TeamHondaTurkey.Com
HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: AL-BAYRAK - Ocak 20, 2012, 12:29:54 ÖS
-
arkadaşlar trafikte şanslı (şans a inanıyorsanız tabiki) olduğunuz önemli olayları paylaşmaya ne dersiniz?
-
yan şeritte giden arabaların ne zaman kendi şeridime geçeceğini biliyorum (sinyal vermedikleri zaman) geçmeden 5-10 sn önce içime doğuyor içime doğması beni 3-4 kazadan kurtardı (şanstan çok 6.his)
-
iyiymişşşşş
-
Yıllar önce arkadaşlarla Fethiye'ye tatile gidiyoruz.
Atladık Haremden Otobüse
(Mercedes o 403'e o zamanın en kral arabalarından biri) kaptırdık gidiyoruz.
Gecenin bir vakti susurlukta mole verip ayranlarımızı içmişiz sonra çıkmışız yola.
Ben de 2. sırada koridor tarafında yolu izliyorum.
Tek gidiş tek dönüş bir yolda şöför sinyalini verdi bir kamyonu sollamaya çıktı.
Kamyoncunun da aynalarla bir alakası yok tabi tam kamyonun yrısına gelmişken
kamyoncunun yolun karşı tarafındaki tır parkına giresi tuttu kırdı direksiyonu.
Tabi bizim otobüsle birlikte sürte sütre girdik tır parkına.
Karşıdan bir araç gelseydi ya da bizim otobüs hakimiyeti kaybetseydi durum vahimdi.
Sonra kamyoncunun üstüne yürüdüler bir kişi allah ne verdiyse daldı. Zor ayırdık.
Kısa bir rötarla yola devam ettik.
Benim de çok garibime giden daha önce aynı bölgede
Susurluk-Mercedes-Kaza üçlemesinin yaşanmış olması :)
-
gece 12 gibi, döner kavşakta yolun ortasındayım, karşıdaki yola geçip devam edeceğim. Işıklar bana kırmızı, sağımdan gelen yola da (anayol) sarı yanıp sönüyor.. sağıma baktım, yola çıkıcam, bir arabanın ışığı gözüküyor, hızı 30-40 falan var ve mesafesi de 200-300 mt. falan.. ben yola davrandım, rahat geçerim diye, tam o anda sağımdan bir ışığın hızla geldiğini gördüm veya hissettim bile diyebilirim. Frene asıldım, hızımda yoktu ama gaza basmaya başlamış, geçiyordum.. benim önümden 1 metre kadar mesafe var veya yok, 130-140 gibi bir süratla 106 gti geçti.. anlık freni yapmasaydım, altımda o zaman şahin vardı, belki şimdi burada olmayacaktık.. Allah korudu, şanslıydım ve refleksler iyiydi..
-
bir keresindede otobüse bincektim (ş.içi halk otobüsleri çift kat) niyeyse otobüs önümde duruyor ama ayaklarım gitmek istemiyor bende binmedim gittim eve açtım tvyi o otobüs kaza yapmış iyikide binmemişim dedim işte şans :) bir kerede b.köye gitcektim sebebsiz yere vazgeçtim canım istemedi bi an ve bakırköyde o saatte benim orada bulunacağım noktada bomba patlamış 1-2 ölmüştü iyiki gitmemişim :D :D
-
evet daha arkadaşlar
-
2 ay önce filan ümraniyeden çıktım hatunu aldım altunzadeye doğru kahvaltı yapmaya gideceğiz yanlız hava yağışlı lastikler kabak mı kabak :) kızın çene açıldı susmuyor abi susmuyor yaa :) benim dikkatimi dağıtıyor devamlı onu dinlemeyincede trip atıyor böyle bişi :) neyse tayip erdoğanın evinin oraya doğru gidiyorum hız 70-80 arası 100-150 metre ileride de ışıklar var ışıklara baktım yeşil yanıyor önümdeki araçlarla da aramdada mesafe var ben kıza döndüm yine o hala bişiler anlatıyor bende dinlemiş gibi yapıyorum yola baktım kırmızı ışık yanmış araçlar durmuş 5 sn daha bakmasam yola direk arkadan bindireceğim o hızla ben kökledim tabi frene araç kızaklamaya başladı fren sesine herkes durdu benim araca bakıyor Allah tan önümde tek araç var ışıkta bekleyen oda farketti benim geldiğimi aracını öne doğru kaydırmaya başladı ve bir kazadan daha kurtulmuş oldumm :)buda benim şanşlı olduğum bir anım
-
hondadan önceki aracımla 120 km/h hızla kontrolü kaybedip yüksek bir kaldırıma çarpıp daha sonra yolun karşısındaki kaldırıma çıkıp direğe vurduktan sonra durabilmenin bir şans olduğuna inanıyorum. o zamanlar kemer takma alışkanlığım yoktu kendimi yan koltukta bulmuştum. ayna ve vites kolu kırılmıştı. benim bacak mor başımda kocaman bir şişlik. indim arabadan radyatör patlamış su akıtıyor , lastiklerden biri kopmuş , jant parçalanmış . etraf darma duman. yoldan geçen arabalardan birinin lastiğine jantın parçalarında girmiş. adamda ileri çekip lastiğini değiştirmeye çalışıyor. bende morluk ve şişlik dışında birşey yoktu.şanslıydım. direk olmasaydı yolun karşısına geçip diğer arabaların önüne düşebilirdim.
-
bende geçen bizim buluşmada herkes gitti bizim VTi arkadaşlar kaldık arkada yetişcez diye basıyoruz öndede ışık var hızımı 60 70 var sarıya döndü dedim VTİ geçer şimdi ama geçmedi frene basmaya başladı bende o anda bastım frene araba kaya kaya geliyor benim bizim arkadaş baktı VTİ yla aynadan ben geliyorum bir kaçışı vardı görmek lazım araba durana kadar ben ışığı 3 5 metrede geçtim tabi yayalar da geçmediler beni beklediler. VTİ kaçmasaydı İES VTİ tost olacaktık. Sonra baya gülmüştük ama bu duruma tehlikeliydi.
-
yazın ist da samsuna gidiyorum uzun yol tek şöför mola vermemişiz yorgunluk.............
hızımı hatırlamıyorum uyumuşum bölünmüş yol iki geliş iki gidiş yol...banketsiz....
sen karşı şeride geç ordan tatlı bi viraj da tam da olacak yaa kum havuzu( kamyonları yol yapım için kıyılmış taş bıraktıkları futbol sahası büklüğünde alan) na girer girmez uyandım .....
arada banketin olmaması
karşı şeritten araç gelmemesi
yok kenarının uçurum yada kayalık olmaması
kum havuzunu düz olması
bide kum havuzunun boş olması kum yığınlarını olmaması
işte bu şans eğer şans denilen olgu böyle bir şeyse
-
Vti demişken;
HB vti vardı ies'ten önce yay aldık götürüp Ümraniye'de ustaya taktırdık.
Suç bende tanımadığın ustaya neden götürürsün.
Altunizadeye döndüm. Buluşmaya gidecem Caddeye
ama arabayı yıkatmam da lazım.
Girdim yıkamacıya yıkattırdım çıktım.
Tam yıkamanın önünde arabayı çıkartacakken araba sol lastiğin üstüne oturdu.
Bir baktım yay lastik kısmından fırlamış. sinirim tepeme çıktı.
SAradım takan adamı çağırdım fırça ata ata orada yaptırdım.
Şrfsz civatalardan birini gevşek sıkmış.
Eğer bu yıkamacıda ortaya çıkmasaydı oradan E5 e bağlanacaktım.
Sonrası malum.
Şansa inanmam yaşananlar hür irade ve bizim yaşantımızda yaptıklarımızın bir sonucudur diye düşünürüm.
Yani buna kader diyebiliriz.
-
Şansa inanmam yaşananlar hür irade ve bizim yaşantımızda yaptıklarımızın bir sonucudur diye düşünürüm.
Yani buna kader diyebiliriz.
+1.000.000
-
tabi kader ona şüphemiz yok....... kişisel fikrim tabiki... ama bazıları farklı düşünebilir o yüzden zorlayıcı bir ifade kullanmamayı tercih ettim sıradan gündelik bir kelime olan şans kelimesini tercih ettim
-
Aydın hocam, sana bir sözüm yok zaten. Olamaz da. Sadece kendi fikrimi poseidon999 arkadaşımız aracılığıyla belirttim.
-
AL-BAYRAK dostum ne demek istediğin çok açık.
anladık biz seni. Sorun yok.
O zaman şunu da anlatacam.
Ulen he badireler atlatmışım. :)
Abim İngilterede yaşıyor. Bana demişti ki anneme ve babama vize formu al konsolosluktan. Bir de fax numarasını al ki davetiyeyi direkt konsolosluğa fakslayayım.
Bende haftalarca salladım durdum. Bir gün Tepebaşından yolum geçiyordu aklıma geldi. Ulen alayım bari dedim buraya gelmişken doğru konsolosluğa gittim.
Yaklaşık 45 dk sıra bekledim neyse içeri aldılar ve formları aldım.
Ordan İstiklal'e çıkıp taksime yürüyeyim derken aklıma fax numarasını unuttuğum geldi.
Geri döneyim mi diye düşündüm sonra boşver dedim telefon eder alırım faxını.
Neyse 200 mt kadar yürüdüm sonr çok ciddi bütün İstiklal caddesini inleten bir patlama sesi geldi.
Ben de sakata gelmemek için atladım taksiye Beşiktaşa doğru yola koyuldum.
Taksi de radyo açıktı ne duysam beğenirsiniz.
İngiliz konsolosluğu yerler bir civarında onlarca ölü ve yaralı var.
Ben şok içindeydim. Bir elimdeki formlara bir taksiciye bakıyordum.
allaha şükür fax numarası için dönsem ya da sırada 10 dk daha beklesem belki bugün burada olmayacaktım.
-
Buyrun size başka bir hikaye. Şimdi okudum.
http://www.haberturk.com/yasam/haber/707922-olumle-hayat-arasindaki-20-santimetre-galeri
-
Abim İngilterede yaşıyor. Bana demişti ki anneme ve babama vize formu al konsolosluktan. Bir de fax numarasını al ki davetiyeyi direkt konsolosluğa fakslayayım.
Bende haftalarca salladım durdum. Bir gün Tepebaşından yolum geçiyordu aklıma geldi. Ulen alayım bari dedim buraya gelmişken doğru konsolosluğa gittim.
Ordan İstiklal'e çıkıp taksime yürüyeyim derken aklıma fax numarasını unuttuğum geldi.
Neyse 200 mt kadar yürüdüm sonr çok ciddi bütün İstiklal caddesini inleten bir patlama sesi geldi.
allaha şükür fax numarası için dönsem ya da sırada 10 dk daha beklesem belki bugün burada olmayacaktım.
etkileyici!
-
olay yeri : samsun :))
arabayı park etmek için hayvanat bahcesnin ordaki otoparka arabayı park edecektim o ara arkadaşla konuşuyordum karsı seritten terse gelen bir brodway yola atladı direksiyonu kırmamla düzeltmem bir oldu :D sertac 40 güne gitmem demişti 40 gün gectiği için yazyıroum şimdi :D kendimi bir anda need for speed oynuyo hissetmiştim :)
Allah kimsenin başına kaza bela göstermesin
-
ehliyeti ilk aldığım zamanlar belki 2. ay falan .... babam bana güvenip didimden dönerken aracı bana teslim etmişti.afyon denizli arası kırmızı yol direkleri vardı(umarım ne demek istediğimi doğru ifade etmişimdir :D)araçta 5 kişiyiz.bilenler bilir şimdi yollar hep çift yol ama o zaman orası gidiş dönüştü halen kısmen gidiş dönüş.ben önümdeki ford transiti sollamak için çıktım ancak o kırmızı yol direklerini unuttum :D bunlar yaklaşık 15 metre aralıklı...tam karşı şeritteyken karşı yoldan arabayı gördüm.. o sırada babam salavat getiriyordu :D ben ise hiç istifimi bozmadan ancak seri bir şekilde şeridime girmiştim.bu anı bir hatalı sollama aslında pek şansta yanımda değildi çünkü karşıdan araba geldi.bu anıdan kendime çıkardığım en büyük ders trafikteyken hep sakin olmak..
-
anlaşılıyor olmak çok güzel :))
Aydın hocam, sana bir sözüm yok zaten. Olamaz da. Sadece kendi fikrimi poseidon999 arkadaşımız aracılığıyla belirttim.
-
bende inanırım ama dikkatde lazım tabi