TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: R-13239 - Kasım 03, 2006, 03:34:11 ÖS
-
Selamlar , yayı taktıralı yaklaşık 3-4 hafta oldu ancak , direksiyonu cevirirken takur tukur sesler geliyor , normal midir ? İleride düzelir mi? Yoksa hemen servise gidip baktırayım mı?
Teşekkürler.
-
5 cmlik 2, 3.5 cmlik 1 type-R var bildiğim, hiçbirinden o tarz sesler gelmiyordu, amortisörlerden veya kulelerden falan birşeyler olmuş olabilir, bana kalsa bir servise veya ustana göster..
-
Zamanla geçer merak etme, bazı araçlar direk uyum sağlamayabiliyor, zamanla yay yerine oturur, şu an yay tam oturmadığı için çevirken atlama yapıyor ve bu da tak tuk diye sesler çıkarır, dediğim gibi yay zamanla yer yapar orda ve ses kesilir ;) aynı problem benim 2003 sedan civic te ve 2-3 arkadaşımın aracında daha oldu ve zamanla anlattığım şekilde geçti...
-
bencede taktırdığın yere götür bi göster benimde arka sağ taraftan "tıınnn" :) diye ses geliyo bazen sanki yay kendini atıyomuş gibi benimde gidip baktırmam lazım
-
Çok güzel çok güzel:))))
Elime düştün kaan ben biliyorum problemin çözümünü:)))
-
ilk taktırdığımda bende aynı problemle karşılaşmıştım...
yaya kovana tam oturmadığı zaman bu tarz sorunlar oluyo
bi gidip göster bence...
-
Yok yok değil.
-
:) benim 5lik eibach larda da var aynı sorun yay tam oturmuyor yerinde olsam bi sök tak yaptırırdım üst tablaya bi oturtamıyorlar adam akıllı
-
Ömer Abi kulun köpeğin olayım söyle şu çözümü :)
-
Töbeee. ;D
Tamam tamam söyliim. ;)
Önce kime taktırdın bilmem ama yayın takılma pozisyonları çok önemli.
Sonra yayın en alt ve en üst bölgelerinde plastik hortum sarılı mı bu da önemli,
eğer sarılı ise bile 2 sarım üstten ve alttan eklemek ile problem çözülebilir.
Bir ihtimal de ki olasılıkların içinde en vahimi amortisör üst tablası ters takılmıştır.
Sağı ve solu kontrol et eğer bir taraf yüksek ise dediğim gibidir. İki taraf yüksek ise
onu zaten algılayamazsın sanırım:) Eğer başka bir sıkıntın olursa amortisör toplama şeması
elimde mevcut scan eder koyarım buraya.
-
ilk taktırdıktan sonra 1 hafta içinde oturuşma yapması lazım..taş çatlasa 10 gün...eğer yok devam ediyor problem diyorsan bir problem meydana gelmiştir..ön tarafı bir kontrol ettir..gerekirse bi sök-tak yaptır...
-
Kaan sorun sadece yayın yer yapmasından kaynaklanıyor. Aynı yay bendeydi ;D 1,5 - 2 ay yaptı o sesi hattaa 2 aydan sonra da nadiren yapmaya devam etti... Rahatsız edebilir belki ses ama zararı yoktur ve zamanla azalıp geçecektir.
Sonra yayın en alt ve en üst bölgelerinde plastik hortum sarılı mı bu da önemli,
eğer sarılı ise bile 2 sarım üstten ve alttan eklemek ile problem çözülebilir.
Bu önemli bir nokta işte. Ben sana verdiğimde o hortumlar mevcuttu gerçi ama 2 sarım alttan ve üstten eklersen farkedebilir...
-
bende aynı problemi yaşadım , deeperblack te yaşadı.
üst tablada bir sarı nokta var alt tablada da bir delik var
DELİK ve SARI NOKTA nın aynı hizada olması lazım. Çoğu takan mekanıkçiler bilmiyor bunu.
bostancı sanayide bir pejo ustası çözmüştü benım problemımı bende 2 kere tak sök yaptırmıştım.
sonuç : gidip kendın tarif ederek taktır , düzelmesini bekleme ,düzelmez. kaç günüm rezil olmuştu ](*,)
sende uğraşacan biraz kardeş...
-
bende aynı problemi yaşadım , deeperblack te yaşadı.
üst tablada bir sarı nokta var alt tablada da bir delik var
DELİK ve SARI NOKTA nın aynı hizada olması lazım. Çoğu takan mekanıkçiler bilmiyor bunu.
bostancı sanayide bir pejo ustası çözmüştü benım problemımı bende 2 kere tak sök yaptırmıştım.
sonuç : gidip kendın tarif ederek taktır , düzelmesini bekleme ,düzelmez. kaç günüm rezil olmuştu ](*,)
sende uğraşacan biraz kardeş...
Bu pejo ustasıı harun usta :) kendisi yarıışşlarada araba hazıırlayan süpper bi ustadıır ... her konuda ehildir ;)
-
Harun ustayı bilirim katılımçı Harun Usta derler.
Birgün şanzıman toplarken gördüm onu bi vida sıkıyodu bi yeni rakı atıyordu.
Alem adam... :lol: :lol: :lol:
-
Gittimde pek yardımcı olamadı bana..
-
SLH sen Harun Usta'ya yaptırdığında hemen kesildi mi ses yoksa biraz devam edip sonra mı kesildi?
-
Gittimde pek yardımcı olamadı bana..
Kafası iyi değildi demekki :lol:
-
Yine gittim söktü taktı , ses çok azaldı ama hala devam ediyor..
Perşembe bir 70lik yeni rakı ile şansımı bir daha deneyeceğim...
-
Bir yardım eli uzatın :D
-
Ya sen Harun'a gidene kadar msn'den ulaş bana Maslak'ta adam gibi biryere göndereyim seni.