfini
Gönderen: alkan - Haziran 22, 2012, 04:12:04 ÖS
ARKADASLAR 2004 MODEL ACCORDUM VAR 2.4 MOTOR KLİMAYI ACINCA ARAÇ COK KASIYOR GİBİ NORMALMIDIR ACABA SİZİN 2.4 LERDEDE BOYLE OLUYORMU BİRDE AUTOYAMI BASIYIM KLİMAYI CALISTRMAK ICIN YOKSA A/C TUSUNAMI ARACI YENI ALDIM YAVAS YAVAS OGRENIYORUZ
Gönderen: piscocuk - Haziran 22, 2012, 04:17:56 ÖS
Bir yerde daha sormustum bulamadim...2.4 lerde koltuk isitma haricinde sogutma varmi..yoksa yazin deri kootuga nasil cozum bukuyorsunuz....ben kumas koltukta bile terliyorum..biraz kiloluyum normalde de saglam terler sicaklarim accordda deri koltuk gozumu cok korkutuyor..yazin ates kisin buzzzz
Gönderen: 06FAT68 - Haziran 22, 2012, 07:50:22 ÖS
soğutma yok ancak kliması çok güzel soğutuyor ilk bindiğimde klimayı hemen açtıktan sonra bende fazla terleme hissetmiyorum
Gönderen: piscocuk - Haziran 22, 2012, 07:55:48 ÖS
Hmmm ieste klima var ama kendime cevirirsem kolum kafam artik nereye dondurursem sikinti oluyo bosluga cevirincede arac ici sicakligini istedigim kivama getirmiyo
Gönderen: ed35 - Haziran 22, 2012, 08:57:55 ÖS
Hmmm ieste klima var ama kendime cevirirsem kolum kafam artik nereye dondurursem sikinti oluyo bosluga cevirincede arac ici sicakligini istedigim kivama getirmiyo
Accord'taki öyle değil hocam 1,2 dk içinde bütün araba buzhaneye bile dönüyor,ki adet buzdolabı haznesi mevcut zaten.
Gönderen: piscocuk - Haziran 22, 2012, 09:32:24 ÖS
Ohhhh 1.5 haftam kaldiiiii :-)
Gönderen: ed35 - Haziran 22, 2012, 09:38:18 ÖS
Ohhhh 1.5 haftam kaldiiiii :-)
Şafak sayıyoruz artık :D
Gönderen: piscocuk - Haziran 22, 2012, 10:49:25 ÖS
Vallahi oyle...bukadar heves ettim tirsiyorum almayi dusundugum araba satilacak diye
Gönderen: ed35 - Haziran 23, 2012, 10:28:41 ÖÖ
Vallahi oyle...bukadar heves ettim tirsiyorum almayi dusundugum araba satilacak diye
Kısmet hocam ya,özelden bi ilan numarasını verebilirsen bakayım bende şöyle bi.
Gönderen: piscocuk - Haziran 23, 2012, 02:49:23 ÖS
Bak bakalim nasil :-)
Gönderen: ed35 - Haziran 23, 2012, 05:50:08 ÖS
Bak bakalim nasil :-)
Baktım,baktım :)
Gönderen: carkcibasi - Temmuz 13, 2012, 08:13:52 ÖÖ
Herkese merhaba...

Ben, ilk mesajda alıntı yapılan uzuuuuun mesajın sahibiyim ve bir 2.4 kullanıcısyım.
Her türlü paylaşıma açığım.

Ayrıca Teleflex GFI kitine sahibim.

Selamlar
Gönderen: piscocuk - Temmuz 13, 2012, 08:16:24 ÖÖ
eyvah yakalandım :))

hoş geldin
Gönderen: carkcibasi - Temmuz 13, 2012, 09:44:53 ÖÖ
Yakalarım!..
:)

Hoşbulduk
Gönderen: honda2002 - Temmuz 13, 2012, 09:47:36 ÖÖ
Herkese merhaba...

Ben, ilk mesajda alıntı yapılan uzuuuuun mesajın sahibiyim ve bir 2.4 kullanıcısyım.
Her türlü paylaşıma açığım.

Ayrıca Teleflex GFI kitine sahibim.

Selamlar

Merhaba,

İlk mesajınızı bende okumuş ve pek çok şey öğrenmiştim.
Aynı araca ve aynı LPG kitine sahibiz.
Bu forumda aktif olacak mısınız ? Biz çok isteriz :))
Gönderen: carkcibasi - Temmuz 16, 2012, 07:38:49 ÖS
Olabildiğince aktif olarak aranızda bulunmak isterim.

@honda2002
1-Hocam kitinizi ne zaman taktınız?
2-Enjektörleriniz kaç milimetre?
3-Şu anki tüketiminiz nedir?
4-Montajı nerede yaptırdınız?

Selamlar, sevgiler
Gönderen: Taner.r - Temmuz 16, 2012, 07:44:29 ÖS
0-100 9.2 biraz çok değil mi 190PS bir motor için?
Gönderen: alkan - Temmuz 16, 2012, 07:54:20 ÖS
arkadaslar antalyada trafik kitlendigi noktada yaklasık 45 50 dakka dur kalk yaptık hava 43 dereceyi gsterirken honda accord 2.4 aracımı yenı bakımdan cıkardım eve donerken yag yağ filtresi hava filtresi değişti arabyla dururken hararet 100 110 civarlarına cıktı hareket edınce dusuyor durunca yükseldi neden böyle oldu acaba fanı falan calısıyor bır sorun yok ama hava cok sıcaktı 2 gün sonra yola cıkacam
Gönderen: alkan - Temmuz 16, 2012, 07:56:44 ÖS
arkadaslar birde on ampulun biri geçmiş servis tekıne 220 tl dedi bende parçacıdan general electırıc markalı d2s aldım sorun olurmu cıftıne 120 verdim fakat servis tamponun sokulmesını soyledı takmak ıcın sartmı tampon sokmek
Gönderen: honda2002 - Temmuz 16, 2012, 08:02:25 ÖS
Olabildiğince aktif olarak aranızda bulunmak isterim.

@honda2002
1-Hocam kitinizi ne zaman taktınız?
2-Enjektörleriniz kaç milimetre?
3-Şu anki tüketiminiz nedir?
4-Montajı nerede yaptırdınız?

Selamlar, sevgiler

Selamlar Hocam,

1-Hocam kitinizi ne zaman taktınız? 1.Aralık.2011
2-Enjektörleriniz kaç milimetre? Bilmiyorum. Önemli bir konu mudur ?
3-Şu anki tüketiminiz nedir? 100 km de min 8lt- max 14lt.  8 lt değer 90-110 km sabitte.
4-Montajı nerede yaptırdınız? Istanbul Topkapı Mengerler Bosch servisi- Tunalının mühendisi uygulamada bulundu.

LPG de Perfermans farkı hissetmedim şimdiye kadar. Ancak aracı da öyle yüksek hızda zorlamadım açıkçası. Sadece arada bir dip gaz ;)
Tek problemim var, LPG den beri aracın duraklama hızlarında gaza tepkisi biraz sağırlaştı. Benzine alınca da farketmiyor artık. Beygirlerin bir kısmı zehirlendi mi nedir :))
Bugün hafif rampa yukarı bir yerde duraklama hızında gaz yüklendim motor hiç tepki vermedi. 1 sn geçmeden fırladı. Çok gıcık bir durum. Ama arada bir yapıyor.
Gönderen: honda2002 - Temmuz 16, 2012, 08:07:04 ÖS

Klasik 5 ileri otomatik şanzuman
artı 1523 kg lik boş ağırlık
artı turbosuz 223 NM tork en büyük etkenlerdir herhalde.

Ancak hızını alınca iyi ivmeleniyor
227 km son hız gayet iyi.
Gönderen: carkcibasi - Temmuz 16, 2012, 08:13:32 ÖS
arkadaslar antalyada trafik kitlendigi noktada yaklasık 45 50 dakka dur kalk yaptık hava 43 dereceyi gsterirken honda accord 2.4 aracımı yenı bakımdan cıkardım eve donerken yag yağ filtresi hava filtresi değişti arabyla dururken hararet 100 110 civarlarına cıktı hareket edınce dusuyor durunca yükseldi neden böyle oldu acaba fanı falan calısıyor bır sorun yok ama hava cok sıcaktı 2 gün sonra yola cıkacam

Hocam kuvvetle muhtemel bir yerden radyatöre hava yaptırmışlardır. Radyatörü motor soğukken açın ve motoru çalıştırarak su ekleyin.
Kendinizi yakmamaya dikakt edin, önlemlerinizi alın.

Ampüller için tampon sökmeye gerek yok.
Kapağı söküp amoülleri değiştirin. Sadece ampülün cam kısmına el değdirmeye dikkat edin.
Ampüller için biraz geç kalmışım. Çiftini 60-70 liraya almıştım ve gayet memnunum.

Selamlar
Gönderen: Taner.r - Temmuz 16, 2012, 08:18:15 ÖS

benim yakın bir dostumda kullandığım aracın manueli var 90 model. hatta orj otomatikti biz manuel yaptık :)

90 model volan, 92 marş, 96-98 dişlileri takıldı.

aracın içinde iki kişiyiz, arkada ekstradan bir tüp var 50 litrelik. bir tane tüp bass, ve arkadaşım tamirci olduğundan takımların bulunduğu takım çantası. 8,5sn gibi 0-100 aldı. klima 4. kademede yapılan testtede 10saniye gibi aldı. ve bu test lpg de yapıldı.

açıkçası ben daha iyi bir performans bekliyorum.

edit: eklemeyi unuttum bir egzoz sistemi var sadece orta susturucudan sonra bir değişiklik yaptı. remus mu ne diyordu. 400TL ye ondan taktı sadece.

yazılım vs.. stok halde.
Gönderen: honda2002 - Temmuz 16, 2012, 08:22:22 ÖS

benim yakın bir dostumda kullandığım aracın manueli var 90 model. hatta orj otomatikti biz manuel yaptık :)

aracın içinde iki kişiyiz, arkada ekstradan bir tüp var 50 litrelik. bir tane tüp bass, ve arkadaşım tamirci olduğundan takımların bulunduğu takım çantası. 8,5sn gibi 0-100 aldı. klima 4. kademede yapılan testtede 10saniye gibi aldı. ve bu test lpg de yapıldı.

edit: eklemeyi unuttum bir egzoz sistemi var sadece orta susturucudan sonra bir değişiklik yaptı. remus mu ne diyordu. 400TL ye ondan taktı sadece.

yazılım vs.. stok halde.

Accord 2.4 düz 7,9 sn 0-100km.
otomatik vites çok etkiliyor aracı.
Gönderen: Taner.r - Temmuz 16, 2012, 08:25:32 ÖS

yazılım vs.. stok halde.

Accord 2.4 düz 7,9 sn 0-100km.
otomatik vites çok etkiliyor aracı.

Oo.. baya büyük fark varmış.. Demekki honda otomatik olayında çok çok gerilerde.

benimki otomatik. bir ara 0-100 deneyim bakalım arkadaşımla kalkış vs.. manuelle ne kadar fark edecek :)

gerçi yürüdükten sonra maşallahı var. ufak tefek dokunuşlarla 140-160larda alıyor soluğu :)
Gönderen: carkcibasi - Temmuz 16, 2012, 08:54:49 ÖS

LPG de Perfermans farkı hissetmedim şimdiye kadar. Ancak aracı da öyle yüksek hızda zorlamadım açıkçası. Sadece arada bir dip gaz ;)
Tek problemim var, LPG den beri aracın duraklama hızlarında gaza tepkisi biraz sağırlaştı. Benzine alınca da farketmiyor artık. Beygirlerin bir kısmı zehirlendi mi nedir :))
Bugün hafif rampa yukarı bir yerde duraklama hızında gaz yüklendim motor hiç tepki vermedi. 1 sn geçmeden fırladı. Çok gıcık bir durum. Ama arada bir yapıyor.

Montajı Ufuk yaptı o zaman size.
Enjektör çapı bizim araçlarda önemli. 2,75 mm olmalı.
Aracın LFTF değerlerini ölçtünüz mü hiç? (çekişle alakalı konuşuyorum)

Selamlar
Gönderen: honda2002 - Temmuz 17, 2012, 06:27:56 ÖÖ
Selamlar,

Enjektör çapını nasıl öğrenebilirim. Herhalde montajı yaptığım yere sormam lazım.
Aracın LFTF değerlerini nasıl ölçtürebilirim ?

Gönderen: carkcibasi - Temmuz 17, 2012, 01:35:48 ÖS
Selamlar,

Enjektör çapını nasıl öğrenebilirim. Herhalde montajı yaptığım yere sormam lazım.

Enjektör çapını motnaj yaptığıız yerden öğrenebilirsiniz. Eğer sorununuz yoksa kurcalamanıza gerek yok.
LFTF değeriniyse bir OBD cihazıyla ölçebilir ya da ölçtürebilirsiniz.

Selamlar
Gönderen: honda2002 - Temmuz 17, 2012, 02:15:11 ÖS
Selamlar,

Enjektör çapını motnaj yaptığıız yerden öğrenebilirsiniz. Eğer sorununuz yoksa kurcalamanıza gerek yok.
LFTF değeriniyse bir OBD cihazıyla ölçebilir ya da ölçtürebilirsiniz

Selamlar

Açıkçası araca uygun malzeme takılmasından uzun uzadıya konuştuk
Hatta çift regulatör takıldı. 155hp liklere tek takılıyormuş.

Problemim sadece duraklama hızlarında gaza tepkinin (Sadece bazen) geç oluşu.
Onun dışında kiti takan yer subap ayarı, rölanti motoru, boğaz kelebeği vs temizliğinden de bahsetmişti. Yüksek fiyattan ötürü yaptırmamıştım. :)
Sebep bunlar olabilir mi ? Bazen rölanti dengesiz olabiliyor.  Bazen 500 d/d civarında duruyor. Araç titiriyor. Ancak aldığımdan beri böyle.

Bu arada LFTF değerini nerede ölçtürebilirim ? Kendim nasıl yapabilirim ?

Gönderen: ed35 - Temmuz 17, 2012, 03:20:46 ÖS
Selamlar,

Selamlar

Onun dışında kiti takan yer subap ayarı, rölanti motoru, boğaz kelebeği vs temizliğinden de bahsetmişti. Yüksek fiyattan ötürü yaptırmamıştım. :)
Sebep bunlar olabilir mi ? Bazen rölanti dengesiz olabiliyor.  Bazen 500 d/d civarında duruyor. Araç titiriyor. Ancak aldığımdan beri böyle.

Bu bahsettiğiniz subap ayarı hocam,lpg'li araçlarda her 10binde yapılması tavsiye ediliyor.
Rolanti düşer,titrer hatta stop etmeye kadar gider.
Gönderen: carkcibasi - Temmuz 17, 2012, 03:46:58 ÖS
Selamlar,

Selamlar

Doğru mu anladım? Aracınızda çift regülatör mü var?
LTFT değerini herhangi bir servisten ölçebilirsiniz.
Hatta meraklıysanız bir ELM327 cihazı alıp da kullanabilirsiniz.

Selamlar
Gönderen: honda2002 - Temmuz 17, 2012, 05:18:09 ÖS
Evet cift regulator var. Eminim.
Subap ayari hem 10binde 1 cok sık degil mi?
Gönderen: carkcibasi - Temmuz 20, 2012, 11:28:10 ÖS

Valla hocam çift regülatör olayına anlam veremedim. Sanki 500 beygirlik Hot-Rod mu bizim araçlarımız?
Ayıptır sorması, montaj maliyeti ne oldu ve valf koruma sistemi yaptınız mı?

Selamlar
Gönderen: honda2002 - Temmuz 21, 2012, 02:25:27 ÖS
190ps olunca cift regulator besleme acisindan uygun olanidir dediler, fiyat 2650 lira. Subap yaglama yok.
Euro kuru uzerinden hesap yaptilar o donem. 2750 den pazarlik yaptim. Tunali sanirim 2550 tl gibi bir fiyat vermisti. Ancak Ankara git gel 2 gun kal daha pahali olacakti.
Gönderen: _mecem_ - Temmuz 23, 2012, 04:06:50 ÖÖ
2.4 accordu düz vites yapmak ne derece mümkündür ? bildiğim kadarıyla bulgaristanda düz vitesleri var gidip yada parçaları getirip yaptırmak nasıl olur ? tecrübesi bilgisi olan var mı ?
Gönderen: 06FAT68 - Temmuz 23, 2012, 07:08:49 ÖÖ
2.4 accordu düz vites yapmak ne derece mümkündür ? bildiğim kadarıyla bulgaristanda düz vitesleri var gidip yada parçaları getirip yaptırmak nasıl olur ? tecrübesi bilgisi olan var mı ?
türkiye de yapılmış bi araba vardı bir ara ilanlarda yapılmayacak bir şey değil ama emek ve araştırma gerekir güzel de olur
Gönderen: carkcibasi - Temmuz 23, 2012, 07:38:40 ÖÖ
190ps olunca cift regulator besleme acisindan uygun olanidir dediler, fiyat 2650 lira. Subap yaglama yok.
Euro kuru uzerinden hesap yaptilar o donem. 2750 den pazarlik yaptim. Tunali sanirim 2550 tl gibi bir fiyat vermisti. Ancak Ankara git gel 2 gun kal daha pahali olacakti.
Hocam güzel günlerde kullanın.
Fakat gerçekten de çift regülatör çok gereksiz olmuş.
Hem fiyat şişmiş (çünkü regülatör nereden baksanız 250 Euro'dur) hem de periyodik bakımlarda yapılacak işlerin sayısı artmış.
Bu Tunalı'yı anlamak çok güç.

Selamlar
Gönderen: honda2002 - Temmuz 23, 2012, 08:44:41 ÖÖ
Hocam güzel günlerde kullanın.
Fakat gerçekten de çift regülatör çok gereksiz olmuş.
Hem fiyat şişmiş (çünkü regülatör nereden baksanız 250 Euro'dur) hem de periyodik bakımlarda yapılacak işlerin sayısı artmış.
Bu Tunalı'yı anlamak çok güç.

Selamlar

Bir iki teleflex bayisinden daha fiyat amaçlı sormuştum o dönem. Kimse de uyarmadı gereksiz diye :)
Satarken sökerim, ya da ne bileyim güç artışına vs gidersem belki işe yarayabilir, ne dersin.
Gönderen: carkcibasi - Ağustos 22, 2012, 09:28:30 ÖS
Güç artışına gidersen de sorun olmaz hocam tek regülatör.

Bu arada mart ayında bir mesajın var hocam:

"SÜRÜCÜ TARAFI TEK DOKUNUŞLA AÇILMIYOR"

Tek bir önerim olacak:

DÜĞMEN BOZUK :D

Selamlar
Gönderen: honda2002 - Ağustos 23, 2012, 06:54:07 ÖS
Simdi tekrar denee surucu tarafi tek dokunusla acilip kapaniyor
Diger 3 cam icin bu ozellik yok

Mengerlerle konustum

Benim araca uygun buyuklukte regulator olmadigindan cift takiliyormus
Muhtemelen ithal etmiyorlar

Bu sefer maliyetli oldugunu soyledim
Onlar da buyugu olsaydi bile o daha pahali yani fiyat olarak cok zararda degilsine getirdiler
Gönderen: carkcibasi - Ağustos 24, 2012, 07:44:57 ÖÖ

Bu Tunalı, gerçekten de bu güzelim kitin hakkını verebilmekten çok çok uzak bir firma.
Keşke birileri elinden alabilse bunların.

Selamlar
Gönderen: honda2002 - Ağustos 26, 2012, 07:33:10 ÖS
Benim aracın yolda davranışıyla ilgili bir kaç sorum var.
Konuyu burada bahsetme ihtiyacı duydum çünkü accord 2.4 e has bir durum olabilir diye düşündüm.

1- araç dolu ve özellikle rampa tırmanışlarında gazı köklemiş çıkarken 3 ten 4 e vites değişimi esnasında vites değişimi az bir şey gecikmeli oluyor. Değişim esnasında örneğin 3. viteste devir 4000 ise vites değişimi esnasında anlık olarak 4200 e çıkıyor sonra 4.vitese geçiyor.
4 ten 5 e geçerken de benzer şekilde oluyor.
Eğerki rampa daha az eğimli veya daha az gaz veriyor isem bu olay az oluyor.
Düz yolda giderken bir problem yok.
1-2, 2-3 değişimlerinde de bu olmuyor.
Acaba şanzuman mı kaçıyor ?
Yoksa sizde de benzer durum var mı ?
Manuel kullanımda da oluyor.

2- rampa yukarı kick down esnasında eğer 3. veya 4. vitese düşersem hafif bir vuruntu oluyor. Motor veya şanzuman kulağı kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Düz yolda ise olmuyor. Siz ne dersiniz ?

3- Geri vitrese takıp hem gaz verirsem gene bir vuruntu oluyor. Ancak Rye aldıktan sona 1, 1.5 sn kadar beklersem bu vuruntu olmuyor. Gene motor veya şanzuman kulağı mıdır acaba ?

Araç 200 bine  yakım km de. Orijinal parçalar halen üzerinde olabilir
Gönderen: honda2002 - Ağustos 26, 2012, 08:47:46 ÖS
Bu arada şanzuman yağı atf z1 le yenilenmişti.
Gönderen: carkcibasi - Ağustos 29, 2012, 04:23:16 ÖS
Hocam selam.

Vuruntu ve geri vitese geçerken darbe etkisi motor kulaklarının vefatı anlamına geliyor.
Bir süre sonra abartılı bir motor titreşimi hissedebilirsin.

Şanzımanla alakalı bahsettiğin durum ise Grade Logic / Akıllı Eğim Sistemidir.

Aracın yokuş inişlerde hızlanmasını, çıkışlarda hızdan düşmesini önleyen bir sistem.  >=ok

Selamlar
Gönderen: piscocuk - Eylül 14, 2012, 10:49:53 ÖÖ
hala alamadık bi 2,4 :)
Gönderen: honda2002 - Eylül 14, 2012, 01:40:12 ÖS
hakkaten ya.
Gönderen: piscocuk - Eylül 14, 2012, 05:24:02 ÖS
bir aksilik olmazsa 2013 ocakta alıcam artık.şuan araçlar benim üzerime ve satamıyorum.satarsam yeni yasaya göre sanırım baya sorun yaşarım.bu sebeple ocak 2013 bekliyorum.kısmet olursa çok güzel bir makina yapmak istiyorum
Gönderen: ekuzdere - Şubat 19, 2013, 12:07:48 ÖS
iyi günler herkese. Bizde bu 2.4 accord'lara niyetlenmiş bulunmaktayız. Aracı araştırıyorum bir süredir ama bir çok kişi + larını yazmış ve aslınad bir çok eksiğide var gibi duruyor aracın. Biraz bahsedebilecekmisiniz ?
Merak ettiklerim; Aracın arka tarafı acayip dar duruyor fotoğraflarda falan hatta sanki bizim vtec2'ler daha geniş gibi.
şöför cam indirme ve kaldırma otomatik değil mi ?
birde honda2002 nickli üye "Otomatik merkezi kilit yok. Manuel yapıyorsun.

Vantilatör kayışı koruma kapağı yok. Motor çalışırken dikkat etmek lazım." yazmış bunları anlayamadım
Cevap verirseniz sevinirim ;)
Gönderen: piscocuk - Şubat 19, 2013, 06:52:22 ÖS
senin aracın daha güzel :)
Gönderen: ekuzdere - Şubat 19, 2013, 09:05:10 ÖS
sen yine Denizli'ye gelip araba aldın galiba abi :D ?
Gönderen: 06FAT68 - Şubat 19, 2013, 10:35:28 ÖS
iyi günler herkese. Bizde bu 2.4 accord'lara niyetlenmiş bulunmaktayız. Aracı araştırıyorum bir süredir ama bir çok kişi + larını yazmış ve aslınad bir çok eksiğide var gibi duruyor aracın. Biraz bahsedebilecekmisiniz ?
Merak ettiklerim; Aracın arka tarafı acayip dar duruyor fotoğraflarda falan hatta sanki bizim vtec2'ler daha geniş gibi.
şöför cam indirme ve kaldırma otomatik değil mi ?
birde honda2002 nickli üye "Otomatik merkezi kilit yok. Manuel yapıyorsun.

Vantilatör kayışı koruma kapağı yok. Motor çalışırken dikkat etmek lazım." yazmış bunları anlayamadım
Cevap verirseniz sevinirim ;)

arka diz çoğu araçtan geniştir ancak deri koltuklar kaba durduğundan arka diz mesafeside dar görünür. vantilatörü görmediğiniz için kayışıda göremezsiniz. kayış dedikleri hidrolik direksiyon pompası ve klima kayışıdır ki buda sorun teşkil edecek bir boyutunu görmedim henüz (ki çoğu honda da bu açıktadır zaten) çoğu araçtan sorunsuz ve 1,6 civicler kadar yakıt tüketen lpg kitiyle beraber 1650-1700kg bir araç ben 2 senedir 2,4 üne keyifle biniyorum vtec 2 parasına 10 numara sorunsuz bir araç bulunabilir ki bende zamanında vtec2cilere kızıp 2,4 almıştım iyikide almışım
şöför camı otomatiktir merkezi kilit seyir halinde iken kitlicekseniz manueldir.
Gönderen: ekuzdere - Şubat 19, 2013, 11:26:29 ÖS
Çok teşekkürler, yanlış kelimelerin kullanımı kafamı karıştırmıştı
Gönderen: piscocuk - Şubat 20, 2013, 06:02:15 ÖS
sen yine Denizli'ye gelip araba aldın galiba abi :D ?

öyle oldu :)
Gönderen: piscocuk - Haziran 25, 2013, 11:40:55 ÖÖ
konuyu hortlatıyorum ve bu sefer olsun istiyorum hep bu arabaya  niyetlenip başka araba aldım geldim

varmı temizinden 2.4 accord
Gönderen: CelloCeylo - Haziran 26, 2013, 01:04:36 ÖÖ
Kirli var ...
Gönderen: 06FAT68 - Haziran 26, 2013, 08:35:00 ÖÖ
ben aracımı satarım ama piyasanın üstünde isterim 32500tlye bırakarım alan kişi 10yıl masraf etmeden biner. bakım zamanı gelmeden herşeyi honda orjinal servisinde yapılmıştır. 4 lastiği daha 300kmde dir. jantlar yeni boyanmıştır. fren diskleri ABDden performans disklerle değişmiş ekstralı mugen aksesuarlı falan değildir ama içinde gizildir.
Gönderen: piscocuk - Haziran 26, 2013, 10:22:40 ÖÖ
varsa aracın ilanı görmek isterim

detaylı bilgi ile yazarsan sevinirim

bu arada kitmtm kullanan varmı? araç için özellikle bu kiti öneriyorlar
Gönderen: piscocuk - Haziran 26, 2013, 10:23:12 ÖÖ
Kirli var ...

komiksin
Gönderen: 06FAT68 - Haziran 26, 2013, 12:23:04 ÖS
varsa aracın ilanı görmek isterim

detaylı bilgi ile yazarsan sevinirim

bu arada kitmtm kullanan varmı? araç için özellikle bu kiti öneriyorlar
aracımın ilanı yok ama bilgiyi telefondan verebilirim.
Gönderen: piscocuk - Temmuz 01, 2013, 05:13:17 ÖS
nihayet yıllardır özlemini çektiğim aracıma kavuştum ve kendime kızıyorum neden bukadar beklemişim diye :)
Gönderen: cobra34 - Temmuz 01, 2013, 06:53:09 ÖS
bende 97 accordu satıp 2004 2.4 aldım konfor olarak Euro Accord modeli eski olmasına rağmen 2.4 le eş değer fakat diğer bütün kriterlerde 2.4 bariz önde.
Gönderen: CelloCeylo - Temmuz 02, 2013, 12:14:26 ÖÖ
Do na nım ha ber . c o m    daki Accord forumunda çokça paylaşım var . Bekleriz .
Gönderen: piscocuk - Temmuz 16, 2013, 11:33:26 ÖÖ
kitmtm lpg taktırdım aracıma

şehir içi 0,270 TL
şehir dışı 0.218 TL yakıyor

şuan için çok memnunum
Gönderen: cobra34 - Temmuz 16, 2013, 11:39:37 ÖÖ

şehir içi 0,270 TL

şuan için çok memnunum
performans nasıl?benim lpg 20 tl lik gazdan az varsa eğer dip gazda benzine geçiyor.
Gönderen: piscocuk - Temmuz 16, 2013, 11:53:49 ÖÖ
performans olarak yanlış bilgilendirebilirim.
typerı satıp aldım bu aracı..benzinde 1 gün kullandım ve hemen lpg taktırdım.
şuan beni tatmin ediyor.
lpg den benzine geçiyorsa yazılımsal bir hata vardır bence..montaj yapan yer ile görüşün.
benimde aynı sorunum oldu.hemen aradım montajı yapan yeri gelin müsait zamanda hallederiz dediler..belki bugün uğrarım sonucu belirtirim yine
Gönderen: honda2002 - Temmuz 16, 2013, 12:04:39 ÖS

şehir içi 0,270 TL

şuan için çok memnunum
performans nasıl?benim lpg 20 tl lik gazdan az varsa eğer dip gazda benzine geçiyor.
şuan beni tatmin ediyor.
lpg den benzine geçiyorsa yazılımsal bir hata vardır bence..montaj yapan yer ile görüşün.
benimde aynı sorunum oldu.hemen aradım montajı yapan yeri gelin müsait zamanda hallederiz dediler..belki bugün uğrarım sonucu belirtirim yine

lpg bitmeden benzine geçmemeli. Beslemede hata vardır.
lpg çok az kaldıysa ve sen dip gaz ilerliyorsan belki geçebilir ancak sen 20 tl lik lpg den bahsediyorsun imkanı yok geçmemeli.
Bu arada 6 ileri otomatik olsa daha iyi olurdu. :)
Gönderen: piscocuk - Temmuz 16, 2013, 12:39:49 ÖS
Az once farkina vardim icerden bagajimi acamiyorum..kronik bir sorunmudur acaba?
Gönderen: cobra34 - Temmuz 16, 2013, 01:11:47 ÖS
Az once farkina vardim icerden bagajimi acamiyorum..kronik bir sorunmudur acaba?
sanmam.
Gönderen: 06FAT68 - Temmuz 16, 2013, 01:38:23 ÖS
anahtarla kitlendiyse açılmaz içerden de dışardan da
Gönderen: piscocuk - Temmuz 16, 2013, 02:38:44 ÖS
Disaridan aciliyor.kumandadan aciliyor ama iceriden acilmiyor
Gönderen: ekuzdere - Temmuz 16, 2013, 03:28:39 ÖS
İçerden açılan yerde kilit varsa oradan kilitlemişsindir veya birisi kurcalarken kilitlemiştir :D
Gönderen: can3520 - Temmuz 16, 2013, 03:32:40 ÖS
Bagaj teli kopmuştur belki
Gönderen: piscocuk - Temmuz 16, 2013, 06:55:06 ÖS
Ic taraftaki kilit kismini her iki konuma cevirip denedim.banamisin demedi :)
Gönderen: ekuzdere - Temmuz 17, 2013, 02:12:13 ÖÖ
Bagaj teli kopmuş olma ihtimali çok yüksek abi
Gönderen: piscocuk - Temmuz 17, 2013, 07:41:19 ÖÖ
müsait bir zamanda açıp baktırmak gerek ozaman..sanki bagaj kilit kısmı boşa dönüyor gibi geldi bana çok yumuşak.yani bagaj açma kolunu istediğim şekilde yukarı kaldıramıyorum.belki kilitte bir sorun vardır.haftasonu baktırıcam artık
Gönderen: piscocuk - Temmuz 17, 2013, 07:43:44 ÖÖ

şehir içi 0,270 TL

şuan için çok memnunum
şuan beni tatmin ediyor.

lpg bitmeden benzine geçmemeli. Beslemede hata vardır.
lpg çok az kaldıysa ve sen dip gaz ilerliyorsan belki geçebilir ancak sen 20 tl lik lpg den bahsediyorsun imkanı yok geçmemeli.
Bu arada 6 ileri otomatik olsa daha iyi olurdu. :)

6 ileri olsaymış hem daha az yakarmış.hemde tadından yenmezmiş :D

dün montaj yaptığım yere gittiler.regülatör basıncını açtılar sanırım bir iki ayar yaptılar
daha önce 6000 devire gelince yani vtec açınca benzine geçiyordu araba şimdi 6500-7000 arası geliyor ozaman geçiyor benzine..demekki 1 işlem daha yaparlarsa sorun ortadan kalkar gibi geliyor
Gönderen: BiTEC - Temmuz 17, 2013, 09:06:09 ÖÖ
hadi hayırlı olsun kazasız belasız cezasız nazarsız binmek nasip olsun...
açıkçası ben de düşünüyorum accord...
önceleri manuel fanatiği idim...
bel fıtığı olduğum için ağrılar ve sol bacağımda güç kaybı olduğu için sağlığım daha önemli olduğundan accord a doğru yönlenmeye başladım...
şuan tam olarak ağrılarım geçmediği için bir kaç aydır çalışmıyorum... iş durumları tekrar aktif olsun sanırım accord a geçiş yapacağım...
Gönderen: hangover - Eylül 07, 2013, 05:24:20 ÖS
accord bulamadık daha. kendisi yada çevresinden satan varsa araç önerilerinizi bekliyorum
Gönderen: Accord 2.4ex - Eylül 15, 2013, 02:55:48 ÖS
İyiy günler değerli accord kullanıcıları bi süredir bu aracı araştırıyorum ve ciddi olarak almaya niyetlendim yalnız internette ilanalra baktığım lpgde yakıt tüketimlerinde çok uçuk kaçık rakamlar yazıyor bununla ilgili en doğru bilgiyi tarafsız olarak kullanan arakadaşlarda bulabileceğimi düşündüm Bu 2.4 executive araçlar lpg ile ne kadar yakıt tüketiyor lpgde kullanan varsa güncel tüketimlerinizi litre veya kuruş olarka verebilirmisiniz birde aldığınız lpgnin litre fiyatınıda yazarsanız sevinirim.
Gönderen: honda2002 - Eylül 15, 2013, 04:42:34 ÖS
Sakin kullanimda kara kista s.ici lpg de 13lt /100km yi gordum
Yazin s.ici 11.5lt ye kadar dusebilir.
S.disi 110-120 sabitte lpg de 8lt/100km
Gönderen: 06FAT68 - Eylül 15, 2013, 11:11:08 ÖS
ş.içi ara ara gazlayarak  12-13litre uzun yolda klima kapalı 110sabitle 8-8,5 litre lpg alırsanız eğer 2.4 ten başka bakmayın
Gönderen: piscocuk - Eylül 16, 2013, 05:49:04 ÖS
şehir içi son durum 0.275 kuruş yakıyorum
2 hafta önce şehirler arası 0.190 kuruş yaktı
Gönderen: pedalisa - Eylül 17, 2013, 10:25:30 ÖS
1.6 ies kullanıcısıyım 2.4 accorda geçmeyi düşünüyorum. kulaktan dolma bilgide olabilir bilmiyorum ama genelde üst kapak contasını yakıyorlar dikkat etmek lazım dediler. bilgisi olan var mı ( bu arada 2.4 otomatik aracada üst kapak contayı nasıl yakıyorlar anlamaya çalışıyorum )
Gönderen: honda2002 - Eylül 17, 2013, 11:07:00 ÖS
1.6 ies kullanıcısıyım 2.4 accorda geçmeyi düşünüyorum. kulaktan dolma bilgide olabilir bilmiyorum ama genelde üst kapak contasını yakıyorlar dikkat etmek lazım dediler. bilgisi olan var mı ( bu arada 2.4 otomatik aracada üst kapak contayı nasıl yakıyorlar anlamaya çalışıyorum )

Herseyi duydum da bu ust kapak contasi konusunu ilk sizden duyuyorum
Internette forumlarda da rastlamadim

Normalde neden yaksin ki?

Gönderen: dr.arrican - Eylül 17, 2013, 11:11:43 ÖS
Birileri iyi sallamış gibi geliyor bana. :) Üst kapak contası yansa ne olur ki? Elin yatkınsa kendin bile değiştirebilirsin :)
Gönderen: piscocuk - Eylül 18, 2013, 07:14:10 ÖS
bende ilk belirtilerden biri olan şöför kapısı kilit motoru bozuldu sanırım..kumandadan kapattığımda diğer kapılar açılıp kapanırken şöför kapısında tık yok :)
Gönderen: hangover - Eylül 18, 2013, 07:48:10 ÖS
Aranilan k24 bulunup alinmistir bugun
Gönderen: dr.arrican - Eylül 18, 2013, 10:08:10 ÖS
Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler. :)
Gönderen: hangover - Eylül 18, 2013, 10:44:51 ÖS
sağolun cümlemize inşallah
Gönderen: Accord 2.4ex - Eylül 19, 2013, 12:00:23 ÖÖ

Hayirli olsun bende Bursadayim kısmet olursa bende almayi dusunuyorum artik sizden edindiniz bilgiler hskkinda yardim alirim
Gönderen: hangover - Eylül 19, 2013, 05:41:39 ÖS
(http://k1309.hizliresim.com/1f/m/susnb.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
Gönderen: hangover - Eylül 19, 2013, 05:45:21 ÖS

Hayirli olsun bende Bursadayim kısmet olursa bende almayi dusunuyorum artik sizden edindiniz bilgiler hskkinda yardim alirim

tabi ne demek. arayış içerisindeyseniz sahibinden deki çoğu 2.4 hakkında bilgi sahibi olduk. ilgilendiğiniz ilanı paylaşın bilindikse neyi var yok söyleyebilirim
Gönderen: piscocuk - Eylül 19, 2013, 06:35:08 ÖS
hayırlı olsun kazasız belasız
Gönderen: Accord 2.4ex - Eylül 19, 2013, 06:38:15 ÖS
[/quot

tabi ne demek. arayış içerisindeyseniz sahibinden deki çoğu 2.4 hakkında bilgi sahibi olduk. ilgilendiğiniz ilanı paylaşın bilindikse neyi var yok söyleyebilirim

Şuan belli bir arac yok hedefimde benim almam uzun surer gibi cunku daha kendi aracimi satmadim onu satmam lazım
Gönderen: Accord 2.4ex - Eylül 19, 2013, 06:40:06 ÖS
[/quote

Cok güzel arac Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin
Gönderen: hangover - Eylül 19, 2013, 08:03:20 ÖS
hayırlı olsun kazasız belasız

teşekkür ederim
Gönderen: hangover - Eylül 19, 2013, 08:04:03 ÖS
[/quot

Şuan belli bir arac yok hedefimde benim almam uzun surer gibi cunku daha kendi aracimi satmadim onu satmam lazım

hayırlısı olsun hocam nasip kısmet umarım tez zamanda olur istekleriniz
Gönderen: piscocuk - Ekim 19, 2013, 08:14:54 ÖÖ
evet arkadaşlar en son bayramda aracımın marş motor kömürü bitti sağolsun iyi bir elektrikçi ustası ile 80 TL ye kömürler değiştir.marş motorunun yeri emmenin tam altında olduğu için ustayı baya bir uğraştırdık söküp takarken

şoför kapısı kilit işini de çözemedim.bunlar çubuk sistem olmadığı için extra bir motor takarak olayı kurtaramadık.telli sistem olduğundan komple motorla birlikte almak gerekiyormuş
Gönderen: piscocuk - Ekim 19, 2013, 08:17:42 ÖÖ
rolanti ile ilgili minik bir sorunum var

aracım ile ara sıra ışıklarda veya her hangi bir yerde durduğumda rolantide ufak bir titreme oluyor.nedenini çözemedim.tüm kulakları kontrol ettirdim sapasağlam..ustam çok takıntılı olduğumu bu titremenin normal olduğunu söylüyor ama bence değil

aracımda LPG mevcut ben taktırdım ama onunla alakalı değil çünkü benzine aldığım zamanda bu minik titreme var durduğum zaman boşa alınca titreme hissedilmeyecek kadar az ama ben bildiğim için bana hep titriyor gibi geliyor

bu olay başına gelen yada benzer bir markada bu sorunu yaşayıp çözen varmı

teşekkürler
Gönderen: ekuzdere - Ekim 19, 2013, 10:19:18 ÖÖ
Araç dururken vites "D" konumunda ise araç yürümeye çalıştığı ve sizinde fren yaptığınız için olmasın titreme ? Ev arkadaşımda otomatik prelude var onda aynı olay mevcut duruyorda olsak araç yürümeye çalışıyor "N" konumuna alınca geçiyor. Başka bir arkadaşımda 2012 A3 var, onda vites "D" konumunda bile olsa dururken kendisi şanzumandan tahriki keserek bunu önlüyor, yani kendi kendine "N" ye alıyor ışıkta vs beklerken.
Gönderen: cobra34 - Ekim 19, 2013, 12:50:20 ÖS
Olsijen sensörü sağlam mı?
Gönderen: piscocuk - Ekim 19, 2013, 03:12:46 ÖS
Araç dururken vites "D" konumunda ise araç yürümeye çalıştığı ve sizinde fren yaptığınız için olmasın titreme ? Ev arkadaşımda otomatik prelude var onda aynı olay mevcut duruyorda olsak araç yürümeye çalışıyor "N" konumuna alınca geçiyor. Başka bir arkadaşımda 2012 A3 var, onda vites "D" konumunda bile olsa dururken kendisi şanzumandan tahriki keserek bunu önlüyor, yani kendi kendine "N" ye alıyor ışıkta vs beklerken.

1.6 ies otomatikti onda titreme yoktu..FD6 var ondada hissetmiyorum
Gönderen: piscocuk - Ekim 19, 2013, 03:13:17 ÖS
Olsijen sensörü sağlam mı?

sağlam olduğunu düşünüyorum.katı boşaltıp temizletsemmi acaba
Gönderen: 06FAT68 - Ekim 20, 2013, 09:50:26 ÖÖ

aracım ile ara sıra ışıklarda veya her hangi bir yerde durduğumda rolantide ufak bir titreme oluyor.nedenini çözemedim.tüm kulakları kontrol ettirdim sapasağlam..ustam çok takıntılı olduğumu bu titremenin normal olduğunu söylüyor ama bence değil

aracımda LPG mevcut ben taktırdım ama onunla alakalı değil çünkü benzine aldığım zamanda bu minik titreme var durduğum zaman boşa alınca titreme hissedilmeyecek kadar az ama ben bildiğim için bana hep titriyor gibi geliyor

teşekkürler
rolantinin değişmesi ile ilgili bujiler ve ateşleme bobinlerine bir baktırın derim.
Gönderen: cobra34 - Ekim 20, 2013, 05:52:19 ÖS
aslında bu iridyum bujiler kesinlikle lpg li araçlara göe değil.iridyum buji ler e baktırsanda kimse anlamaz bujinin ömrünü tamamlayıp tamamlamadığını.
Gönderen: 06FAT68 - Ekim 20, 2013, 09:02:45 ÖS
aslında bu iridyum bujiler kesinlikle lpg li araçlara göe değil.iridyum buji ler e baktırsanda kimse anlamaz bujinin ömrünü tamamlayıp tamamlamadığını.
tam tersi  bence ateşleme ne kadar sağlıklıysa verim o kadar güzel olur. Ben sorun olmamasına rağmen 160 binde değiştirdim yine sorun falan yok.
Gönderen: honda2002 - Ekim 20, 2013, 09:18:56 ÖS
Ayni arac bende de benzer titreme var ancak benimki arac yururken 100km civari dusuk devirlerde yapiyor
Hatta oyle ki dikiz aynanin titremesinden goruntu bulaniklasiyor
triger zinciri degistiktrn sonra oldu usta motor daha gergidr calisiyor o yuzden, motor kulaklarin da saglam dedi,

Subap ayari da yapildi fark yok

ancak ben gene de eskiyen motor kulaklarindan supheleniyorum yirtik olmasa bile eskiyip sertlesen motor kulagi yapabilir
Gönderen: piscocuk - Ekim 21, 2013, 09:52:05 ÖÖ
demek ki çok takılmamak gerekiyor :S
Gönderen: cobra34 - Ekim 21, 2013, 03:18:31 ÖS
tam tersi  bence ateşleme ne kadar sağlıklıysa verim o kadar güzel olur. Ben sorun olmamasına rağmen 160 binde değiştirdim yine sorun falan yok.
kardeş sorun çıkarıyor demedik zaten.iridyum buji lpg li araçlarda tam performansını sergilemiyor bunda da yüzde yüz eminim. 2.0 Accord lar iridyum buji olmadığı için bence lpg de 2.4 lerden daha randımanlı.
Gönderen: qokhan - Ekim 22, 2013, 12:23:58 ÖS

teşekkürler
Kıymetli kardeşim; Civic Vtec  kullanıcısıyım; Aracım rolantide sürekli titriyor, stop etmek istiyor gibi oluyordu, aracımda Landirenzo LPG kiti mevcut,  lpg servisine gittim, arkadaşlar  incelediler bobinlerde/ateşlemede sıkıntı olabilir ustanıza danışın dediler. Ustam aracı inceledi, bobinleri tek tek  inceled,i ateşlemeyi kontrol etti çeşitli ölçümler yaptı sıkıntı yok dedi, üst kapağı söktü, külbitör tertibatında anormallik farketti, derken supapları sökecem dedi... lafı uzatmayayım supaplar değişti, külbitör tertibatında bazı parçalar değişti/elden geçti, conta değişti, kapak yeniden taşlandı,supap avans ayarı hassas bir şekilde yapıldı,yeniden bobinler ölçüldü,oldu olacak bujiler değişti... ve sonuç olumlu :) titremeden eser kalmadı
Gönderen: piscocuk - Ekim 22, 2013, 01:30:03 ÖS

teşekkürler
Kıymetli kardeşim; Civic Vtec  kullanıcısıyım; Aracım rolantide sürekli titriyor, stop etmek istiyor gibi oluyordu, aracımda Landirenzo LPG kiti mevcut,  lpg servisine gittim, arkadaşlar  incelediler bobinlerde/ateşlemede sıkıntı olabilir ustanıza danışın dediler. Ustam aracı inceledi, bobinleri tek tek  inceled,i ateşlemeyi kontrol etti çeşitli ölçümler yaptı sıkıntı yok dedi, üst kapağı söktü, külbitör tertibatında anormallik farketti, derken supapları sökecem dedi... lafı uzatmayayım supaplar değişti, külbitör tertibatında bazı parçalar değişti/elden geçti, conta değişti, kapak yeniden taşlandı,supap avans ayarı hassas bir şekilde yapıldı,yeniden bobinler ölçüldü,oldu olacak bujiler değişti... ve sonuç olumlu :) titremeden eser kalmadı

bukadar sebebi olabilirmi..benim aklımda subap ayarı bozulmuş yada bujilerden kaynaklı olabilir diye düşünüyordum
Gönderen: qokhan - Ekim 23, 2013, 10:44:15 ÖÖ
Kardeşim inş. ufak bir sıkıntıdır, bizim kadar zorluk çekmezsin...
Gönderen: piscocuk - Ekim 25, 2013, 08:15:01 ÖÖ
kısmetse cumartesi günü ******a bakıma gidicez ;)
Gönderen: honda2002 - Ekim 20, 2014, 04:14:58 ÖS

Ayni arac bende de benzer titreme var ancak benimki arac yururken 100km civari dusuk devirlerde yapiyor
Hatta oyle ki dikiz aynanin titremesinden goruntu bulaniklasiyor
triger zinciri degistiktrn sonra oldu usta motor daha gergidr calisiyor o yuzden, motor kulaklarin da saglam dedi,

Subap ayari da yapildi fark yok

ancak ben gene de eskiyen motor kulaklarindan supheleniyorum yirtik olmasa bile eskiyip sertlesen motor kulagi yapabilir

On/arka motor kulagi orjinallerle degisti. Yani 6 kulagin onemli ana 2 si degisti.
Ancak titreme az da olsa devam ediyor. En ust devirlerde egzost manifold korumasi hafiften tirrrr sesi yapiyor.

Simdi gidip kalan tum kulaklari da degisik masraf etcem ancak titreme tam kesilmeyecek diye korkuyorum
Gönderen: Gokhanhonda - Kasım 18, 2014, 03:12:59 ÖS
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-honda-accord-direksiyon-hortumu-2002-2005-152068039/detay/
hondaların kronik sıkıntısı artık dert değil