TeamHondaTurkey.Com
HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: poseidon999 - Ocak 31, 2012, 12:52:38 ÖS
-
Çok sinirlendim öteki foruma yazarsam dalacam birilerine onun için sizinle paylaşıyorum.
X bir forumda adamın biri bir konu açıyor.
"Ehliyeti 2. kez alkolden kaptırdım nasıl alırım?" diye
Sonra diğer üyelerden normal olarak tepki geliyor
utanmadan nasıl açıyorsun böyle bir konu diye.
Kimileri güzel güzel sanki alkolden ehliyet kaptırmak
çok normal bir şeymiş gibi yapılması gerekenleri anlatıyor.
Bazıları da alkol alacaksan taksiye bin tarzı düşündüklerini söylerken
kimi de sosyal mesaj veriyorsun bırak bu işleri tarzında konuşuyor.
Ya Allah aşkına bu memlekette trafik canavarına terörden fazla kayıp verirken
nasıl olur da bir İNSAN EVLADI böyle bir konu karşısında normal olarak alkollü araç kullanılmamasının tehlikesini savunan birine "sosyal mesaj verme" diyebiliyor?
Ben mi yanlış düşünüyorum. İnsanlar mı çok vurdumduymaz. Yoksa başına hiç kaza mı gelmemiş anlayamadım. siz ne düşünüyorsunuz?
Buyrun bu da ibret olsun:
Sadece video olduğunu düşünenler gazetelerin 2 ve 3. sayfalarını okuyabilirler.
http://www.youtube.com/watch?v=0Ou2db6sRgo&feature=related
-
ülkemizde yanlış olan herşey bir yiğitlik göstergesi gibi algılanıyor ne yazıkki. ama hepimiz buna dahil olmuyormuyuz yalnızken doğrucu 3 4 arkadaş bi araya geldiğimizde en büyük hataları yapmak yiğitlik göstergesi oluyor. yanlış anlama poseidon seninle aynı fikri paylaşıyorum ama ne yazıkki böyleyiz ve kesinlikle değişmeliyiz..
-
ben 10 bıra içerim dümdüz giderim , bırakın sosyal mesaj vermeyı :D
-
yalan atma la 10 biradan sonra bana veriyon arabayı kullanam deyi ;D
-
ama aslında gıderım , sana arabayı eeliyeti polise kaptırmamak için verıom olm heuheueh ;D
-
alkol yasağı artık ülkemizde çok ağır,ilk sefer bile alkollu yakalansan,mahkemeye çıkartıp hapse tıkayabiliyorlar.
walla ben o hatayı 1 kere yaptım 6 ayıma mal oldu,aptallıktan başka birşey değil alkollü araç kullanmak,
emin olun taksiye binerseniz harcıyacağınız paranın 10 da 1 ini taksiye verirsiniz sadece,
ama alkollü yakalandığınızı düşünün ?
benim ilk ve sondu alkollü yakalanmam,2010 senesinde 587 lira civarııydı yanlış hatırlamıyorsam cezası,411 lira ödemiştim,hapis yok,6 ay ehliyetime el konuldu,
2.kez yakalanırsan nemi olur ?
ehliyetine 2 yıl süreliğine el koyarlar,mahkemeye çıkarsın,hapis cezası artık yüksek,hadi bunları geçtin,2 sene sonunda ehliyeti geri alabilmen için alkolik olmadığını kanıtlaman gerekiyor,bunların yanında yediğin para cezası devede kulak kalıyor tabi..
Alkollü araç kullanma Taksi kullan,ben bu slogana 2 senedir varım abi,hatalardan ders çıkarmak gerekir.
sen haklısın hocam,aksini düşünenler yanlış fikir ve yoldalar.
-
ama aslında gıderım , sana arabayı eeliyeti polise kaptırmamak için verıom olm heuheueh ;D
Herkesin alkol sınırı farklı
mesela dayı oğlu yarım bira içince dili dolanmaya başlıyor.
Devlet her ehliyeti olanın tek tek sarhoş olma eşiğini ölçemeyeceğine göre
alkol sınırını 1 promil olarak yeni kanunlarla düzenlemiş.
-
Alkollü araba kullanmak her ne kadar içmemiş gibi olsanızda içtiğinizde yine normal kullansanızda sakıncalı diye düşünüyorum. Allah korusun bir şey olduğunda Siz suçlu olmasanız bile Sizin üstünüze kalıyor. Bir bira içilse bile kullanmamak en güzeli Bence.
-
arkadaşlarım çok dalga geçiyor benle o sebepten, dışarı çıkıyoruz, ben kola falan içince garipsiyorlardı, şimdi alıştı gerçi hepsi :D
-
bende katılıyorum görüşlerinize kesinlikle alkollü araç kullanmamak gerekiyor
ama bazen bizde bu hatayı yapmıyormuyuz yapıyoruz istemeyerekte olsa
ama durumun gerektirdiği şekilde kullanmaya çalışarak
yinede asla alkollüyken direksiyon başına geçmemek gerektiğine sonuna kadar inanıyorum ...
-
Ben içenlere karışmıyorum sonuçta ne içtiği beni ilgilendirmez.
Hatta alkollü direksiyon başına geçenleri de takip edecek değilim ki
benim görevim değil.
ama bu alkollü araç kullanma konusunu normal karşılayanlara çok kızıyorum.
Yahu senin anana babana alkollü sürücü çarpsa aynı rahatlıkta lay lay yapacak mısın?
Arkadaşlar alkollü araç kullanmak hata veya yanlış değil kasten adam öldürmeye ya da yaralamaya ortam hazırlamaktır.
İsterseniz alkol almadan önce bir karar verip araba kullanmaz veya gideceğiniz yere taksiyle gidersiniz. Ya da ortamda bir kişi içmez araba kullanır. Bu böyledir.
-
evet bencede asla normal karşılanamayak ve dalgası geçilemeyecek bi konu bu
alkollüken bi kazaya karışıp birinin canına zarar verdiğinizde cinayettir bunun adı
kanunları geçelim bide insanın kendi iç mahkemesi var vicdanı var ona nasıl hesap vereceksin
-
ülkemizde yanlış olan herşey bir yiğitlik göstergesi gibi algılanıyor ne yazıkki. ama hepimiz buna dahil olmuyormuyuz yalnızken doğrucu 3 4 arkadaş bi araya geldiğimizde en büyük hataları yapmak yiğitlik göstergesi oluyor. yanlış anlama poseidon seninle aynı fikri paylaşıyorum ama ne yazıkki böyleyiz ve kesinlikle değişmeliyiz..
benim ehliyet hocasıda bana taa o zaman sigarayı övüyordu ciğerlerini açar diye :D
-
Vatandaşa insanlıktan önce para girince böyle oluyo...
-
vallaha bu tiplerin adına yiğitlik değilde enayilik denir adam enayii çünki ne kendi canını nede yanındakinin canını düşünüyor benim allah bağışlar sa 1 çocuğum var ve ister aracımda olsun ister olmasın aracıma alkollü binmem sonuçda arkamdan birileri ağlıyor olacak eşim anam babam bacım abim o sebeble ben bunları düşünüyorsam ve arkamda yanlız bırakacaklarını düşünebiliyorsan veya benim gibi düşünenler varsa en büyük yiğit biz oluyoruz