TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: mehmetkyr - Mart 26, 2012, 10:03:54 ÖÖ
-
merhabalar arkadaşlar 96model 1.4 honda cıvıc aracım var aracımın katalizör ünü sökmüşler güzel ses versin diye sizlerden ricam katalizör olmadan araç eğzoz ve tüv muayenesinden geçermi
-
bendede yok bende bulup giricem geçmiyor çünkü...
-
Katalitik konvektör ya da katalizör, orta susturucu, son susturucu...
bunlar AĞIR KUSUR . . .
-
nekadardır fiyat bilgisi olan varmı yada komple fiyatı nedir
-
yan sanıylerı 300 den falan baslıyo sanırım orjınalı 1000 uzerınde dıe bılıyorum
-
teşekür ederim orjinali baya pahalıymış
-
bazı egzoscular kıralıyo muayneye gıderken takıyo gectıkten sonrada söküyo
-
evet mesela ben okandan alıcam öle gidicem :D :D :D
-
evet mesela ben okandan alıcam öle gidicem :D :D :D
mesela
-
bende 1,4 için orta susturucu ve kat olması lazım..ama tuzladaki evde..1-2 haftan varsa gittiğimde bakarım eğer atmadıysam duruyordur..ayrıca eksozcular bu katları kiralıyorlar.
ben haftasonu muayneye girdim son susturucumun içi boşlamış ve çürümüştü geçmedi gittim değiştirdim geçti..ağır kusur oluyor ve geçmiyor
-
bizim arkadas kat iptali komple eksozla gecmisti opc ile bence tamamen sans isi
-
bende değiştireli 2 hafta oldu egzoscu arkadaşım vtec2 ye uyumlu matayın euro 4 modelini taktı aracım katalitik konvertör arızası veriyordu matayın kini taktıktan sonra 02 sensör hatası veriyor şimdi katalizörün fiyatı 400 lira oijinalinden pek farkı yok gibi yalnız bunların euro1 euro2 euro3 euro4 gibi çeşitleri varmış matayın müdürü arkadaşı arayıp bilgi aldı sorun varmı diye aracı takibe aldılar yarın sensör takılacak yeni umarım sorun tamamen kalkar. orijinali 1800 tl 2000tl arasında katalitik arıza verince sensöründe arıza yapma olasılığı çok büyük oda servisteki fiyatı 500tl üzeri yani 3000 tl lik beş para etmez bi sorunla karşı karşıya gelebilmek çok basit şanzımanı dağıtsak bu kadar masraflı olmaz.
-
yanlışım yoksa 2000 yılına kadar olan arabalarda aramıyorlar ama 2000 modelden sonra egsoz muayenesi yaparken katalizörlü verileriyle egsoz muayenesi yapılıyor yoksa kalıyor zaten
-
yanlışım yoksa 2000 yılına kadar olan arabalarda aramıyorlar ama 2000 modelden sonra egsoz muayenesi yaparken katalizörlü verileriyle egsoz muayenesi yapılıyor yoksa kalıyor zaten
bu doğrumu çok merak ediyorum ozaman katalizör almaya gerek kalmaz
-
cevap veriyorum....
doğru değil...
adamlar ın elinde her türlü bilgi var, senin araban fabrikasyon kat ile çıktı ise adam istiyor arkadaş...
mesela 92 model şahinle gidiyorsun, nerede bunun kat ı demiyor, çünkü yok :)
ama 99 doğan slx i.e ile gidiyorsun, hoopps diyorlar git kat tak ta gel Not: muayene onaylanmadı, ağır kusur olayı :)
mesele budur arkadaşım....
Gelelim diğer türlüsüne... bundan 3- 5 sene evvel, aracın sadece ruhsatını götürüp muayene yaptırıyorduk, isterse araç hiç olmasın, ruhsatı var, trafik cezası, MTV borcu ya da ne bileyim hacizi vs si yok ya, ver parayı - bastır kaşeyi haydi hayırlı işler.... ama şimdi TÜVTÜRK var ve de araçları çok ciddi inceliyorlar, incik boncuk bakıyorlar...
Ama bizim millet işte, araçları incelemeyecek, incelese de "görmeyecek" eksiklere dikkat etmeyecek muayeneci elemanları mutlaka yetişiyor bir yerlerde... kimi tanıdık oluyor, kimisinin gözü değil eli çalışıyor.... vs vs.
-
yanlız tüv çalışanlarına acaip kılım..benim araca uzun süre yapmadığım şeyleri yapıyorlar..o fren test yerine bir giriş çıkıları var amortisörler patlayacak neredeyse..çok uyuz olum o heriflere çokkkk
-
Benim aracımda 17 lik jant lastik var, bunlar bile ağar kusur dediler o.ç. ları
-
ben daha bı ay once gectım ne 17 janta nede fılıme hıcbısey demedıler sadece zenon söktüm okadar tekrar gırdım kuzursız gecırdı
-
ben daha bı ay once gectım ne 17 janta nede fılıme hıcbısey demedıler sadece zenon söktüm okadar tekrar gırdım kuzursız gecırdı
Demek istediğim şu, adamların aslında bi standardı yok, kimi yerde geçiyo kimi yerde geçmiyo.
Benim araç modlu Vtec II ,aracı görünce zaten herkez başına toplandı.Bakalım bu araç geçicekmi geçmiyivekmi diye, saçma sapan şeylere kusur yazdılar.Ordaki üç kuruşluk adamların insafına kalmış bi durum yani
-
araçları tanıyorlar arkadaşlar, hangi araç hangi model neyi var neyi yok biliyorlar, Tüv iyi çalışan bir kurum. eğitimli elemanları var, en azından çiğli izmir için böyle... biliyordun bilmiyordunla yol katedemezsiniz yani. Senden benden iyi biliyorlar nesi var nesi yok, Mesela çocuk diyor ki yandaki FD6 ya sizin araç fabrikasyon Xenon değil, 2010'un 2 katılımı çıkan araçlarda var fabrikasyon, siz sonradan takmışsınız. Zaten belli sonradan takıldığı, yönü yok, yüksekliği yok hiçbirşeyi yok... Servisteki müşteri temsilcileri bu kadar hakim değil Honda'nın far bilgisine :D
-
arkadaşlar foruma yeni kayıt oldum katalitik konvektör ararken internetten rastladım. az önce tüvden geliyorumbenden önceki sahibi aracın konvektörünü söktürtmüş(ne akla hizmetse) bilgim olmadığından gittik güle oynaya tüve kıl kuyruk bi arkadaş ağır kusur verdi kös kös geldik şimdi konvektör arıyorum sıfırları bayağı bi pahalı burdaki bazı arkadaşlar bazı egzozcuların kiraladığını söylemişler eğer öyle bişey varsa on numara olacak. iskenderunda ikamet ediyorum umarım sanayide vardır böyle ustalar.
-
bende iki yıldır küralayıp , muayeneden öyle geçiyorum.sonra söktürüyorum.
sök - tak - kirala 50 Tl ye yaptırdım, istanbulda
-
Bu kiralama işlerine para vermeyin arkadaşlar, gidin araçta ne eksikse alın takın.
Bu araç denetim mekanizması trafik güvenliğini(kendi can güvenliğimiz) ve çevre kirliliğini kontrol altında tutabilmek için yapılıyor. Biraz bilinçli olmakta fayda var.
Aracında yangın tüpü olmayıp, girmeden önce kiralayanları görüyorum. Gerçekten acınacak haldeyiz toplum olarak. Yangın tüpü 20-25 lira birşey zaten, araçta ufak birşey olsa anında müdahale edebilme şansı mevcut. Ancak araç sahiplerinin bir kısmı yangın tüpü almaktansa orada kira olarak 10 lira vermeyi tercih ediyorlar.
Belki de ben yanlış düşünüyorumdur, kusura bakmayın.
-
Merhaba arkadaşlar aracim 98 model CRV bugün katalizörün içini bosattirdim çok şırıltı yaptığı için. Egzos muayenesinde daha 2 yıl var. Tuv muayenesinden geçer mi bu sekilde
-
Saygılar honda Kullanıcıları Dostlarım motordan gelen sürtme sesi için gittiğim usta katalizörden geldiğini söyledi daha önce karşılaşan oldu mu.. Cevaplarınız ve yardımlarınız için teşekkürler
-
KAtalızorden surtme sesı felan gelmez. Ama katalızoru ıptal edebılırısnız. Cunku 5 yıldan sonra gorevını yerıne getıremez. aynı azamnda aracı sıkar. Katı sokukun arabya flanşlı boru yaptıırtın. Ama muaynae amcçlı katı atmayın.
-
Boş katalizör muayeneden geçer mi araba bağırıyor biraz o yüzden sıkıntı olur mu
-
İçi boş kat muayeneden geçer teknisyenin kat içine bakma durumu olmadığından alttan sadece yerindemi bakar.
-
İçi boş kat muayeneden geçer teknisyenin kat içine bakma durumu olmadığından alttan sadece yerindemi bakar.
Teşekkürler ustad
-
Teşekkürler ustad
Rica ederim. Yardımcı olduysak ne mutlu Hocam.
-
geçen yıl muayene yaptırdım katalizör yok onun yerine ona benzer bir susturucu var hiç sorun olmadı egzozdan da muayeneden de tek seferde geçtim.