TeamHondaTurkey.Com

HONDA TEAM => Motorsporları => Konuyu başlatan: Mrija - Ekim 23, 2006, 09:16:56 ÖÖ

Başlık: Massa Kazandı,Alonzo Şampiyon Oldu,Schumacher Uçtu.
Gönderen: Mrija - Ekim 23, 2006, 09:16:56 ÖÖ
Bir çok olaya ve heyecana sahne olan 2006 sezonu bugün yapılan Brezilya Grand Prix'i ile sona erdi. Ferrari'nin genç pilotu kendi evindeki bu katılımı alarak kariyerindeki ikinci zafere imza attı. Renault'un Dünya Şampiyonu pilotu Fernando Alonso ise bu katılımta ikinci olmasına rağmen sezonu 134 puanla kapatarak ikinci şampiyonluğunu ilan etti.

Kariyerinin son katılımına çıkan efsanevi pilot Michael Schumacher katılıma 10. sıradan başlamasına rağmen üst üste yaptığı ataklarla 5.sıraya kadar yükseldi.katılım içinde lastiğinin patlaması ve sonuncu sıraya düşmesine rağmen mükemmel bir performans sergileyerek katılımı dördüncü sırada tamamlamayı başardı.

Renault takımı Brezilya'da Alonso ve Fisichella ile aldığı puanlarla takımlar şampiyonasında da Ferrari'nin önünde şampiyonluğa ulaşmış oldu. katılımta üçüncülüğü Honda takımından Jenson button alırken Kimi Raikkonen katılımın bitimine 5 tur kala Michael Schumacher'e geçilerek beşinci sırada katılımı bitirebildi.

Formula 1 2006 sezonunu sürücülerde Alonso 134 puanla şampiyon, Schumacher 121 puanla ikinci olarak tamamlarken, markalarda da Renault 206 puanla üstüste ikinci kez mutlu sona ulaştı, Ferrari 201 puanla ikinci sırada yer aldı.

Önümüzdeki sezon Ferrari'de Michael Schumacher'in yerini alacak olan McLaren pilotu Kimi Raikkonen Brezilya'da beşinciliği elde etti. Renault'dan Giancarlo Fisichella altıncı, Rubens Barrichello yedinci ve Pedro de la Rosa sekizinci oldu.

Interlagos'a az da olsa sekizinci şampiyonluk ümidiyle gelen Ferrari pilotu Michael Schumacher Massa'nın pole'da başladığı katılımın daha ilk turlarında lastiğinin patlamasıyla en arka sıraya düştü.

Sıralama turlarında benzin pompasında sorun yaşadığı için kariyerinin son F1 katılımına 10'uncu sırada başlayan Alman pilotun sol arka lastiği, Renault'dan Giancarlo Fisichella'yu geçip beşinciliğe yerleştikten kısa süre sonra patladı.

Pite girip lastiğini değiştiren Schumacher katılıma son sırada geri döndü ve dördüncü sırada finişe ulaşarak parlak kariyerine nokta koydu.

Sezona son katılımı Toyota ve Williams için tam bir başarısızlıkla sonuçlandı. Williams pilotları Nico Rosberg ve Mark Webber daha ilk turda birbirlerine çarparak Brezilya GP'sine nokta koydu. Toyota'da ise Ralf Schumacher dokuzuncu, Jarno Trulli 11'inci turda katılım dışı kaldı.

Basın Toplantısı:

Felipe Massa: Çılgınca bir sonuç. Uzun süre sonra Brezilyalı bir pilot burada kazandı. Halkım ve benim için çok güzel bir gündü. Aracımda çok harikaydı ve kariyerimin en kolay katılımlarından biri oldu. Bu anı yaşadığım için çok mutlyuyum ve ne söyleyebileceğimi bilemiyorum. Bu gerçekten bir rüyanın gerçekleşmesi. Herkesin senin ismini haykırması benim için harika. Sanırım tüm pilotlar benim yerimde olmak isterdi. Yaşamımın en güzel günlerinden biriydi. Michelin ve Renault şampiyonaya çok iyi bir başlangıç yaptılar. Onlarda bizde bunu haketmiştik ancak onlar kazandı. Michael ile birlikte katılımabilmek çok önemli bir tecrübeydi. Beni her zaman destekledi. Onun eksikliğini her zaman hissedeceğim. O harika bir insan

Fernando Alonso: Gerçekten harika bir hafta sonu oldu. Bizim için uzun bir katılımtı. Şampiyonluk için sadece bir puana ihtiyacım vardı ve takım içinde yardımcı olmalıydım. Önemli olan bugün şampiyon olmaktı ve bunu bu senede başardık. Harika bir duygu. Çok yakın bir mücadele oldu. Michael ile mücade etmek mükemmel. Ve o pistte iken şampiyoın olmak benim için daha önemli. Son iki şampiyonluğu kazanmak harika. Onunla katılımmak bizim için büyük bir şanstı. Bundan dolayı çok mutluyum. Michael ilk tutrlarda sorun yaşadıktan soınra biz hızımızı yavaşlattık ve işi garantiye almaya çalıştık. Sonuçta şampiyonayı kazandık, bunun için çok mutluyum

Jenson Button: Yanımdaki iki pilot için harika bir gün olmalı. Onları tebrik ediyorum. Ancak benim içinde bugün güzel bir gündü. Gerilerden başlayıp podyuma çıkmak gayet iyi bir sonuç. Bugün belki biraz daha önden başlasaydım ikinci olabilirdim ama Felipe çok hızlıydı ve onu geçmem mümkün gözükmüyordu.

PİLOTLAR ŞAMPİYONASI
1. Alonso 134
2. M.Schumacher 121
3. Massa 80
4. Fisichella 72
5. Raikkonen 65
6. Button 56
7. Barrichello 30
8. Montoya 26
9. Heidfeld 23
10. R.Schumacher 20
11. de la Rosa 19
12. Trulli 15
13. Coulthard 14
14. Webber 7
15. Villeneuve 7
16. Kubica 6
17. Rosberg 4
18. Klien 2
19. Liuzzi 1

TAKIMLAR ŞAMPİYONASI
1. Renault 206
2. Ferrari 201
3. McLaren-Mercedes 110
4. Honda 86
5. BMW-Sauber 36
6. Toyota 35
7. Red Bull-Ferrari 16
8. Williams-Cosworth 11
9. Toro Rosso-Cosworth 1