TeamHondaTurkey.Com

HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: DOHC _06 - Şubat 12, 2012, 11:36:54 ÖÖ

Başlık: HAYATIMIN HATASINI YAPTIM...Yardım...
Gönderen: DOHC _06 - Şubat 12, 2012, 11:36:54 ÖÖ
Arkadaşlar bundan 1 sene önce üniversitete okuduğum içim babamın bana araba alma sözü vardı.8 yıldır honda cıvıc 1.6 ies manuel kullanıcısı olmamıza rağmen şartlar uygun diye 11000 tl ye fiat brava 1.6 sx ac  aldım ve o gün hayatımın hatasını yaptığım anladığım gün oldu.Şuan araç bana 14000 tl ye mal olmaya başladı ve bir an önce kurtulmam gerektiğini ben anladım geçte olsa babamada anlatmış oldum arabanın hala masrafı çıkıyor.Artık arabaya küstüm 1 aydır kapının önünde yatıyor babamın hondasını kullanıyorum acil bir işim olsa bile taksiye biniyorum gene bir masrafla karşılaşmayım die , yaptırmaktan ben usandım şuan ilana koydum.Pederden de onayı aldım satıyorum üstüne 1, 2 milyar ekleyip honda cıvıc alıcam 1.4is otomatik klimalı lpg li olmasını istiyorum.sizce 1.4isler nasıl ben hep 1.6ies kullandığım için benzinli olarak kullanıyoruz hala araç bizde canavar gibi yokuşlarda ama 1.4is i hiç kullanmadım.Tecrübesi olanlardan yorum almak istiyorum valla 1 kez hayatımın hatasını yaptım bir daha yapmak istemiyorum arkadaşlar lütfen yardımlarınızı bekliyorum.ortalama bütçem 14000 tl olucak.
Başlık: Ynt: HAYATIMIN HATASINI YAPTIM...Yardım...
Gönderen: Muhsin07 - Şubat 12, 2012, 11:54:09 ÖÖ
1.4 ler biliyorsun 90 beygirler 0-100 leri 1.6 larla çok farklı değil sadece ara hızlanmalar ve son hız farkedecektir. Bende ies lerin otomatikleri zevkli değil manuel  almanı tavsiye ederim.Yakıt olarak tabiki 1.6 dan daha iyi olacaktır. (kullanımına görede değişir ;) )  dolu olan yani airbag li olanlar senin istediğin donanıma sahipler zaten bide genç işi olsun dersen hb olanı al bence :)
Gönderen: DOHC _06 - Şubat 12, 2012, 12:07:01 ÖS
Bende hb istiyorum.2 kapılı diye peder mani oluyor.Neyse honda olsun 4 kapılı olsun illa otomatik olmasına gerekte yok aslında bn istanbulda kullanıcağım için aracı dedim ama bizim manuel 'in de debriyajı hidrolik olduğu için rahat bnm bravada bi debriyaj var trafikten sonra sol ayak pert oluyor.
Gönderen: Muhsin07 - Şubat 12, 2012, 12:09:08 ÖS
:D sen zaten nasıl yaptın o hatayı ben anlamadım hondayı bilen adam gidip FİAT almış :D

neyse hatandan dön güzel kardeşim biran önce sen Honda dan şaşma :)
Gönderen: gecetilkisi - Şubat 12, 2012, 07:31:48 ÖS
heleki o model fiat buyuk hata
Gönderen: cobra34 - Şubat 12, 2012, 07:50:30 ÖS
gerçekten hayatının hatası :(
Gönderen: DOHC _06 - Şubat 12, 2012, 09:36:33 ÖS
Hatadan kurtulacam arkadaşlar bnm aracı bi elden çıkarıyım.Valla arabaya masraf yapmaktan modifiye bile yapamadım eğer bi honda alırsam temiz modifiye işlemlerinede hızla başlıcam.
Gönderen: BGR19 - Şubat 12, 2012, 11:28:51 ÖS
Vay be hondanın gözünü yiyim yaa, ben de aynı hatayı yapmıştım gidip peugeot almıştım ama şükür civic ime kavuştum :D inşallah hayırlı olur senin durumlar :)
Gönderen: wordsman - Şubat 27, 2012, 01:33:32 ÖS
Ben 1,5 yıldır 1.4is kullanıyorum. Sakin kullanımda hiç bir sıkıntınız olacağını zannetmiyorum. Ben memnunun. "Araç gitmiyor, çekmiyor" diyenlere hiç aldırış etme, fakat temizini bulmaya bak. Sorunlu arabaya denk gelirsen honda da olsa illallah dersin.
Gönderen: klc-ozhn - Mart 03, 2012, 04:08:45 ÖS
Arkadaşım ben 98 hb 1.4is sahibiyim aracım güvenlik paketli çift airback+abs+klima fln fln Babamda mercedes e200 var 95 model 0 almştık zamanında inan hondam ile mercedesden daha cok zevk alıyorum. Nereye gitsem araca mest oluyorlar muabbeti cok fazla sıkabilir :D gittigin yerde hemen bşy sorarlar. Araç cok seri hele 4000 5000 devirden snra canavar. yanlız arabada yüklü isen dik bi yokuşa geldiysen bayılır ben 3 ile zor zor cıkıyorum.( Araçta 4 5 kişi olunca+ Durup kalkınca kaptırıp gelirsen sıkıntı yok ) ama şunu söyleyeyim sayısal loto vursun gene bu aracımı satmam pişman olmassın;)