TeamHondaTurkey.Com

HONDA TEAM => Motorsporları => Konuyu başlatan: HONDA - Ağustos 17, 2005, 05:26:48 ÖS

Başlık: McLaren Mercedes İstanbul Park için sabırsızlanıyor
Gönderen: HONDA - Ağustos 17, 2005, 05:26:48 ÖS
İstanbul, Türkiye Grand Prix'inin ilk kez yapılacak olması ve ilginç İstanbul Park pisti nedeniyle bütün takımların heyecan ve sabırsızlıkla beklediği bir hafta sonuna sahne olacak. katılımı sabırsızlıkla bekleyen takımlardan bir taneside McLaren Mercedes. İstanbul Park'ın eğimli ve teknik yapısı McLaren ekibini geçtiğimiz haftalarda oldukça yomuşa benziyor. Takım pilotları ve teknik yöneticiler ülkemizde yapılacak sezonun 14. katılımını yorumladılar.

Kimi Raikkonen: "Macaristan'da kazandığım zafer, gerçekten benim için harika bir sonuçtu. İstanbul Park'ı şimdiye kadar hiç görmedim. Bu hafta sonu ilk kez pisti göreceğim. Grafiklerden görebildiğim kadarıyla mücadele için güzel bir pist; uzun ve kısa virajlar, uzun düzlükler, gerçekten güzel bir pist. Orada iyi bir katılım çıkarmamızı umuyorum. Hem Türk Formula 1 severlere hem de ekran başındakilere iyi bir katılım izlettirmek istiyorum."

Juan Pablo Montoya: "Yeni dizayn edilmiş pistlerde katılımmak çok hoşuma gidiyor. Malezya ve Shangay pistlerinde de bu hissi yaşamıştım. Artık Türkiye GP’ye odaklandım. Aracımdan çok umutluyum beni podyuma çıkaracağını umuyorum. Perşembe günü piste gittiğimizde mühendisler oturup pistin teknik özelliklerini inceleyeceğiz. Fren noktaları ve diğer detayları gözden geçireceğiz. Aslında yavaş sayılabilecek bir pist en yüksek hız 320 KM. En uzun düzlük ise sadece 700 metre. Fakat yol tutuşu etkileyebilecek etkenleri de göz önünde bulundurmalıyız."

Pedro de la Rosa: "Geçmiş yıllarda İstanbul Park’ı ziyaret etme fırsatı bulmuştum. O zaman pistin son yapım aşaması devam ediyordu. Gerçekten harika bir pist olarak gözüküyor. Özellikle faklı virajları var. katılımda ki en büyük handikap kimsenin elinde katılım datalarının olmaması. Özellikle Michelin’in seçeceği lastik çok önemli. Cuma günü katılımın kilit günü olacaktır."

Martin Whitmarsh, CEO: "Macaristan Gp’sinin ardından takım elamanları Türkiye GP’si için inanılmaz bir çalışmaya girişti. CFD sistemi kullanılarak pistin özellikleri çıkarılmaya çalışıldı. Bildiğiniz gibi pistle ilgili elimizde her hangi bir data yok. Cuma günkü antremanların ardından Dela Rosa’nın da yardımlarıyla Set up işlemlerini hazırlamayı planlıyoruz. Cuma günü lastik seçimini yapacağız. Herkes bu kısa tatilin ardından tekrardan şampiyonluk için savaşmaya başlayacak."

Norbert Haug, Mercedes-Benz Motorsportları Başkanı: "Önümüzde ki Türkiye Grand Prix’si artık sona yaklaşırken önemli basamaklardan bir tanesi. İstanbul Park gerçekten farklı dizayn edilmiş bir pist. Pist Nurburging Nordschleife ve Spa’nın karışımına ek parçalarla eklenmiş güzel bir katılım alanı. Köşeler gerçekten farklı downforceları içeriyor. Gerçekten pilotlar için ve mühendisler için harika bir katılımma alanı. En iyi dengeyi sağlamak için verilecek çaba gerçekten çok ilginç görüntülere sahne olacak."

(http://www.turkiyef1.com/images/flash/mclaren_mercedes_team.jpg)
Başlık: McLaren Mercedes İstanbul Park için sabırsızlanıyor
Gönderen: memopad - Ağustos 18, 2005, 08:06:05 ÖÖ
McLaren'in bu yılki arabası çok iyi. Eğer problem yaşamazlarsa katılımın en büyük favorileri Kimi ve Montoya olur. Fakat McLaren dayanıklılık konusunda sabıkalı bu sene. Eğer markalar şampiyonluğunu kazanmak istiyorlarsa bu katılımı her iki pilotla üst sıralarda bitirmeleri gerekiyor..