TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: trttek - Şubat 01, 2012, 02:54:53 ÖS

Başlık: Katalitik Konvertör Temizliği
Gönderen: trttek - Şubat 01, 2012, 02:54:53 ÖS
Değerli arkadaşlar Laz aklı başlığı altındaki yazımdan sonra şimdi LPG yanlış kullanımı sonucu katalitik konvertöre biraz hasar verdik galiba. Şu şekilde Arıza lambası ukatılımı ''Katalitik konvertör kötüye gidiyor'' şeklinde. Bizim sitemizde temizlik veya tamiratı üzerine pek birşey paylaşmamışız. Ama diğer sitelerden araştırdığım kadarıyla Ankara ve İstanbul da değişik nedenlerle kirlenen veya tıkanmaya yakın olan katalitik konvertörleri kimyasallarla temizliği yapılıyormuş. Bu konu hakkında bilgisi olan veya işlemi yapmış olan arkadaşların deneyimlerine ihtiyacım var. Daha önceki sohbetlerde sensörlerin temizlenmesi durumunda bazı düzelmelerin olduğu yazılmış bu konu üzerine ilk önce bu sensörleri de bir temizlettireceğim. Öncelikle yukarda bahsettiğim konvertör temizliği konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. Hepinize arızasız günler dilerim.
Başlık: Ynt: Katalitik Konvertör Temizliği
Gönderen: legolas - Şubat 01, 2012, 07:25:41 ÖS
carbon clean dışında bir yöntem var mı??
Gönderen: trttek - Şubat 02, 2012, 10:10:22 ÖS
Valla ne gibi yontemler var bilmiyorum fakat Ankara da araba isler ile ugrasan bir arkadasim bana temizligi tuz ruhu gibi malzemelerden yaptiklarini daha sinra bir kac kez yikadiklarini soyledi. Bulasmamami bir ise yaramadigini soyledi ama bilemiyorum. Ne yapacagimi bilemiyorum. Hala tam bir yardim almis degilim.
Gönderen: redmoon - Şubat 02, 2012, 10:23:54 ÖS
Valla ne gibi yontemler var bilmiyorum fakat Ankara da araba isler ile ugrasan bir arkadasim bana temizligi tuz ruhu gibi malzemelerden yaptiklarini daha sinra bir kac kez yikadiklarini soyledi. Bulasmamami bir ise yaramadigini soyledi ama bilemiyorum. Ne yapacagimi bilemiyorum. Hala tam bir yardim almis degilim.
valla dostum benim araçtada aynı sorun çıktı katalik konvektör arızası yanıyordu. servise gittim 1600 tl fiyat çıkarttı değişmesi lazım dedi. bende dışarıdan eksozcuya gittim açı baktılar konvektörün içindeki tugla gibi malzemeler erimiş, birebir orjinal Matay marka aldım 600 tlye taktık maşallah saat gibi oldu. arıza lambamda söndü. bende hiç uğraşma al bir tane orjinal a kalite tak. temizletsende bir şey fark edeceğini zannetmiyorum. benim araçta lpgli.
Gönderen: trttek - Şubat 06, 2012, 09:12:17 ÖS
İnternet üzerinden İstanbul daki bir egzos firması katalitik konvertör üretme olduğunu iddaa ediyor. Telefonda servis müdürü diye kendini tanıtan kişi benim katalitik konvertörü söküp gönderirsem 1 gün içinde aynısını yapıp göndereceklerini söylediler üstelik 800 tl gibi bir fiyata. Servisin bana verdiği fiyat ise 2300tl. Ne yapacağımı bilemiyorum. http://katalitikkonverter.com/index.php?page_id=warranty/warranty yanda linkini verdiğim firma hakkında bilgisi olan veya çalışan varsa bilgi versin lütfen. Kolay gelsin.
Gönderen: bayar - Şubat 08, 2012, 09:17:07 ÖS
Arkadaşlar benim 2005 civic 90.000 e yaklaştı ve sanki biraz yıglma var.Diğer bütün bakımları,herşey tamam.Birtek Katalizör kaldı.Kat iptalini kesinlikle düşünmüyorum.Başka alternatifler neler olabilir.İnternette Şöyle bi ilan var,yaptıran varmı,görüşlerinizi alabilirmiyim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-katalezor-temizleme-35713792/detay (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-katalezor-temizleme-35713792/detay)
Gönderen: tarantino - Şubat 08, 2012, 11:26:44 ÖS
valla arkadaşlar ne diyeyim sizin paranız çok 

egzosçuya söktürün katalitik konvektörü

yere düşür meden yıkamnacıya gidin tazzikli suyla yıkatın ve içinden çıkan pisliği görüceksin

ve karşınız da ilk günkü gibi sıkır katalitik konvektörünüz 600 ve 1600 tl paranız çebiniz de kalsın....
Gönderen: bayar - Şubat 09, 2012, 03:41:19 ÖÖ

yere düşür meden yıkamnacıya gidin tazzikli suyla yıkatın ve içinden çıkan pisliği görüceksin

ve karşınız da ilk günkü gibi sıkır katalitik konvektörünüz 600 ve 1600 tl paranız çebiniz de kalsın....

Hocam ciddimisin,bu kadar basitmi.
Gönderen: tarantino - Şubat 09, 2012, 08:50:00 ÖÖ
denemesi 30 tl ;)
Gönderen: 23korg23 - Şubat 10, 2012, 08:24:47 ÖS
Arkadasim bence kendin temizleyebilirsin tuz ruhunu seyrelt su ile sonra bi tarafini kapat ve ustten doldur bi sure bekle ve durula eger bi taraftan baktiginda diger taraftan isik gorunuyosa temiz demektir. Yukaridaki. linkte verilen sirinevlerdekibahcelievler/sirinevlerdeki egzozcu cetin-sahin ustalardan uzak durun benim araca dizel pug convertoru takmiti sonradan ogrendim ve cikma orjinal alinca arac kendine geldi
Gönderen: bayar - Şubat 11, 2012, 04:03:25 ÖÖ
Peki arkadaşlar bizim vtec2 lerde katalizörün ömrü ne kadar,kimi 80.000 kimi 150.000 kimide kolay kolay tıkanmaz diyor.
Gönderen: dent43 - Şubat 11, 2012, 09:36:04 ÖÖ
Evet ya bilen biri varsa söylese bu parçanın ömrü ne kadardır
Gönderen: 23korg23 - Şubat 11, 2012, 04:21:21 ÖS
Bence kesin bir omru olamaz cunki kullandiginiz yakitin kalitesi aracin hava filtresi bujileri vs yani bakimi omru etkiler ayrica benzinli araclarda daha gec tikanir gecenler de bi abimizin hrv aracinin tikanmisti arac 160 bindeydi
Gönderen: redmoon - Şubat 11, 2012, 06:33:13 ÖS
ben araç 2007 honda hb. 95.000 kmde katalik arızası verdi. 50.000 kmde lpg taktırdım. servise gittim katalik konvektör değişecek dedi. bende gittim konvektörü söktürdüm eksozcuya temizletmek için. ama içinde kütleler erimiş bir kısmı iyice kırılmıştı. servise telefon açtım 1.600 tl dedi. bende orda matay marka 2 yıl garantili birebir orjinal vardı. onu aldım taktım. 600.000 tl ye şu anda arıza lambası yanmıyor bakalım ne kadar dayanacak. serviste de bujileri hava filtresini sensörleri temizlettirdim. servis lpgli olduğu için yeni katalikte taksak çabuk bozulur dedi ama bilmiyorum LPG yakıtı katalatiği dahamı çok çabuk öldürüyor anlamadım. birde benim katalatikin içinde kütle neden erimiş ve kırılmıştır? bilgilerinizi alabilirmiyim?
Gönderen: 23korg23 - Şubat 14, 2012, 08:19:14 ÖÖ
ben araç 2007 honda hb. 95.000 kmde katalik arızası verdi. 50.000 kmde lpg taktırdım. servise gittim katalik konvektör değişecek dedi. bende gittim konvektörü söktürdüm eksozcuya temizletmek için. ama içinde kütleler erimiş bir kısmı iyice kırılmıştı. servise telefon açtım 1.600 tl dedi. bende orda matay marka 2 yıl garantili birebir orjinal vardı. onu aldım taktım. 600.000 tl ye şu anda arıza lambası yanmıyor bakalım ne kadar dayanacak. serviste de bujileri hava filtresini sensörleri temizlettirdim. servis lpgli olduğu için yeni katalikte taksak çabuk bozulur dedi ama bilmiyorum LPG yakıtı katalatiği dahamı çok çabuk öldürüyor anlamadım. birde benim katalatikin içinde kütle neden erimiş ve kırılmıştır? bilgilerinizi alabilirmiyim?

lpg özellikle fakir karışımda yüksek ısı çıkmasına neden olur fakat sizin arıza ışığınız yanmadığına göre fakir karışım söz konusu değil gibi ben ce lpg de iken aracı fazla zorlamayın ille de zorlayacaksanız benzine alın
Gönderen: ilkercom - Şubat 14, 2012, 09:05:46 ÖÖ
kat iptali yaptırın. sensörlere de yanıltıcı devre takın misler gibi. 3 5 de güç artışınız olur.
Gönderen: hsncck26 - Şubat 14, 2012, 09:46:32 ÖÖ
kat iptali yaptırın. sensörlere de yanıltıcı devre takın misler gibi. 3 5 de güç artışınız olur.
aynen katılıyorum kat iptali yaptırın hem güç alırsınız hem de yakıtınız düşer
Gönderen: ilkercom - Şubat 14, 2012, 10:14:06 ÖÖ
benim kat hacı olsun ilk işim ebaydan rezonator almak. 100 dolara 5 hp temiz :D
Gönderen: hsncck26 - Şubat 14, 2012, 10:41:16 ÖÖ
100 dolar çok yaw, sen halledersin onu sanayi işi ;D
Gönderen: poseidon999 - Şubat 14, 2012, 11:09:55 ÖÖ

Hemen link vereyim o zaman.
82 Lincoln'e kapında.

http://www.ebay.com/itm/Resonator-Honda-Civic-1996-1997-1998-1999-2000-DX-LX-EX-/230743231964?hash=item35b95e4ddc&item=230743231964&pt=Race_Car_Parts&vxp=mtr#ht_3374wt_948
Gönderen: ilkercom - Şubat 14, 2012, 11:27:06 ÖÖ

Hemen link vereyim o zaman.
82 Lincoln'e kapında.

http://www.ebay.com/itm/Resonator-Honda-Civic-1996-1997-1998-1999-2000-DX-LX-EX-/230743231964?hash=item35b95e4ddc&item=230743231964&pt=Race_Car_Parts&vxp=mtr#ht_3374wt_948

bu d16 için :D Bunun yerine ben düz boru yaptırdım.

bizim araçların ki direk manifold gibi bişey. egr girişi var ayrıca 2 adet sensör girişi var. vs vs
100 dolar çok yaw, sen halledersin onu sanayi işi ;D

hele bi hacı olsun bakıcaz artık. iskender usta işi de yapabilirim :D direk içini kestirip boşaltabilirim de :D
Gönderen: poseidon999 - Şubat 14, 2012, 11:31:06 ÖÖ
Doğrudur ben kendi aracım için olanına baktım refleks olarak :)
Gönderen: ilkercom - Şubat 14, 2012, 11:38:34 ÖÖ
d16 ek araçlar için ebay cennet zaten. ayarlı helezon vs 1000 usd ye arabayı 4/4 lük yaparsın. :D
Gönderen: bayar - Şubat 14, 2012, 11:57:11 ÖÖ
kargo parçadan çok tutyor,bide gümrüğe takılırsa uğraş dur sonra.
Gönderen: ilkercom - Şubat 14, 2012, 11:58:41 ÖÖ
takılmaz. takılırsa da %18 veya 20 ödersin.
Gönderen: trttek - Şubat 21, 2012, 07:50:05 ÖÖ
Değerli arkadaşlar, problemimi Redmoon arkadaşımın dediği gibi 600 Tl vererek hallettim. Tesadüf sonucu eski bir egzoscu arkadaşım işlerini büyütmüş ve elinde Made in USA olan bir katalizörü 600tl ye aldım. Arkadaşlar eski kat ı kesip içine baktım: Yanmış odun kömürü nasıl çatlar, eline alınca dağılır ya aynen olmuş. Eğer kötü yakıt alıpta tıkamadıysanız, kat ın önrü 10 yıl olmuşsa veya 150.000 yaklaşmışsanız katı değişmekten başka çare yok. Biliyorsunuz katın içinde platin, polladyum veya rodyum malzeme var bunları Cin den getirip ülkemizde imalat yapan firmalar var. ( yukarıda linkini verdiğim Ağar egzos gibi) 5 Hp bize fazla birşey katmaz ama çevreye çok zarar verir. Duyarlı olamya çağırıyorum tüm arkadaşlarımızı. Unutmayalım biraz masraftan kaçıp çevremizi mahvetmeyelim. ''Ben Hondacının zeki, çevik ve duyarlı olanını severim'' derdi Rahmetli yaşasaydı. Saygılar  arkadaşlar, Allah (C.C.) şanzımanınızı sıkı, radyatörünüzü seriin eylesin  :dil
Gönderen: Optimums - Şubat 21, 2012, 08:32:28 ÖÖ

Ağa Bu İşlemi Birazdan Yaptıracağım Resimlerini Çekip Yayınlarım :)
Gönderen: bayar - Şubat 21, 2012, 06:53:58 ÖS

hocam özellikle bekliyorum
Gönderen: redmoon - Şubat 21, 2012, 08:33:30 ÖS
Değerli arkadaşlar, problemimi Redmoon arkadaşımın dediği gibi 600 Tl vererek hallettim. Tesadüf sonucu eski bir egzoscu arkadaşım işlerini büyütmüş ve elinde Made in USA olan bir katalizörü 600tl ye aldım. Arkadaşlar eski kat ı kesip içine baktım: Yanmış odun kömürü nasıl çatlar, eline alınca dağılır ya aynen olmuş. Eğer kötü yakıt alıpta tıkamadıysanız, kat ın önrü 10 yıl olmuşsa veya 150.000 yaklaşmışsanız katı değişmekten başka çare yok. Biliyorsunuz katın içinde platin, polladyum veya rodyum malzeme var bunları Cin den getirip ülkemizde imalat yapan firmalar var. ( yukarıda linkini verdiğim Ağar egzos gibi) 5 Hp bize fazla birşey katmaz ama çevreye çok zarar verir. Duyarlı olamya çağırıyorum tüm arkadaşlarımızı. Unutmayalım biraz masraftan kaçıp çevremizi mahvetmeyelim. ''Ben Hondacının zeki, çevik ve duyarlı olanını severim'' derdi Rahmetli yaşasaydı. Saygılar  arkadaşlar, Allah (C.C.) şanzımanınızı sıkı, radyatörünüzü seriin eylesin  :dil
Tebrikler...
Gönderen: Optimums - Şubat 22, 2012, 05:02:19 ÖS

Hocam Kusura Bakmayın Benim Muane Geçmiş Dün Onunla Uğraştım Yaptıramadım Gelecek İzin Günümde Evde Bizzat Sökeceğim Tazzikli Suyu Basacağım.
Gönderen: serindurus - Şubat 22, 2012, 06:44:39 ÖS
merakla beklıyoruz..
Gönderen: bayar - Şubat 23, 2012, 05:57:00 ÖS

Hocam Kusura Bakmayın Benim Muane Geçmiş Dün Onunla Uğraştım Yaptıramadım Gelecek İzin Günümde Evde Bizzat Sökeceğim Tazzikli Suyu Basacağım.
Sen yaptır,randıman verirse bende hemen yaptıracağım.
Gönderen: serindurus - Şubat 24, 2012, 09:23:28 ÖÖ
bekliyoruz sabırsızlıkla hocam..
sokum aşamasından ıtıbaren detaylı olarak resımlendirirsen cok faydalı olur..
birde senın arıza lamban yanıyormu şu an ?
Gönderen: serindurus - Şubat 24, 2012, 09:24:56 ÖÖ
pardon yazının başını okudum şimdi yanıyormuş arıza lamban..
umarım temızlıkten sonra söner ... merakla beklıyoruz...:))
Gönderen: berk-sinan - Mart 10, 2012, 10:07:19 ÖS
Benim kat iptal onun yerine kata benzer bişe takmışlar arıza lambam sürekli yanıyor.sigortasını söküp takıorum gene 15-20 km sonra yanıyor acaba sensörmü arızalı yada motora ayarmı çektirmem lazım.
Gönderen: tarantino - Mart 11, 2012, 08:58:27 ÖÖ
Benim kat iptal onun yerine kata benzer bişe takmışlar arıza lambam sürekli yanıyor.sigortasını söküp takıorum gene 15-20 km sonra yanıyor acaba sensörmü arızalı yada motora ayarmı çektirmem lazım.
sensör yamıltıcı koyman lasım arkadaşım başka türlü kandıramazsın

o iş için DENON nickli arkadaşa ulaş sana yardımcı olacaktır
Gönderen: 55en082 - Mart 15, 2012, 07:06:01 ÖS
arkadaşlar biizm 2005 hondalarda iki tane mi katalitik konvertör var
biri  vitesin alt hizasında digeri manifoltun içinde mi
Gönderen: serkan ss - Mart 16, 2012, 07:28:13 ÖS
vatana millete hayırlı olsun en sonunda benimde sıradaki olan katalitik konvertör sorunum var çok mutluyum artık şu forum sayfalarını okurken bende var bende de var demek ten gına geldi, sırf arıza lambasını söndürmek için paraya kıyıp landirenzo kit aldım eskisini çöpe attım tam lambadan kurtulduk bugün tekrar yandı arıza tespitinde katalitik konvertörle ilgili bişi yazdı lpg ci bizle alakalı bişi yok dedi arkadaşlar 5000 devir ile 5500 devir arasına gelirken car car car car diye bi ses geliyor(kesici diil farklı bi ses) sonra ses 4500 devirde yok oluyor katalitikten mi sizce,
Gönderen: serkan ss - Mart 16, 2012, 07:34:42 ÖS
Arkadaşlar benim 2005 civic 90.000 e yaklaştı ve sanki biraz yıglma var.Diğer bütün bakımları,herşey tamam.Birtek Katalizör kaldı.Kat iptalini kesinlikle düşünmüyorum.Başka alternatifler neler olabilir.İnternette Şöyle bi ilan var,yaptıran varmı,görüşlerinizi alabilirmiyim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-katalezor-temizleme-35713792/detay (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-katalezor-temizleme-35713792/detay)
bu ilandaki 7, madde sanki benim araçtaki olan sorunu söylüyor gibi 5500 devire gelince ses sanki motorun sol tarafından geliyormuş gibi geliyor bana, daha neler görücez bakalım.
Gönderen: hakan7960 - Mart 17, 2012, 08:47:08 ÖÖ
Arkadaşlar herkese merhaba,bende aranıza yeni katıldım.Daha önce sıkı bir opel binicisiydim daha sonra arabamı satınca tesadüfen Honda euro civic aldım ve bir daha Honda'dan kurtulacağımı sanmıyorum.
  Benim önceki arabam opel astra idi.Tatile Edremit Akçay'a gitmiştim.Tam tatil evine indiğimde eksozdan şıkır şıkır sesler gelmeye başladı arabanın altını üstünü kontrol ettim ama bulamadım .Sanayide eksozcuya baktırdığımda katalık konvertörün içindeki seramik katalizatörün parçalandığını gördük.Seramik üzerinde binlerce küçük çaplı delikler var gaz buradan geçerken temizleniyormuş.Aynısının çok pahalı olduğunu ama kendilerinin Türk icadı olarak bunun yerini alabilecek bir katalizatör yaptıklarını lambayı yakmadan aynı işlevi gördüğünü söyledi bende taktırdım hemde 2 sene garantili garanti kağıdı veriyor.100 lira civarındaydı 2 sene önce.Başımdan geçtiği için sizlerle paylaşmak istedim.
Gönderen: ilkercom - Mart 17, 2012, 12:24:38 ÖS

bu ilandaki 7, madde sanki benim araçtaki olan sorunu söylüyor gibi 5500 devire gelince ses sanki motorun sol tarafından geliyormuş gibi geliyor bana, daha neler görücez bakalım.

katalitik sizinki %90
Gönderen: trttek - Nisan 12, 2012, 11:28:40 ÖS
Yıkamayla olacak şey değil arkadaşlar. Kat ın ömrü dolmuş ve dağılmaya başlamışsa iş bitmiştir. Bu durumdan sonraki secenekler bütçeye ve duyarlılığa kalıyor. Ama ratık eskisi gibi değil alternatifler çoğalınca fiyatlar düşüyor. Ben 600 tl hallettim daha ucuzuda olur mutlaka. Hareketli bir parça olmadığı için orjinal diretmesine gerek yok. Lastiğiniz yere tam bassın arkadaşlar.
Gönderen: karagoz_19 - Aralık 17, 2014, 10:41:28 ÖS
hocam nedir bu problemin çözümü , sorununu halledenler yardımcı olabilir mi ?
Gönderen: bilisim - Aralık 18, 2014, 01:26:46 ÖS
Şöyle bir ilan denk geldi ama nedir ne değildir bilemiyorum kullananlar varsa yorum yapabilir
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-her-araca-uyumlu-universal-katalitik-konvertor-katalizor-117432381/detay