TeamHondaTurkey.Com

HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: ALG - Kasım 26, 2006, 01:03:38 ÖS

Başlık: Rekabetin böylesi
Gönderen: ALG - Kasım 26, 2006, 01:03:38 ÖS
HAVAYOLU ve karayolu şirketlerinin indirim kampanyaları devam ederken, Uşak'ta bir seyahat firması, önce 25 kuruşa bilet kampanyası başlattı, ardından her seferde 4 yolcuya üste 10'ar YTL ödeme kararı aldı.
      Uşak'ta ulaşım sektöründeki Anadolu Ulaşım, Kamil Koç firmasının 1 YTL'ye yolcu taşıma kampanyası başlatması üzerine ‘25 Ykr'ye yolcu bileti’ kampanyası düzenledi. Tüm seferlerde, bir hafta önceden biletini alan her otobüsün ilk 4 yolcusu, 25 kuruşa seyahat etme şansı buldu. Kampanyanın 25 Aralık'a kadar süreceği belirtildi. Anadolu Ulaşım, ardından, İstanbul- İzmir, Ankara- İzmir, İstanbul- Uşak hatlarında yolculuk yapan her seferdeki 4 yolcuya 10 YTL üste para verme kararı aldı.
      Üste para kampanyasının, ulaşımdaki haksız rekabet koşullarına rağmen firmadan desteğini esirgemeyen yolcuları ödüllendirmeyi amaçladığını belirten Anadolu Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halil Erdoğmuş, şunları söyledi:
      “Ulaştırma Bakanlığı'nın izninin ardından 25 Ykr'ye yolcu taşıma kampanyasına başladık. Anadolu Ulaşım olarak bakanlığa ikinci kampanyamız için de başvuruda bulunduk. Yeni kampanyayı düzenlemekteki amacımız, yolculuk yaptıkları güzergahta havayolu servisi olmasına rağmen, havayolu yerine bizi tercih ederek destek veren yolcularımıza teşekkür etmek. 25 kuruşa yolcu bileti kampanyamıza gösterilen yoğun ilgi ve desteğe teşekkür ediyoruz.'' Birbirini takip edecek yeni kampanyalarla hem rekabet gücünü arttırmayı hem de yolcuları ödüllendirmeyi hedeflediklerini belirten Erdoğmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:
      “Bunun yanında havayolu şirketlerine uygulanan vergi avantajlarının karayolu yolcu taşımacılığı yapan firmalara da uygulanması isteğimize dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Uzunca bir süredir karayolu yolcu taşıma şirketleri ile havayolu yolcu taşıma şirketleri arasındaki rekabette hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve bunun sonucu olarak yolcu memnuniyetinin üst seviyelere çıkartılması, çağdaşlaşma adına ülkemiz için çok önemli ve takdir edilmesi gereken bir durum. Fakat bunun karşısında havayolu yolcu taşıma firmalarının bu rekabete haksız bir boyut kazandıracak şekilde ucuz bilet uygulamaları ve devletin de bu uygulamaya izin vermesi, yüksek maliyetlerini bilet fiyatlarına yansıtmama çabasında olan karayolu yolcu taşıma firmalarını zor duruma düşürüyor.'' Fiyat indirimiyle rekabetin ilkel olduğunu savunan Erdoğmuş, “Taşımacılık sektöründe haksız rekabet ortadan kalkıncaya kadar kampanyalarımıza devam edeceğiz'' dedi

kaynak: milliyet
Başlık: Ynt: Rekabetin böylesi
Gönderen: Onu-R - Kasım 26, 2006, 01:16:54 ÖS

   :)  Helal olsun...