TeamHondaTurkey.Com
MULTIMEDIA => Videolar => Konuyu başlatan: ctr07 - Ocak 16, 2012, 06:31:55 ÖS
-
youtube da dolaşırken denk geldi paylaşıyim dedim.sonuna kadar izleyin..:D
http://www.youtube.com/watch?v=1ELHjQ4owPY&feature=related
acaba golfun motoru ne bana 122 tsı gibi geldi.
-
ben burda uzayıp giden bir audiden başka bişey göremedim :)
-
pardon yanlış video hafızasına kaydetmiş hemen paylaşıyorum.
-
http://www.youtube.com/watch?v=xW4AgcljC04&feature=related sanırım oldu:D
-
yol güzelmiş civic fena yürümüş.
-
biri bana bu dragın şaka oldunu söylesin golfe avans verdini söylesin lütfen :) bu nasıl bir kalkış vsa açık devir düştü kaldı vitesler tam redlinedan evvel atılmadı ona rağmen vurdu...
-
Golfü kullanan elemanın o hıza ilk defa çıktığını düşünüyorum.
-
biri bana bu dragın şaka oldunu söylesin golfe avans verdini söylesin lütfen :) bu nasıl bir kalkış vsa açık devir düştü kaldı vitesler tam redlinedan evvel atılmadı ona rağmen vurdu...
bu yüzden paylaştım zaten bütün - lere rağmen 4 te yakalayıp uzuyo.:d
-
valla otur ağla :) sinirimden deli oldum bi honda kalktımı yürür abi en başarılı dragcılardandır honda işde diyooruz ya araba 1 etken sürücü 5 etken :D
-
ya bu arabanın tsi olmasına imkan yok arkadaşlar :D kalkışımızda rezalet bu arada ona rağmen vurmuş.ama düşünüyorum hitler motoru olmasınada imkan yok o zaman 170 falan uzayamaz.bu fsi olabilir.ama tsi ise büyük başarı.
-
ya bu arabanın tsi olmasına imkan yok arkadaşlar :D kalkışımızda rezalet bu arada ona rağmen vurmuş.ama düşünüyorum hitler motoru olmasınada imkan yok o zaman 170 falan uzayamaz.bu fsi olabilir.ama tsi ise büyük başarı.
kesinlikle 1.6 8v olamaz o motor kafa bile çıkaramaz cıvıc karşısında bana ya fsı yada tsı gibi geldi büyük ihtimal fsı.
-
tsi ile turbo astra yı karşılaştırıyorlardı onda bile tsi daha çabuk 210 'a ulaşıyor.bence bu motor fsi motor.
-
helal civic im e:D
-
iyi pilotaj olsa rahat 1 boy olurdu başında
-
Golf TSI değildir. Çünkü 5 kasa GOlf TSI modeller 140HP ve turbolu 140 HP karşısından Civic'in böyle bir sürücüyle aslı şansı olamaz. 5 kasa 122 lik Golf'lerde var ama çok az ki bu kadar arayı açtıktan sonra 122'lik Golf'ü de yakalayamaz Civic.
Golf FSI veya 102 HP lik 1.6 modellerden biridir. Zaten ikisi arasında aman aman bir fark yok. Civic kullanan kornaya bastıktan sonra kalkışı yapmak üzereyken Golf sürücüsü bi anlık gecikince Civic sürücüsü tereddüte düşüp kalkışta sendeleme yaşadı. Zaten 160'a çıkması 30 saniyeyi buldu. Normalde 25 sn civarı olması lazım.
30 saniyede 160'a çıkan Civic ile Golf 1.6 102 Hp iyi bir pilotajla bir yere kadar baş edebiliyor işte.
-
bu videonun sahıbı forumdaydı daha önce tartışılmıştı diğer araç 122 lik Tsi golf olması lazım
-
Golf TSI değildir. Çünkü 5 kasa GOlf TSI modeller 140HP ve turbolu 140 HP karşısından Civic'in böyle bir sürücüyle aslı şansı olamaz. 5 kasa 122 lik Golf'lerde var ama çok az ki bu kadar arayı açtıktan sonra 122'lik Golf'ü de yakalayamaz Civic.
Golf FSI veya 102 HP lik 1.6 modellerden biridir. Zaten ikisi arasında aman aman bir fark yok. Civic kullanan kornaya bastıktan sonra kalkışı yapmak üzereyken Golf sürücüsü bi anlık gecikince Civic sürücüsü tereddüte düşüp kalkışta sendeleme yaşadı. Zaten 160'a çıkması 30 saniyeyi buldu. Normalde 25 sn civarı olması lazım.
30 saniyede 160'a çıkan Civic ile Golf 1.6 102 Hp iyi bir pilotajla bir yere kadar baş edebiliyor işte.
yanlışınız var 140 hp turbolu demişsiniz.
122 tsı sadece turbo
140-160-170 tsı turbo + komp.(supercharger).yani tüm tsı lar turbolu:)
-
komp.olayı düşük devirlerdeki cansızlığı önlemek için diye biliyorum.yani araç yüksek devirlerde roll ve drag yapacağı için önemli olan turbo kısmı.yani sizde haklısınız arkadaşta haklı :D 122 lik ve 140 lıklarda hacim olarak aynı turbo kullanılıyor sanırım
-
komp.olayı düşük devirlerdeki cansızlığı önlemek için diye biliyorum.yani araç yüksek devirlerde roll ve drag yapacağı için önemli olan turbo kısmı.yani sizde haklısınız arkadaşta haklı :D 122 lik ve 140 lıklarda hacim olarak aynı turbo kullanılıyor sanırım
doğru söylüyosunuz komp. turbo lagı önlemek için.ama farklar sadece komp değil ecu yazılım vs. 140 lığın bambaşka bir gidişi var 122 liğe göre.
-
haklısınız 140 la 122 'lik gidişi apayrı.140 'lık benim kullanmaktan en keyif aldığım araçtı.(FD6 'dan sonra tabi) :D
-
İyi de arkadaslar bu arac tsi, golf burnunu cikarinca videoyu durjdurun ve golfun arkasindaki tsi yazisini okuyabilirsiniz. Golf 5 te 122 lik mi vardi, 140 lik mi vardi bilemeyecegim.
-
İyi de arkadaslar bu arac tsi, golf burnunu cikarinca videoyu durjdurun ve golfun arkasindaki tsi yazisini okuyabilirsiniz. Golf 5 te 122 lik mi vardi, 140 lik mi vardi bilemeyecegim.
golf 5 te 122 140 170(gt) versiyonlar var.tsı ı yazısı kırmızı ise 122 yani sadece turbo tsı yazısında sı kırmızı ise 140-170 lik ek bilgi olsun buda.
-
demekki turbo uzunda tıss oluyor ;D
-
turbo devir aralığını geçince tıss oluyor :D benim dayı 1.8 t passatını sürekli 4000 devirde sürerdi .derdim uzatsana şunu 6000 e yok turbo ölür derdi :D
-
videoyu defalarca izledim gördgüm şey golf ün jantları çok büyüktü ve arkada tsı yasısını okuyamadım benim kanaatim fsı olduğundan yana.
-
zaten tsi olsaydı 200 torkla istiyosa 20 lik jant olsun dokunmazdı. :D
-
ayrıntılar olarak civic te benzin sıfıra yakındı, sürücüsü çok gergindi, yani bu kadar kasmaya gerek yok fsı zaten alıyor civic fakat 122 tsı mı sorusu halen zihnimizi kurcalamakta.
-
ben yeni cıvıcımı almadan önce golf fsı vardı.kalkış yapmadık ama 1.viteste e5 e çıktım yeni cıvıc otomatikti sonradan honda alınca tanıştım adamla kalkış vites attıkça adam biraz daha uzadı sonra uzadı da uzadı :)) fsı böyle kalkamaz ve ya şöyle söyliyim manuel cıvıc le fsı karşılaştırma bile yapılmaz.iki araca da sahip oldum sürdüğüm için biliyorum.122 tsı olabilir kalkışı da turbo farkıdır sonra zaten belli oluyor.bir de eklemek lazım cıvıcın şöförü araba sürdüğünü sanıyo zorlamıyor bile.buna bakarak ta fsı olabilir.cıvıcı zorlasa golf kadar golf mü kalırr yolda pırasa olur
-
Civic tarihinin en kötü kalkışlarından birini yapmış. Sürücü camı bile kapatmamış. Golf başlangıçta farkı açarak yürümüş gitmiş. Civic 0-160 arasını 25 sn yerine 30sn'de almış tüm bunlara rağmen Golf'ün TSI olma ihtimali üzerinde duruluyor.
Bu şartlardaki bir Civic 1.6, TSI bir Golf'ü mümkünatı yok yakalayamaz.
Maksimum güçte Civic avantajlı görünsede yüksek devirde verilen anlık maksimum güç değerleri aldatmasın turbo sayesinde Golf'ün alt devirleri atmosferik motorlara göre çok daha verimli.
-
http://www.youtube.com/watch?v=5KfzPscXg2Q&feature=mfu_in_order&list=UL
aynı adamın başka 0 100 videosu bu şekilde kalksaydı baya açardı fark
-
Golf tsi diyorum, hala tsi mi fsi mi diye tartisiyorsunuz, yok tsi yakalamasi imkansizmis, yok fsi olabilirmis vs.
(http://a1201.hizliresim.com/t/k/1vjps.jpg)
122 lik tsi dragda fd6 dan daha iyi bir arac degildir, net bir sekilde soyluyorum.
A3 tfsi ile 2 defa kalktik, 140 kadar, ikisinde de aldim. Yapmayin bisey diyorum itibar edin bari.
-
Son nokta :)
-
Golf tsi diyorum, hala tsi mi fsi mi diye tartisiyorsunuz, yok tsi yakalamasi imkansizmis, yok fsi olabilirmis vs.
122 lik tsi dragda fd6 dan daha iyi bir arac degildir, net bir sekilde soyluyorum.
A3 tfsi ile 2 defa kalktik, 140 kadar, ikisinde de aldim. Yapmayin bisey diyorum itibar edin bari.
su kalkamayan dsg a3 lemi,eğer ankaraya yolun düşüyorsa hondan hala duruyorsa bende merak ettim bende de a3 var ama sıfırdan kalkmam,araba kalkmadığı için değil.
kalkısta pilotajla yürürsün ve a3 ün kalkamadığı bariz belliydi,bi 2 sene önce filan net değildi cekim siyah bi a3 .sanırım sendin o ona göre yorum yapıyorum.
geçerim iddiam yok ,fd6 manuel de güzel gidiyormus ama benim arac daha seri gibi geldi
-
o zaman tek bir neden var bence bu kadar genede yakalabilmesinin tsi jantı büyük gibiydi çünkü çok kötü kalktı baya fark atmalıydı golf ama 1 boy 1.5 boy anca atmıştı çünkü fdnin devir düştü 4500den aşa yürütmemek lazım alt devirleri ekonomi modlu araç cansız yinede vtecine sağlık civic :)
ayrıca burak akrdeşim bu videoyada inanamıyorum aynı kişi 9 sn gördürmüş görüyo araç ama aynı kişi olunca insan inanamıyor...bide videoda fd2 yazılmış fd2 type r kasa kodu ya :)
-
hersey olabilir banada normal gelmedi tsi kullanıyoruz tsi övcez ya :D
gercekten normal değil,ama tsi ı honda gibi sürmek olmaz hondada 6900 git kesiciye düşürmeden ayarında at devam,tsi da nerdeyse her viteste farklı devirde vites atıyorsun :)
-
Ben tsi fd filan değilde yola hasta oldum :D
Bu arada bu TSi 122 leri ben gidiyor sanıyordum. ies gelir saplar fd6 saplar. Hey maşallah diyorum. TSi olsa yazılımsız binmezdim.
-
Ben tsi fd filan değilde yola hasta oldum :D
Bu arada bu TSi 122 leri ben gidiyor sanıyordum. ies gelir saplar fd6 saplar. Hey maşallah diyorum. TSi olsa yazılımsız binmezdim.
:D bi garip hepsi ama çetrefil var ,su ies megane coupe videosu var,o megan bizlede denedi arkada yok oldu gibi bişey oldu.
sonuc olarak zaten giderli bi araç değil, ama iesi fd6 yı gecebilecek bi arac diye düşünüyorum ben.beni de kesmiyor gidişi :D
-
Ben yolda denk gelen megane coupe ları dağıtıyordum. Öyle iyi giden bir araba değil. Tabi bana denk gelenler de haşat olabilir.
Bu ies megane videosunda ki kırmızı araçta ki jantlar bayağı arabayı geri atmış. yoksa direk açması lazımdı.
-
jantlar benimde ilgimi cekti zaten :) biz o meganı baya bi geçtik,f7r vardı temiz bi tane 2.0 147 lik sanırım filtresi egzozu filan ıvır zıvır işte ne var bilmiyorum top speedde o da beni deldi
-
ies orjinal jantın yerine 15 takınca dahi boğuluyor. Kaybettiğini geri kazanman için filtre veya headers lazım.
2,0 megane geçmezse ayıp zaten :D
1,6 megane da kısa şanzıman oranı ile zıplayabilir ama uzunda kuş olur.
-
ben kafama göre basıyordum 220 oldu ,megane arkadan basmıs 220 de yanıma geldi bıraktı ,aklıma geldi,gecen yaz bizim okul yolunda bi tane fd6 tahrikledi beni :D ,full mugendi araba,beyaz jantları vardı bende de 18 vardı.egzozda takmıs bastıgını duydum arkadan gelip ayırtmıstım ,ama onu saymıyorum cıkıp denemek lazım :D
-
hangi megane 220 ile giden aracı yakalıyor. Yakalaması için 220 den fazla yapıyor demekki. Lütfe tutarlı somut şeyler yazalım. Yoka megane rs mi.
-
Walla millet 1,6 megane ile 250 yaptığını iddaa ediyor ben Honda dan utandım daha 220 yok :D
-
su kalkamayan dsg a3 lemi,eğer ankaraya yolun düşüyorsa hondan hala duruyorsa bende merak ettim bende de a3 var ama sıfırdan kalkmam,araba kalkmadığı için değil.
kalkısta pilotajla yürürsün ve a3 ün kalkamadığı bariz belliydi,bi 2 sene önce filan net değildi cekim siyah bi a3 .sanırım sendin o ona göre yorum yapıyorum.
geçerim iddiam yok ,fd6 manuel de güzel gidiyormus ama benim arac daha seri gibi geldi
Onur kardesim 11 yildir ankaradaydim, simdi k.marasa tayin oldum. Bende 2008 manuel fd6 vardi, tabi o zaman lpg yoktu, arkadasimin beyaz a3 tfsi ile sifirdan kalktik iki aracta da ucer kisi vardi toplam, ben ikisinde de cok iyi kalktim ama debriyaj balatama yazik, artik dragdan ziyade roll yapma taraftariyim :-) tsi ya da tfsi kotu demiyorum ama findik turboyu takacaklarina hic takmasalarmis bence. 140 liklara lafim yok, denemedim ama fd6 yi rahat ayirir.
Son olarak manuel fd6 manuel ies tartismasina da son verelim bence, ies zamaninin sinifindaki en performansli araci olabilir ama manuel fd6 ya cigeri yetmiyor maalesef.
-
Walla millet 1,6 megane ile 250 yaptığını iddaa ediyor ben Honda dan utandım daha 220 yok :D
demekki benim kullandıgım megane de bir sorun var. Araba sıfır ve ınıs asagı 203 zorla dedi. Duzde 185 gıbı tukenmıstı.
-
arkadaslar bu sitede cogu kişi dıkkatlı okumadan beni yargılıyor :D f7r megane coupe .2.0 olan.1.6 megane duman oluyor arkada,f7r ben uzun basarken arkamdan bastı ufak ufak yaklastı gececekti yanımda bıraktı.daha agresif bi yazılımla cekismeli olurmu bilmiyorum denemek lazım.
drmoz;
140 guzel evet denedim,kullandım,aldım 140 ı arkadasa verdim benim arabayı,kendi arabamla denedim ,benim arabamdan hızlıdır.fındık turbo haklısınız,üst devirde bitiyor fakat fd6 gectim ben birden fazla, o yüzden biraz dır dır ediyorum burada aslında :) ,link koydum orada 1.6 megane var.kamera arkaya döner gibi oluyor megane sanırım o.denemede megane filan yoktu ortada.