TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: berkut - Mart 17, 2012, 06:12:48 ÖS

Başlık: Orjinal yay şaseye sürtüyor
Gönderen: berkut - Mart 17, 2012, 06:12:48 ÖS
Arkadaşlar selamlar
99 civic aracımın orjinal yayları önlerden birer bakla arkalardan yarım bakla kestirdim.tabi kestirmez olaydım.sağa dönüşlerde sol lastik şaseye sürtüyor,garç gurç sesler eşliğinde.son derece sinir bozucu aynı zamanda da lastikte aşınma yapmış durumda.görüşleriniz,önerileriniz önemli.neler yapılabilir bu konuda fikri olan var mı?
Başlık: Ynt: Orjinal yay şaseye sürtüyor
Gönderen: Optimums - Mart 17, 2012, 07:04:49 ÖS
Çok Geçmiş Olsun Hocam.Bilmediğim Bir Konu Oldu İçin Akıl Verip Kafa Bulandırmak İstemiyorum.Tecrübeli Arkadaşların Cevabını Beklemek Sanırım En Hayırlısı Olacak.Selametle..
Gönderen: berkut - Mart 17, 2012, 07:24:20 ÖS
Haklısınız,teşekkür ederim yinede.
Gönderen: logıcthıs - Mart 17, 2012, 08:34:29 ÖS
jant lastik ölçülerini yazarsanız net bir cevap bulabilirsiniz
eğer orjinal ebatındaysa sürtmesi için anca rot ayarının bozuk olması gerekir.
Gönderen: berkut - Mart 17, 2012, 09:22:06 ÖS
jant-lastik ebatları
195 55 15
Gönderen: onur1980 - Mart 17, 2012, 09:31:20 ÖS
bendede 99 civic var aracı aldığım arkadaş kestirmiş yayları sağa tam tur yapınca sürtme yoktu tam sol yapınca sürtme yapıyordu. ayrıca araba çok zıplıyordu. bence 3.5 luk spor yay alıp takmak en mantıklısı.
Gönderen: berkut - Mart 17, 2012, 09:38:01 ÖS
rot ayarı mantıklı,çözüm olabilir bende pek zıplama yok.
Gönderen: cagatay54 - Mart 18, 2012, 01:14:50 ÖÖ
arkadaşımda var 99 17 jant var 45 yanak lastik var.5 lik fk nın yayını taktı düşmedi dedi ondanda 1-2 baklasını kestirdi hiçbir şekilde bi tarafa sürtmesi yok.tam tur yapınca zıplarsa çamurluğa sürtüyor yavaş dönüşlerde bişey yok.başka bir sıkıntı olabilir göstermek lazım
Gönderen: berkut - Mart 18, 2012, 10:32:59 ÖÖ
şasede herhangi bir sorun yok,gösterdim anlayamadık sorunu.rot ayarınamı girsem.
Gönderen: logıcthıs - Mart 18, 2012, 04:08:15 ÖS
55 yanak lastiğin sürtmesi normal...
Gönderen: basaro - Mart 19, 2012, 10:59:29 ÖÖ
Öncelikle geçmiş olsun kardeşim. ''logıcthıs'' Kardeşiminde dediği gibi 15 jant ve 55 yanak olarak kullandığın lastiklerin sürtmesi kestirilmiş yaylarla olabilecek bir sonuçtur. Bizim araçlarımız için aracı düşürmek istediğinde 50 yanak ideal bir ölçüdür ama 3,5 cm yaylarla çamurluğu doldurmak için 55 yanak da tercih edilebilir. Aslına bakarsan lastik ebatından çok söylemek istediğim kestirilmiş yayı kimse tavsiye etmemesi. Çünkü orjinal yaylarının esneme payı diğer satılan spor yaylara nazaran daha fazla olacağından ve seninde bu mesafeyi yayını kestirerek iyice azalttığından yayın mukavemeti düşecektir ayrıca bizim araçlarımızın motorunun da sol tekerin olduğu noktaya birazdaha yakın olmasından dolayı sağa dönüşlerde yükün sol tekere binip sürtmesi normal karşılanmalıdır. Acil tarafından 3,5 cm Kaliteli bir spor yay almanı tavsiye ederim. Hem konfordan fazla gitmez hemde 55 yanak olan lastiklerinle güzel bir görüntü yakalamış olursun. Spor yay kullanırsan bu tarz sorunlarla da karşılaşmazsın. İyi forumlar...
Gönderen: berkut - Mart 19, 2012, 05:54:37 ÖS
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.artık çözüm olarak orjinal yay, ya da dediğiniz gibi spor yay almaktan başka alternatif yok gözüküyor.peki 3,5 cm lik spor yaylar 4-5 kişi bindiğinde sürtme yaparmı acaba.bu konuda tecrübeniz varmı?
Gönderen: onur1980 - Mart 20, 2012, 10:52:34 ÖÖ
hiç birşey olmaz 3.5 luk taktınmı
Gönderen: berkut - Mart 20, 2012, 11:25:27 ÖÖ
fk spor yayların fiyatları uygun görünüyor.çokta basıklık istemiyorum eski orjinal haline yaklaşsın yeter.sizce 3,5 lik fk iş görürmü?
Gönderen: onur1980 - Mart 20, 2012, 11:49:24 ÖÖ
konfor olarak nasıldır bilmiyorum daha kaliteli 2. el yay alabilirsin aynı fiyata
Gönderen: basaro - Mart 21, 2012, 08:04:44 ÖÖ
Kaliteli bir yay alırsan azda olsa konfordan ödün vermen gerekecek ama güvenliğinden bişey kaybetmezsin. 4-5 kişide binsen eski sorunlarını yaşamazsın. İyi forumlar...
Gönderen: berkut - Mart 21, 2012, 04:00:18 ÖS
teşekkürler arkadaşlar önerileriniz için sağolun...