TeamHondaTurkey.Com
HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: hondaciwic - Aralık 25, 2011, 06:23:36 ÖS
-
sorum olcaktı lütfen
-
benimde var bi sorum varsa eğer
-
sitede polis arkadaşlar var...olmaz olurmu tht burası..
-
trafik polisi olacak ama polis çokda
-
siz sorunuzu sorun kardeşim bilen cevaplar..
-
benim sorum arabada eksoz yok sadece hava filtresi var
polis bana diyorki eksozdan ceza yazıcam sana bende diyorum ki sen ağzınla söylüyorsun eksoz ama bu araba eksoz yok hava filtresi var nasıl olacak diyorum
oda ben yazarım farketmez diyo neticede yazdırmadım o ayrıda bu konunun aslı astarı nedir ????
-
kardeşim onun belli bi desibeli var diye biliyorum sen itiraz edersin bu ses ölçen cihazlarla ölçülür o desibelin üstündeyse cezzayı yazar değilse güle güle çeker gidersin..
-
polisim ama trafikçi değilim
şimdi sizi isterse servise gönderir ve hava filitresinin aracın orjinal ekipmanı olup olmadığını yazılı belgeyle ister ve orjinal değil derseler aracını bağlarlar bile
geçmiş olsun
-
ozaman ekipman mesela ben gittim direksiyonu değiştirdim çakma aldım servisten orjinaldir belgesi alamazsam yinemi ceza yiyorum ??? yoksa bu olay sadece motor aksamları içinmi geçerlidir.
-
polisim ama trafikçi değilim
şimdi sizi isterse servise gönderir ve hava filitresinin aracın orjinal ekipmanı olup olmadığını yazılı belgeyle ister ve orjinal değil derseler aracını bağlarlar bile
geçmiş olsun
saol kardeşim ben sadece bilgi almak için sordum yoksa filtreden falan ceza yemedim ama polis eksoz diye yazarım diye diretiyorya ben o konun aydınlatılmasını istiyorum servis falan halledilir yani
-
benımkı arac engellı plakası sahıbınden baskası kullanamaz dıyor babam yanımda olursa sorun olurmu ve tertıbat var 1 hareketıme bakar sol tarafta pedal ve onuda gerıye yatırıp ıptal edebılırmıyım ve herhangıbı kazada kasko karsılarmı nasıpse yarın ehlıyet elımde
-
özürün derecesine göre ruhsata bildiğim kadarıyla 1-3 kişi kullanabilir diye şerh düşüyorlar ve ruhsat sahibinden başka o ruhsataki yazalnlar kullanabilirler ve kaskoda karşılamak zorundadır ama kaskoyada not alınır mı fazla para mı ödenir o kadarı sigortacılara sormak lazım
-
abı trafıkte arkadasın varmı
-
ewet var
-
benımkı arac engellı plakası sahıbınden baskası kullanamaz dıyor babam yanımda olursa sorun olurmu ve tertıbat var 1 hareketıme bakar sol tarafta pedal ve onuda gerıye yatırıp ıptal edebılırmıyım ve herhangıbı kazada kasko karsılarmı nasıpse yarın ehlıyet elımde
Merhaba,
Ben sigorta şirketlerine aracılık yapan bir otomotiv ve bilgi işlem firmasında çalışmaktayım..Bilgim dahilinde aracın ruhsatında araç sahibinden başkası kullanamaz yazıyor ise.. siz oğlu olarak kullanamazsınız araç sahibinden başkası kullanamaz lakin 1. derece yakınları kullanabilir gibi bir ibare yazsa idi kullanabilirdiniz.Engelli bir çok araç ruhsatı geldi gördüm iki şekildede yazan var ruhsatı çıkartırken artık onun derecesini kim belirliyorsa yazdırabiliyorlar.Umarım yardımcı olmuşumdur.Siz yinede kasko yaptırdığınız firmanıza bir danışın derim bu konuyu..
-
saolun
-
Hiçbir ekipmana (cam filmi, egzoz, sticker) isim belirterek ceza kesilmez.
Cezalar genel olumsuzlukları kapsar yani bir trafik polisi bağıran performans egzozunuz için
aşağıdaki maddeden ceza kesebilir.
Hayal gücünüzü kullanarak bu ve diğer maddelerdeki araç ekipmanlarını ceza kapsamına dahil edebilirsiniz.
30-1/b
"Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak,"
hatta yukarıdaki maddeye cam filmi veya yüksek sesle müzik dinlemeyi de ekleyebilirsiniz.
Madde içinde geçen kelimelere dikkat edin. Ne egzoz diyor ne cam filmi ne sticker.
Ayrıca trafik ceza maddelerini tek tek iyi okuyun ve anlayın ki kimse size haksız yere ceza kesmesin.
-
çok saol bilgi için dostum çok aydınlatıcı oldu inan madde gayet açık orjinalde olmayna herşeye ceza yazar isterse imkanları sınırsız :)
-
Buradan tüm ceza maddelerini inceleyebilirsiniz.
Excel
www.trafik.gov.tr/mevzuat/2011_para_cezalari.xls
İphone app
http://itunes.apple.com/us/app/trafik-cezalari/id395482294?mt=8
Ek bilgi olarak muayeneden aracın sorunsuz geçmesi ile trafikte ceza yemenin yakından uzaktan alakası yoktur.
Muayeneden sıfır hatayla geçersiniz ama polis sizi yine de bağlar.
Sakın ona güvenip de polise rüzgar yapmayın.
Zaten Tüv bilgilendirme sayfasında da bundan bahsediyor.
-
trafikçi değil ama asayişçi olsa olmaz mı ;D
-
trafikçi değil ama asayişçi olsa olmaz mı ;D
Yanılmıyorsam teşkilat içinde öyle bir ayrım yok sanırım.
Trafik memurunu gün gelip asayişe verebiliyorlar değil mi?
-
evet veriyorlar ama mevzuata trafikçiler daha hakimler, yanlış yada eksik bilgi vermeyelim.
-
evet veriyorlar ama mevzuata trafikçiler daha hakimler, yanlış yada eksik bilgi vermeyelim.
olur abi olur asayişcide olur zaten tanıdığım polislere her gün soruyorum bunlardan ceza yenirmi diye onlarda yeter be olum kanun kaçağımısın sen diyolar :D
-
İsparktan plakaya kesilen cezanın belediye dışında hiçbir yerde görünmediğini zaten biliyorum.
Ben şunu sordum trafik polisine cevap veremedi.
Hayır cidden merak ediyorum.
Geceleri çalıştığımı farz edin, akşam 9 da 9 a aracı kullanabiliyorum.
O saate de ispark görevlisi doğal olarak çalışmıyor.
Bir sabah aracı koyup hiç almazsam aracım çekilir mi?
-
cevabı bılıorsan abı yukarıya yazdım sana zahmet
-
o sızın aracınıza borc olarak yazılıor ıspark sıstemıne ıslenıyor
İsparktan plakaya kesilen cezanın belediye dışında hiçbir yerde görünmediğini zaten biliyorum.
-
tanıdıgınız sorabılıcegınız varmı lütfen yardımcı olursanız
-
o sızın aracınıza borc olarak yazılıor ıspark sıstemıne ıslenıyorİsparktan plakaya kesilen cezanın belediye dışında hiçbir yerde görünmediğini zaten biliyorum.
Ama ne alım satımda ne trafikte ne muayenede hiçbir yerde çıkmıyor bu borç değil mi?
çünkü kanuni değil. Belediye bir araziyi satın alıp otopark alıp fiş kesse ok ama kamu malını kullandırdığı için buna fiş kesemez tahsilat yapamaz.
Bu sebeple hiçbir yerde bu borç görünmez.
-
orasını bılmıyorum ama enınde sonunda oducen
-
polis istedikten sonra ceza yazar