TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Motor, Modifiye & Do it yourself - Teknik bilgiler => Konuyu başlatan: ertunc_93modelci - Şubat 17, 2012, 12:06:51 ÖÖ

Başlık: IYI BIR SI de neler olmalı
Gönderen: ertunc_93modelci - Şubat 17, 2012, 12:06:51 ÖÖ
beyler 93 honca civic 1.5 ex i satılıga cıkardım ve si ye gecmeyı dusunuyorum alırken nelere dıkkat etmem gerek
Başlık: Ynt: IYI BIR SI de neler olmalı
Gönderen: FF206 - Şubat 17, 2012, 04:19:52 ÖÖ
motor kondisyonuna yağ yakıyor mu duman atıyor mu, ayrıca kazasız olmasına da dikkat etmek lazım temizini bulmak çok zor.. motoru iyi bi ustaya dinletmeni öneririm yatak yada etek sesine dikkat et, yağ pompası orj mi bu çok önemli yan sanayi yağ pompası resmen yağ basmıyor makina hemen yatak sarıyor.. karterinde en ufak vuruk görürsen dikkat et bu arabaların yağ süzgeçleri kartere 5mm mesafede o kadar yakın yani en ufak eğrilme yağ basıncında ciddi düşüşler yapıyor ve hemen yatak sardırıyor.. yağ basıncını da ölçtürüseniz iyi olur 3bin devirde 3,5 bar en az basması lazım.. inş temizini bulursunuz:))
Gönderen: ertunc_93modelci - Şubat 24, 2012, 12:19:51 ÖÖ
eyw kardesım hepsını not aldım acelem yok zaten ılanlarda hıc hareketlen me yok hep aynı sıler hepsıde yenı motor dıyo yenı motor yaptırıyon neden satıyon degıl mı yanı :D
Gönderen: 34ozn88 - Şubat 24, 2012, 09:43:42 ÖÖ
Kardesim orta kapak contasini kesin kontrol et. SI larda hararet olayi cok yaygin burda... Araci calistir motor sogukken yada sicakken dikkatli sekilde bez ile radyator kapagini ac. sonra birak arac calissin. biraz su yada antifreeze ekle ve seviyeyi tasir ve birak... eger dengesiz bir sekilde kopurme ve hava atma yapiyorsa ya motoru toplarken iyi toplayamadi yada ust kapagi horsepower alicam diye fazla tasladi micti icine :) dikkat et:)
Gönderen: erhankocatop - Şubat 26, 2012, 09:23:14 ÖÖ
usta ex i nekadara satıyosun
Gönderen: cobra34 - Şubat 26, 2012, 11:34:24 ÖÖ
hondanın en sıkıntılı motoru,bende kullanıyorum Sİ.en büyük sıkıntısı yatak.çoğu ya yatak vurur yada evvelınde yatak sarmıştır..
bu motorları çok iyi tanırım.çok dikkatli ve iyi bir ustaya kontrol etttir.piyasada ustayım diye geçinen çoğu usta bu aracın yatak vurduğunu bile anlamaz..
Gönderen: cobra34 - Şubat 26, 2012, 11:35:20 ÖÖ
ha birde eğer motor yaptıracak olursan yağ süzgecinin ağzını biraz genişlettir çok faydasını görürsün.
Gönderen: aRas - Şubat 26, 2012, 05:35:01 ÖS
Bu konu cok iyi olmus. Bizde arkadasa SI alicaz bunlara dikkat ederiz alirken. Sagolun tesekkurler,guzel bilgiler...

Avrupa Yakasi'nda Si'den anlayan usta var mi bildiginiz?
Gönderen: alfaus007 - Şubat 26, 2012, 11:12:30 ÖS
1 haftadır sahibinden.com da bakıyorum kimisinde motoru yeni cart curt milyon tane şey yazıyor fiyatı 11.000 lira, kimisinde hiç birşey yazmıyor fiyatı 15.000 lira.. alırken yukarıda yazdıklarınızdan başka birşeylere bakmak gerekli mi
Gönderen: AL-BAYRAK - Şubat 27, 2012, 08:02:15 ÖÖ
bi de aracı hangi amaçlı kullanacaksın stock istiyorsan performans amaçlı kullanmayacaksan bunlar yeter...

ama performans amaçlı kullanacaksan motor da ne gibi değişiklik ne gibi eklemeler yapılmış ona dikkat et.
Gönderen: DENON - Şubat 27, 2012, 08:18:39 ÖÖ
d16a9 motor yapısı ıtıbarıyle 3. ve 4. pistonlara yag basıncını 1.ve 2. pıstona verdiği gibi vermez dolayısıyla bı SI da yatak 3. veya4. pistondan sarar , çaresi pompanın basıncını yükseltmek bu nasıl olacak ?? pompada bulunan yayın üzerine 0.5 mm pul koyuldugunda yay daha sıkılaşır ve pompa basıncını arttırır (küçük bir sır) ;D
çıkışınıda genişletmede fayda var hatta ben vti yağ süzgecini takacağım süzgeci ve borusu daha kalın ama süzgecin bağlantı ayaklarını değiştirmek gerekiyor onu yapacağım
Gönderen: AL-BAYRAK - Şubat 27, 2012, 09:07:57 ÖÖ
ben yağ pompasını kanallarını polishlettim sanırım onunda etkisi olur yusuf
Gönderen: aRas - Şubat 27, 2012, 11:51:42 ÖÖ
Yusuf Abi ben bunlari hic bilmiyordum :s Anlasilan SI baya bi karmasik ve temizi zor bulunan alet.Amcadan teyzeden bulsak bile biseyi cikar mutlaka.Vazmigecsek acaba SI'den?
Gönderen: cobra34 - Şubat 27, 2012, 01:09:43 ÖS
d16a9 motor yapısı ıtıbarıyle 3. ve 4. pistonlara yag basıncını 1.ve 2. pıstona verdiği gibi vermez dolayısıyla bı SI da yatak 3. veya4. pistondan sarar , çaresi pompanın basıncını yükseltmek bu nasıl olacak ?? pompada bulunan yayın üzerine 0.5 mm pul koyuldugunda yay daha sıkılaşır ve pompa basıncını arttırır (küçük bir sır) ;D
evet bizim birederde demişti öyle bir şey.
bu arada havalar düzelsin sente yi geri alacaz unutmadım.
Gönderen: dreammaker_11 - Şubat 28, 2012, 10:24:37 ÖÖ
anladığım kadarıyla iyi bir si için bolca para iyi bir usta ve zaman gerekiyor dostum :)
Gönderen: AL-BAYRAK - Şubat 28, 2012, 10:31:37 ÖÖ
aynen öyle ......... bir de ilgi sevgi bağlılık vb.....
Gönderen: 16ec813 - Şubat 28, 2012, 12:51:46 ÖS
ugraşma d16a9 la direkt swap yap gitsin ;D B iyidir
Gönderen: cobra34 - Şubat 28, 2012, 04:25:21 ÖS
100 gram sevgi :D
Gönderen: ykavcioglu - Şubat 28, 2012, 05:25:05 ÖS
kazasız olsunda gerisi sorun değil...
Gönderen: ramco 06 - Şubat 28, 2012, 08:27:29 ÖS
bence alma 1.6ies al bi 48 lik düz boru kat iptali si kadar gideri olur doyurur yani,,hem 4 kapı hem satması kolay ;) ammma ben tıpıne hastayım dıosan ucuz si lara bakma 12 li rakamlara cık en az
Gönderen: ertunc_93modelci - Mart 03, 2012, 10:52:34 ÖS
beyler 2 gundur bakmıyodum konu patlamıs gıtmıs sızın sayenızde baya bılgı sayıbı oldum cok tsk
Gönderen: ertunc_93modelci - Mart 03, 2012, 10:53:29 ÖS
bu arada halen sahibinde aramadayım ama ıstedıgım gıbı bısey yok daha hala aynı arabalar
Gönderen: 16ec813 - Mart 05, 2012, 02:19:08 ÖS
bence alma 1.6ies al bi 48 lik düz boru kat iptali si kadar gideri olur doyurur yani,,hem 4 kapı hem satması kolay ;) ammma ben tıpıne hastayım dıosan ucuz si lara bakma 12 li rakamlara cık en az

niye Sİ nin dört kapısı yok mu arkadaşım
+
sen hiç cigerli bi si ye bindin mi ki tutup tekekzantrik 1,6 iesle kıyaslıyorsun ?
Gönderen: ertunc_93modelci - Mart 05, 2012, 09:52:10 ÖS
ben kıyaslamıyorum kı
Gönderen: ykavcioglu - Mart 06, 2012, 11:20:55 ÖÖ

+
sen hiç cigerli bi si ye bindin mi ki tutup tekekzantrik 1,6 iesle kıyaslıyorsun ?
abi senin kapılmaman lzm böyle şeylere:D ama dayanamadın:)))
Gönderen: ramco 06 - Mart 09, 2012, 11:13:50 ÖS

+
abi senin kapılmaman lzm böyle şeylere:D ama dayanamadın:)))
evet imzadaki si benimdi videolara bak zz404 ciğer istersen bak varmıymış ;)
Gönderen: Mahir TÜRKMEN - Mart 09, 2012, 11:15:44 ÖS

+
Sı ya turbo taktın ama sende de var bi turbo sakin :)

bu arada ies e yapılan o setleri SI a uygularsek ies plakayı gormeyide unutur ilerde bişi var :)
Gönderen: ramco 06 - Mart 11, 2012, 12:31:13 ÖÖ

+
Sı ya turbo taktın ama sende de var bi turbo sakin :)

bu arada ies e yapılan o setleri SI a uygularsek ies plakayı gormeyide unutur ilerde bişi var :)
düzgün si bulmak cok zor yatak sarmayan kac tane si var acaba,4 yıl kullandım si tüm araclarımdan daha keyıflıydı bu gercek ama bırde ısın maddı yonunden bakmak lazım o yuzden 1,6ies en masrafsız güç elde edılıcek aractır,,hemde tam bir aile ve hırcın kullanıma uygun ;)